0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün gece bir aracı sollamaya çıktıgım sırada birden solladıgım araç sola kaymaya başladı.Sellektör yaparken yine far kolundaki tekerlek döndü.Yine karanlıkta kaldım.Bu sıradada ilerisi gözüken hafif viraj vardı.Yolu göremedigimden yol kenarındaki mıcır a girdim. VSC sayesinde hayattayız.Sadece ve sadece bu far açma kapama özelligi yüzünden en son bir daha Japon arabası almamaya yemin dedecegim gibi gibi gözüküyor.Bunu tasarlayan tasarımcı geri zekalı olmalı.Kendimde mi hata var diye çok sorguladım. Çevremdede birçok kişinin başına gelmiş, ama tehlike atlatmadıklarından önemsememişler. Konuyu ben anlatınca aaa bendede oldu. Ama tehlike atlatmadıgımdan takılmamıştım diyorlar.Benim için bu son Japon araç olabilir. Veya cenazeme beklerim.
Ahmet geçmiş olsun benimde bir defa başıma gelmişti fakat önemsememiştim o zamanlar.Alman araçlarında anahtar konumu konsolda olduğundan bu konuda daha güvenliler
Zaman bulamadıgımdan konusunu açmaya fırsat bulamamıştım.Çarşamba günü Kocaeli buluşmasından dönüşte dar bir virajda far ve sisleri komple sonradan xenon takılmış ve ayarsız bir araba ile karşılaştım.Karşılaştıgım gibi kör oldugumdan yolumu görebilmek ve uyarı manasında için sellektör yaparken o panik ile far tekeri döndü ve farlarım kapandı.Sağ'a park etmiş aracı son anda fark ederek kazadan kurtuldumDaha öncede bu sorun 3 defa başıma gelmişti önemsememiştim.Bu sefer tehlike atlatınca epey korktum.Alman arabalarında bu açma/kapama anahtarının neden göğüste oldugunu daha iyi anladım.Hondalara baktıgımda ise bu durumun olmaması için orada çukur var parmak oraya giriyor ve kaymıyor.Toyotalarda ise kabartma var ve el buna takılarak tekeri döndürüyor ve Perşembe günü Toyota müşteri ilişkilerine mail attım.Olan olmuş bari sonraki modellere birşeyler düşünün dedim.Gelen cevap aracınızı servise götürün incelesinler. Bundan önce sıfır KM aldıgım 2005 Corollamdada aynısı başıma gelmişti.Toyota TR'den fayda yok belli.Şimdi kafama koydum açma/kapama anahtarını kendşm oradan sökerek göğüste bir yere alacagım.