0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dizel motorun sessizliği toyota da rakipsiz..Ancak çekişi yeterli diyen arkadaşlar fluance yada hyudai deneyerek arada ki bariz çekiş farkını görmenizi tavsiye derim..Bu fark ta onlar gibi torku ve CC si yüksek araç olmalıdır dizel dedirtiyor...Corolla için konuşuyorum kasalarına bariz yetersiz 1.4d
Beklentiye göre performansına bakış açışı gerçekten değişir. Ama mesut abinin, 1.6 benzinliyle, 1.4 90ps arasında hissedilir bir fark yok demesi beni ciddi şaşırttı. Bana göre o iki motor ve performansları farklı dünyalara ait. Ama ben 1.4d4d 90ps i testler dışında aktif kullanmadım, fakat yine e12 kasa dizel araçla deneme yaptığımızda, arada dünyalar vardı. Belkide hissiyat olarak, farkettirmiyordur ama fark çok fazladır ona katılıyorum. Ama şu da var, dizel bir araç alan kişi zaten, bir performans beklentisi içinde değildir, premium markaların bazı araçlarını ayrı tutuyorum. Dizelin amacı, yakıt ekonomisi, bence toyota da bu konuda oldukça başarılı. Ben satış fiyatlarını çok eleştirdim ama, günümüz koşullarında çok absürb bulmuyorum, aynı ayardaki bir kia veya hyundaiye de yakın paralar ödüyorsunuz. Bence bu arabanın oluru, dizel alıp, ince bir yazılım atmak, 115-120ps civarlarında, tatminkar olur, 1.6 120hp lik motorun kıvamını yakalar, varsın turbonun ömrü kısa olsun, 1.5-2bin lira için, -30hp yle 4-5 yıl gezmek var.
Buarada Hyundai i30 128hp dizeli test etmiştim...Inanın katolog verilerine bakmasam asla inanmam 128 beygir olduğuna... Ha şimdi diyeceksiniz 90 beygir corolla daha mı performanslı diye, onu bilemem ama herşey kağıt üstündeki değerler değildir, 128 beygirlik dizel Hyundai 105 beygirik vw dizel motorunun yanından bile geçemez...
fiatın 1.6 multijeti mi gitmiyor ? yada hyundai 1.6 crdi mı gitmiyor ?çocuklar güler. her iki araçta 1.4 d4d motorunu deler geçer. 1.6 crdi 1.6 multijet 1.6 dci çok iyi motorlardır 1.6 cdti ekleniyor şimdi birde
sizin karşılaştırmanız yanlış zaten. benzinli araç ile dizel araç karşılaştırması yapıyorsunuz.dizellerin kalkışta yavaş kaldığı aşikar. birde rampadaki performanslarını karşılaştıraydınız.i30 kullanmadınız sanırım frenleri sorunsuz...
i30 kullandım, bence C segmentindeki en kötü araç, kullanım zevki açısından. Frenleri yol tutuşu hiç stabil değil. Çok fazla gürültü alıyor içeri. Bana göre sınıfının en kötüsü. Değil toyota, hondanın bile yanından geçemez. Bunun dışında, performans konusunda dediklerinize katılıyorum, konu performans oluncada d4d sınıfın en yawaşı.
Haklısınız, Anca çocuklar güler zaten Ben gitmiyor demedim...128 hp'likmiş gibi gitmiyor dedim, dediğimin de sonuna kadar arkasındayım...