0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba.Yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum ama görmeden kesin birşey söylemek imkansız.Teşekkürler.
Merhaba;TCT üyelerinin faydalanacağını düşündüğümüz bir hizmeti başlatmak istiyoruz. Bugün itibariyle servisimizin ustaları buradan araçlarınızla ilgili yaşadığınız sorunlara çözüm üretmeye çalışacaklardır. Hem aracınızın sağlığı hem de cebinizin daha az zarar görmesi için günün belli saatlerinde soru(n)larınızı cevaplayacaklardır.Tüm TCT üyelerinin faydalanması dileğiyle...
Merhaba,Cumartesi günü seyir halinde iken motor lambam yandı, sonrasında yağ lambasının ara sıra değişik aralıklarla yanıp söndüğünü gördüm, sağa çektim ve motoru kapattım, biraz bekleyip yağ çubuğunu birkaç kez çekip baktım yağım tamam, motorun sağına soluna baktım bir problem göremedim, yola devam ettim, yağ lambası bazen yanıp sönüyor, bazen gaz verince geçiyor, kontağı kapatıp tekrar çalıştırınca 1 dk. kadar yağ lambası yanmıyor sonra yine yanıyordu birde yağ lambası yanınca devirdaim kayışı civarından garip bir bozuk rulman sesi tarzında ses geliyordu.Dün sabah tekrar aynı şey oldu, yola çıktıktan bi 10 km sonra bu şekilde yine tekrarlandıMotora basınçlı hava tuttum, alakası olabilirmi bilmem ama dün akşam ise bu olay hiç olmadı, ne yağ lambası yandı ne bozuk rulman sesi geldi.Ama motor lambası halen yanıyor, sebebi ne olabilir tahminen?Ayrıca tahmin maliyet konusunda da bilgi verir misiniz?Dip not: Aracın yağ ve yağ filtresi değişeli 1000 km olmadı, karter ve yağ süzgecini de söküp temizlemiştik o zaman.Teşekkürler
Herkese selamlar...Yasin merhaba.Dediğine bakacak olursak eğer yağ lambası müşür'ü bozulmuş olabilir.Sadık usta okuyunca daha iyi bilgi verecektir diye düşünüyorum. Sadık usta ile görüştüm şimdi.Olasılıkları bana söyledi ben de yazıyorum.En sağlıklı sonuç oraya gidince yapılacak kontroller sonrasında ortaya çıkacaktır.- Yan sanayi yağ filtresi kullanımı,- Yağ müşür'ü,- Yağ pompası,- Yağ kanallarından her hangi birinin tıkanması gibi olasılıklardan bahsetti.Atölyeye gittiğin zaman sorunun kaynağı daha iyi anlaşılacaktır.
Aynısı benim de başıma geldi yağ lambası dediğiniz gibi yanıyordu. 2 gün önce dörtnaldaydım sadık abi problemin yağ müşürü kaynaklı olduğunu çözdü.
Merhaba Seçkin bey,sizde de bozuk rulman tarzı bir ses geliyor muydu? Müşür değişimi ne kadar tutuyor sorması ayıp Teşekkürler
selam dörtnal. beni hatırlamazsınız ben daha bir kez bakıma geldim size. yakında yeniden geleceğim. bu sefer 150.000 bakımına.üç sorum olacak. birincisi 150bin bakımını özetler misiniz? ikincisi2005 rav4 sürücü tarafı güneşliği kafama düşüp duruyor. malum eskiden bayan arabasıymış. güneşlikte ayna olduğu için yalama etmiş eski sahibi )ne yapmam gerekiyor. masrafı nedir? artık sinir bozmaya başladı düşünsenize düz yolda en ufak tıkırtıda lap diye kafanıza güneşlik düşüyor )üçüncüsü dijital klimanın off tuşu tam çalışmıyor. off a basınca klimayı kapatıyor fakat üfürük asla kesilmiyor araba 7/24 üflüyor . üfleme yönü tuuşları asla kapanmıyor. mutlaka ya ayak altına ya camlara ya üst ızgaralara yönlendirmem gerekiyor üflentiyi.... masrafı çok mudur?
ikincisi2005 rav4 sürücü tarafı güneşliği kafama düşüp duruyor. malum eskiden bayan arabasıymış. güneşlikte ayna olduğu için yalama etmiş eski sahibi )
Konu ile ile ilgili değil ama çok güldüm bayan gerçekten iddalıymış güneşliği yalama eden arabayı kim bilir ne hale getirir Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2014, 19:34:58Benim aracımda sıcak havalarda özellikle ışıklarda durup araç fan açtığında camı açayım içeri benzin kokusu geliyor aracı tüpte dahi kullansam da neden olabilir sol ön tarafa mahsus bu.