Gönderen Konu: Dörtnal Toyota Özel Servisi ile Mekanik Çözümler  (Okunma sayısı 46980 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Dörtnal Toyota Özel Servisi ile Mekanik Çözümler
« Yanıtla #160 : Nisan 25, 2014, 09:57:32 »
Merhaba.

Yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum ama görmeden kesin birşey söylemek imkansız.

Teşekkürler.

Aynı şey bende de oldu birkaç kez. Kavrama sesi gibi. Sanki dişlilerde boşluk oluşmuşta kavrama yaparken yerine oturuyormuş gibi bir ses.
 Bir de aldığımdan beri auris manuel şanzumanın sesinden rahatsızım , geri viteste gittiğimizde oluşan ses gibi bir sesi geliyor aşağıdan. Bu ses normal dediler ama size de sormak istiyorum.

Bir de Motul 5-30 SAE tam sentetik yağ aldım denemek istiyorum ama size de danışmak istedim. Negatif bir yorumunuz olursa yağı geri vereceğim. Mayıs 15-19 arasında servis için randevu almayı planlıyorum. Saygılar.

born to ride

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Nisan 25, 2014, 09:57:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 206000
  • Model Yılı: '95
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Nisan 27, 2014, 10:25:35 »
Merhaba;

TCT üyelerinin faydalanacağını düşündüğümüz bir hizmeti başlatmak istiyoruz. Bugün itibariyle servisimizin ustaları buradan araçlarınızla ilgili yaşadığınız sorunlara çözüm üretmeye çalışacaklardır. Hem aracınızın sağlığı hem de cebinizin daha az zarar görmesi için günün belli saatlerinde soru(n)larınızı cevaplayacaklardır.

Tüm TCT üyelerinin faydalanması dileğiyle...
selam  dörtnal toyota,benim efsanenin direksiyonundan bozuk yollarda sağ sol yaptığımda takur tukur ses geliyor asfaltta bi şey yok yardımcı olursanız sevinirim.
yolların kıralı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Nisan 28, 2014, 09:03:35 »
Merhaba 23 nisan günü direksiyonda TIK sesi için gelmiştim .Orada gelmeyen ses 1-2 sonra ısrarlı bir şekilde gelemeye devam ediyor .Şu dikkatimi çekti. Araçla ufak bir kaldırıma çıkarsanız veya sinirlenip patili kalktıktan sonra akabinde bu ses başlıyor. Normal de bu denli takılmam belki ama 1997 Corolla kullandık 13 yıl hiçbir şey duymadık - 2005 sol hb kullandım 1,5 yıl hiç duymadım .Şu an ki aracım hani sadık ustayla da baktık çok temiz bir araç olmasına rağmen bu ses geliyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 206000
  • Model Yılı: '95
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Mayıs 04, 2014, 18:45:03 »

[/quote]
slmlar dörtnal toyota çalışanları ben 1995 1.6 corollanın direksiyon tıkırtı burcunu değiştireceğim ne kadara mal olur,(işçilik+parça )bir de bizim araçta kaç tane tıkırtı burcu var,bu tıkırtı burcuyla kolon burcu aynı şey mi
yolların kıralı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Mayıs 31, 2014, 19:30:12 »
Usta ince çizikleri için de pasta cila vs yapıyor musunuz bakıma getirince onu da ardan çıkarabilir miyiz? Çiziklerin çoğu yüzeysel ve tırnağa sürtmüyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Haziran 16, 2014, 09:03:22 »
Merhaba,

Cumartesi günü seyir halinde iken motor lambam yandı, sonrasında yağ lambasının ara sıra değişik aralıklarla yanıp söndüğünü gördüm, sağa çektim ve motoru kapattım, biraz bekleyip yağ çubuğunu birkaç kez çekip baktım yağım tamam, motorun sağına soluna baktım bir problem göremedim, yola devam ettim,
yağ lambası bazen yanıp sönüyor, bazen gaz verince geçiyor, kontağı kapatıp tekrar çalıştırınca 1 dk. kadar yağ lambası yanmıyor sonra yine yanıyordu birde yağ lambası yanınca devirdaim kayışı civarından garip bir bozuk rulman sesi tarzında ses geliyordu.

Dün sabah tekrar aynı şey oldu, yola çıktıktan bi 10 km sonra bu şekilde yine tekrarlandı

Motora basınçlı hava tuttum, alakası olabilirmi bilmem ama dün akşam ise bu olay hiç olmadı, ne yağ lambası yandı ne bozuk rulman sesi geldi.

Ama motor lambası halen yanıyor, sebebi ne olabilir tahminen?Ayrıca tahmin maliyet konusunda da bilgi verir misiniz?

Dip not: Aracın yağ ve yağ filtresi değişeli 1000 km olmadı, karter ve yağ süzgecini de söküp temizlemiştik o zaman.

Teşekkürler
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Haziran 16, 2014, 11:15:30 »
Herkese selamlar...
Yasin merhaba.Dediğine bakacak olursak eğer yağ lambası müşür'ü bozulmuş olabilir.
Sadık usta okuyunca daha iyi bilgi verecektir diye düşünüyorum.

Sadık usta ile görüştüm şimdi.Olasılıkları bana söyledi ben de yazıyorum.En sağlıklı sonuç oraya gidince yapılacak kontroller sonrasında ortaya çıkacaktır.

- Yan sanayi yağ filtresi kullanımı,
- Yağ müşür'ü,
- Yağ pompası,
- Yağ kanallarından her hangi birinin tıkanması gibi olasılıklardan bahsetti.
Atölyeye gittiğin zaman sorunun kaynağı daha iyi anlaşılacaktır.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Haziran 16, 2014, 12:14:36 »
Merhaba,

Cumartesi günü seyir halinde iken motor lambam yandı, sonrasında yağ lambasının ara sıra değişik aralıklarla yanıp söndüğünü gördüm, sağa çektim ve motoru kapattım, biraz bekleyip yağ çubuğunu birkaç kez çekip baktım yağım tamam, motorun sağına soluna baktım bir problem göremedim, yola devam ettim,
yağ lambası bazen yanıp sönüyor, bazen gaz verince geçiyor, kontağı kapatıp tekrar çalıştırınca 1 dk. kadar yağ lambası yanmıyor sonra yine yanıyordu birde yağ lambası yanınca devirdaim kayışı civarından garip bir bozuk rulman sesi tarzında ses geliyordu.

Dün sabah tekrar aynı şey oldu, yola çıktıktan bi 10 km sonra bu şekilde yine tekrarlandı

Motora basınçlı hava tuttum, alakası olabilirmi bilmem ama dün akşam ise bu olay hiç olmadı, ne yağ lambası yandı ne bozuk rulman sesi geldi.

Ama motor lambası halen yanıyor, sebebi ne olabilir tahminen?Ayrıca tahmin maliyet konusunda da bilgi verir misiniz?

Dip not: Aracın yağ ve yağ filtresi değişeli 1000 km olmadı, karter ve yağ süzgecini de söküp temizlemiştik o zaman.

Teşekkürler
Aynısı benim de başıma geldi yağ lambası dediğiniz gibi yanıyordu. 2 gün önce dörtnaldaydım sadık abi problemin yağ müşürü kaynaklı olduğunu çözdü.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Haziran 16, 2014, 12:43:06 »
Herkese selamlar...
Yasin merhaba.Dediğine bakacak olursak eğer yağ lambası müşür'ü bozulmuş olabilir.
Sadık usta okuyunca daha iyi bilgi verecektir diye düşünüyorum.

Sadık usta ile görüştüm şimdi.Olasılıkları bana söyledi ben de yazıyorum.En sağlıklı sonuç oraya gidince yapılacak kontroller sonrasında ortaya çıkacaktır.

- Yan sanayi yağ filtresi kullanımı,
- Yağ müşür'ü,
- Yağ pompası,
- Yağ kanallarından her hangi birinin tıkanması gibi olasılıklardan bahsetti.
Atölyeye gittiğin zaman sorunun kaynağı daha iyi anlaşılacaktır.

Merhaba Özcan abi,

Bu ne hız VALLAHİ bravo  :alkis:

Yağ filtremiz bosch marka idi, iyisini almıştım o zamn ama çakma da olabilir tabii :(
Yağ müşürüne hiçbirşey yapılmadı bendeki dönemde.

Yağ lambası ile bozuk rulman sesinin senkronize olduğunu hatırlar gibiyim yani yağ lambası yanınca motorun seside bi değişik çıkıyor,

Her zaman yapsa teşhis kolay ama bu şekilde de biraz uğraştırıcı ve maliyetli olabilir...

Teşekkürler Özcan abi ;)

Aynısı benim de başıma geldi yağ lambası dediğiniz gibi yanıyordu. 2 gün önce dörtnaldaydım sadık abi problemin yağ müşürü kaynaklı olduğunu çözdü.

Merhaba Seçkin bey,

sizde de bozuk rulman tarzı bir ses geliyor muydu? Müşür değişimi ne kadar tutuyor sorması ayıp :-[

Teşekkürler ;)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #169 : Haziran 16, 2014, 14:03:30 »

Merhaba Seçkin bey,

sizde de bozuk rulman tarzı bir ses geliyor muydu? Müşür değişimi ne kadar tutuyor sorması ayıp :-[

Teşekkürler ;)
valla hocam çalıştırıyodum motor ısınana kadar bişey yok viteste giderken bişey yok rölantide yağ lambası yanıyordu. dediğinizin aynısı. sadık abi müşürü çıkarttı müşür bozuk dedi dışardan müşür aldım 15 liraya artı bi de işçilik fazla birşey tutmuyor
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Haziran 22, 2014, 15:57:21 »
Yasin son durum nedir acaba? Gittin mi Sadık ustaya?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Haziran 26, 2014, 04:14:05 »
selam dörtnal.
beni hatırlamazsınız ben daha bir kez bakıma geldim size.
yakında yeniden geleceğim. bu sefer 150.000 bakımına.
üç sorum olacak.

birincisi 150bin bakımını özetler misiniz?

ikincisi
2005 rav4  sürücü tarafı güneşliği kafama düşüp duruyor. malum eskiden bayan arabasıymış. güneşlikte ayna olduğu için yalama etmiş eski sahibi :))

ne yapmam gerekiyor. masrafı nedir? artık sinir bozmaya başladı düşünsenize düz yolda en ufak tıkırtıda lap diye kafanıza güneşlik düşüyor :))

üçüncüsü dijital klimanın off tuşu tam çalışmıyor.  off a basınca klimayı kapatıyor fakat üfürük asla kesilmiyor araba 7/24 üflüyor . üfleme yönü tuuşları asla kapanmıyor. mutlaka ya ayak altına ya camlara ya üst ızgaralara yönlendirmem gerekiyor üflentiyi.... masrafı çok mudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Haziran 26, 2014, 08:23:20 »

selam dörtnal.
beni hatırlamazsınız ben daha bir kez bakıma geldim size.
yakında yeniden geleceğim. bu sefer 150.000 bakımına.
üç sorum olacak.

birincisi 150bin bakımını özetler misiniz?

ikincisi
2005 rav4  sürücü tarafı güneşliği kafama düşüp duruyor. malum eskiden bayan arabasıymış. güneşlikte ayna olduğu için yalama etmiş eski sahibi :))

ne yapmam gerekiyor. masrafı nedir? artık sinir bozmaya başladı düşünsenize düz yolda en ufak tıkırtıda lap diye kafanıza güneşlik düşüyor :))

üçüncüsü dijital klimanın off tuşu tam çalışmıyor.  off a basınca klimayı kapatıyor fakat üfürük asla kesilmiyor araba 7/24 üflüyor . üfleme yönü tuuşları asla kapanmıyor. mutlaka ya ayak altına ya camlara ya üst ızgaralara yönlendirmem gerekiyor üflentiyi.... masrafı çok mudur?

Merhaba,

150.000 km bakımda
Motor yağ
Yağ filtresi
Hava filtresi
Polen filtresi
4 teker fren bakımı
Ön düzen kontrolü
Aydınlatma kontrolü yapılıyor.
Sol ön güneşlik için sasi No gerekiyor.
Üflemeyle ilgili arac geldiğinde bir bakalım.

Saygılar.
www.yenidortnal.com.tr
www.dortnalyedekparca.com
Yeni Dörtnal Özel Toyota Servisi
Tel: 0 312 278 59 69

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Haziran 27, 2014, 19:32:39 »

ikincisi

Konu ile ile ilgili değil ama çok güldüm  bayan gerçekten iddalıymış güneşliği yalama eden arabayı kim bilir ne hale getirir :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2014, 19:34:58
Benim aracımda sıcak havalarda özellikle ışıklarda durup araç fan açtığında camı açayım içeri benzin kokusu geliyor aracı tüpte dahi kullansam da neden olabilir sol ön tarafa mahsus bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Haziran 28, 2014, 17:34:46 »
Konu ile ile ilgili değil ama çok güldüm  bayan gerçekten iddalıymış güneşliği yalama eden arabayı kim bilir ne hale getirir :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2014, 19:34:58
Benim aracımda sıcak havalarda özellikle ışıklarda durup araç fan açtığında camı açayım içeri benzin kokusu geliyor aracı tüpte dahi kullansam da neden olabilir sol ön tarafa mahsus bu.

Kadınlar böyle .. Şöyle örnek vereyim ablama araba bakıyorduk. Borusana gittik. Arabaya bindi. Daha oturur oturmaz ilk işi güneşlik indirip ayna kontrol etmekti. Direksiyonu vitesi kavramadan, arabanın iç tasarımını incelemeden. Abartmıyorum cogu kadın boyle.  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 150000
  • 29 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Haziran 29, 2014, 13:38:19 »
merhaba.öncelikle bu güzel hizmet için teşekkürler.
2004 verso 150 binde lpgli aracımda sabah ilk kmlerde sorun yokken ısındıktan sonra 2. ve 3. vitese atıp gaza basar basmaz bi şıkırşıkır ses geliyor.1,4 ve 5. viteste bu ses hiç gelmiyor.araba devrini yükselttikçe ses yavaş yavaş kesiliyor.gaza basmadan yokuş aşağı inerken de aynı ses geliyor.debriyaja basınca ses kesiliyor.sesi duyduğum anda ayağımı gaz pedalından hafifçe çekip tekrar yavaşça bastığımda ses yine kesiliyor.usta sesi duydu.şanjımanı sökecez dedi.hazır sanzıman sökülmüşken baskı balatada da değişelim dedi.olur dedim.şanzıman söküldü ,püskürtmeli benzin ile yıkandı.şüphelendiği 2 rulmanı değiştirdi.yağını değiştirdi.würth ün şanzıman dişlisi için bi tüpü var onuda dişlilere sıvadı.debriyaj lokum gibi oldu.
herşey çok güzelde o şıkırtı gitmedi.moralim sıfır oldu.ustada şok oldu çünkü sesin sanzımandan geldiğine emindi.sonra sübap ayarı yaparsak performansı artınca belki keser dedi.araba yıgıldığı zaman yapıyormuş.ama neden 3 te sesi duyar duymaz 4 e attığımda araba daha çok yığıldığı halde bu sesi yapmıyor.

şimdi bu ses nerden geliyor olabilir.yardımcı olursanız  sevinirim.forumda manifoltan gelen ugultu konusuda okudum.benimkine benzer yönleri var ama sanırım bu farklı bir ses. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #176 : Haziran 30, 2014, 08:03:27 »
Merhaba Murat Bey,

Bu uzun mesajınızın ardından içinizi rahatlatacak uzun bir cevap yazmak isterdim ancak teste çıkmadan cevap verebileceğim bir durum değil. Müsait olurda gelirseniz elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan şüpheniz olmasın.

Muhabbetle.
www.yenidortnal.com.tr
www.dortnalyedekparca.com
Yeni Dörtnal Özel Toyota Servisi
Tel: 0 312 278 59 69

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Temmuz 08, 2014, 03:14:46 »
selam. aracta devir yükseldikçe ön cam tarafından bir cızırtı gibi bir ses geliyor. zangırdama, cam titreme sesi, şıngırdama, cızıldama bennzeri bir ses. sanki cam sabit değilmişte oynayıp titreşim yapıyormuş gibi. ama camla alakası yoktur tabi. birkaç arkadaşım da aynı sesi alıyormuş ama çözüm bulamamışlar...

ikincisi size bir anlam ifade etmeyebilir belki ama sağ ön taraftan, aracın içinden sanki fanlardan , klimadan geliyormuş gibi mekanik bir ses alıyorum son iki gündür. yine zırıltı, cızırtı gibi... frensiz giderken de oluyor fakat bilhassa frene basıp araç yığılma yaptığında alıyorum bu sesi sanki.. digital bir sese benziyor...sanki radyo frekans arıyormuş gibi. ciüüv gibi.. ilk ve ikinci bahsettiklerim tamamen farklı problemler. ilki aylardır var. ikincisi iki gündür falan başladı. çok şaşırdım böyle bir ses hiç beklemiyordum. fanlardandır dedim hava kanalına bir şey kaçmıştır, hortum patlamıştır falan dedim ama fan kapalıyken de geliyor bu ses. böyle yüksek ses başlayıp bir anda ciüüv diye sesini kısmışsınız gibi azalarak bitiyor ses..

ön göğüste ne var ki bu sesleri yapacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #178 : Temmuz 08, 2014, 09:20:02 »
Iyi çalışmalar.

Auris araçlara hız sabitleyici taktığınızı forumdan öğrendim. Bende 2006 corolla benzinli manuel araç var. Aracıma hız sabiteyici taktırmak istiyorum ancak aurislrdeki gibi tesisatı hazır değil. Bu işi tesisatıyla birlikte yapabilir misiniz? Eğer olursa maliyeti ne olur teşekkürler.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Temmuz 08, 2014, 10:24:11 »
Corolla 2009 d4d m/m aracıma park sensörü taktırmak istiyorum. Fiyat alabilir miyim ?