Gönderen Konu: Herşey çok güzel başlamıştı..  (Okunma sayısı 5203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Herşey çok güzel başlamıştı..
« : Ocak 21, 2014, 23:06:31 »
Herşey bu belgeyi alma çabalarıyla başladı. Yıllarca istedim istedim yok olmaz diyen babam direksiyon sınav hocası olduğu bir gün eve gelipte "yarın belgelerini al gel ehliyet kursuna yazdıralım seni" dewsiyle maceram başladı. 2 Kasım yazılı sınav 24kasım direksiyon sınavı derken 8 aralıkta eve gelip 9 aralıkta bu belgeyi almamla başladım.

23 kasımda arabamızın siparişini verdik,5 aralıkta teslim alındı.ben gaziantepte okuyorum Hasan Kalyoncu üniversitesinde hukuk okuyorum. Heyecan ve hevesle dayanamadım atladım eve geldim. 8aralıkta gece 12 de Babam almaya geldi beni, dedim ver ben kullanayım bi.olmaz ehliyetini al öyle kullanırsın dedi.tamam dedim.gece balkonda arabayı izlemekten uyuyamayan ben saat 9 da uyandım kahvaltı yaptım aşağıya koştum hemen.bindim oturdum etrafını dolaştım,önceden eski arabamız R19 u çok kullandığım için bununlada kısa bir tur attım babamın yanına koştum hadi dosyayı almaya dedim. Herşeyi hallettim ehliyeti saat 15:00 da aldım heyecandan cebime koyamadım.arabaya koştum hemen bindim arabaya ehliyetimi koltuğa koydum.araba yeni ehliyet yeni.artık yollarda güvenle gezebilirim dedim.evimize döneceğim kavşağa geldim, şeytan dürttü bi tur atta öyle gel diye.gittim dolaştım aynı kavşağın karşı yoluna geldim saat 15:30.kamyon kavşağa öyle bir girmiş ki sol taraf komple kapalı, bende öyle olsa dışarıda kalıcam sağına ve özellikle gerisine geçtim bekledim.yeşil yandı kamyonun önünden bi pikap devam etti ben beklemedeyim hala.kamyon gitmiyor.baktım gideceği yok ben gideyim dedüm demeye kalmadı kamyonun motor sesini duydum tekerini gördüm.sağa kırdım kaldırıma yanaşmak için ama arka kapıdan girdi ön kapı ve aynayı gözümün önünde kırdı attı.ben o sırada kornaya yüklendimde duyana kadar olan oldu.arabayı nasıl p ye aldım nasıl dörtlüleri yakıp motoru kapattım hatırlamıyorum. Ama o hışımla sağ önden kendimi bir attım dışarı.arabayı gördüm şok oldum,gözlerim doldu,babamın o kadar hevesle aldığı araba ne hale gelmişti.sonra dedim sen ne yapıyorsun ya,böyle girilir mi kavşağa,bide ilerlemiyorsun ışık yanınca.oda savunmaya geçti sen ne arıyorsun orda diye.duracak yerin olmadığını söyledim.babamı aradım ne yapıyorsun dedim, ufak kaza oldu bi gelir misin dedim.ne oldu dedi ayna kırıldı dedim. Arkadaşı arabayla getirmiş babamı, nerdesin göremedim dedi.kavşağa bak dedim,telefonda aa kamyon çarpmış dedi babam. Ne oldu ne bitti derken tutanak tutuldu.adam üzüldüm yeni arabanız için görmedim kör noktada kalmışsın dedi.servise gittik oo hoş geldiniz hayırdır ne oldu dediler durumu anlattık arabayı bıraktık.o gece uyumaya çalıştım bi ara uyandım uyudum,babam sayıkladığımı söyledi sabah.ilk gün bişey demeyen adam ikincü gün coştu,sen o kavşakta ne arıyordun diye.haklı çünkü gittiğim güzergah ters yerde kalıyo eve göre. Gezdim biraz dedim,ehliyeti alınca illa gezmen mi gerekiyor dedi bi ton laf saydı.birşey diyemedim haklı.sonraki günlerdede arada laf etti,yedek araç verdiler dokundurmadı bile.ama gerçekten çok kötü bir durum 111 kmde idi daha.nazar mı değdi ne oldu anladım.ama hayırlısı buymuş demek lazım.allah hepimizi korusun böyle durumlardan.

Bu arada biraz allah korumuş ki kapı direklerinde hiç bir hasar yok.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

Herşey çok güzel başlamıştı..
« : Ocak 21, 2014, 23:06:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Herşey çok güzel başlamıştı..
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2014, 23:10:49 »
Hayırlı kaza olmuş gerçekten , daha beteri de olabilirdi. Geçmiş olsun.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2014, 23:13:56 »
cok gecmis olsun , gercekten cok uzucu bir durum , babanizada hak veriyorum , ama yeni heves sizde haklisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2014, 23:15:18 »
Geçmiş olsun.

Gelişmeleri paylaşmanızı rica ederiz.

Yeni araba, yeni ehliyet, bahtsız birde siftah olmuş.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2014, 23:16:06 »
çok geçmiş olsun.
Kapı direklerinde hasar olmamasıda bir şans allah beterinden saklasın
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2014, 23:24:05 »
Geçmiş olsun. Ehliyetinizde hayırlı olsun.

Büyük araçların pek sağına soluna yanaşmamak lazım  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2014, 23:30:30 »
Çok teşekkür ederim hepinize,siftah gerçekten kötü oldu.arkadaşlarım ehliyet alınca tatlı aldılar yedik bende alırım diye düşündüm,ama zaten ıslatmış oldum.gelişme olarak kapılar değişti ayna değişti cam krikosu değişti diye hatırlıyorum. Servis 5500 tl hasar var dedi kasko yaptırdı.tramer raporunda %50 suçlu çıktım. Servis değişen parçaların listesini vermişte ben o zamandan beri eve gidemedim sınavlardan dolayı.
Büyük araçlara çok yaklaşmazdım ben o an bi anda aldığım karar oldu geçtim kenarda bekledim. Aramızda baya boşluk vardı,dönüş yaparken kamyon kendini sağa doğru bıraktı galiba bi anda bana yanaştı çünkü :(
Babam haklı tabiki,bende böyle bir durumda kızardım yani.ama daha beteri olmamış dedik sonradan.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2014, 23:46:12 »
Geçmiş olsun daha kötüsüde olabilirdi. Aklıma takılan nokta size %50 hata vermesi saçma çünkü anladığım kadarıyla sizin şeridinizde size yandan çarpıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2014, 23:49:54 »
Valla benimde kafamı kurcaladıda,babama itiraz edelim desem "eşşeksıpası neye itiraz edicen bide" olurdu diye sesimi çıkartmadım :) ama mantıken bana onun suçlu çıkması gerekiyo gibi geldi,daha ayrıntılı bilen biri aydınlatmalı bizi.hasarsızlık indirimi gitti diyede laf yedim baya.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2014, 23:57:30 »
Geçmiş olsun daha kötüsüde olabilirdi. Aklıma takılan nokta size %50 hata vermesi saçma çünkü anladığım kadarıyla sizin şeridinizde size yandan çarpıyor.
Kardeşim çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Ama suç biraz sende kamyonların seni göremeyeceği yerlerden geçmeyeceksin. ya da geçmeden önce korna ile onu uyararak yan aynadan seninle göz teması kurduğuna emın olmadan geçme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 22, 2014, 00:03:20 »
Çok geçmiş olsun Kaan büyük şans varmış direklere bir problem olmamış :/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 22, 2014, 00:04:53 »
geçmiş olsun kardeş...allah beterinden saklasın..kamyonlar yuksek araçlar olduğu için kendini ona bir şekilde göstermekde fayda var...babanın sana tepki göstermeside normal atadır babadır ne dese yeridir senin iyiliğin içindir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 22, 2014, 00:08:22 »
Işıkta beklerken kornaya basmak aklıma gelmişti ama baktım boşluk vardı,geçer gider o dedim.erken yola fırlamada yapmadım.tabiki lafım yok sonuçta onun arabası,24 kasımda öğretmenler günü hediyesi gibi olmuştu zaten.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 22, 2014, 00:11:48 »

Kurallar gereği bence %100 kamyon suçlu. Şerit ihlaline giriyor. Fakat,  tabiki bu gibi üzücü durumların olmaması için dediğiniz gibi temkinli olmakta fayda var.

Ufak bir hatırlatma;

ŞERİT DEĞİŞTİRME KURALLARI

Peki şerit değiştirirken uyacağımız kurallar nelerdir?
*Yol çizgileri şerit değiştirmeye izin veriyorsa,
""""*Gireceğimiz şerit boşsa, görüş durumunuz iyi ise ve sizi geçmeye başlamış bir araç yoksa şerit değiştirme kararını verebilirsiniz."""
Şerit değiştirme kararını verdikten sonra da yapılacak şeyler vardır:
*Dönüş lambalarınızla şerit değiştireceğinize dair işaret verin.
""""*Aynalardan arkayı tekrar kontrol edin. Omuz üstünden bakarak kör alanda herhangi bir araç olmadığından emin olun ve gireceğiniz şeride geçmek üzere direksiyonu çevirin.""""
*Manevra süresince dönüş lambalarınız yanar durumda olsun.
*İşaret verir vermez manevraya başlamak ya da manevraya başladıktan sonra işaret vermek yasaktır. Lütfen unutmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 22, 2014, 00:14:51 »
Çok geçmiş olsun.  :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 22, 2014, 00:15:13 »
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun sizin kazaya benzer kaza bizimden başımıza
Geldi sene 1997 babam ozaman 1997 corolla almıştı sıfır henüz 300km
De iken yolda giderken karşıdan şabanın biri kamyon solladı karşısında bizi gördü tam kafadan bize girecekken
Babam direksiyonu tam saga kırıp kaçtı ama kurtaramadı Şaban sol arka kapı ve sol arka çamurluga girdi indik aşağıya baktık herseyde bir hayır var dedik ya Şaban bize kafadan girseydi şimdi belkide bu mesajı yazamayacaktım Allah beterinden korusun tekrardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 22, 2014, 00:22:05 »
Kamyonla aynı yöne gidecektik kamyon soldan sağa geçti rahat dönmek için.sinyal yoktu ikimizdede düz gidicez diye.sizede geçmiş olsun allah korumuş, amin cümlemizi. O kadar dikkat etmiştim oysaki,arabanın kapısını açmadan besmele çektim,starta basmadan ayetel kürsi okudum hadi hayırlısı olsun bakalım dedim ehliyete bakarak.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 22, 2014, 00:38:54 »
çok geçmiş olsun, üzücü  bir durum, ama sonuçta sizlerden daha kıymetli değil ya...
emin olun babanız da her ne kadar size kızsa da  size birşey olmadığı için şükrediyordur...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 22, 2014, 00:42:41 »
Büyük geçmiş olsun  allah beterinden korusun sıkma canını.Kapı saçları değişir sadece varsa marşpiyelde hasar düzeltilir o kadar.Tabi ayna da değişir.Bizde 2013 temmuz da aldık yeni kasa corollamızı galeriden çıktık yarım saat oldu eve gidiyorduk ışıklarda bekliyorduk.Arkamdaki araç da duruyordu sonra bi anda patinaj sesi duydum ve arkadan gümm allahtan arada çok mesafe yoktu fazla süratli vurmadi.Bayan sürücü kalkışa hazırlanıyordu sanırım ve debriyajı ayağından kaçırdı.Bir hışımla çıktım dışarı daha yarım saat olmuş arabayı alalı birde demezmi yeşil yandı niye gitmiyorsun diye önümdeki arabalar kalkmadan nereye gideyim dedim meğer avukatmış hanfendi.güya haklı çıkacak.sol taraftaki cafe de arkadaşlarını görmüş onlara el sallıyormuş.allah ne verdiyse girecektim babam tuttu.Kontrol ettirdim serviste tampon tırnaklarında falan bi sorun yokmuş çok sukur hafif bir kaç çizik vardı nazar boncuğu diye kaldı artık napalım.
Hayat bu gelebiliyor insanın başına herşey bir tecrübe başa gelecek varsa gelir sakın sıkma canını.Arabayı satmayacaksanız binecekseniz sıkıntı olmaz kapı saçlarından.Corollanın kapı saçları ince sakın çekiçlettirmeyin bollaşır.Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 22, 2014, 00:56:27 »
Bana birşey olmadı çok şükür sıkıntı yok,tabi ilk gelince bana baktı bişeyin yok dimi diye.elim ayağım titriyordu zaten, sakin ol birşey olmaz dedi.
Aklıma geldikçe canımı sıkıyor böyle olmamalıydı keşke böyle yapsaydım orda durmasaydım bekleseydim kornaya basıp kendimi gösterseydim diye ama olacağı varmış dediğiniz gibi. Yok satmayı düşünmüyoruz,kapılar komple değişti galiba tam bilgim yok malesef. zaten alırken bile en az bi 10 yıl allah nasip ederde bineriz diye aldık.sizede geçmiş olsun,başlangıç kötü olunca insanın hevesi kırılıyor ama.annem okula döneceğim gün bana "biz sana güveniyorduk şimdi güvenimiz ve hevesimiz kırıldı artık, ilerde bize araba alırsın anca o zaman bakarız" dedi.araba almasına alınırda onu demesi zoruma gitti.sizede geçmiş olsun nazar boncuğuda olsa kötü oluyor insan.
youtube.com/kaankara