0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi ben daha öncede yazdım bunun herhangi bir toyota çalışanı ile ilgisi olmadığına. Sonuçta sizler her kurumda olduğu gibi size ne denilirse onları yapmakla yükümlüsünüz . Toyota en yüksek yerden (Toyota japonya mı olur toyota avrupa mı bilemem ) dese ki bu araçları sırasıyla çağırıp yapacaksınız bu araçlar yapılırdı ama toyota bunu yapmadı bu bültende de yer alıyor zaten bütün ülkelere onarım için blok değişimi sunulurken Macaristan ve Türkiye'ye sadece piston ve sekman değişimi sunuldu . Yoksa her toyota çalışanın müşteri memnuniyeti için elinden geleni yaptıklarını biliyorum ama onlarda bir yere kadar etkili oluyor .
Türkiye de motor bloğunu değiştirdiğinde Ruhsatta yazan motor numaran değişiyor bundan haberin var mı? Motor numaran değişipte EGM xxxxxx ( Emniyet Genel Müdürlüğü ) yazdığında sen arabanı ikinci elde satarken sıkıntı yaşıyorsun. Avrupa nın bir çok ülkesinde ruhsatlarda motor numarası yazmaz. Amerikan veya ingiliz menşeili otomobil programlarını seyrettiysen görmüş olman lazım adamlar arabayla istediği gibi oynayıp istediği modifiye yi yapıyorlar. Her şey yazmak kadar kolay olsa.
Toyoooo toyotaa
Ben yanındayım kardeşim. 14 yıldır plaza çalışanıyım şu fabrika yı bir kez bile gezebilmek nasip olmadı. Tam aldığım eğitimin bir günü orda geçecekti ki kasa yenileme sebebiyle fabrika ziyarete kapandı. Kısmet olmadı yani. Ama umudumu kaybetmedim orayı bir gün gezeceğim. ( Toyota da çalıştığım sürece bu hevesi hep koruyacağım )Gördüğün üzere her telden her dilden söz var, herkesin kendine göre algısı var. Ama yukarıda yazılan bazı konularda özellikle fabrika ya haksızlık edildiğini söylemek zorundayım. Tanımadan bilmeden veya basitçe veya kızgınlıkla yakıp kül etmek gördüğün üzere çok kolay. Olabilir onlarda insan, gözünden kaçmıştır, belki o gün hastaydı, belki o gün aklı meşgul dü. İnsan bu ya ' hatasız kul olmaz '... Bu kadar gaddar olmamak lazım diye düşünüyorum. En nihayetinde onlar araçlarını satıcıdan alıyorlar fabrikadan değil. Belki sen biliyorsundur ama ben bilgimi tazeleyim diye soruyorum sana. Benim bildiğim Türkiye deki fabrika 4 yıldır % 99.99 hatasızlık oranı ile Japon'ya da ki fabrikayı geçmiş durumda henüz 2013 açıklanmadı diye biliyorum doğru mu?
Reklam kokan hareketler bunlar..Bi kere işçi olarak baktığında ne kadar gaddar bi fabrika olduğu besbelli. Robotlarla insanların yarışı anca bu kadar çevreye saygı kılıfında insanlara yutturulabilirdi.Bi kere Ahmet abinin bakışından japoncayı ne kadar ciddiye alındığı yada reklam olsun diye o sahnenin çekildiği besbelli...Yorumların hepsini okuyamadım ama Mesut un haklı siteminden tutun da ...İşçininin bu kadar ezildiği bi ortamı böyle şaşaalı anlatımla anlatmak bana hiç inandırıcı bi reklam videosu gibi gelmedi...Markayı kötülemek değil amacım ama; malesef kim reklam filmi çektirecek olsa aynı seneryolar yazılıyor.. Verdikleri asgari ücret belli , asgari ücret 2000 tl olsun da görelim bakalım kaç tane fabrıka kalıyor memlekette. Olan yine garibim işçiye olur ..
Ne kadar gergin bir toplumuz.Yorumları okuyunca her gün trafikte insanların birbirleriyle olan tartışmaları geldi aklıma.Ahmet Bey çekimlerinde kendisinin de olduğu eğlenceli ve bir o kadar da Türkiye vurgusu yapan bir video paylaşmış.Hepsi bu.Paylaşım için tekrar teşekkürler Ahmet Bey.
Adil bey kimi kandırıyoruz ? neyin koruması bu ? adam hastaysa işe gelmez bu bir, ikincisi ise kalite kontrol sadece 1 kişi tarafından yapılmaz , her parçayı farklı kişi monte eder , camcısı başka döşemecisi başka , torpidocusu başka vs vs yani 4 adet kusur 1 değil birçok insanın önünden geçerken bu kişilerin hepsinin gözündenmi kaçmış yani ? Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2014, 14:25:31eeee ne olmuş değişiyorsa ? motorumu yapsınlarda ruhsatın değişimi için ben uğraşırım