0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ünlü olmuşsun abi
05:25 te kapı kolunda güya sorun bulunuyor ve hat durduruluyor , yalan dolan işler bana göre , 2005 te HB corollamı sıfır aldığımda araç daha galeriden çıkmadan değişen parçaları listeliyeyim ,sol şoför kapı içi komple + kapı kolu , kapı içindeki döşeme çizgilerinden kaymış , kapı açma kolu kromajında krom kaplamanın altında kum tanecikleri gibi şeyler vardı ve dokunulduğunda ele batıyordusağ kapı kolu komple , kromajda yine aynı kum taneleri vardıarka sol stop komple, stop içindeki kromlarda dökülmeler vardı.şimdi gelelim kalite kontrole bu bahsettiğim 4 parça nasıl oluyorda gözden kaçıyor ? nasıl oluyorda fabrikada farkedilmiyor ? haa HB kasalar ingiltere üretimi orası ayrı , lafım toyota türkiye bandına değilde bukadar hassas çalışılıyor demelerine , sonuçta fabrika hangi ülkede olursa olsun üretim bandından çıkan her araç TOYOTA diye çıkıyor , efendim , filancı fabrikanın TOYOTA sı diye çıkıp satılmıyor , haksızmıyım.
İnsan da hata yapabilir, makine de. Önemli olan hataları güleryüz ve istekle çalışıp düzeltebilmek, müşteriyi memnun edip oradan gönderebilmektir.
Sizinki istisnai bir durum tabiki Mesut bey. Sizin dedikleriniz elbette kabul edilemez. Siz o şekilde niçin kabul ettiniz? Aracı değiştirmeyi teklif etmediniz mi?
Artık sıfır araba alırken de mi ekspertiz yaptıracağız ya da boyacıyla mı gideceğiz araç almaya? Peki her firma da çıkıyor mu bu problemler?
Video güzel gönül isterdi ki gerçekten her şey videoda anlatılanlar gibi olsun ama maalesef öyle değil . (Bunu araçların kalitesi için değil videoda bahsedilen toyotanın ilkeleri için yazıyorum kalite ayrıyetten tartışılır )Bir laf vardır dost kötü günde belli olur diye . Firmalarında müşteri memnuniyeti ciddi bir sorunda belli oluyor sorun yaşamayan biri zaten her firmadan memnun olur . Videoda anlatılan insana saygı , müşteri memnuniyeti gibi ilkeleri duyunca şaşırdım . Özellikle insana saygı anlayışları çok farklı . Beni aptal , yalancı , sorunlu biri yerine koyan bir firmanın bu videoda insana saygı ilkesini kullanmaya hakkı yok . Memnuniyet anlayışları da müşterinin haberi olmadan araca küçük müdahalelerde bulunarak sorunu gizlemekten ibaret .Bu mesajımla amacımın firmayı karalamak olduğunu düşünenlerde olabilir doğaldır özellikle yeni üyeler haklılar da . Ben bu foruma 2009 dan beri üyeyim böyle düşünenlerden ricam zamanları varsa benim 2009-2011 arasındaki mesajlarıma bir bakmaları ben sorunu ilk yaşadığımda sorun yaşamama rağmen halen toyotayı öven ve güvenen biriydim bunu daha önceki mesajlarımı okursanız anlarsınız da ama ne zaman sorunu çözmeye değilde saklamaya çalıştıklarını anladım toyotaya karşı düşüncem değişti ve bu yazdıklarımın her kelimesinin firma karalamakla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını her satırın bizzat benim ve bu sorunu yaşayan kişilerin gerçekleri olduğunu buradaki hemen hemen herkes biliyor .Aracımın durumuna gelirsek en son komple motor değişti ama bunu 3.5 sene sonra ve mecbur kaldıkları için yaptılar yinede aracımı onardıkları için teşekkür ediyorum . Ama insana saygı ve müşteri memnuniyeti ilkelerini gerçekten benimsemiş bir firma bu sorunu kendi kendine en kısa zamanda çözer müşterisinden de özür dilerdi . Neyse fazla uzattım kısaca başta dediğim gibi gönül isterdi ki her şey video da anlatıldığı gibi olsun ama maalesef öyle değil .
+1İnsanı aptal yerine koyma işini abartmış durumda.LOW OIL LEVEL uyarısına "bakımın yaklaştığı" açıklaması getirmek gibi bir örnek verilebilir. (Bu açıklama için aracın vermesi gereken uyarı SOON OIL MAINT. ve bu uyarı DPF'siz araçlarda yağ değiştikten 35000km sonra, DPF'li araçlarda 14500km sonra çıkar. Daha 10000 olmamış bir araçta çıkması beklenmez)
Aracımın durumuna gelirsek en son komple motor değişti ama bunu 3.5 sene sonra ve mecbur kaldıkları için yaptılar yinede aracımı onardıkları için teşekkür ediyorum . Ama insana saygı ve müşteri memnuniyeti ilkelerini gerçekten benimsemiş bir firma bu sorunu kendi kendine en kısa zamanda çözer müşterisinden de özür dilerdi . Neyse fazla uzattım kısaca başta dediğim gibi gönül isterdi ki her şey video da anlatıldığı gibi olsun ama maalesef öyle değil .