0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2002 corolla sol var bende de lovato tüp var 85tl ye 420-450km arası yol yapıyor.yaptıgınız tüketim oldukça normal yani bence fazla degil.
uzun yolda yapılmış. şehir içi normalde uzun yolda değil bence
25krş fln demiş olsa evet fazla derimde 100yazmış 110km altına düşmemiştir sabitlemiş gibi gitmiştir büyük ihtimalle olması gereken 20krş 19 krş gibi ama aldıgı lpg istasyonu farkıda sebep olabilir işte.çok büyük bir fark yok 22krş-19krş. yani çok bariz bir sıkıntı yok.ben şehir içinde fren yapmam kolay kolay 90km hızla bu km yi yapıyorum.normal yani.
olması gereken 17 ile 20 kuruş arasında bikaç kuruş fazla yakmış dediğin gibi istasyondan kaynaklıdır.
ben geçen bir yerde yazdım 17krş diye inandırıcı gelmedi yaa istasyon kaynaklı birde 110km etkiliyor yani normal degeri aslında.astranın motoru ile bu motorda bir degil sonuçta vs.
Lpg li 1.6 motor bir araç şehir içi - 11-12 litre şehir dışı 8-9 litre yakması gayet normaldir bu değerlerin altı ve üstü varsa asıl o zaman anormallik vardır
ben sehirici 20krs yakiyorum yucel abi ustune ya 1ya da 2defa çıkmıştır yani.hicbir anormalligide yok aracimin. .
Şunu anlayabilmiş değilim: 2005 yılında lpgli enjeksiyon sitemine sahip Fiat Uno 1.4 aracım vardı. O dönem uzun yolda km de 11-13krş. civarı yakıtı vardı. Yine 2007 yılında Opel Astra f kasa 1.6 çok nokta enjeksiyonlu aracım ise uzun yolda 13 krş yakıyordu. Buraya kadar tamam yalnız 2005 yılında lpg nin litre fiyatı 1,36krş tu. Şu an 2,70- 2,90 arası oynuyor. Yani %100 zamlanmış. Bu kadar zamdan sonra bir astra nasıl 19 krş yakar. Yada bir corolla nasıl şehir içi 20 krş yakar arkadaşlar. Eğer gerçekten dediğiniz gibiyse dizel araca tonla para döken insanlar hakikaten saflıklarından satın alıyorlar, anlaşılır gibi değil.
Çoğu kişi dizeli ince hesap yapmadan alıyor, yılda 6-7bin km yapan aracı garajda yatan tanıdıklarım var. 10 bin tl farkı veriyor dizele o araba kendini 10 yılda amorti etmez. Psikolojik.
aytac abinin soledigine zaten katılıyorum dizel surekli kullananlar icin karli bir araç. Surekli km yapacak...oncelikle lpg nin fiyatini duzeltiyim ben 2,55den aliyorum.zamaninda arkadaslarimda inanmadi oturduk hesabi yaptik ve gördüler. Aracim birtek haftasonlari cikar ve keyif icin kullanirim kolay kolay fren yaptigim gorulmez.90km ile giderim ortalama enfazla 95...nazar degmesin aracim biraz yasli ama motorum temiz lpg kitim temiz dolayisiyla yakiyor 20krs.bana anirmal gelmiyor.max bencede 22krs yakmali corolla.babama yeni aldik 2013yada 2012 o 23krs yakiyorMesaj Birleştirildi: Mart 13, 2014, 11:57:53aytac abinin soledigine zaten katılıyorum dizel surekli kullananlar icin karli bir araç. Surekli km yapacak...oncelikle lpg nin fiyatini duzeltiyim ben 2,55den aliyorum.zamaninda arkadaslarimda inanmadi oturduk hesabi yaptik ve gördüler. Aracim birtek haftasonlari cikar ve keyif icin kullanirim kolay kolay fren yaptigim gorulmez.90km ile giderim ortalama enfazla 95...nazar degmesin aracim biraz yasli ama motorum temiz lpg kitim temiz dolayisiyla yakiyor 20krs.bana anirmal gelmiyor.max bencede 22krs yakmali corolla.babama yeni aldik 2013yada 2012 o 23krs yakiyor