İlke
Geçen sene benimde Ak idi.
Ancak Hasar durumunda onarım yerini sigortalı/anlaşmalı yerde yapılır gibi birşey yazıyordu.
Buda ne kara ne beyaz gri bölge bende anlaşmalıyı silin dedim kabul etmediler.
Kaldı ki bi arkadaşımızda forumda paylaşmıştı Ak sigorta adamı süründürmüştü.
Tamda benim kasko o dönemde bitti Aviva sigorta ile anlaştım (SA değil)
Tamir klozunda yazan yazı şu;
"Kaza durumunda onarım yerini müşteri belirler."
Bu bana yetti.
Ayrıca anahtarlı çalınmada %75 ödemede yapıyor. (otopark gibi yerler için)
Ak 1100 TL fiyat verdi.
Aviva 1300 TL
Ama kafamda soru işareti oldugu için Avivayı seçtim.
Tesekkurler abi. Bu onerileri dikkate alacagim.
Valla inşallah ihtiyaç olmaz ama olursa ve Ak Sigorta sorun çıkartırsa o poliçeyi yapan arkadaşımın benden çekeceği var 
Bu yıl Ak Sigorta'dan640 TL'ye bu hafta yeniledim IMM 100.000 (maddi manevi ayırımsız), araç bedeli rayiç bedel + 2.400 TL aksesuar ile herhangi bir muafiyet olmadan yaptırdığım. Kasko konusunda dikkatli olmak gerek, birden fazla teklif alıp poliçeyi okumadan kasko yaptırmayın.

İyi fiyata yaptirmissin abi. Teşekkürler verdiğin bilgi için, önerileri dikkate alacagim.
Hadi ya, konu üzerine bir eğileyim bende, o tür bir olay yaşamadığım için şimdiye kadar sıkıntı olmadı ama, sanayide, aracı toparlayan kasko ilk defa duyuyorum, çok şaşırdım açıkcası, duruma göre bende değiştiririm kasko firmasını.
Karşı taraf teminatları vs yüksek olsun, fiyatı çok arttırmaz ama bir olumsuzluk durumunda hayat kurtarır resmen...
Firma olarak da ben Anadolu Sigorta'dan gayet memnunum, sana da tavsiye ederim...
Hadi ya, konu üzerine bir eğileyim bende, o tür bir olay yaşamadığım için şimdiye kadar sıkıntı olmadı ama, sanayide, aracı toparlayan kasko ilk defa duyuyorum, çok şaşırdım açıkcası, duruma göre bende değiştiririm kasko firmasını.
Allah nasip etmesin.
Ama iş başa gelince çok problem çıkıyor.
Karşı taraf teminatları vs yüksek olsun, fiyatı çok arttırmaz ama bir olumsuzluk durumunda hayat kurtarır resmen...
Firma olarak da ben Anadolu Sigorta'dan gayet memnunum, sana da tavsiye ederim...
Tavsiye için teşekkürler abi.
Abilerim su yillik 1 kez hasarsizlik indirimim etkilenmeyecek sekilde far ve tampon değişimi hangi kaskoda var. Bugün arastirdim bulamadim.
Birde dün sigortam.net aradi bana teklifleri verdi. Bugünde önceki kasko yaptigimiz acente aramis babami iste sureniz gelmiş vs haber vermek için. Birde sunu söylemiş 44 defa teklif almissiniz demiş firmalardan. 50 olsaydi isi biraz zorlastiracakti demiş. Bu sigortam.net ten dolayı olmuş arkadaşlar dikkatli olun.
Sigortam netten teklif almanın ne sakıncası var anlayamadım pek. Birde 50 olunca ne olacak ? Standart far ve tampon değişimini koyan firma duymadım İlke. Bazı sig şirketleri ile konuşarak aldırabilirsin poliçeye.
Sigortam netten teklif almanın ne sakıncası var anlayamadım pek. Birde 50 olunca ne olacak ? Standart far ve tampon değişimini koyan firma duymadım İlke. Bazı sig şirketleri ile konuşarak aldırabilirsin poliçeye.
Sakincasi su abi 50 defalik teklif kotasini doldurursak. İste tekrar muracat vs mi ne etmek gerekiyormus kasko firmasına. Bende detayli bilmiyorum. Ama 50 defa olunca işlemi zorlastirdigini söyledi babam. Yarin eğer bos olursam acenteye ugrayacagim.
Groupama da far, aynalar ve camlar dahil. Bundan daha iyisini görmedim.
ben grupomadan yaptırmıştım geçen nisan ayında 1180,00 tl ye bu senede % 20 lik diliminden indirim alacağım bakalım fiyat ne olacak
geçen yıl araştırıken grupoma hakkında hiç bilgim yoktu ama araştırınca bir anadolu sigorta kadar avantajlı ve yedek parça konusunda orjinal parça ve yetkili servisler de işlem yapılması mini onarımlarında olması konusunda şahsen iyi bir tercih yapmıştım bu senedde fiyatlarda anlaşabilrsek yine grupomadan yaptıracağım.
ben grupomadan yaptırmıştım geçen nisan ayında 1180,00 tl ye bu senede % 20 lik diliminden indirim alacağım bakalım fiyat ne olacak
geçen yıl araştırıken grupoma hakkında hiç bilgim yoktu ama araştırınca bir anadolu sigorta kadar avantajlı ve yedek parça konusunda orjinal parça ve yetkili servisler de işlem yapılması mini onarımlarında olması konusunda şahsen iyi bir tercih yapmıştım bu senedde fiyatlarda anlaşabilrsek yine grupomadan yaptıracağım.
Teşekkürler abi. Bu grupomayıda listeye aldım
Kaskolarda degisiklik olduktan sonra full kasko yaptiracaksan orjinal parça olmasina dikkat et ilke bazi firmalar yan sanayi ile anlasiyormus.Mesela benim kasko ak sigorta full kasko + orjinal parça diye yaziyor bide lpg yi eklettirdim 680 lira ödedim hasarsizlik ,plaka ve 3 yil musteri indirimleri dahil.
Abilerim önceden hangi kasko diye konu acmistim. Bugün ön yargi ile düşünerek yaptırmak istemediğim bir firmadan kasko yaptirdim.
Önceden LPG yi işlememiş acente kaskoya yeni kaskoya işlendi sadece 5 tl fark etti

Yani 1600 tllik bir sisteme 5tl fark aldilar kaskosunda LPG yazmayanlar kaskosunu duzenletsinler arkadaşlar biz 2 senedir LPG kaskoya isli biliyorduk.
Sürücü ekletme olayi konuşulmuştu. Arabayi herkes kullanabilir şekilde yapildi.
Önceki kaskoda deprem muafiyeti vardi o kaldirildi. Deprem seyinde tüm parayi alabiliriz simdi.
Orijinal parca vs şeyleri eklendi.
Abilerim birde hicbir kasko şirketi yillik 1 kez hasarsizlik indirimimiz bozulmayacak şekilde tampon ve far değişimi vermedi.
Asagiya poliçede önemli gördüğüm noktaların resimlerini atacagim.
Yorumları size birakiyorum. Sizce iyimi oldu kötümü?

Fiyat konusuna gelirsek. Alianz orijinal parca vermiyor o haliyle 650 TL fiyat çekti.
Anadolu kasko sompo ile ayni özelliklerde 1100 TL fiyat çekti.
Groupama ise sompo ile ayni o da 900 fiyat çekti. Ak sigorta zaten acentesi tavsiye etmedi.
Bu arada Sompo japan finansbankinmis abilerim
Anadolu sigortadan 1800 fiyat aldım geçenlerde sompo japan'dan 2200 çok bence.
Poliçe güzel de "onarım yeri" kısmı dikkatimi çekti. Sampo'nun anlaşmalı olduğu yerler veya sigortalının istediği yer diyor. Bir şey olursa sen yetkili servis diyeceksin onlar başka servis diyecek. Birde sitesinden bak bakalım anlaşmalı Toyota yetkili servisi var mı?
Poliçe güzel de "onarım yeri" kısmı dikkatimi çekti. Sampo'nun anlaşmalı olduğu yerler veya sigortalının istediği yer diyor. Bir şey olursa sen yetkili servis diyeceksin onlar başka servis diyecek. Birde sitesinden bak bakalım anlaşmalı Toyota yetkili servisi var mı?
Var dedi acentedeki kadin abi Toyota ile anlasmali.
Aytaç abi simdi aradim somponun ilk yardim hattini görevli bakti çoğu Toyota yetkili servisi ile anlasmaliyiz dedi. Bende istanbul anadolu yakasında hangileri ile anlasmalisiniz diye sordum. Beykoz ümraniye ve pendikteki yerleri söyledi. Pendikteki bana 10 km mesafede olduğu için sorun yok bana göre.