Videoda ki debriyaj, plakalı viskoz gibi göründü, bu kavrama kuru tipe (baskı-balata) göre daha dayanıklı ve konforludur.
7 ileri olan bu şanzımanda Vites değişimleri küçük elektrik motorlarıyla değil, şanzımanın altında "Kontrol Ünitesi" denen 7 ad, hidrolik basıncı kullanarak değişim yapmayı sağlayan selenoid valf gurubu tarafından yapılmakta.
Yüksek teknolojili ve çok kaliteli ama oldukça pahalı bir şanzıman.
Vw deki 6 ve 7 li DSG şanzıman sanırım bu gruba giriyor. Hem kuru hem yağlısı vardı. İlk çıktığı yıllarda genellikle kontrol ünitesi (mekatronik) arızası veriyor değişimi yapılıyordu.
tekin bey
bu şanzıman yanlış bilmiyorsam kuru kavramaya göre içindeki sıvı direncinden dolayı tekerlere aktarılan güç daha az diye biliyorum
tekin bey
bu şanzıman yanlış bilmiyorsam kuru kavramaya göre içindeki sıvı direncinden dolayı tekerlere aktarılan güç daha az diye biliyorum
100 hp değilde 99 hp olsun, ne fark eder?

sorunsuzluk daha önemlidir.
Vw deki 6 ve 7 li DSG şanzıman sanırım bu gruba giriyor. Hem kuru hem yağlısı vardı. İlk çıktığı yıllarda genellikle kontrol ünitesi (mekatronik) arızası veriyor değişimi yapılıyordu.
Her yeni üründe olan bebeklik hastalıkları olmaktadır. Sorunlar çözülür ve hayat daha konforlu bir şekilde devam eder.
manuel vites candır bilemiyorum ama acayip bir manuel hastalığım var o vites ata,ılacak aga arada sırada vites ufaltıp kompresör sesini duyacaksın
Otomatik araç kullanım olarak çok rahat ama manuelde aldığım keyfi otomatikte alamıyorum.O Yüzden manuel...
Tamamen kişisel zevk.
Örneklerle;
İstedigim zaman motor sesini duyabiliyorum.
İstedigim gibi kompresyon yapabiliyorum.
Hele hele CC ile manuel iyi ama çokta konforlu olmuyor.
Birde ne istedigini bilmek gerek
Bi kız arkadaşım ile bu konuyu konuşur iken ille manuel dedi bende hiç otomatik kullandınmı dedim,
evet abisinin 530 BMW si varmış.
5ten 3 e alıp o sesi dinleyemedigim zaman hoşuma gitmiyor diyor.
Tamamen kişisel zevk benim için ise MMT olmuş DSG olmuş ...... olmuş fark etmez otomatik olması yeterli.
manuel vitesi tek geçerim istediğin zaman spor istediğin zaman sakin sürüş
Bir ara sürekli otomatik bir araç kullanmıştım. Sonra benim araca bindim, bir baktım vites boşa alınmıyor. İlk bir ter akmıştı sırtımdan, sonrasında ise çok güldüm. Otomatiğe o kadar alışmışım ki debriyaja basmayı unutmuşum.
Bunun üzerine şaka yapan olursa 3 günden başlar ona göre. 

17 yıl önce ilk 1000 bakıma götürmek için babamın otomatik Corollasını aldım ve ona düz vitesli aracımı verdim.
2 saat sonra bir senkromeçi dağılmış olarak geri aldım.
40 yıl düz vites kullanıp sonra ben otomatik kullanamam diyen babam sadece birkaç haftada debriyajı çoktan unutmuştu.
Hakan bey benim araç 4 ileri orda 3 videz fazladan var
Arabadan arabaya kullanım çok farkettiriyor. Manuel araçlarında hepsi aynı değil, farzı misal, hayatımda tek kullanırken, kendimi acemi hissettiğim araç Renault laguna 1.6 rxt ydi. Kullandıktan sonra, otomobil ve aktarma kavramlarını tamamen baştan gözden geçirdim. Uzakdoğu araçlarının kullanımları direksiyonları çok rahat, ama kavramaları biraz sert ve net, bu yüzden stop ettirme ihtimali her zaman yüksek, almanlarda kavrama biraz daha yumuşak, bu yüzden, otomatikten düze geçmek beni fazla rahatsız etmiyor. Düzden otomatiğe geçerkende, ilk bindiğimde, ayak dinlendirmeye sert bir tekme atıyorum

, ondan sonra alışıyorum.