Gönderen Konu: Toyota Türkiye videosu  (Okunma sayısı 5770 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye videosu
« Yanıtla #40 : Şubat 04, 2014, 00:18:39 »
Abi ben daha öncede yazdım bunun herhangi bir toyota çalışanı ile ilgisi olmadığına. Sonuçta sizler her kurumda olduğu gibi size ne denilirse onları yapmakla yükümlüsünüz . Toyota en yüksek yerden (Toyota japonya mı olur toyota avrupa mı bilemem ) dese ki bu araçları sırasıyla çağırıp yapacaksınız bu araçlar yapılırdı ama toyota bunu yapmadı bu bültende de yer alıyor zaten bütün ülkelere onarım için blok değişimi sunulurken Macaristan ve Türkiye'ye sadece piston ve sekman değişimi sunuldu . Yoksa her toyota çalışanın müşteri memnuniyeti için elinden geleni yaptıklarını biliyorum ama onlarda bir yere kadar etkili oluyor .
Türkiye de motor bloğunu değiştirdiğinde Ruhsatta yazan motor numaran değişiyor bundan haberin var mı? Motor numaran değişipte EGM xxxxxx ( Emniyet Genel Müdürlüğü ) yazdığında sen arabanı ikinci elde satarken sıkıntı yaşıyorsun. Avrupa nın bir çok ülkesinde ruhsatlarda motor numarası yazmaz. Amerikan veya ingiliz menşeili otomobil programlarını seyrettiysen görmüş olman lazım adamlar arabayla istediği gibi oynayıp istediği modifiye yi yapıyorlar.

Her şey yazmak kadar kolay olsa.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 04, 2014, 00:18:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 04, 2014, 00:41:35 »
Türkiye de motor bloğunu değiştirdiğinde Ruhsatta yazan motor numaran değişiyor bundan haberin var mı? Motor numaran değişipte EGM xxxxxx ( Emniyet Genel Müdürlüğü ) yazdığında sen arabanı ikinci elde satarken sıkıntı yaşıyorsun. Avrupa nın bir çok ülkesinde ruhsatlarda motor numarası yazmaz. Amerikan veya ingiliz menşeili otomobil programlarını seyrettiysen görmüş olman lazım adamlar arabayla istediği gibi oynayıp istediği modifiye yi yapıyorlar.

Abi böyle olsa bile müşteriye bunu söyleyerek müşteriye onarımı müşterinin istemesi halinde sunmaları hatta değer kaybını karşılamaları lazımdı .Ben toyotaya güvenmeyip hukuki süreci başlatmadığıma da pişmanım baştan avukat tutup hukuki işlemleri başlatsaydım hem bu kadar uğraşmazdım hemde yüksek ihtimal aracımda motor değişiminden kaynaklı değer kaybını da toyotadan alırdım . Ama salaklık bende toyota dedim başka markalar gibi değil dedim güvendim . İsteyince zorla da olsa yapabildiler benim aracımı gerçi oldu mu daha net bir şey yok ama motoru değiştirdiler . Türkiye de araçların motor değişimi sıkıntılı diye bunun ceremesini kullanıcı mı çekmesi lazım . Hadi onu geçtim video insana saygı diye başlıyor ben servisten 3 yılda neler duydum neler biri bana gelip anlatsa inanın inanmam ama bizzat yaşadım . Servis bana bu sorunun benim 10000 km yi 6 ayda tamamlamadığım için kaynaklandığını bile söyledi el insaf diyorum buna kim inanır . Hasan abiyede yağ uyarısını bakım zamanı geldiği için verdiğini söylemişler . Daha neler var neler yazsam kitap olur ama uzatmayalım olan oldu yapacak bir şey yok . Bu saatten sonra bir birimizi kırarak bir şeyde elde edemeyiz ben size de hak veriyorum sonuçta bu firmada yıllarca çalışmış biri olarak bu gibi şeyler duyunca doğal olarak rahatsız oluyorsunuz bunun için özür diliyorum ama dediğim gibi bizde içimize atamıyoruz aslında kaç kere kendime dedim bir daha forumda toyota ile ilgili eleştiri yapmıcam diye fakat daha önceki mesajımın birinde de yazdım video insana saygı diye başlayınca bir anda bana nasıl davrandıkları aklıma geldi dayanamadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 04, 2014, 01:05:55 »

Adil bey, kusura bakmayın ama sizin bu tavrınızı anlayamıyorum. Birileri saçma bir sebeplerden dolayı geldi diye, Toyotanın bile kabul ettiği sorunu yaşayan bizlere tutumunuz gerçekten üzücü.
Sorunun kaynağı motor bloğu olduğunu bile bile, ruhsat değişçek diye mağduriyetin giderilmemesi mi lazım? Bunun için insanın aklına hakaret edecek bahaneler mi uydurmak lazım.

Bekara karı boşamak kolay.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 04, 2014, 01:10:55 »
Gördüğüm kadarıyla çalışanlarına değer veren bir fabrika var ortada, nazi kampı gibi sabah egzersizlerini saymazsak. :D Bende 4 aydır Ford Otosan limanında çalışıyorum, fabrikada da yeterince zaman geçirdim. İnanın şu teknolojinin, sosyal hakların, etkinlik alternatiflerinin yanına yaklaşamaz da kapitalizm her yerde aynı surette. Emek harcayanlar değil sermayenin sahibi, pek bir şey de beklememek lazım. Üretilen araçlarla da ilgili bir fikrim yok, kullanmadım ama otomasyonu icat eden, dünyaya tanıtan Ford'a fark atılmış görüntülere göre. Ford diyorum çünkü kıyas yapabilecek bilgiye sahip olduğum tek fabrika.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 04, 2014, 07:15:11 »
Yag yakma olayı başka yerlerde konuşuluyor.
Tekrardan burada aynı şeylerin tartışılmamasını rica ederim.

Uygun zamanda konu temizlenecek
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 04, 2014, 07:27:11 »
Toyoooo toyotaa :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #46 : Şubat 04, 2014, 08:01:33 »
Toyoooo toyotaa :islik:

Sizin fikrinizede saygı duyuyorum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Şubat 04, 2014, 11:13:25 »
gördüm seni ahmet abi  :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Şubat 04, 2014, 14:19:14 »
Ben yanındayım kardeşim. 14 yıldır plaza çalışanıyım şu fabrika yı bir kez bile gezebilmek nasip olmadı. Tam aldığım eğitimin bir günü orda geçecekti ki kasa yenileme sebebiyle fabrika ziyarete kapandı. Kısmet olmadı yani. Ama umudumu kaybetmedim orayı bir gün gezeceğim. ( Toyota da çalıştığım sürece bu hevesi hep koruyacağım )

Gördüğün üzere her telden her dilden söz var, herkesin kendine göre algısı var. Ama yukarıda yazılan bazı konularda özellikle fabrika ya haksızlık edildiğini söylemek zorundayım.
Tanımadan bilmeden veya basitçe veya kızgınlıkla yakıp kül etmek gördüğün üzere çok kolay. Olabilir onlarda insan, gözünden kaçmıştır, belki o gün hastaydı, belki o gün aklı meşgul dü. İnsan bu ya ' hatasız kul olmaz '... Bu kadar gaddar olmamak lazım diye düşünüyorum. En nihayetinde onlar araçlarını satıcıdan alıyorlar fabrikadan değil. Belki sen biliyorsundur ama ben bilgimi tazeleyim diye soruyorum sana. Benim bildiğim Türkiye deki fabrika 4 yıldır % 99.99 hatasızlık oranı ile Japon'ya da ki fabrikayı geçmiş durumda henüz 2013 açıklanmadı diye biliyorum doğru mu? 

Adil bey kimi kandırıyoruz ? neyin koruması bu ? adam hastaysa işe gelmez  bu bir,  ikincisi ise kalite kontrol sadece 1 kişi tarafından yapılmaz ,  her parçayı farklı kişi monte eder , camcısı başka döşemecisi başka , torpidocusu başka vs vs yani 4 adet kusur 1 değil birçok insanın önünden geçerken  bu kişilerin hepsinin gözündenmi kaçmış yani ?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2014, 14:25:31

eeee ne olmuş değişiyorsa ? motorumu yapsınlarda ruhsatın değişimi için ben uğraşırım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 04, 2014, 19:00:07 »
Reklam kokan hareketler bunlar..

Bi kere işçi olarak baktığında ne kadar gaddar bi fabrika olduğu besbelli. Robotlarla insanların yarışı anca bu kadar çevreye saygı kılıfında insanlara yutturulabilirdi.

Bi kere Ahmet abinin bakışından japoncayı ne kadar ciddiye alındığı yada reklam olsun diye o sahnenin çekildiği besbelli...

Yorumların hepsini okuyamadım ama Mesut un haklı siteminden tutun da ...

İşçininin bu kadar ezildiği bi ortamı böyle şaşaalı anlatımla anlatmak bana hiç inandırıcı bi reklam videosu gibi gelmedi...

Markayı kötülemek değil amacım ama; malesef kim reklam filmi çektirecek olsa aynı seneryolar yazılıyor.. Verdikleri asgari ücret belli  , asgari ücret 2000 tl olsun da görelim bakalım kaç tane fabrıka kalıyor memlekette.

Olan yine garibim işçiye olur ..

kerem abi Toyota'da maaşlar o kadar vahim değil diye biliyorum, hatta Adapazarı şartlarında en yükseklerden...
şahsen Adapazarı'nda yaşayıp da Toyota fabrikasında çalışıyor olmak, gayet istenilen birşey...
zaten düşük ücret vermek gibi bir lüksü yok, yarım saat ötesi Kocaeli, eli iş tutan adam 1 sn. durmaz...
genel olarak çalışma saat ve koşulları düşünüldüğünde ise maalesef ülkemizin şartları...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 04, 2014, 21:12:55 »
Ne kadar gergin bir toplumuz.Yorumları okuyunca her gün trafikte insanların birbirleriyle olan tartışmaları geldi aklıma.Ahmet Bey çekimlerinde kendisinin de olduğu eğlenceli ve bir o kadar da Türkiye vurgusu yapan bir video paylaşmış.Hepsi bu.Paylaşım için tekrar teşekkürler Ahmet Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #51 : Şubat 04, 2014, 21:18:20 »
Ne kadar gergin bir toplumuz.Yorumları okuyunca her gün trafikte insanların birbirleriyle olan tartışmaları geldi aklıma.Ahmet Bey çekimlerinde kendisinin de olduğu eğlenceli ve bir o kadar da Türkiye vurgusu yapan bir video paylaşmış.Hepsi bu.Paylaşım için tekrar teşekkürler Ahmet Bey.

Ev aynı
Ama her odanın manzarası çok farklı.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Şubat 04, 2014, 22:55:23 »
İsmail Bey'e katılıyorum. Sonuçta ticari bir işletmenin tanıtımının yapıldığı bir video.Tabiki en iyi şekilde anlatılacak.  Bu videonun üzerine olumsuz yorumlar yapılabilir ama fazla da uzatmamak lazım. İnanın bugün Türkiye'nin çok büyük şirketleri diye bildiğimiz diğer kurumlarda da düşük ücret, çalışan memnuniyetsizliği, müşteri memnuniyetsizliği vb. durumlar her zaman var.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 05, 2014, 19:48:38 »

Adil bey kimi kandırıyoruz ? neyin koruması bu ? adam hastaysa işe gelmez  bu bir,  ikincisi ise kalite kontrol sadece 1 kişi tarafından yapılmaz ,  her parçayı farklı kişi monte eder , camcısı başka döşemecisi başka , torpidocusu başka vs vs yani 4 adet kusur 1 değil birçok insanın önünden geçerken  bu kişilerin hepsinin gözündenmi kaçmış yani ?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2014, 14:25:31

eeee ne olmuş değişiyorsa ? motorumu yapsınlarda ruhsatın değişimi için ben uğraşırım ;)

Mesut bey,

Müsadenizle ekmeğimi kazandığım markayı bırakın biraz koruyayım. Ayrıca bu kadar sert yazımlarınızı hak edecek bir yazı yazdığımı düşünmüyorum.

Konu neydi nereye gidiyor. O yüzden uzatmayalım lütfen.

Bana göre;
Dünya devi bir markanın gayet başarılı bir fabrikası, çalışanlarını ve tedarikçi firmalarını da düşünelim, yurdumuz için güzel bir gelir kaynağı, iş imkanları vs.vs.vs.
İçinde olmama rağmen benimde üzüldüğüm ve tasvip etmediğim konular var elbette.

Üzdüğüm veya fikirlerine karşı olduğumu düşünen arkadaşlarım oldu ise hepinizden teker teker özür dilerim.

Sayın forum üyesi arkadaşlarım.
Gereksiz gerginleşmeye sebep olabilecek bu konu üzerine yazdığıma olumlu veya olumsuz yanıt vermemenizi rica ediyorum.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA