0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet abi, Ben bu konu ile ilgili TPR gonderttim, hatta yeni bir far kolu tasarimida hazirlamistim, ancak ALJ'nin sumen alti ettigini dusunuyorum, tasarimi sana iletmemi istermisin ?
Memnun olurum.Pek bir şey çıkmasada sorumlu mühendisi ile paylaşırım.
Arkadaşlar,Geçmişe göz atarken dikkatimi çekti.Bu konu ile alakalı servise giden var mı?Bu sorunu yaşadı isek lütfen şikayetimizi servislere iletelim.TPR raporu doldurtulmasını saglayalım.Hem kendimiz hemde sevdiklerimiz için
bu olay olduğu zaman okumuştum denemiştim. bizde daha sert geçişler var.kendini bırakmıyor konum değişimi için. zaten standart autoda devam ediyor ,park sis alışkanlığım olmadığı için sis bileziğini bile kullanmadım. kullanımla deforme olma ihtimali var mı abi aracında?sıfır koldaki geçiş tık tık ise senin arabandaki geçiş kayma şekline gelmiştir ondan olma ihtimali var mı?
Zaman bulamadıgımdan konusunu açmaya fırsat bulamamıştım.Çarşamba günü Kocaeli buluşmasından dönüşte dar bir virajda far ve sisleri komple sonradan xenon takılmış ve ayarsız bir araba ile karşılaştım.Karşılaştıgım gibi kör oldugumdan yolumu görebilmek ve uyarı manasında için sellektör yaparken o panik ile far tekeri döndü ve farlarım kapandı.Sağ'a park etmiş aracı son anda fark ederek kazadan kurtuldumDaha öncede bu sorun 3 defa başıma gelmişti önemsememiştim.Bu sefer tehlike atlatınca epey korktum.Alman arabalarında bu açma/kapama anahtarının neden göğüste oldugunu daha iyi anladım.Hondalara baktıgımda ise bu durumun olmaması için orada çukur var parmak oraya giriyor ve kaymıyor.Toyotalarda ise kabartma var ve el buna takılarak tekeri döndürüyor ve Perşembe günü Toyota müşteri ilişkilerine mail attım.Olan olmuş bari sonraki modellere birşeyler düşünün dedim.Gelen cevap aracınızı servise götürün incelesinler. Bundan önce sıfır KM aldıgım 2005 Corollamdada aynısı başıma gelmişti.Toyota TR'den fayda yok belli.Şimdi kafama koydum açma/kapama anahtarını kendşm oradan sökerek göğüste bir yere alacagım.
Kaan sorun bu değil.Yeni Corolladada denedim aynı şartlarda oluyor.
Eski Corolla'da da oluyordu. En basit çözümle; kolun üstüne silikon bir kılıf geçirilebilir dönüşü zorlaştıracak şekilde(geçici çözüm). + Sellektör yapılırken ki konumu, koldan 1-2mm dışarıdan kaplayacak bir parça olabilir kolun tasarımına uygun. Yüzük benzeri bir halka ile kola monte edilir sabit şekilde. Diğer yandan, kol sabit bir parça ile uzatılabilir. Başka bir şekilde; kolun farı yakma yönü değiştirilip, denenebilir. Gerçekten tehlikeli bir tasarım hatası bence de.
Kaan,Yapmak istedikten sonra firmalar (Toyota) onun kralınıda yapar.Ama düşünsene IQ sundan RX400H'ına kadar aynı kol kullanılıyor.Yatırım, stok daha neler neler.Birde bu kol çok elleçleniyor. Kolay bozulmamalı, ortada birde kendini ispatlamış kullanılan numune var.Degişimi demek risk demek
Ahmet, şikayet için Kuzey Amerika'ya gidip, oradan gerçekleştirmek lazım, buradan 1.000 şikayetten daha etkili olur gibime geliyor oradan 1 şikayet.
Ülkemizde yaşanan bu sıkıntı yurt dışında daha önce hiç yaşandı mı acaba? Bu problemin bir çok ülkede de yaşanması olağan bir durum olmalı.
Çok büyük ihtimalle yaşanmıştır, çünkü Ahmet'in Avensis de, benim eski Corolla da yurt dışı üretim idi ve bir çok farklı ülkeye ihraç edilmişlerdir. Yine Kuzey Amerika'dan paspas sorunu geldi aklıma.
Ve ayrıca Zafer abinin yazdıklarına ek olarak sisleri açmak gerektiğinde yuvarlak kolu çek sis işaretine getir yeter.Ön arka sis düğmesi ayrı olanlar hariç...