Gönderen Konu: corolla hb ve brc kit yakıt çok gibi...  (Okunma sayısı 4095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla hb ve brc kit yakıt çok gibi...
« Yanıtla #20 : Mart 13, 2014, 12:07:16 »
Bir corollanin standart sekilde kullanilmasi ile yakacagi lpg 20krs ile 25kurus arası olmalıdır. Arac zaten benzinde 30krs yakiyor yani gayet normal degerler..
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 13, 2014, 12:07:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 13, 2014, 12:10:43 »
2008 verso 1,6 aracım ile 42lt gaz alıyor depom. ş.içi 360-370 km yol yapıyorum. 2 depo da bir 10lt benzin alıyorum. hesabını yaptığımda ş.içinde aracım lpg+benzin yaklaşık 40 kr yakıyor.
bence yakıt hesaplamalarınıza benzinide katın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mart 13, 2014, 12:14:02 »
2008 verso 1,6 aracım ile 42lt gaz alıyor depom. ş.içi 360-370 km yol yapıyorum. 2 depo da bir 10lt benzin alıyorum. hesabını yaptığımda ş.içinde aracım lpg+benzin yaklaşık 40 kr yakıyor.
bence yakıt hesaplamalarınıza benzinide katın.

sabahları araba çıkarcagım zaman yarım saat erken çıkar arabamı ısıtır öle yola çıkarım.aracım kolay kolay benzin görmez yani.ısınmadan yola çıkmam.otoparkdan çıktıgımda lpg ye geçmiş oluyor
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 13, 2014, 12:17:48 »
sabahları araba çıkarcagım zaman yarım saat erken çıkar arabamı ısıtır öle yola çıkarım.aracım kolay kolay benzin görmez yani.ısınmadan yola çıkmam.otoparkdan çıktıgımda lpg ye geçmiş oluyor

benzinli araçta rölantide beklemeye gerek yokki. direk sür aracı yolda hemen gaza atar zaten. Kitapçığa bak orada aracı çalıştırıp beklemeyin direk yola çıkın ısınmadan aracı sıkıştırmayın diyor. yani bekleyince boşa benzin yakıyosun orada yakacağın benzini yol alarak yak daha iyi. bir araştır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 13, 2014, 12:20:43 »
benzinli araçta rölantide beklemeye gerek yokki. direk sür aracı yolda hemen gaza atar zaten. Kitapçığa bak orada aracı çalıştırıp beklemeyin direk yola çıkın ısınmadan aracı sıkıştırmayın diyor. yani bekleyince boşa benzin yakıyosun orada yakacağın benzini yol alarak yak daha iyi. bir araştır

araba 2002 model.10yaşını devirdiği için motor saglıgı açısından böle yapıyorum.yazın çok beklemem ama kışın muhakkak beklerim yaktıgı benzine benzin diyemem zaten.çok soguk havalarda bence kesinlikle yapılması gereken birşey.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 13, 2014, 12:26:11 »

araba 2002 model.10yaşını devirdiği için motor saglıgı açısından böle yapıyorum.yazın çok beklemem ama kışın muhakkak beklerim yaktıgı benzine benzin diyemem zaten.çok soguk havalarda bence kesinlikle yapılması gereken birşey.

Biliyorumda benzinli arabada beklemeye gerek yok yolda giderken ısınıyor ama çalıştırdıktan sonra yolda giderken ısınana kadar zorlamadan kullanmak gerek. Kitapçıkta böyle yazıyor.

sayfa 206

Motorun ısıtmak için rölantide bekletmeyiniz.
Sürüş sırasında ısı normale gelinceye
kadar yumuşak ve nazik kullanınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 13, 2014, 12:30:11 »
Biliyorumda benzinli arabada beklemeye gerek yok yolda giderken ısınıyor ama çalıştırdıktan sonra yolda giderken ısınana kadar zorlamadan kullanmak gerek. Kitapçıkta böyle yazıyor.

sayfa 206

Motorun ısıtmak için rölantide bekletmeyiniz.
Sürüş sırasında ısı normale gelinceye
kadar yumuşak ve nazik kullanınız.

genede beklediği sıradaki yaktıgından daha fazla yakacagı aşikar.benzinde araba çalıştır git zaten herhangi bir sıkıntı çıkarmaz.ama motorun saglıgı açısından yaşlı arabalarda ısıtıpda çıkılması herzaman tavsiyeedilir.kitapçıkda bunu belirtmez.kendi durdugu yerde ısıtırsan ayrıca motoruda biraz temizlemiş olursun rolantide.geçen bu da tartışılıyordu.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 13, 2014, 12:35:46 »
genede beklediği sıradaki yaktıgından daha fazla yakacagı aşikar.benzinde araba çalıştır git zaten herhangi bir sıkıntı çıkarmaz.ama motorun saglıgı açısından yaşlı arabalarda ısıtıpda çıkılması herzaman tavsiyeedilir.kitapçıkda bunu belirtmez.kendi durdugu yerde ısıtırsan ayrıca motoruda biraz temizlemiş olursun rolantide.geçen bu da tartışılıyordu.

Arada bir rölantide bekletilmesi gerek gerçi trafikde ister istemez bekliyorsun. o yüzden pek gerek kalmıyor. Araç rölantide daha fazla yakar. giderken daha az yakar. anlık tüketime bak anlarsın :) yeni araçlarda o yüzden yokuş aşşağı giderken boşa atmayınız diyolar daha fazla yakıyo çünkü rölantide.
Dediğin olay eski benzinli araçlarda geçerli. Ama yeni teknoloji benzinlerde gerek yok senin araçta dahil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 13, 2014, 12:51:34 »
Valla sole soliyim sadece rolantide benzin kullaniyorum  20tl benzin aliyorum 2ay falan birdaha almiyorum.ben bunu gerek oldugu icin değil alışkanlık oldugu icin yapiyorum.az cok yaktigina bakmam.ama sole soliyim trafikde motor isinana kadar yaptığın dur kalklarida hesaba katman lazım soguk motorla.rolantiyle cok farki olmaz hissedilir :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 13, 2014, 12:56:22 »
Valla sole soliyim sadece rolantide benzin kullaniyorum  20tl benzin aliyorum 2ay falan birdaha almiyorum.ben bunu gerek oldugu icin değil alışkanlık oldugu icin yapiyorum.az cok yaktigina bakmam.ama sole soliyim trafikde motor isinana kadar yaptığın dur kalklarida hesaba katman lazım soguk motorla.rolantiyle cok farki olmaz hissedilir :)

Motor giderken devirlendiği için rölantide durduğundan daha çabuk ısınıyo eğer sorun olsa kitapçıkta çalıştırıp bekleyin derdi bence :) Mesela ben sanderoyu çalıştırıyodum hemen hareket ediyodum. 15 20 metre sonra gaza atıyodu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 13, 2014, 13:08:33 »
Motor giderken devirlendiği için rölantide durduğundan daha çabuk ısınıyo eğer sorun olsa kitapçıkta çalıştırıp bekleyin derdi bence :) Mesela ben sanderoyu çalıştırıyodum hemen hareket ediyodum. 15 20 metre sonra gaza atıyodu.
bunu bir sorun olarak dusunme  :) kitapcikda 2002lerin kronik hatasidir yag yakar diyede yazmıyor :) illaki dikkatedilmesi gerekiyor kitaba ama belli bi yasi gecirdikten sonra cokda anlami kalmiyor kitabin..ben gerekli oldugu icin yapmıyorum alışkanlık sadece ve memnunum bole olmasından kafama gore 20-30tl atiyorum uzun bir sure atmiyorum.motorum daha cabuk isinmasi icin daha cok devirlenmesi lazım degil mi peki  :) ben sadece inandigim seyi yapiyorum yani açıkçası   :) bende soguk motorla hareket etme taraftaridgilim :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 13, 2014, 13:22:14 »

Tamam işte Ogün Bey o zaman filoların dizel değil toyota corolla almaları lazım ki uzun yolda km de 20 krş yaksın.  Bir de lpg bağlatırlar olur biter. Ama bunun sürekli kullanımla bir alakası yoktur. Bir araç uzun yolda 20krş. yakıyorsa dizeli benzini sürekli kullanımı fark etmez.  Hatta filolar ve şirketler özellikle sizin araçlardan almalılar. Çünkü benzinli araçlarda yok ısıtma bujisiydi, yok mazot pompası idi, yok turbo arızasıydı, yok partikül filtresiydi, yok su ayrıştırıcı filtresiydi vb. hiç bir dertleri olmaz.

Bu arada bir tezat durum var 90km ile frene bile basmadan gittiğiniz bir yol şehir içi sayılmaz,  o şehir dışı kullanımdır. Şehir içi kullanımın yoğun trafik ortamında olduğu değerlerdir.

Buradan tüm filo sahiplerine de sesleniyorum. Akıllılık etsinler çeksinler bir tüplü corolla, modeli de fark etmez kullansınlar. Yukarıda dizeller için saydığım bakım masraflarının da hiç birisini yapmazlar. 45-50 binlik lirakık dizellerin bile bazı modelleri hariç inmeye zorlandığı 20krş a gider gelirler.  Nasılsa toyotaların motorları da uzun ömürlü. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 13, 2014, 13:30:27 »
Kismet olursa pazartesi gunu depomu full yapicam gene canli olarak fotolarini ceker sizinle paylasirim burdan ama yanlis dusunuyorsunuz.dizelin mantigiyla benzinin ayni degildir.siz kactane sirket arabasi gordunuz hatali degilse sayet az km ile epden cikarildigini.bu ispatlanmaya calisilan birsey degildir gerekde yoktur dizel surekli duzenli kullanilmayi seven bir araçtır. Forumda bolca yazi bulabilirsinz.senede 10000km yapanlar icin tavsiye edilmez zaten.burda arabami sirin gostermeyede calismama gerek yok cunku satmiyorum oyuzden ovmeyede kalkicak değilim. Ama bu forumda tek 20krs yakanda ben degilim.oyuzden sikinti yok.sehirici olayina gelecek olursak birtek haftasonlari kullaniyorum ve yollar kalabalik olmuyor kullandigim saatlerde ve sagdan gidiyorum fren yaptirmiyorsa yollar durun fren yapacam yolu kalabaliklastirin diyemem herhalde :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 13, 2014, 13:32:19 »

Tamam işte Ogün Bey o zaman filoların dizel değil toyota corolla almaları lazım ki uzun yolda km de 20 krş yaksın.  Bir de lpg bağlatırlar olur biter. Ama bunun sürekli kullanımla bir alakası yoktur. Bir araç uzun yolda 20krş. yakıyorsa dizeli benzini sürekli kullanımı fark etmez.  Hatta filolar ve şirketler özellikle sizin araçlardan almalılar. Çünkü benzinli araçlarda yok ısıtma bujisiydi, yok mazot pompası idi, yok turbo arızasıydı, yok partikül filtresiydi, yok su ayrıştırıcı filtresiydi vb. hiç bir dertleri olmaz.

Bu arada bir tezat durum var 90km ile frene bile basmadan gittiğiniz bir yol şehir içi sayılmaz,  o şehir dışı kullanımdır. Şehir içi kullanımın yoğun trafik ortamında olduğu değerlerdir.

Buradan tüm filo sahiplerine de sesleniyorum. Akıllılık etsinler çeksinler bir tüplü corolla, modeli de fark etmez kullansınlar. Yukarıda dizeller için saydığım bakım masraflarının da hiç birisini yapmazlar. 45-50 binlik lirakık dizellerin bile bazı modelleri hariç inmeye zorlandığı 20krş a gider gelirler.  Nasılsa toyotaların motorları da uzun ömürlü. :)

Flo araçlarının çoğu uzun yol yapan araçlar. uzun yolda dizelin performansını 1.6 lpg de bulamazsınız.

şehir içi taksiciler dizel corolla kullanmaz mesela.

benim corollam benzinli ve 30 - 35 kuruş arası yakıyor şehir içi.

lpg de uzun yolda 17 ile 22 kuruş arası yakması normaldir. şehir içide 22-25 kuruş civarları yakar oda normaldir.

1.5 dci megane 2 miz var uzun yolda 3.2 lt yakıyor siz hesaplayın.  güncel değerler ve Shell V-Power Nitro+ Diesel  buna ek olarakda benzinli araçların 2 katı tork var dizel araç uzun yolda sürücüyü üzmez.

ek olarak flo araçları kiralayan yada rentacar firmalarına dizel araç talebi çoktur onunda etkisi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 13, 2014, 13:33:18 »
Arkadaşlar harikasınız. Muhteşem değerleriniz var, tebrik ederim sizi yalnız demek istediğim anlaşılmadı. Espiri ile karışık bazı noktalara değinmek istedim maalesef anlaşılmadı. Tekrar belirtiyorum. Şehir içi değerler nominal düzeyde trafiğin olduğu, ışıkların olduğu, dur kalk olaylarının yaşandığı değerlerde ortaya çıkar. Siz şehir içi yakıt tüketimim 20krş dediğiniz anda insanın aklına bu gelir. Lütfen tevil yapılmasın.

İkinci bir husus dizel araçların nerelerde nasıl hangi şartlarda kullanılacağını az çok bilen bir insanım. Sonuçta sizlerin araçlarının yaklaşık dört katı ağırlığında, 10-12 silindirli ve devasa pistonlara sahip dizel motorları tamir ettiğim, yükleyip bindirdiğim için, yalnızca doğru bilgi paylaşımı için şu an buradayım. Yardım etmek için ve bilgi paylaşımı için... Yoksa boş muhabbet için burada değilim.

Saygılar.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 13, 2014, 13:36:18 »
Flo araçlarının çoğu uzun yol yapan araçlar. uzun yolda dizelin performansını 1.6 lpg de bulamazsınız.

şehir içi taksiciler dizel corolla kullanmaz mesela.

benim corollam benzinli ve 30 - 35 kuruş arası yakıyor şehir içi.

lpg de uzun yolda 17 ile 22 kuruş arası yakması normaldir. şehir içide 22-25 kuruş civarları yakar oda normaldir.

1.5 dci megane 2 miz var uzun yolda 3.2 lt yakıyor siz hesaplayın. güncel değerler ve Shell V-Power Nitro+ Diesel

ek olarak flo araçları kiralayan yada rentacar firmalarına dizel araç talebi çoktur onunda etkisi var.

dci efsanedir dizelde.+1
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 13, 2014, 13:39:58 »
dci efsanedir dizelde.+1

yeni gelecek olan 160 bg neler yapacak çok merak ediyorum. tabi türkiyete gelirde hangi araçlara gelir. eğer cliolara falan gelirse felaket olur :D piyasayı alt üst eder :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 13, 2014, 14:07:42 »
Clio ve 160bg.yasanmasi lazim  :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 168000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 13, 2014, 14:12:59 »
arkadaşlar ben 0,190 krş ş.içi demedim ş.dışı dedim geçen sene eylül ayında ankada milangazdan 42 lt  2,65 den aldım lpg yi 585 km yaptım uzun yol. bu dediğim astra g kasa araç yüklü 4 yetişkin bir çocuk bagajda 2 valiz ve klima adanada açıkdı gelirkende osmaniyeden ucuz gaz buldum klima açık yine 2,67 felandı aynı km yi yaptım.neden inanılmıyor bu değerlere anlamış değilim.şimdi aldığım corolla hb brc kitli ve araç fazla yüklü değildi hızımda 100-110 arası oldu klima kapalı 2,75 den 49 lt gaz aldım 585 km yaptım. ben inatlaşmıyorum araç çok yakıyor diye ama astra g kasa ile kıyasladığımda gerçekten arda farkı var siz bu farkı senede 15.000 bin km yapan iki araç arasında hesaplarsanız hiçte küçümsenmeyen bir değer çıkıyor. neyse hayırlısı olsun diyelim Allah kaza bela vermesinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 13, 2014, 14:33:09 »