Gönderen Konu: 1.4d-d4 Dizel araclar için yetersiz ama yeni kasalarda bile aynı motor ısrarı?  (Okunma sayısı 11661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
1.4 Dizel araç yetersiz, hem fazla yakıt harcıyor hemde cekişte sorun yaratıyor..Durum böyleyken toyota yeni kasalarda bile neden aynı tork ve cc de ısrarcı şaşkınlık verici  :olmamış:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
1.4 d4d poposunu daha yeni toparlamisken yeni bir atraksiyona girmesin aman.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
çok yaktığına katılmıyorum
sizin söylediğiniz agresif kullanımda olabilir
şehirlerarasında 4.8 şehiriçinde 5.6 yı hiç geçemedim
daha altında veriler mevcut şahsımda
bir depoyla ışık yanana kadar ortalama 880  ile 720 arasında km yapıyordum
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
İnsan gercekten hayret ediyor.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
bu kaniya nerden vardiniz ? bende 1.4 D4D kullaniyorum ortalama yakitim sehir ici 4.2 litre bu coksa size gore, elektrikli araba almaniz gerekli ohalde ,  depom 180tl ye doluyor ve 800km yol yapiyorum bu paraya

hangi cekiste sorun yaratiyor ? cekisle ilgilide bir sikintisi yok bence , daha onceki corollam 1.6 benzinli 110hp idi ve iki arac arasinda bariz bi fark hissedilmiyor , bir arada 206 PLUS dizel almistim oda 1.4 70 hp ve 1.4 D4D nin performansini asla yakaliyamaz.  Opelin CDTI sinde n de daha guclu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Evet arkadaşlar, 90 hp bana göre de yeterli . Aracın hızlanmasını ben beğeniyorum. Yakıt ortalamam da şu anda 5.6

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2014, 18:23:07
Ayrıca, rakiplerine göre ( ford focus ve Jetta) motor acayip sessiz çalışıyor. Aracıma binen bir arkadaşım bu araç dizel mi gerçekten diye bir soru bile sordu :)
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Salih bey ayni soruyu fiat linea ve renault fluance kullanan 2 arkadasimda bana sordu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Salih bey ayni soruyu fiat linea ve renault fluance kullanan 2 arkadasimda bana sordu :D
En sessiz dizel kesinlikle toyota ve mercedeste bunu herkes söylüyor
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
Dizel motorun sessizliği toyota da rakipsiz..Ancak çekişi yeterli diyen arkadaşlar fluance yada hyudai deneyerek arada ki bariz çekiş farkını görmenizi tavsiye derim..Bu fark ta onlar gibi torku ve CC si yüksek araç olmalıdır dizel dedirtiyor...Corolla için konuşuyorum kasalarına bariz yetersiz 1.4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
sizin ne beklediğinize bağlı bu durum. bana sorsanız d4d corolla nasıl diye yakıtı çok iyi çekişi kesinlikle yeterli derim. nerdeyse 8 yıl olacak araba yüklü dahi olsa  devrinde kullanınca vites düşür demedi bize sağolsun
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
1.4 Dizel araç yetersiz, hem fazla yakıt harcıyor hemde cekişte sorun yaratıyor..Durum böyleyken toyota yeni kasalarda bile neden aynı tork ve cc de ısrarcı şaşkınlık verici  :olmamış:

Yetersiz olsa ve şikayet alsa aynı motoru kullanmazlardı. Muadil diğer araçlara bakmak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
2007 senesinde corollanın kasa değişimine giderek o dönem yeni çıkarttığı 1.4 d4 dizel i kuzenim kullandı. Çok yüksek bir meblağa satın alınmıştı. + olarak da multitriptronic f1 vitesti. Ancak aracın çekişinden hiç memnun değildi. Bir kaç defa İstanbul Anadolu yakasındaki yetkili bayi ye gitti. En son şanzumanı değişti. Ancak sorun değişmedi. Özellikle yokuşlarda F1 vites ile zorlandığını söylemişti. Servisten kendisine bu aracın bu kasa ile normal değerler verdiği bilgisi verildi. Bir sorun yok dendi. Sonuçta aracını elden çıkardı. Kendisi memnun değildi. Diğer kullanan arkadaşları bilemiyorum ancak insanlar memnun ki halen satışı devam ediyor.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2014, 10:30:24
Bu arada sessizlik deyince; 2006 model 57.000km de dizel cerato yu 5500 km boyunca kullandım. 10 hava yastıklı modeldi, 1370 kg ağırlığındaydı ve bana göre piyasadaki dizel motorlar ile kıyaslandığında en iyilerindendir. Bu motor da  gerçekten çok sessiz bir dizeldi. Aracın 90 km. hızda iken 66db iç gürültüsü vardı. 105 bg. ve 235 nm. idi. Günümüzde baktığımızda benzinli araçların bile 90 km süratlerde iç gürültüsü 66 db civarıdır. Maalesef Kia Motor Türkiye bu araçları kesinlikle iyi tanıtamadığını düşünüyorum.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Ülkemizin bol dağlı yapısına sahip koşullarında 8 Yıl 1.4 D-4D MMT kullandım ve her zaman bukadar güce ihtiyaç olmadığını düşündüm.

Yaris, Auris ve Corollada kullanılan bu diesel motorun yerine daha fazla güç üreten bir motor kullanılırsa sadece yakıt tüketimi ve buna bağlı olarak şikayetler artar.

Ani hızlanmalar şeklinde sürüş stiline sahip kişiler her zaman aynı hacme sahip benzinli araçlara geçilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
valla dizelde sessizlikse multijet ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
opel 1.6 dizel çıkaracak diyorlardı iki versiyon çıkarmış, biri 110hp  12sn de 0-100 yapıyor diğer 136hp 10.3 sn de 0-100 yapıyor :)

ee benim 2012 1.4 d4d Auris 11.9 sn de 0-100 yapıyor, yani opelin 110hp 1.6 dizelinden daha performanslı :)))))

Bu arada Toyota halinden memnun sanırım fazlaca şikayet almıyor performans konusunda, eğer şikayet alsaydı 2012 kasada 11.9 olan katalog verisini 2013(yeni auris) ile 12.5sn ye düşürmezdi, üstelik araç daha hafifletilmiş daha aerodinamik hale getirilmişken. (burda da sanırımı emisyon değerleri ve yakıt tüketimi devreye giriyor.)

2010-2012 Auris ve Corolla nın 0-100'ünün 11.9 sn, 2013 sonrasının 12.5sn olduğunu varsayarak aşağıdaki değerlere göz atalım(Manuel ve Katalog verileri)

citroen c4 92ps  1.6 Hdi--- 12.9sn
citroen c4 112ps  1.6 Hdi--- 11.3sn
peugeut 308 92ps  1.6 Hdi--- 13sn
Golf 7 105ps  1.6 Tdi--- 10.7sn
Golf 7 90ps 1.6  Tdi--- 11.9sn
Megane 3 90ps  1.5 Dci --- 13sn
Megane 3 110ps  1.5 Dci --- 11sn
Focus 3 95ps 1.6 Tdci --- 12.5 sn
Focus 3 115ps 1.6 Tdci --- 10.9 sn
Astra J 95 ps 1.3 Cdti --- 14.7 sn
Hyundai i30 128ps 1.6Crdi --- 10.9   
Fiat Bravo 105 ps 1.6 Multijet --11.3 sn

Bence Toyota 1.4 dizelin hakkını fazlasıyla vermiş...
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
Son kasada sadece ekonomi dusunup vites oranlarini uzatmislar dediginiz gibi :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
Mustafa aksay beyin çekiş konusunda doğru yorumuna katılıyorum...Üstelik son kasada çift bölmeli olan torpido bölümünüde çalarak 1 bölmeye düşürmüşler..Plastik kalitesinden de pek memnun değiller...65-70 bin lira civarında satış rakamları var bir navivazyon koymaya bile ekstra para istiyorlar pes yani  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
Mustafa aksay beyin çekiş konusunda doğru yorumuna katılıyorum...Üstelik son kasada çift bölmeli olan torpido bölümünüde çalarak 1 bölmeye düşürmüşler..Plastik kalitesinden de pek memnun değiller...65-70 bin lira civarında satış rakamları var bir navivazyon koymaya bile ekstra para istiyorlar pes yani  8-)

Clio 50.000 tl olmusken bu fiyatlar normal degil mi ? Toyotanin plastik kalitesi cok cok iyi degil ama diger markalarin nasil bunu da arastirmak lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Clio 50.000 tl olmusken bu fiyatlar normal degil mi ? Toyotanin plastik kalitesi cok cok iyi degil ama diger markalarin nasil bunu da arastirmak lazim.

Aynen öyle clio bile 50 bin olmuş. Artık gelen ÖTV zammı kur farkı falan derken fiyatlar uçtu, malzeme kalitesi, donanım ile fiyat karşılaştırmak pek anlamlı değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.