Gönderen Konu: Artık benzine dönüyorum  (Okunma sayısı 13282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Artık benzine dönüyorum
« Yanıtla #40 : Ocak 20, 2014, 13:36:29 »
Yorumları okuyunca azcık aklımda olan lpg taktırma fikri baya bir derinlere kaçtı lpg de benzinden çok yakan araçlar var yahu bu nedir arkadaş ben benzinde 500 bin yakıyorum kış şartlarında yazın 380 bine kadar düşüyor ne anlamı kaldı ki lpg nin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 20, 2014, 13:36:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 20, 2014, 13:47:39 »
Yorumları okuyunca azcık aklımda olan lpg taktırma fikri baya bir derinlere kaçtı lpg de benzinden çok yakan araçlar var yahu bu nedir arkadaş ben benzinde 500 bin yakıyorum kış şartlarında yazın 380 bine kadar düşüyor ne anlamı kaldı ki lpg nin

Benzinin tadını çıkar Yücel ;)

Zamanında ciddi kar vardı lpg işinde ama şu anda karı yok bana göre.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 20, 2014, 14:00:42 »
Ferdi abi araç sıralı sistem mi yoksa tek nokta mı?.

Benim araç tek nokta , aracı çalıştırıp 20 saniye sonra istop edince , gaz kokusu geliyor, buda beyindeki birşeydenmiş galiba.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 20, 2014, 14:40:32 »
ben 100 lirayla 400 e çok yaklaşıyorum ama 400 km olmuyor. kullanımım da 2100 dd civarı vites değiştirme ve ani hızlanma ve kalkışlar olmadan

ben vitesleri 2100 de değiştiriyorum ama E-5 e çıkınca 90km de manuele alıp 6. vitese takıyorum devir 1900 lere düşüyor :)  bende ekonomi için hiç ani hızlanma yapmıyorum mecbur kalmadıkça

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 20, 2014, 14:56:04 »

ben vitesleri 2100 de değiştiriyorum ama E-5 e çıkınca 90km de manuele alıp 6. vitese takıyorum devir 1900 lere düşüyor :)  bende ekonomi için hiç ani hızlanma yapmıyorum mecbur kalmadıkça
aynı benim sürüş stilim ya  bayılıyorum  5 . viteste 70km  hızla gitmeye  :lol:
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 20, 2014, 16:40:11 »
70km hızda heredeyse tüm araçlarda ve neredeyse tüm durumlarda 4. vites daha ekonomiktir ;)

Benim de şu anda atiker regülatörü eski imiş, tam regüle edemiyormuş basıncı. O değişecek ama bu halde bile 100 liraya 350-400km arası gidiyor. Bazen ilk LPG'ye geçişte sapıtıyor, benzine alıp biraz daha kullandıktan sonra gaza geçiyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 20, 2014, 16:53:25 »

ben ayda 1 basıyorum 4000 devirlere kadar motor sağır kalmasın :)

aynı benim sürüş stilim ya  bayılıyorum  5 . viteste 70km  hızla gitmeye  :lol:
ben de 6. viteste 70 ile gidiyorum :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 20, 2014, 17:42:34 »
70km hızda heredeyse tüm araçlarda ve neredeyse tüm durumlarda 4. vites daha ekonomiktir ;)

Sanmıyorum Alper Bey. Kocaeli'deki neredeyse tüm yolların hız sınırı 70 km/s'e çekildi. 3.,4.,5.,6. viteslerde hız sabitleyici ile aynı güzergahta, anlık tüketimi takip ederek ölçtüm 70 km/s hızla, 5. vites en ekonomiği oldu. 4. ve 5. vitesin farklı 0,2, 0,3 litre kadar anca tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 20, 2014, 17:50:48 »
Lpg den çok çektim arkadaş ayarı gayarı ıvırı zıvırı beni resmen yıldırdı son 2 aracımı benzinli aldım valla ne yalan söyleyim yakıtla ilgi çekişle ilgili hiçbir sorun yaşamadım .

Hatta ufak bir anımı anlatayım aracımda baskıdan kaynaklı bir silkeleme sorunu vardı .Ustanın birine gösterdim usta abi lpg regülatörü arızalı abi bunun dedi  boşa sorunu başka yerde arama dedi bende salaga vurdum .Yapma ya çok tutar mı felan dedim 300 e felan hallederiz dedi dedim hangi parça göster bana life aldı arabayı açtı kaputu bakınıp duruyor hayırdır dedim abi bu arabada lpg yok ki dedi evet dedim benzinli niye söylemedin dedi dedim  ki o kadar emin konuştun ki kendimden şüpe ettim dedim kapat kaputu da ben gideyim dedim oda güldü bende güldüm çıktım geldim kendim pedal ayarını yaptım idare ettim o şekilde  .Bu tip ustacıklarla uğraşmamak için km rede 50-100 krş fazla yakıyorum sanayi nedir bilmiyorum yazlık kışlık ayar felan da gerekmiyor tek marş devam
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ocak 20, 2014, 17:55:13 »
Lpg den çok çektim arkadaş ayarı gayarı ıvırı zıvırı beni resmen yıldırdı son 2 aracımı benzinli aldım valla ne yalan söyleyim yakıtla ilgi çekişle ilgili hiçbir sorun yaşamadım .

Hatta ufak bir anımı anlatayım aracımda baskıdan kaynaklı bir silkeleme sorunu vardı .Ustanın birine gösterdim usta abi lpg regülatörü arızalı abi bunun dedi  boşa sorunu başka yerde arama dedi bende salaga vurdum .Yapma ya çok tutar mı felan dedim 300 e felan hallederiz dedi dedim hangi parça göster bana life aldı arabayı açtı kaputu bakınıp duruyor hayırdır dedim abi bu arabada lpg yok ki dedi evet dedim benzinli niye söylemedin dedi dedim  ki o kadar emin konuştun ki kendimden şüpe ettim dedim kapat kaputu da ben gideyim dedim oda güldü bende güldüm çıktım geldim kendim pedal ayarını yaptım idare ettim o şekilde  .Bu tip ustacıklarla uğraşmamak için km rede 50-100 krş fazla yakıyorum sanayi nedir bilmiyorum yazlık kışlık ayar felan da gerekmiyor tek marş devam
abi iyi bir lpg ciye rastlamamışsındır sen. ben lpg de 50.000 km yol yaptım Allaha şükür bir sıkıntım olmadı. haa bi daha lpg li araç alır mıyım almam tabi. dizelin tadına vardıktan sonra almam
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 20, 2014, 18:02:27 »
Alper abi malesef oyle degil. Daha yeni test yaptim dun bitti bos yollarda genelde 70 5. Vitesle gittim anlik olarak 3.5-4 arasi gidip geliyor. 4. Viteste 2500 rpmde oluyor her turlu fazla yakar. Bu sayede 40 tl benzin ile 110 km yaptim hicbir kasma olmadan ki bugun ciktim daha benzin varmis bi 10 daha yaptiktan sonra 20 aldim oda bugun 50 km falan yapti.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ocak 20, 2014, 18:05:15 »
Alper abi malesef oyle degil. Daha yeni test yaptim dun bitti bos yollarda genelde 70 5. Vitesle gittim anlik olarak 3.5-4 arasi gidip geliyor. 4. Viteste 2500 rpmde oluyor her turlu fazla yakar. Bu sayede 40 tl benzin ile 110 km yaptim hicbir kasma olmadan ki bugun ciktim daha benzin varmis bi 10 daha yaptiktan sonra 20 aldim oda bugun 50 km falan yapti.
hacı abi senin yol bilgisayarın bozuk tehşisi koydum. benim dizel arabam o kadar yakmıyor lan
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ocak 20, 2014, 18:34:07 »
hacı abi senin yol bilgisayarın bozuk tehşisi koydum. benim dizel arabam o kadar yakmıyor lan

Kisa mesafe kullanmiyorum ama sec boyle bir durum var. E11in lehine hersey arac 1050 kg vites uzun ara hizlanma ve akiciligi daha iyi 14 jant var daha ne bekliyorsun ki senin gibi kullaniyorum drvirleri 2250 civari.birakta yapsin yani
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 20, 2014, 18:51:21 »
Kisa mesafe kullanmiyorum ama sec boyle bir durum var. E11in lehine hersey arac 1050 kg vites uzun ara hizlanma ve akiciligi daha iyi 14 jant var daha ne bekliyorsun ki senin gibi kullaniyorum drvirleri 2250 civari.birakta yapsin yani
benim tuhafıma giden şey benzinli arabanın dizel arabadan az yakması hadi ben kendi arabamda 5 in altını görmüyorum dizel yarisi baz alsak 4-4,2 nin altını göremiyorlar. bana mantıken pek inandırıcı gelmedi. yani yanlış anlama senin arabayla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 20, 2014, 19:57:39 »
Benim tabi bahsettiğim 5 vitesli araçlar :D eskiden geldiğim için :D

6 viteslilerde 4 ile 5 arası kalabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 20, 2014, 20:16:24 »
benim tuhafıma giden şey benzinli arabanın dizel arabadan az yakması hadi ben kendi arabamda 5 in altını görmüyorum dizel yarisi baz alsak 4-4,2 nin altını göremiyorlar. bana mantıken pek inandırıcı gelmedi. yani yanlış anlama senin arabayla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum

uzun yolda araçta sıkıntı yoksa astra'nın 3.5-4.0 lt/100 km değerleri var. bu bahsettiğim araç son kasa hatchback 1.3 cdti 5 ileri şanzımana sahip modeli. 110 km/sa sabit hızla gidilince 3.8 lt/100 km değeri çıkmıştı sanırım. bir defaya mahsus böyle bir tecrübem olmuştu. cdti motoru çok fazla düşük devirde kullanmamak gerekiyor.

kısacası her şey kullanılan güzergâha, ortam şartlarına ve araç ile olan iletişiminize bağlı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 20, 2014, 20:16:46 »

Sanmıyorum Seçkin diyorum ya uzun yolda boş ve cut off kullanıp gaza basışı anlık tüketime göre yaparsan her türlü oluyor. Ayrıca eskişehirden istanbula çeyrek depodan birazcık fazla ile iniyorum. Dönüş tırmanış olduğu için yakıyor yakacağını. Bıraktığımda genelde çeyrek depo yada biraz üstü oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ocak 20, 2014, 21:22:29 »
uzun yolda araçta sıkıntı yoksa astra'nın 3.5-4.0 lt/100 km değerleri var. bu bahsettiğim araç son kasa hatchback 1.3 cdti 5 ileri şanzımana sahip modeli. 110 km/sa sabit hızla gidilince 3.8 lt/100 km değeri çıkmıştı sanırım. bir defaya mahsus böyle bir tecrübem olmuştu. cdti motoru çok fazla düşük devirde kullanmamak gerekiyor.

kısacası her şey kullanılan güzergâha, ortam şartlarına ve araç ile olan iletişiminize bağlı.
işin garibi 1.3 cdti ların hepsi 6 ileri şanzıman ve 4.9 un altını hiç görmedim. biraz daha dikkat etsem 4,5 lt olurdu daha da altını sonmıyorum. anca düz yolda 6. viteste 80 ile felan gitcen.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 20, 2014, 22:43:15 »
Ferdi abi araç sıralı sistem mi yoksa tek nokta mı?.

Benim araç tek nokta , aracı çalıştırıp 20 saniye sonra istop edince , gaz kokusu geliyor, buda beyindeki birşeydenmiş galiba.

Tek nokta benimkide Mehmet , bende koku gelmiyor ama çok kısa mesafede stop edip tekrar çalıştırmak istersem geç alma huyu var.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 20, 2014, 22:47:18

Aynen lpg yok sorunda yok.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 20, 2014, 22:53:22 »
işin garibi 1.3 cdti ların hepsi 6 ileri şanzıman ve 4.9 un altını hiç görmedim. biraz daha dikkat etsem 4,5 lt olurdu daha da altını sonmıyorum. anca düz yolda 6. viteste 80 ile felan gitcen.
seckin arkadasta 1.3 ctdi opel astra 2012 spor sedan var.mardindeyken fulledi.antepe geldi.geri dondu.s.arasi kullandi.s.ici benim araci kullandik.antep mardin 330 km toplamda 760 km .geri döndüğünde 28 ltre almis.110  sabit hiz.sasirdim.Versoya benzin döküp yakmak ıstedim.ama cebimde 1 ltr benzin alacak param olmayinca erteledim.
2011 d4d Corolla