Gönderen Konu: 1.4d-d4 Dizel araclar için yetersiz ama yeni kasalarda bile aynı motor ısrarı?  (Okunma sayısı 11663 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
i30 yol tutuşta malesef vasat bir araç fakat kabin içi gürültü seviyesi kaliteli lastik ile gayet iyi duruma gelebiliyor. bence ilk çıkan i30 lar daha iyi çoğu açıdan.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Dİzel motordan anlamak lazım şimdi. dizel araçların çoğu 1900 devirden 4000 devir bandına kadar max tork sergiler. benzinliler gibi 4000 devirden sonra açılmazlar.
birçok tanıdığım dizel arabayla yardıra yardıra devir çevirtiyorlar. sonra ne oluyor ne tork kalıyor nede birşey. sonra gitmiyor gitmez tabi.
Dizelim olayı zaten alt devirde verdiği torktur...
Birçok dizel için 3500 üstü boşa devir çevirmek anlamına geliyor...
Ama ben i30'da beklediğim etkiyi göremedim...
Tek olay beygir ya da tork değerleri de değil anlatmak istediğim nokta bu...
Ayrıca katologta yazan değerler motorun verdiği tork ve hp değerleri...
Yani aracı ileriye doğru itecek kuvvet üzerinde şanzıman oranlarının etkisi de oldukça büyük...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
burdan hızlı dizellere gider yapıyorum getirin kapışalım :D
inanın bütün 1.4 d4d ciler 1.6 dizel olsun ister ama bu demek değildir ki bu motor 'yetersiz'
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Herkes onu hayranlıkla seyrediyor, rakipleri bile
sonra şu videoyu izliyorum diyorum ki ceo haklı.
i30 fren dozajı yol tutuşu (esp) yardımıyla 10 numara.
yol sesi üzerinde gelen lastikleri yumuşak hamurlu lastiklerle değiştirince kayboluyor.
i30 herkesin dilinde. adamlar 5 yıl garanti veriyor. vw gibi dsg şanzımanlı araba alınca kağıt imzalatmıyor sorun olursa basına yansıtma hesabı ;)
Bir firmanın CEO sunun , başka bir firmanın aracına binip, onun eksik özelliklerini basın önünde kötüleyebileceği gibi bir fikir ve hezeyana kapılmayacağınızı düşünüyorum.
İ30 panik freninde ve ESP sinde bir çok firmadan çok geride, C segmenti araçları denemeden bu fikre kapılmayın.
Başarılı lastik seçimiyle, tüm araçlar sessizleşir, fakat i30 u sadece lastik kurtarmaz, motor sesi ve rüzgar sesi yalıtımında da çok ciddi sorunları var.
Hyundai , güney kore menşei li bir firma, son dönemlerde kendini ciddi geliştirip, ciddi atılımlar yaptı, ama hyundai kullanmak, uzakdoğuda hala bir makara konusudur, bir çok filmdede bu vurgulanır. Japonlar en azından kendi araçlarıyla kıyasladıklarında bu yargıya varıyorlar.
VW nin DSG sinden , dem vurmaya çalışıp, benim kullandığım aracı kötülemek istemişsiniz, ben vag grubunun bütün olumsuz yanlarını biliyorum, ve senelerdir , tüm forumlarda , sanal ve gerçek ortamda çekindemeden paylaşıyor. Ve size 3 defa peş peşe göz kırpıyorum. ;) ;) ;)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Katalogda yazani arac yola iletemiyorsa konu kapanir gider onemli olan motorun ne kadar yuksek urettigi degil urettigini asfalta aktarabildigidir. 250 uretip yola 210 aktariyorsa durup.dusunmek lazim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Tartışmaya başka bir boyut getirmek istiyorum:

Üç Ayrı Marka, Üç Aynı Sınıf Araç, Üç ayrı dizel motor ve web sitelerinde yer alan  26.02.2014 tarihli Liste fiyatları: (Fiyatlar bayilerde ve farklı tarihlerde değişkenlik gösterebilir)

İ30 1.6 CRDi STYLE    66.350 TL    
i30 1.6 CRDi ELITE OTM    75.500 TL    

Golf 1.6 TDI 90 PS BlueMotion Technology   Midline Plus   67.300 TL
Golf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   88.300 TL

Auris Dizel    1.4 D-4D Life    66,150TL
Auris Dizel    1.4 D-4D Premium M/M    81,400    

Şimdi burada şunu sorgulamak lazım. Yukarıda tartışılan firmaların aynı sınıf araçlarının dizel motor fiyatlamaları.
Arkadaşlar ben Türkçe versiyon fiyatları yazdım. Bir de bu markaların yurtdışı versiyonlarının fiyatlarına bakın. Türk halkı bu tip araçlara binebilmek için bu rakamları ödemesi reva mıdır? Bu fiyat politikaları vergilendirmeler...  İşte başka başlıklar altında da görüyoruz ki global otomotiv markalarının 1.2.3. Dünya ülkeleri diye ayrımları gerçekten var mıdır? Biz bunun neresindeyiz? Yoksa biz maaşlarımızı euro üzerinden mi alıyoruz? Norveç'ten gayri safi milli hasılamız daha mı yüksek ki Norveç teki kuzenim ülkemizdeki araçları Norveç'te bizden daha ucuza kullanıyor hem de daha ucuz yakıtla?

Araçlar eksileri artıları, tork değerleri vs... bir yana ama her Türk vatandaşının yukarıdaki araçların standartında araçlara binmesi gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta Hyundai İ30'da, VW Golf'de Toyota Auris, Corolla'da standartlarında kafa kafaya gidiyor. Çok çok ince detaylar, farklılıklar var aralarında. Tabiidir ki hepsi aynı kalemden tasarlanmıyor ya da hepsini aynı mühendis, aynı teknisyen, işçi üretmiyor.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Fluance dizeli motor cekişi açısından corolladan çok iyi..Diğer kalitelerde toyota ile yarışamaz doğru ama çekişte corolla dizel geri kaldı rakiplerinden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Tartışmaya başka bir boyut getirmek istiyorum:

Üç Ayrı Marka, Üç Aynı Sınıf Araç, Üç ayrı dizel motor ve web sitelerinde yer alan  26.02.2014 tarihli Liste fiyatları: (Fiyatlar bayilerde ve farklı tarihlerde değişkenlik gösterebilir)

İ30 1.6 CRDi STYLE    66.350 TL    
i30 1.6 CRDi ELITE OTM    75.500 TL    

Golf 1.6 TDI 90 PS BlueMotion Technology   Midline Plus   67.300 TL
Golf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG   Highline   88.300 TL

Auris Dizel    1.4 D-4D Life    66,150TL
Auris Dizel    1.4 D-4D Premium M/M    81,400    

Şimdi burada şunu sorgulamak lazım. Yukarıda tartışılan firmaların aynı sınıf araçlarının dizel motor fiyatlamaları.
Arkadaşlar ben Türkçe versiyon fiyatları yazdım. Bir de bu markaların yurtdışı versiyonlarının fiyatlarına bakın. Türk halkı bu tip araçlara binebilmek için bu rakamları ödemesi reva mıdır? Bu fiyat politikaları vergilendirmeler...  İşte başka başlıklar altında da görüyoruz ki global otomotiv markalarının 1.2.3. Dünya ülkeleri diye ayrımları gerçekten var mıdır? Biz bunun neresindeyiz? Yoksa biz maaşlarımızı euro üzerinden mi alıyoruz? Norveç'ten gayri safi milli hasılamız daha mı yüksek ki Norveç teki kuzenim ülkemizdeki araçları Norveç'te bizden daha ucuza kullanıyor hem de daha ucuz yakıtla?

Araçlar eksileri artıları, tork değerleri vs... bir yana ama her Türk vatandaşının yukarıdaki araçların standartında araçlara binmesi gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta Hyundai İ30'da, VW Golf'de Toyota Auris, Corolla'da standartlarında kafa kafaya gidiyor. Çok çok ince detaylar, farklılıklar var aralarında. Tabiidir ki hepsi aynı kalemden tasarlanmıyor ya da hepsini aynı mühendis, aynı teknisyen, işçi üretmiyor.

Saygılar.

Mustafa bey bunu anlatmak zor bizim halkımıza,  hep söylerim bende

şimdi amerikan corlla başlangıç fiyatı 16.800 dolar  yaklaşık 37.000 TL  1800cc motor hemde 6.1 inç navigasyonlu teyip , 8 hava yastığı , lastik basıncını gösterme vs dahil

şimdi bizim ülkemizde corollanın başlangıç fiyatı   55.000 TL  oda 1300cc :D bomboş araba 4 tekerlek 1 direksiyon :D

amerikada çalışan kuzenim öğrenci iken otoparkçı olarak aylık 5000$ maaş alıyordu  her ay 2000$ arabaya ayırsa   16.000$ lık arabayı 8 ayda alıyor :D

TR de ise 2000 tl maaşla çalışan biri 1000TL ayırsa bile 55 ay çalışması lazım en düşük model Corollayı alabilmesi için

bu şimdi çifte standar değilde nedir ? baştakilerin bizleri yolunacak kaz öküz ve bilimum diyer hayvanlar olarak görmesi değilde nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
  Konu çok ilginç ve ateşli ilerlemiş görünüyor. Lütfen birbirinizi kırmadan, güzel bir zeminde devam edin ki böyle devam edeceğinden de eminim.

Konu dizel olunca ve bir şeyin seviyesini belirlemek gerekince, illa ki başka marka ve modelleri de bu işe katmak gerekiyor. Tek bir motorun olduğu yerde onun performansının ne kadar iyi ya da kötü olduğunu belirlemek için bu şart. Bu durumda diğer tüm marka ve modellere de teşekkür etmek gerekir.

Zamanında Japon araçları, özellikle bu işin en büyük tüketim merkezi olan Kuzey Amerika pazarında haklı ya da haksız yere eleştiri konusu olurdu. Ancak bugün bu büyük pazarda Japon araçlarının geldiği yer ortada. Sonuçta o pazarlara hükmedebilenler dünya devi haline gelebiliyor. Aynı gelişmeyi Hyunda'nin de gösterdiğinin, biraz otomotiv piyasasını takip eden kimsenin farkında olmaması düşünülemez. Bu, olumsuz yönde eleştiriler artık biter anlamına da gelmemeli.

Araçların ürettikleri güçler belirlenirken Sae, Din gibi normlara uyulur, keza güç vs. değerleri verilirken de Kw(genel kabul görendir), Hp, Ps gibi ölçü birimlerinden yararlanılır ki bunlar birbirine benzer fakat aynı değillerdir. Ayrıca standart bir otomotiv ilgilisi sadece bu değerlerin maksimumları ile ilgilenir ve ona göre yorumda bulunmaya çalışır. Oysa bantın geneline bakmak daha faydalı olacaktır yukarıdaki tartışmaları bitirmek adına.

Bu arada Hyundai'nin kalite yaklaşımları konusunda burada olumlu ya da olumsuz şekilde şaşırabilecek arkadaşların da olduğunu görüyorum.

Bu arada, kimi coğrafyalar için 1.4 aşırı beslemeli dizeller bile gereğinden fazla gelebilir kimi yerlerde 2.0 benzinlilerin küçük sayılabileceği gibi. Yani sadece kendi açımızdan düşünmemeye çalışmalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
3 yıl sonra yeni corolla'ya BMW 1.6 dizel motorunu koydukları zaman, bence corollanın ( zaten yüksek) satışları daha da artar. Biraz daha performanslı olsun diyen insanlar da toyotaya yönelir bence. Ama benim aracım 1.4 dizel 90 beygir ve bana o kadar güzel geliyor ki çekiş gücü anlatamam. Ama bu motorun performanstan ziyade bir ekonomi aracı olduğunun da bilincindeyim.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
3 yıl sonra yeni corolla'ya BMW 1.6 dizel motorunu koydukları zaman, bence corollanın ( zaten yüksek) satışları daha da artar. Biraz daha performanslı olsun diyen insanlar da toyotaya yönelir bence. Ama benim aracım 1.4 dizel 90 beygir ve bana o kadar güzel geliyor ki çekiş gücü anlatamam. Ama bu motorun performanstan ziyade bir ekonomi aracı olduğunun da bilincindeyim.

:alkis:

Ben performansinida iyi buluyorum,  bana gore tek eksiği kalkiştaki hantalligi.
Ekonomi olarakta performans olarak memnunum bu kış şartlarında 21 kuruş yaktiriyorum. Yaklaşık 2 aydirda kullanmıyorum ama dizel 2008 fiestadan daha ekonomik, fiestayi satana kadarda pek binecegimi düşünmüyorum ama bi an öncede donesim var.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
Şehir içi 6.8 ile 7.0 arasında neresi ekonomik anlamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi

O sizin kullanma stilinize bağlı dizelde sürekli benzinli gibi 3000-3500 de vites atarsanız 8de yakar motor ısınmadan 1-1.5 km motor kapatırsanızda çok yakar. Şehirdışı 650 şehiriçi 700 km yaptım 1300 kmdir ortalamayı sıfırlamadım 6.6da kaldı 1.6 vvt-i :) 700kmnin 400ü tapa gaz sıkmalı bide :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
benim şu anda karma 5.7. Büyük çoğunluğu şehir içi
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
2007 de bu araçtan sıfır almaya niyetlendiğimde ilk test sürüşünde sağolun kalsın demiştim.Bence c sınıfı bir araca 1.6 nın altı günah.Sırf Toyota diye hiç bir vergi avantajı olmayan düşük hacimli motora bu para cok.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
2007 de bu araçtan sıfır almaya niyetlendiğimde ilk test sürüşünde sağolun kalsın demiştim.Bence c sınıfı bir araca 1.6 nın altı günah.Sırf Toyota diye hiç bir vergi avantajı olmayan düşük hacimli motora bu para cok.
1.4 e binenler var c segmentinde, demeyin öyle :)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
1.4 e binenler var c segmentinde, demeyin öyle :)
benzinli turbo motor hariç :)olayı kurtaralım :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi

sehir ici 4.5 yakiyorum , sehir disi 3.9 ~ 4.1 civari, neresi ekonomik degil  ? 170tl ye 850km yapiyorum.

araci kullanma sekliniz sert demekki ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
5.7 değil 6.7 ye düşünce iyi diyorum şehir içinde..Bir daha toyota mı asla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
bencede çekişte sıkıntı yok ama rampada park ederken ve durkalk yaparken ecel terleri döküyorum.

2000 devir ve üzerinde dik bir rampaya girdiğimde hızın düşmediği gibi hızı yükseltip vites bile değiştirebiliyorum gayet güzel.

ama rampada kalkışda ve rampada park ederken el frensiz kalkamıyorum 2000 devire kadar zorlanıyor ama 2000 devirden sonra rampaya rampa demiyor vesselam