0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yorumları okuyunca azcık aklımda olan lpg taktırma fikri baya bir derinlere kaçtı lpg de benzinden çok yakan araçlar var yahu bu nedir arkadaş ben benzinde 500 bin yakıyorum kış şartlarında yazın 380 bine kadar düşüyor ne anlamı kaldı ki lpg nin
ben 100 lirayla 400 e çok yaklaşıyorum ama 400 km olmuyor. kullanımım da 2100 dd civarı vites değiştirme ve ani hızlanma ve kalkışlar olmadan
ben vitesleri 2100 de değiştiriyorum ama E-5 e çıkınca 90km de manuele alıp 6. vitese takıyorum devir 1900 lere düşüyor bende ekonomi için hiç ani hızlanma yapmıyorum mecbur kalmadıkça
aynı benim sürüş stilim ya bayılıyorum 5 . viteste 70km hızla gitmeye
70km hızda heredeyse tüm araçlarda ve neredeyse tüm durumlarda 4. vites daha ekonomiktir
Lpg den çok çektim arkadaş ayarı gayarı ıvırı zıvırı beni resmen yıldırdı son 2 aracımı benzinli aldım valla ne yalan söyleyim yakıtla ilgi çekişle ilgili hiçbir sorun yaşamadım .Hatta ufak bir anımı anlatayım aracımda baskıdan kaynaklı bir silkeleme sorunu vardı .Ustanın birine gösterdim usta abi lpg regülatörü arızalı abi bunun dedi boşa sorunu başka yerde arama dedi bende salaga vurdum .Yapma ya çok tutar mı felan dedim 300 e felan hallederiz dedi dedim hangi parça göster bana life aldı arabayı açtı kaputu bakınıp duruyor hayırdır dedim abi bu arabada lpg yok ki dedi evet dedim benzinli niye söylemedin dedi dedim ki o kadar emin konuştun ki kendimden şüpe ettim dedim kapat kaputu da ben gideyim dedim oda güldü bende güldüm çıktım geldim kendim pedal ayarını yaptım idare ettim o şekilde .Bu tip ustacıklarla uğraşmamak için km rede 50-100 krş fazla yakıyorum sanayi nedir bilmiyorum yazlık kışlık ayar felan da gerekmiyor tek marş devam
Alper abi malesef oyle degil. Daha yeni test yaptim dun bitti bos yollarda genelde 70 5. Vitesle gittim anlik olarak 3.5-4 arasi gidip geliyor. 4. Viteste 2500 rpmde oluyor her turlu fazla yakar. Bu sayede 40 tl benzin ile 110 km yaptim hicbir kasma olmadan ki bugun ciktim daha benzin varmis bi 10 daha yaptiktan sonra 20 aldim oda bugun 50 km falan yapti.
hacı abi senin yol bilgisayarın bozuk tehşisi koydum. benim dizel arabam o kadar yakmıyor lan
Kisa mesafe kullanmiyorum ama sec boyle bir durum var. E11in lehine hersey arac 1050 kg vites uzun ara hizlanma ve akiciligi daha iyi 14 jant var daha ne bekliyorsun ki senin gibi kullaniyorum drvirleri 2250 civari.birakta yapsin yani
benim tuhafıma giden şey benzinli arabanın dizel arabadan az yakması hadi ben kendi arabamda 5 in altını görmüyorum dizel yarisi baz alsak 4-4,2 nin altını göremiyorlar. bana mantıken pek inandırıcı gelmedi. yani yanlış anlama senin arabayla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum
uzun yolda araçta sıkıntı yoksa astra'nın 3.5-4.0 lt/100 km değerleri var. bu bahsettiğim araç son kasa hatchback 1.3 cdti 5 ileri şanzımana sahip modeli. 110 km/sa sabit hızla gidilince 3.8 lt/100 km değeri çıkmıştı sanırım. bir defaya mahsus böyle bir tecrübem olmuştu. cdti motoru çok fazla düşük devirde kullanmamak gerekiyor.kısacası her şey kullanılan güzergâha, ortam şartlarına ve araç ile olan iletişiminize bağlı.
Ferdi abi araç sıralı sistem mi yoksa tek nokta mı?.Benim araç tek nokta , aracı çalıştırıp 20 saniye sonra istop edince , gaz kokusu geliyor, buda beyindeki birşeydenmiş galiba.
işin garibi 1.3 cdti ların hepsi 6 ileri şanzıman ve 4.9 un altını hiç görmedim. biraz daha dikkat etsem 4,5 lt olurdu daha da altını sonmıyorum. anca düz yolda 6. viteste 80 ile felan gitcen.