Gönderen Konu: Toyota Türkiye videosu  (Okunma sayısı 5769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Toyota Türkiye videosu
« : Şubat 03, 2014, 11:18:43 »
Toyota Türkiyenin enson tanıtım videosu.

6.30 da sınıf egitiminde bende çıkmışım.  :D

www.youtube.com/watch?v=1-SuTT9nVaU&hl=tr&gl=TR&client=mv-google&guid=&app=desktop&persist_app=1&guid=
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

Toyota Türkiye videosu
« : Şubat 03, 2014, 11:18:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye videosu
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2014, 12:02:12 »
Ünlü olmuşsun abi :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2014, 13:05:48 »
Ünlü olmuşsun abi :D

Biraz öyle olmuş İlke.  :)
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2014, 13:12:49 »
05:25 te kapı kolunda güya sorun bulunuyor ve hat durduruluyor , yalan dolan işler bana göre ,  2005 te HB corollamı sıfır aldığımda araç daha galeriden çıkmadan değişen parçaları listeliyeyim ,

sol şoför kapı içi komple + kapı kolu  ,  kapı içindeki döşeme çizgilerinden kaymış ,  kapı açma kolu kromajında krom kaplamanın altında kum tanecikleri gibi şeyler vardı ve dokunulduğunda ele batıyordu

sağ kapı kolu komple , kromajda yine aynı kum taneleri vardı

arka sol stop komple, stop içindeki kromlarda dökülmeler vardı.

şimdi gelelim kalite kontrole bu bahsettiğim 4 parça nasıl oluyorda gözden kaçıyor ? nasıl oluyorda fabrikada farkedilmiyor ? 

haa HB kasalar ingiltere üretimi orası ayrı , lafım toyota türkiye bandına değilde bukadar hassas çalışılıyor demelerine , sonuçta fabrika hangi ülkede olursa olsun üretim bandından çıkan her araç TOYOTA diye çıkıyor  ,  efendim , filancı fabrikanın TOYOTA sı diye çıkıp satılmıyor , haksızmıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2014, 13:17:29 »
Haklısınız. Araca Toyota logosu basıyorsanız sorumluluk her yerde aynı olmalı. Adapazarı veya Derbyshire farketmemeli.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2014, 13:38:52 »
Tanıtım harika,muhteşem bir gösterim ancak Mesut beye  katılmamak İMKANSIZ..!
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2014, 14:43:49 »
İnsan da hata yapabilir, makine de. Önemli olan hataları güleryüz ve istekle çalışıp düzeltebilmek, müşteriyi memnun edip oradan gönderebilmektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2014, 14:44:29 »
05:25 te kapı kolunda güya sorun bulunuyor ve hat durduruluyor , yalan dolan işler bana göre ,  2005 te HB corollamı sıfır aldığımda araç daha galeriden çıkmadan değişen parçaları listeliyeyim ,

sol şoför kapı içi komple + kapı kolu  ,  kapı içindeki döşeme çizgilerinden kaymış ,  kapı açma kolu kromajında krom kaplamanın altında kum tanecikleri gibi şeyler vardı ve dokunulduğunda ele batıyordu

sağ kapı kolu komple , kromajda yine aynı kum taneleri vardı

arka sol stop komple, stop içindeki kromlarda dökülmeler vardı.

şimdi gelelim kalite kontrole bu bahsettiğim 4 parça nasıl oluyorda gözden kaçıyor ? nasıl oluyorda fabrikada farkedilmiyor ? 

haa HB kasalar ingiltere üretimi orası ayrı , lafım toyota türkiye bandına değilde bukadar hassas çalışılıyor demelerine , sonuçta fabrika hangi ülkede olursa olsun üretim bandından çıkan her araç TOYOTA diye çıkıyor  ,  efendim , filancı fabrikanın TOYOTA sı diye çıkıp satılmıyor , haksızmıyım.

Bizimde başımıza gelmişti.
Sıfır aldığımız corollayı satarken ekspertizde bagaj kapağının değiştiğini öğrendik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2014, 15:12:30 »
Yanlış bilmiyor isem Japon ya dan sonra en hatasız üretim Türkiye de
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2014, 15:18:16 »
İnsan da hata yapabilir, makine de. Önemli olan hataları güleryüz ve istekle çalışıp düzeltebilmek, müşteriyi memnun edip oradan gönderebilmektir.

Yani Fatih bey :)    1 parça olur da kaliteye bukadar önem veren bir markada , kalitesiyle övünen böyle dünyaca ünlü lider bir markada 4 parçanın kusurlu olması kabul edilemez her ne olursa olsun, bunu siz TOYOTA dan değil  TOFAŞTAN veya TATA dan alsanızda onlarda galeriden araç çıkmadan kusurları müşteri memnuniyeti çerçevesinde gidereceklerdir,  yani bu yapılan şey TOYOTAY'ı benim gözümde yüceltmez, her firmanın standart prosedürüdür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2014, 15:46:19 »
Sizinki istisnai bir durum tabiki Mesut bey. Sizin dedikleriniz elbette kabul edilemez. Siz o şekilde niçin kabul ettiniz? Aracı değiştirmeyi teklif etmediniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2014, 15:49:51 »
Sizinki istisnai bir durum tabiki Mesut bey. Sizin dedikleriniz elbette kabul edilemez. Siz o şekilde niçin kabul ettiniz? Aracı değiştirmeyi teklif etmediniz mi?

evet teklif ettim ancak kabul etmediler işlemler yapıldı diye, benim aldığım kasa HB Sport paketti , her galeride yoktu, benim istediğim araç başka galeriden geldi ve bu parçaları o gün genel merkezden depodan temin edip değiştirdiler, başka bir HB Sport için 2 ay beklemem gerekiyordu zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2014, 16:01:15 »
Yani mecburen de olsa güleryüz ve istekli çalışmayı kabul etmek zorunda kaldınız. Siz de haklısınız. Tam kavuştum derken 2 ay daha beklemek sinir bozucu olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2014, 17:25:33 »
Artık sıfır araba alırken de mi ekspertiz yaptıracağız ya da boyacıyla mı gideceğiz araç almaya? Peki her firma da çıkıyor mu bu problemler?
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 03, 2014, 17:29:11 »
Artık sıfır araba alırken de mi ekspertiz yaptıracağız ya da boyacıyla mı gideceğiz araç almaya? Peki her firma da çıkıyor mu bu problemler?

Hepsinde çıkabiliyor. En fazla çıkan tip boyama. Nakil esnasındaki ufak tefek çizik ve hasarlar tamir edilip satılabiliyor. Çok kez duydum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2014, 17:30:26 »
Video güzel gönül isterdi ki gerçekten her şey videoda anlatılanlar gibi olsun ama maalesef öyle değil . (Bunu araçların kalitesi için değil videoda bahsedilen toyotanın ilkeleri için yazıyorum kalite ayrıyetten tartışılır )

Bir laf vardır dost kötü günde belli olur diye . Firmalarında müşteri memnuniyeti ciddi bir sorunda belli oluyor sorun yaşamayan biri zaten her firmadan memnun olur . Videoda anlatılan insana saygı , müşteri memnuniyeti gibi ilkeleri duyunca şaşırdım . Özellikle insana saygı anlayışları çok farklı . Beni aptal , yalancı , sorunlu biri yerine koyan bir firmanın bu videoda insana saygı ilkesini kullanmaya hakkı yok . Memnuniyet anlayışları da müşterinin haberi olmadan araca küçük müdahalelerde bulunarak sorunu gizlemekten ibaret .

Bu mesajımla amacımın firmayı karalamak olduğunu düşünenlerde olabilir doğaldır özellikle yeni üyeler haklılar da . Ben bu foruma 2009 dan beri üyeyim böyle düşünenlerden ricam zamanları varsa benim 2009-2011 arasındaki mesajlarıma bir bakmaları ben sorunu ilk yaşadığımda sorun yaşamama rağmen halen toyotayı öven ve güvenen biriydim bunu daha önceki mesajlarımı okursanız anlarsınız da ama ne zaman sorunu çözmeye değilde saklamaya çalıştıklarını anladım toyotaya karşı düşüncem değişti ve bu yazdıklarımın her kelimesinin firma karalamakla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını her satırın bizzat benim ve bu sorunu yaşayan kişilerin gerçekleri olduğunu buradaki hemen hemen herkes biliyor .

Aracımın durumuna gelirsek en son komple motor değişti ama bunu 3.5 sene sonra ve mecbur kaldıkları için yaptılar yinede aracımı onardıkları için teşekkür ediyorum . Ama insana saygı ve müşteri memnuniyeti ilkelerini gerçekten benimsemiş bir firma bu sorunu kendi kendine en kısa zamanda çözer müşterisinden de özür dilerdi . Neyse fazla uzattım kısaca başta dediğim gibi gönül isterdi ki her şey video da anlatıldığı gibi olsun ama maalesef öyle değil . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 03, 2014, 18:34:42 »
Video güzel gönül isterdi ki gerçekten her şey videoda anlatılanlar gibi olsun ama maalesef öyle değil . (Bunu araçların kalitesi için değil videoda bahsedilen toyotanın ilkeleri için yazıyorum kalite ayrıyetten tartışılır )

Bir laf vardır dost kötü günde belli olur diye . Firmalarında müşteri memnuniyeti ciddi bir sorunda belli oluyor sorun yaşamayan biri zaten her firmadan memnun olur . Videoda anlatılan insana saygı , müşteri memnuniyeti gibi ilkeleri duyunca şaşırdım . Özellikle insana saygı anlayışları çok farklı . Beni aptal , yalancı , sorunlu biri yerine koyan bir firmanın bu videoda insana saygı ilkesini kullanmaya hakkı yok . Memnuniyet anlayışları da müşterinin haberi olmadan araca küçük müdahalelerde bulunarak sorunu gizlemekten ibaret .

Bu mesajımla amacımın firmayı karalamak olduğunu düşünenlerde olabilir doğaldır özellikle yeni üyeler haklılar da . Ben bu foruma 2009 dan beri üyeyim böyle düşünenlerden ricam zamanları varsa benim 2009-2011 arasındaki mesajlarıma bir bakmaları ben sorunu ilk yaşadığımda sorun yaşamama rağmen halen toyotayı öven ve güvenen biriydim bunu daha önceki mesajlarımı okursanız anlarsınız da ama ne zaman sorunu çözmeye değilde saklamaya çalıştıklarını anladım toyotaya karşı düşüncem değişti ve bu yazdıklarımın her kelimesinin firma karalamakla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını her satırın bizzat benim ve bu sorunu yaşayan kişilerin gerçekleri olduğunu buradaki hemen hemen herkes biliyor .

Aracımın durumuna gelirsek en son komple motor değişti ama bunu 3.5 sene sonra ve mecbur kaldıkları için yaptılar yinede aracımı onardıkları için teşekkür ediyorum . Ama insana saygı ve müşteri memnuniyeti ilkelerini gerçekten benimsemiş bir firma bu sorunu kendi kendine en kısa zamanda çözer müşterisinden de özür dilerdi . Neyse fazla uzattım kısaca başta dediğim gibi gönül isterdi ki her şey video da anlatıldığı gibi olsun ama maalesef öyle değil . :(

+1

İnsanı aptal yerine koyma işini abartmış durumda.
LOW OIL LEVEL uyarısına "bakımın yaklaştığı" açıklaması getirmek gibi bir örnek verilebilir. (Bu açıklama için aracın vermesi gereken uyarı SOON OIL MAINT. ve bu uyarı DPF'siz araçlarda yağ değiştikten 35000km sonra, DPF'li araçlarda 14500km sonra çıkar. Daha 10000 olmamış bir araçta çıkması beklenmez)
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 03, 2014, 18:51:40 »
+1

İnsanı aptal yerine koyma işini abartmış durumda.
LOW OIL LEVEL uyarısına "bakımın yaklaştığı" açıklaması getirmek gibi bir örnek verilebilir. (Bu açıklama için aracın vermesi gereken uyarı SOON OIL MAINT. ve bu uyarı DPF'siz araçlarda yağ değiştikten 35000km sonra, DPF'li araçlarda 14500km sonra çıkar. Daha 10000 olmamış bir araçta çıkması beklenmez)

Abi artık sadece :) gülümsüyorum . Bakalım daha neler duyacağız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 03, 2014, 19:11:18 »

Ya aynı durumda olan bir arkadaşın hukuki yollardan dişli çıkması sonucu yeni sıfır araba değişimine ne demeli  :DUR:

Demekki nabza göre şerbet adamına durumuna göre muamele .en sinir olduğum durum tüm işlerde. İnsan gibi söylersen "bu adama şöyle yapıp kurtaralım kendimizi "ya hukuki yada artık insan dışı karşılığa farklı muamele.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #19 : Şubat 03, 2014, 19:17:08 »
Kendimi topa tutuluyormuş gibi hissetim.

Hiç mi güzel yanı yok, herşey çok mu kötü?
AP900 Cruise control