0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
işin garibi 1.3 cdti ların hepsi 6 ileri şanzıman ve 4.9 un altını hiç görmedim. biraz daha dikkat etsem 4,5 lt olurdu daha da altını sonmıyorum. anca düz yolda 6. viteste 80 ile felan gitcen.
yeni kasa astra'da belirli bir yıldan sonra 6'dan 5'e düştü. bence de mantıklı bir hareket oldu. sanırım corsa'da da 5'e düştü ama tam emin değilim.dediğim gibi cdti ile çok uzun vakit geçirmedim fakat 110 km/sa hızda 80 km/sa hıza oranla ekonomik olabilme ihtimâli söz konusu olabilir 6 ileri şanzımanlarda. vites oranına bağlı.
ben mantıklı olduğunu düşünmüyorum 6. Vites ekonomi açısından çok iyi ancak 1.3 motora ne kadar önemli. Düz yolda işe yarıyor sadece
yanılgıya düşüren nokta da bu işte. ne kadar fazla kademe olursa o kadar az yakar diye düşünülüyor ama küçük hacimli dizel motorlarda 5 ileri şanzıman daha iyi iş çıkarıyor (dişli oranları doğru seçilirse). hem ekonomi, hem de performans açısından. dediğiniz gibi belki uzun yolda, büyük bir dişli oranına sahip 6. vites yüksek hızlarda ekonomi sağlayabilir.
Vvt-i ler uzun yolda az yaksa da şehir içinde hiç de az yakmıyorlar e12 kasa var 100 tl lik benzin ile özellikle kış şartlarında şehir içinde 200 km üstü yaparsam iyi diyorum
Son lpg ayarından sonra 110 Tl ye 330 km gittim.180 km şehir dışı 150 km şehir içi.Km de 33 kuruş sizce nasıl?
Normal gibi abi kullanmadanda değişir, ben hep 20 tl koyarak deniyorum aracı , geçen ay 48-50km giderken , şimdi 60km gitti. biraz indirimden birazda havanın ısısından , yani 30-35krş yakan araba gayet iyi şuan için . Bu arada şehir içi hep.
kullanım karma mı?
Sende benim gibi yapıyorsun demek ki al 20 liralık rahat et zamdan etkilenme
Aynen öyle 20tl ye zam gelmiyor .Ercü senin araçla aynı yakıyoruz bizimki tüplü