0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dİzel motordan anlamak lazım şimdi. dizel araçların çoğu 1900 devirden 4000 devir bandına kadar max tork sergiler. benzinliler gibi 4000 devirden sonra açılmazlar.birçok tanıdığım dizel arabayla yardıra yardıra devir çevirtiyorlar. sonra ne oluyor ne tork kalıyor nede birşey. sonra gitmiyor gitmez tabi.
Herkes onu hayranlıkla seyrediyor, rakipleri bilesonra şu videoyu izliyorum diyorum ki ceo haklı.i30 fren dozajı yol tutuşu (esp) yardımıyla 10 numara.yol sesi üzerinde gelen lastikleri yumuşak hamurlu lastiklerle değiştirince kayboluyor.i30 herkesin dilinde. adamlar 5 yıl garanti veriyor. vw gibi dsg şanzımanlı araba alınca kağıt imzalatmıyor sorun olursa basına yansıtma hesabı
Tartışmaya başka bir boyut getirmek istiyorum:Üç Ayrı Marka, Üç Aynı Sınıf Araç, Üç ayrı dizel motor ve web sitelerinde yer alan 26.02.2014 tarihli Liste fiyatları: (Fiyatlar bayilerde ve farklı tarihlerde değişkenlik gösterebilir)İ30 1.6 CRDi STYLE 66.350 TL i30 1.6 CRDi ELITE OTM 75.500 TL Golf 1.6 TDI 90 PS BlueMotion Technology Midline Plus 67.300 TLGolf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Highline 88.300 TLAuris Dizel 1.4 D-4D Life 66,150TLAuris Dizel 1.4 D-4D Premium M/M 81,400 Şimdi burada şunu sorgulamak lazım. Yukarıda tartışılan firmaların aynı sınıf araçlarının dizel motor fiyatlamaları.Arkadaşlar ben Türkçe versiyon fiyatları yazdım. Bir de bu markaların yurtdışı versiyonlarının fiyatlarına bakın. Türk halkı bu tip araçlara binebilmek için bu rakamları ödemesi reva mıdır? Bu fiyat politikaları vergilendirmeler... İşte başka başlıklar altında da görüyoruz ki global otomotiv markalarının 1.2.3. Dünya ülkeleri diye ayrımları gerçekten var mıdır? Biz bunun neresindeyiz? Yoksa biz maaşlarımızı euro üzerinden mi alıyoruz? Norveç'ten gayri safi milli hasılamız daha mı yüksek ki Norveç teki kuzenim ülkemizdeki araçları Norveç'te bizden daha ucuza kullanıyor hem de daha ucuz yakıtla?Araçlar eksileri artıları, tork değerleri vs... bir yana ama her Türk vatandaşının yukarıdaki araçların standartında araçlara binmesi gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta Hyundai İ30'da, VW Golf'de Toyota Auris, Corolla'da standartlarında kafa kafaya gidiyor. Çok çok ince detaylar, farklılıklar var aralarında. Tabiidir ki hepsi aynı kalemden tasarlanmıyor ya da hepsini aynı mühendis, aynı teknisyen, işçi üretmiyor.Saygılar.
3 yıl sonra yeni corolla'ya BMW 1.6 dizel motorunu koydukları zaman, bence corollanın ( zaten yüksek) satışları daha da artar. Biraz daha performanslı olsun diyen insanlar da toyotaya yönelir bence. Ama benim aracım 1.4 dizel 90 beygir ve bana o kadar güzel geliyor ki çekiş gücü anlatamam. Ama bu motorun performanstan ziyade bir ekonomi aracı olduğunun da bilincindeyim.
Şehir içi 6.8 ile 7.0 arasında neresi ekonomik anlamadım
2007 de bu araçtan sıfır almaya niyetlendiğimde ilk test sürüşünde sağolun kalsın demiştim.Bence c sınıfı bir araca 1.6 nın altı günah.Sırf Toyota diye hiç bir vergi avantajı olmayan düşük hacimli motora bu para cok.
1.4 e binenler var c segmentinde, demeyin öyle