0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki motor çalışırken, arabanın hiç yakmama olanağı varmıdır ki ? Hybrid veya ek bir elektrik motoru yok sonuçta, tekerleklere dinamoda bağlı değil. Çalışan bir motorda bir yanma oluşması lazım, Firmaların yol bilgisayarları, gaz pedalına duyarlılık gösterdiği için bu durumlarda hata teşkil edebiliyor. Çok ufak farklarla dediğiniz gibi belki viteste daha az yakabilir, Ama her araba içinde geçerli olduğunu düşünmüyorum, kendi arabamı sürekli aynı yolda deniyorum, boş vitesi kullandığımda rutin ortalamam 5.4 , viteste seyrettiğimde 5.7lere geliyor. Bu test beni çok tatmin etmedi açıkcası.
Motor çalıştığı sürece tabi ki yok. Araçların yakıt sistemleri ve Ecu planlamaları arasındaki farklılıklardan olabilir dediğin gibi. En iyi test kendi aracının testi.
Şöyle söyleyim kardeşim denemiş e12 Corolla her ikimizin de aracıda abi diyor aynı yeri viteste de indim boşta da indim şöyle bir durum var viteste indiğim zaman 100 km ortalaması az düşüyor .Ama boşa atıp indiğim zaman 100 km ortalaması hem daha çok hem de daha fazla düşüyor bence boşa atınca araç daha az yakıt tüketiyor diyo anlık tüketim göstergesi her ne kadar boşta 0 göstermese de .Bilmiyorum ben hala anlamış değilimBir de şuna takılıyorum şimdi biz rampadan iniyoruz vitesi 5 e taktık ayağımıza gazdan çektik iyi tamam gösterge sıfır gösteriyor tamam ama motor çalışıyor hani nerde sıfırlama mesela bu esnada ejektörler yakıt vermeyi kesiyor diyebiliyor muyuz .
boşta mı viteste mi olayı , yolun yokuşuna göre, kırmızı ışığın uzaklığına yakınlığına göre değişken bir durum bence.BAYIRLAR İÇİN:bayır aşağı viteste inerken arabanın hızı kaybolmuyorsa, yani sonradan gaz vermeye gerek yoksa viteste inilebilir,fakat bayır aşağı diye viteste inerken arabanın hızı düşüyorsa sonradan gaz verilecekse mantıksız viteste inmek.Çünkü boşta araba gaza vererek gitmekten daha az yakacaktır.KIRMIZI IŞIK İÇİNViteste hız düşürerek kırmızıyı yeşile çevirebilecek mesafede iseniz bu şekilde gidebilirsiniz.Eğer mesafe uzun ise vites ile hız düşürüp sonrada "hadi be olmadı gaz ver" diyecekseniz, bunun yerine arabayı boşa atıp gitmeniz daha mantıklı. Bu sadece benim düşüncem . Dil bilgisi sorunundan dolayı özür dileriz
evet diyebiliyoruz , Şöyleki önceki toyotam varken ön cam kırılmıştı camsız giderken sesinden anladım , BRC nin sesli çalışan lpg sisemi , vardı boşa attığımda rolantideki enjektörlerin sesi cam yokken net bir şekilde duyuluyordu , fakat viteste indiğimde enjektörlerin sesi tamamen kesiliyordu , bu yokuş aşağı için geçerli değil sadece ben mesela düz yolda giderkende gaz verip arabayı hızlandırıp ayağımı gazdan çekiyorum yavasladımı yine gaza dokunup hızlanrıyorum o şekilde denedim daha az yakıyor ..
Yokuş aşağı boş viteste inmeyi hiç bir şekilde tasvip ve tavsiye etmem. Zira iki kuruş tasarruf edeceğim derken çok büyük tehlike arz eder. Ama bazı ufak tefek detaylara dikkat etmek yakıt sarfiyatını azaltır elbette. Mesela otobanda gidiyoruz ve çıkışa yaklaştık o zaman yol durumu ve mesafeye göre ya boş vites yada sadece gaz kesip aracın yavaşlamasını sağlamak. Bu aynı zamanda balata ömrüne de etki eder.
Ruzgar koridoru muazzam ekonomi saglar ama ruzgar koridoru 3-5 m icinde olur bu da uzun yolda fepaket olacaktir. biz 50-70 m takipteyken olusan girdap bizi daha duzensiz bir havaya sokacaktir. bence daha olumsuz etkiler.
Enjektörlerin sesi yol sesi motor sesi ve rüzgar sesinden anlaşılmıyordur yoksa yine her türlü duyulur