Gönderen Konu: 1.4d-d4 Dizel araclar için yetersiz ama yeni kasalarda bile aynı motor ısrarı?  (Okunma sayısı 11664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Beklentiye göre performansına bakış açışı gerçekten değişir. Ama mesut abinin, 1.6 benzinliyle, 1.4 90ps arasında hissedilir bir fark yok demesi beni ciddi şaşırttı. Bana göre o iki motor ve performansları farklı dünyalara ait. Ama ben 1.4d4d 90ps i testler dışında aktif kullanmadım, fakat yine e12 kasa dizel araçla deneme yaptığımızda, arada dünyalar vardı. Belkide hissiyat olarak, farkettirmiyordur ama fark çok fazladır ona katılıyorum. Ama şu da var, dizel bir araç alan kişi zaten, bir performans beklentisi içinde değildir, premium markaların bazı araçlarını ayrı tutuyorum. Dizelin amacı, yakıt ekonomisi, bence toyota da bu konuda oldukça başarılı. Ben satış fiyatlarını çok eleştirdim ama, günümüz koşullarında çok absürb bulmuyorum, aynı ayardaki bir kia veya hyundaiye de yakın paralar ödüyorsunuz. Bence bu arabanın oluru, dizel alıp, ince bir yazılım atmak, 115-120ps civarlarında, tatminkar olur, 1.6 120hp lik motorun kıvamını yakalar, varsın turbonun ömrü kısa olsun, 1.5-2bin lira için, -30hp yle 4-5 yıl gezmek var.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Konunun kaymasını istemiyorum ancak şunu belirtmek gerekir ki:

Artık eski araçlardaki işçilik kalitesi, detaylar, malzeme kalitesi vb. özellikler beklemek mi?... :(

Çünkü, günümüzde araçların süreklilikleri azalmış durumda. Kişi 50.000£ para verir bir araç alır, ardından bir kaç sene sonra bayiye götürür üzerine hatırı sayılır bir ücret eklemesi yapar ve en yeni modelini alır. Bu durum lüks araçlarda olduğu gibi orta sınıf araçlarda da aslında bu şekilde olmaya başlamıştır. Çünkü tüketim artmıştır. Banka kredileri insanları yeni modelleri almaya ve daha iyisine, daha teknolojik olanına, daha led farlısına, daha, daha, daha almaya yönlendirir. Eee firmalarda bu kadar hızlı yenilenen ve hızlı hareket eden piyasaya neden eskisi kadar emek harcasın ki? Örnek mi, hemen tabiki: BMW topclass bir markadır. Ancak 5 serisinin bir 2000lerde çıkarttığı modellere bakın, bir de en yeni modellerine. Her ne kadar heybetli dursa da, 80-90 bin avroya satılsa da şahsi fikrim kesinlikle 2000lerdeki 5 serisinin yerini tutmaz.

http://oto-park.com/haberler/sutten-cikmis-ak-kasik-bmw-525d-xdrive/1546 incelemenizi, videosunu izlemenizi öneririm.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Dizel motorun sessizliği toyota da rakipsiz..Ancak çekişi yeterli diyen arkadaşlar fluance yada hyudai deneyerek arada ki bariz çekiş farkını görmenizi tavsiye derim..Bu fark ta onlar gibi torku ve CC si yüksek araç olmalıdır dizel dedirtiyor...Corolla için konuşuyorum kasalarına bariz yetersiz 1.4d

e ama hyundai 1.6 120hp civarinda , tam hatirlamiyorum , 90hp ilemi kiyasliyorsunuz ? bu kiyaslama dogrumu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Beklentiye göre performansına bakış açışı gerçekten değişir. Ama mesut abinin, 1.6 benzinliyle, 1.4 90ps arasında hissedilir bir fark yok demesi beni ciddi şaşırttı. Bana göre o iki motor ve performansları farklı dünyalara ait. Ama ben 1.4d4d 90ps i testler dışında aktif kullanmadım, fakat yine e12 kasa dizel araçla deneme yaptığımızda, arada dünyalar vardı. Belkide hissiyat olarak, farkettirmiyordur ama fark çok fazladır ona katılıyorum. Ama şu da var, dizel bir araç alan kişi zaten, bir performans beklentisi içinde değildir, premium markaların bazı araçlarını ayrı tutuyorum. Dizelin amacı, yakıt ekonomisi, bence toyota da bu konuda oldukça başarılı. Ben satış fiyatlarını çok eleştirdim ama, günümüz koşullarında çok absürb bulmuyorum, aynı ayardaki bir kia veya hyundaiye de yakın paralar ödüyorsunuz. Bence bu arabanın oluru, dizel alıp, ince bir yazılım atmak, 115-120ps civarlarında, tatminkar olur, 1.6 120hp lik motorun kıvamını yakalar, varsın turbonun ömrü kısa olsun, 1.5-2bin lira için, -30hp yle 4-5 yıl gezmek var.

Alper benim performans konusunda bahsettigim fark hizlanma son surat vs degil , rampa yokus yuklu vs gibi performanslari , kesinlikle corollami aratmiyor , haa eskisi gibi 2.0 motorlu araclarla kapisamiyorum cigeri yetmiyor o konuda ama diger tum konularda corollayi aratmiyor kesinlikle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Performans olarak hiç sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum.Hatta geride kalanlar da oldu(Astra cdti,megane dci)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
2009 da 1.4 d-4d corolla alıp çok memnun kalarak 2010 da makyajlı kasa corolla alan ve aracından servis yüzünden tiksinti derecesine varana kadar nefret eden biri olarak bu konu hakkında bende fikrimi paylaşmak istiyorum .

1.4 dizel motor corolla veya aurise kesinlikle yetersiz değil bahsettiğim 2 aracımla da Adana'dan Niğde'ye yolculuk yaptım ve bilen bilir bu yolda oldukça eğimli rampalar vardır . 2 aracımla da bu rampaları araç tam dolu ve klima açık şekilde 120+10 km/sa hızla çıktım ve bassam araç daha da gidiyordu . 1.4 Bu araçlara yetmez veya yetmiyor diyenler ya araçlarında bir sorun var yada kusura bakmasınlar kullanmayı bilmiyorlar .

Ama tüm bunlara rağmen ben bir daha ki araç seçimimde eğer dizel alırsam kesinlikle 1.6 motor tercihim olacak. Zaten ben servisin yaşadığım soruna yaklaşımından dolayı toyota 1.6 seçeneğini sunsa da toyota almayacağım orası ayrı ama dediğim gibi kesinlikle 1.6 tercihim olacak  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Buarada Hyundai i30 128hp dizeli test etmiştim...
Inanın katolog verilerine bakmasam asla inanmam 128 beygir olduğuna... Ha şimdi diyeceksiniz 90 beygir corolla daha mı performanslı diye, onu bilemem ama herşey kağıt üstündeki değerler değildir, 128 beygirlik dizel Hyundai 105 beygirik vw dizel motorunun yanından bile geçemez...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Buarada Hyundai i30 128hp dizeli test etmiştim...
Inanın katolog verilerine bakmasam asla inanmam 128 beygir olduğuna... Ha şimdi diyeceksiniz 90 beygir corolla daha mı performanslı diye, onu bilemem ama herşey kağıt üstündeki değerler değildir, 128 beygirlik dizel Hyundai 105 beygirik vw dizel motorunun yanından bile geçemez...

ben inanirim :) bende 120 mi 130hp mi ne dedikleri bravoyu kullandim , yanimdaki galeri-elemani abi bas bak nasil kacacak dedi gazi kokledim ama araba sanki kagni gibiydi 1.6 vvti corollam cok daha performansliydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Dizel motorda kuvvet arttıkça dişli oranlarını uzun tutuyorlar. Bu da "bu mu len 130HP" düşüncesini getiriyor haliyle.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
bir depo ile 1000km yol yapıyorum çektiğim resimle (tabi yüklemeye fırsatım olursa) bunuda ispatlayablirim,aracım 2011 corolla d4d bagaj dahil her yeri yük dolu e araçta 5 kişi yaz sıcağında klima hiç kapanmadan şehirler arası ve şehir içi karışık yapılmış km dir. daha önceki modellerde yanlış bilmiyorsam tork 190 iken makyajllı kasalardan itibaren torku 205 e çıkarttılar..evet 1,6 motor olsa daha iyi olur kanaatinize katılıyorum ama mevcut motorlarda çokda sıkıntı yaptığını söyleyemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
fiatın 1.6 multijeti mi  gitmiyor ?
yada hyundai 1.6 crdi mı gitmiyor ?
çocuklar güler. her iki araçta 1.4 d4d motorunu deler geçer.
1.6 crdi 1.6 multijet 1.6 dci çok iyi motorlardır ;) 1.6 cdti ekleniyor şimdi birde ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Maalesef kardeşlerimiz arasında biraz daha olaya popülist yaklaşanlar var. Vay be Toyota 1.4 90bg dizel motor nerdeee  1.6 160 bg dizel motor nerde... Adamlar cayır cayır yollarda gidiyor, Toyota daha 1.4 D4D lerde, o bunu deler, bu içinden geçer :) yapmayın arkadaşlar. Burada bilginelim, öğrenelim. Unutmayalım ki zenginin malı züğürdün çenesini yorar.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
1.6 crdi 1.6 multijet 1.6 dci çok iyi motorlardır ;) 1.6 cdti ekleniyor şimdi birde ;)

gitmiyor demedik iyi okuyup yorumlayın, şahsen ben 1.6 VVTI corollamdan inip bravoya bindim multijet evet araba gitmiyor

Hyundai için herkez diyor araba iyi kaçıyor diye buna laf yok ama duramıyor ;)  Kardeşimde 1.6 CRDI getz vardı benim yarisi havada karada eziyordu  ona laf yok kıyaslama şekillerini iyi okuyun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
sizin karşılaştırmanız yanlış zaten.
benzinli araç ile dizel araç karşılaştırması yapıyorsunuz.
dizellerin kalkışta yavaş kaldığı aşikar. birde rampadaki performanslarını karşılaştıraydınız.
i30 kullanmadınız sanırım ;) frenleri sorunsuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
dizellerin kalkışta yavaş kaldığı aşikar. birde rampadaki performanslarını karşılaştıraydınız.

güzel kardeşim ben Benzinli corollamı satıp dizel araba alıcaktım, benzinli aracımla gittim bayiye adam yanıma bindi test sürüşüne çıktık ve nasıl gidiyor bas dedi bende bastım, araba gitmiyordu Corollama göre , başka nasıl kıyaslama yapabilirim ? benzinli araçtan dizele geçecektim , derdim zaten dizel araç almaktı  benzinliyi satıp,  önceki arabam dizel olmadığı için başka nasıl kıyaslama yapabilirim sence ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Eski Corolla'm ile 3,9 lt /100 km değerini de 8.0 lt / 100 km değerini de gördüm.

(Belirtmiş olduğum iki rakam da anlık değildir. 3.9 lt 125 km lik yol sonrasında deponun tekrar doldurulması ile hesaplanan değerdir. 8.0 lt de 50 km lik İstanbul trafiği sonrası aracın gösterdiği değerdir.)

Bana göre kullanım şekline göre gayet ekonomik bir araç. Fakat (yine) bana göre 1.4 lt motor Corolla'nın hakkı değil. Yaris için fazlası ile yeterli olabilir. Fakat arabada 3-4 kişi varken 1.4 epey güç kaybediyor. Uzun sürede yine yüksek hızlara çıkabiliyor, orası doğru. Fakat ani hızlanma gibi durumlarda bence yetersiz.

1.6 lt olaydı iyidi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
i30 kullandım, bence C segmentindeki en kötü araç, kullanım zevki açısından. Frenleri yol tutuşu hiç stabil değil. Çok fazla gürültü alıyor içeri. Bana göre sınıfının en kötüsü. Değil toyota, hondanın bile yanından geçemez.
Bunun dışında, performans konusunda dediklerinize katılıyorum, konu performans oluncada d4d sınıfın en yawaşı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
i30 kullandım, bence C segmentindeki en kötü araç, kullanım zevki açısından. Frenleri yol tutuşu hiç stabil değil. Çok fazla gürültü alıyor içeri. Bana göre sınıfının en kötüsü. Değil toyota, hondanın bile yanından geçemez.
Bunun dışında, performans konusunda dediklerinize katılıyorum, konu performans oluncada d4d sınıfın en yawaşı.
Herkes onu hayranlıkla seyrediyor, rakipleri bile
sonra şu videoyu izliyorum diyorum ki ceo haklı.
i30 fren dozajı yol tutuşu (esp) yardımıyla 10 numara.
yol sesi üzerinde gelen lastikleri yumuşak hamurlu lastiklerle değiştirince kayboluyor.
i30 herkesin dilinde. adamlar 5 yıl garanti veriyor. vw gibi dsg şanzımanlı araba alınca kağıt imzalatmıyor sorun olursa basına yansıtma hesabı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Haklısınız, Anca çocuklar güler zaten ;)
Ben gitmiyor demedim...
128 hp'likmiş gibi gitmiyor dedim, dediğimin de sonuna kadar arkasındayım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Haklısınız, Anca çocuklar güler zaten ;)
Ben gitmiyor demedim...
128 hp'likmiş gibi gitmiyor dedim, dediğimin de sonuna kadar arkasındayım...
Dİzel motordan anlamak lazım şimdi. dizel araçların çoğu 1900 devirden 4000 devir bandına kadar max tork sergiler. benzinliler gibi 4000 devirden sonra açılmazlar.
birçok tanıdığım dizel arabayla yardıra yardıra devir çevirtiyorlar. sonra ne oluyor ne tork kalıyor nede birşey. sonra gitmiyor gitmez tabi.