Herkese merhaba. 97 model 1.6 gli otomatik atiker sıralı sistem 224bin kmde aracı yeni aldım. Depoyu ESKİŞEHİR morgaz istasyonunda fulledim 95tl ödedim sanırım 34lt gaz aldı depo içinde az biraz vardı. 270km sonra sistem sinyal verdi ve bir süre daha gittim 300kmde tekrar gaz aldım sanırım kmde 0.31krş, 100km dede 11 km yakmış oluyor.
1. Bu arada çok devirli kullanmam,2. lastiklerim Bridgestone 175 65 14, 3. triger seti, 4.motor yağı ve filtresi 5.şanzıman yağı ve filtresi,6.eksik hidrolik yağı tamamlandı.7. Buji ve buji kabloları yeni,8. akü yeni,9. motor suyu tam, 10.devir daim pompasında sorun yok, 11.sübap contaları,12. Hava filtresi değişti hepsi orjinal olarak.
Bunlar şu ana kadar yaptırdığım bakımlar. Bunlara ek olarak MOTOR VEYA DİĞER KISIMLARLA İLGİLİ lpg yakıt sarfiyatını azaltabilmek adına neler yapabilirim. Eskişehir de olup ta yada bildiğiniz iyi bir lpg ayarı (Detaylı bakım ve ayar, kalibrasyon ayarı rölantideve hareket halinde gaz ayarı kaçak kontrolü sıcak soğuk ısı ayarı vb.)yapabilecek yer ve usta var mı? Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.