Gönderen Konu: Hangi Kasko  (Okunma sayısı 8329 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Hangi Kasko
« : Ocak 24, 2014, 20:42:59 »
Abilerim bizim 2006 corolla aracimizin kaskosu subatin 6 sinda bitecek. Simdi eski kaskomuz allianz tan yaptirmistik.
Yeni yaptiracagimiz kaskoyu hangi firmadan yaptiralim?

Eski policemizin resmini atacagim. Artik arabayi bende kullanacagim için kloz ekletmek istiyorum. Ekletmek istediğim kloz(lar) ise.
-Yillik 1er kere hasarsizlik indiriminden vs düşmemek sarti ile cam, tampon ve far değişimi.
-Yapilacak onarimlarin veya değişimlerin yetkili Toyota servisinde yaptirilmasi.
Simdi kasko kaça patlar sizce resimde hasarsizlik indirimi vs yaziyor.

Birde suanki kaskoda mini onarim yaziyor auto king in, cam değişiyle ilgili birseyde yaziyor ama anlasmali yerler diyor. Sizce kendim ekletmek istediğim klozlari ekletimmi?

Resim linkleri: (Kusura bakmayin pc bozulunca telefondan dropboxa yukledim)

https://www.dropbox.com/s/knyfc2vhvqbt2rp/IMG_20140124_195923_20140124202255961.jpg

https://www.dropbox.com/s/l6ecnsbd92dd9ta/IMG_20140124_195714-1.jpg

https://www.dropbox.com/s/nitfom9nvkuug1b/IMG_20140124_195456-1.jpg
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

Hangi Kasko
« : Ocak 24, 2014, 20:42:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Kasko
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2014, 00:07:13 »
Sigortam.netten teklif al İlke, buna göre bir değerlendir.

1. 2. sürücü ekletirsen fiyat biraz artar.
2. Cam olayı artık çoğu poliçede var, fiyatı etkilemez ancak tampon ve far eklenmesinden fiyat farkedebilir.
3. yetkili servis ve orjinal parça en önemli husus mutlaka olmalı.

Artık kaskolar dar kasko-kasko-genişletilmiş kasko-tam kasko diye 4 e ayrılıyor. Genişletilmiş olandan aşağısını yaptırmanı tavsiye etmem.

Her zaman için en detaylı bilgiyi acenten alırsın. Mutlaka ayrıntılı konuşmalısın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2014, 00:21:30 »
Sompo japon dan da mutlaka teklif alin Türkiye piyasasina yeni girdikleri için guEl fiyatlar veriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2014, 00:24:01 »
İlke bu işlerde çok titiz davranmak lazım poliçedeki tek bir kelimenin bile önemi büyük oluyor . Ondan iyice konuş anlaş ve poliçeyi detaylı incele . Şirket çokta önemli değil ama bilindik şirketlerde yaptırmakta fayda var ben ak sigorta uygun olduğu için onu tercih ediyorum allianz da iyidir . Zaten 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı dediğim gibi önemli olan poliçedeki teminatlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2014, 09:46:30 »
Sigortam.netten teklif al İlke, buna göre bir değerlendir.

1. 2. sürücü ekletirsen fiyat biraz artar.
2. Cam olayı artık çoğu poliçede var, fiyatı etkilemez ancak tampon ve far eklenmesinden fiyat farkedebilir.
3. yetkili servis ve orjinal parça en önemli husus mutlaka olmalı.

Artık kaskolar dar kasko-kasko-genişletilmiş kasko-tam kasko diye 4 e ayrılıyor. Genişletilmiş olandan aşağısını yaptırmanı tavsiye etmem.

Her zaman için en detaylı bilgiyi acenten alırsın. Mutlaka ayrıntılı konuşmalısın.
Abi bunca zamana kadar acenteyi dinleyerek yaptirdik, bundan sonra bilincli ve tam olarak ise hakim olarak guzel birsey yaptirmak istiyorum. 2. Surucu ekletmeye gerek varmi abi ?
Cam olayida resimde yaziyor abi anlasmali yerlerde iste karsiliyor ama hasarsizligindan vs dusmeyecegini soylemiyor. Zaten okulum tatil bu isle ugrasip guzel birsey yapmayi planliyorum. Tesekkurler verdigin bilgi icin abi.

Sompo japon dan da mutlaka teklif alin Türkiye piyasasina yeni girdikleri için guEl fiyatlar veriyorlar.
Abi fiyati güzel olabilir ama geçmişi yok abi yani fazla güven vermiyor.
Teşekkürler verdiğin bilgi icin abi.

İlke bu işlerde çok titiz davranmak lazım poliçedeki tek bir kelimenin bile önemi büyük oluyor . Ondan iyice konuş anlaş ve poliçeyi detaylı incele . Şirket çokta önemli değil ama bilindik şirketlerde yaptırmakta fayda var ben ak sigorta uygun olduğu için onu tercih ediyorum allianz da iyidir . Zaten 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı dediğim gibi önemli olan poliçedeki teminatlar.
Abi valla bizim kasko ve sigorta her sene iyi kaliteyi, iyi fiyat verene yaptirdik. Acente söylüyordu iste bu sizin için daha iyi vs. Bu isi iyice arastiracagim. Teşekkürler abi verdiğin bilgiler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2014, 14:34:12 »
Sampo japan, sompo da olabilir tam emin değilim. Ben bu firmayı öneririm, 2011 yılında volvo kullanırken, yıl içinde 7 defa çekici hizmeti kullandım. Kasko fiyatına ekstra hiç bir şey eklenmedi. Bunun dışında da kasko ve sigorta işlemlerinde hiçbir sıkıntı yaşamadım.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2014, 14:40:20 »
Sampo japan, sompo da olabilir tam emin değilim. Ben bu firmayı öneririm, 2011 yılında volvo kullanırken, yıl içinde 7 defa çekici hizmeti kullandım. Kasko fiyatına ekstra hiç bir şey eklenmedi. Bunun dışında da kasko ve sigorta işlemlerinde hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Sompo fiyat yönü ile güzel ancak yetkili servisi seçemezsiniz dedigi anda kalsın demiştim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2014, 14:53:04 »
Sompo fiyat yönü ile güzel ancak yetkili servisi seçemezsiniz dedigi anda kalsın demiştim.

Bu yüzden benide vazgecirir abi.

Teşekkürler abi. Ahmet abimin dediği hakkında ne düşünüyorsun abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2014, 15:33:29 »
Bu yüzden benide vazgecirir abi.
Teşekkürler abi. Ahmet abimin dediği hakkında ne düşünüyorsun abi?
Fiyat yönünde iyi evet, yetkili servisi seçemezsinizi tam anlayamadım ama, anladığım kadarıyla, kaza vs. durumunda, aracı hangi serviste yaptırmak istediğimizimi seçemiyoruz.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 25, 2014, 15:34:45 »
Fiyat yönünde iyi evet, yetkili servisi seçemezsinizi tam anlayamadım ama, anladığım kadarıyla, kaza vs. durumunda, aracı hangi serviste yaptırmak istediğimizimi seçemiyoruz.
Sanirim öyle abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2014, 15:47:42 »
2 yıldır benim istediğim özelliklerde en iyi fiyatı Ak Sigorta veriyor. Aracı servise Honda Bora'ya götürüyorum ve Bora ile de anlaşmadı olduğu için kafam rahat.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2014, 16:37:17 »

Evet kaza durumunda yetkili servise yönlendirmesi yoktu.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2014, 20:24:37 »
Evet kaza durumunda yetkili servise yönlendirmesi yoktu.
Nasıl yani, sanayiye mi yönlendiriyor aracı, öyle bir şey olamaz ya,  hani hangi yetkili serviste yapacağımızı seçemiyor veya, en yakın yetkili serviste yaptırılıyor derseniz araç, tamam ama, zaten trafik kuralları dahilinde, rapor tutulup, sonuç belli olduktan sonra, yetkili servis dışında hiçbir yere araç tamir ettirilemiyor benim bildiğim. Hasarı kasko karşıladığı sürece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2014, 20:33:30 »
sampo sigortanın ucuz olmasının sebebi yetkili servis olayı yok bir ikincisi orijinal parça yok
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2014, 20:39:08 »
sampo sigortanın ucuz olmasının sebebi yetkili servis olayı yok bir ikincisi orijinal parça yok

Ne edeyim böyle sigortayı . Dışarıda yan sanayi parçalarla onarım yapma niyetim olsa zaten kasko yapmam . Gerçi kaskonun amacı sadece onarım değil ama olmuş iken tam olması tercihimdir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2014, 20:48:44 »
Nasıl yani, sanayiye mi yönlendiriyor aracı, öyle bir şey olamaz ya,  hani hangi yetkili serviste yapacağımızı seçemiyor veya, en yakın yetkili serviste yaptırılıyor derseniz araç, tamam ama, zaten trafik kuralları dahilinde, rapor tutulup, sonuç belli olduktan sonra, yetkili servis dışında hiçbir yere araç tamir ettirilemiyor benim bildiğim. Hasarı kasko karşıladığı sürece

Alperim
Adamların ucuz olmasını nedeni de bu.
Sigorta sözleşmesinin klozlarında anlaşmalı serviste araç yapılır gibi birşeyler yazıyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2014, 20:49:59 »
2 yıldır benim istediğim özelliklerde en iyi fiyatı Ak Sigorta veriyor. Aracı servise Honda Bora'ya götürüyorum ve Bora ile de anlaşmadı olduğu için kafam rahat.
Ak sigortayi listeye aldim abi :) Tesekkurler.

Ne edeyim böyle sigortayı . Dışarıda yan sanayi parçalarla onarım yapma niyetim olsa zaten kasko yapmam . Gerçi kaskonun amacı sadece onarım değil ama olmuş iken tam olması tercihimdir .
+1 Abi babam 2000 senesinden itibaren her arabamizi kasko yaptirdi. Bugüne kadar kaskoyu 1 kez kullandı. O da 2003 senesinde bir araç arkadan ufak dokunmuş arabaya tampon değişimi için. O gün bugündür kasko yi tek iste birşey olursa mantigiyla yaptirdik ve öylede devam ediyoruz.

Abi o kasko mu :S
Teşekkürler verdiğin bilgi için abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #17 : Ocak 25, 2014, 21:25:44 »
İlke

Geçen sene benimde Ak idi.

Ancak Hasar durumunda onarım yerini sigortalı/anlaşmalı yerde yapılır gibi birşey yazıyordu.
Buda ne kara ne beyaz gri bölge bende anlaşmalıyı silin dedim kabul etmediler.

Kaldı ki bi arkadaşımızda forumda paylaşmıştı Ak sigorta adamı süründürmüştü.
Tamda benim kasko o dönemde bitti Aviva sigorta ile anlaştım (SA değil)

Tamir klozunda yazan yazı şu;
"Kaza durumunda onarım yerini müşteri belirler."

Bu bana yetti.
Ayrıca anahtarlı çalınmada %75 ödemede yapıyor. (otopark gibi yerler için)

Ak 1100 TL fiyat verdi.
Aviva 1300 TL

Ama kafamda soru işareti oldugu için Avivayı seçtim.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 25, 2014, 21:56:55 »
Valla inşallah ihtiyaç olmaz ama olursa ve Ak Sigorta sorun çıkartırsa o poliçeyi yapan arkadaşımın benden çekeceği var ;)

Bu yıl Ak Sigorta'dan640 TL'ye bu hafta yeniledim IMM 100.000 (maddi manevi ayırımsız), araç bedeli rayiç bedel + 2.400 TL aksesuar ile herhangi bir muafiyet olmadan yaptırdığım. Kasko konusunda dikkatli olmak gerek, birden fazla teklif alıp poliçeyi okumadan kasko yaptırmayın.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #19 : Ocak 25, 2014, 22:20:20 »
Valla inşallah ihtiyaç olmaz ama olursa ve Ak Sigorta sorun çıkartırsa o poliçeyi yapan arkadaşımın benden çekeceği var ;)

Bu yıl Ak Sigorta'dan640 TL'ye bu hafta yeniledim IMM 100.000 (maddi manevi ayırımsız), araç bedeli rayiç bedel + 2.400 TL aksesuar ile herhangi bir muafiyet olmadan yaptırdığım. Kasko konusunda dikkatli olmak gerek, birden fazla teklif alıp poliçeyi okumadan kasko yaptırmayın.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53786.0
AP900 Cruise control