Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165080 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1940 : Şubat 21, 2012, 20:12:35 »
http://www.ankaraotosanayi.com/Nur-Oto-Kilometre_firma_373.html

bunun gibi daha çok yerler bulabilirsin. oto elektrikçileri bilir. Cennet mahalesinde kültür merkezinin karşısında tamirci Bülent ustayı bul ,elektrikçi Hüsnü ustayı ve adresini sor. Hüsnü usta bu işi en iyi yapabilecek bir yer sana tavsiye eder.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1941 : Şubat 21, 2012, 20:27:05 »
Atilla bey,

Bİ yerde ABSLİ araçlarda ABS sensörünün hız sensörü görevini de yaptığını okudum, doğruluk payı varmı?
Ayrıca bu ABS sensörleridne pislik vs. varsa temizlemeyle bu arıza giderilme mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1942 : Şubat 21, 2012, 21:14:34 »
Ufuk kardeşim sizin toyota katolog ve parça bilgileriniz bizlere nazaran çok çok fazla. bizler bu alanda sizin yanınıza yaklaşamayız bile, fakat tamir olayı da çok farklı bir şey. demin yorumsuz diye yolladığım linteki olay buna en güzel örneklerden biri. buna benzer bir hadisede benim başıma gelmişti vaktiyle, Fıratoto ve Boronkay yetkili Fiat servislerinin dünya kadar paramı almalarına rağmen yapamadıkları arabamın düşük hız yapma problemini Topkapıdaki bir usta beş dakikada halletmiş ve para dahi almamıştı. yetkili servislerde parçayı tamir etme olayı yoktur, hatalı parça hemen değiştirilir. benim RAV4 ün aldığımda zaman saati çalışmıyordu servisten sipariş etsem çok para ödeyecektim, mecburen kendim söküp elektronik arızasını giderdim.

Estağfirullah, tamircilik sizinde söylediğiniz gibi geçmişte kalan bir zanaat artık, kimse eskisini çalışır hale getirerek kullanmak istemiyor, sök at yenisini tak zihniyeti oturdu maalesef.Ben de eski Toyota teknisyeniyim, Toyota Teknik Eğitim Programı mezunu ve Step2 Pro Teknisyen sertifkası sahibiyim ama 10 yıldır elime anahtar almıyorum :) artık sadece kendi aracımda yapılacak şeyler için elime tornavida alıyorum.

Maşallah size, bir Rolex yada Nacar parasını cebinizde bırakmışsınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1943 : Şubat 21, 2012, 21:31:53 »
Atilla bey,

Bİ yerde ABSLİ araçlarda ABS sensörünün hız sensörü görevini de yaptığını okudum, doğruluk payı varmı?
Ayrıca bu ABS sensörleridne pislik vs. varsa temizlemeyle bu arıza giderilme mi?

o hususta bilgim yok fakat hız sensöründe hata olacağını sanmıyorum öyle olsa yaptığın yolu km yi eksik yazardı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1944 : Şubat 22, 2012, 19:05:51 »
ufuk abi paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim. gayet aydınlatıcı oldu. işin kolayına kaçtığımın parkındayım. bir dahasına araştırım ilgili konularda soru soracağım. yoksa konu açacağım... :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1945 : Şubat 27, 2012, 10:47:04 »
Arkadaşlar herkese merhaba,
1999 1,6 luna aracıma bakım yaptırmak istiyorum,hava filtresi, bujiler, yağ, yağ filtresi, fren hidroliği, debriyaj hidroliği, şanzıman yağı,direksiyon yağı, boğaz kelebek temizliği fren ayarları, temizliği vs.
Ortalama fiyat hakkında bilgisi olan varmı?
Parçaları yetkili servis dışında orjinal nasıl temin edebilirim? (İst. Avr. Yakası)
Bu bahsettiğim parçalar ve kontroller dışında yaptırmam gereken bir şey varmı?
Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1946 : Şubat 28, 2012, 13:01:59 »
Atilla bey,
 Yardımlarınıza ihtiyacım var ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1947 : Şubat 29, 2012, 11:50:45 »
Herkese Merhabalar.Ben de çaylak bir toyoto cu olarak aranıza katılmış bulunuyorum.Gerçi başlık sanki azcık uymuyor gibi ama , aile arasında ayrım olmaz sanırım.
 1998 model GLİ Spesial  corollamı geçen hafta itibari ile almış bulunmaktayım.Araç 200 binde , sıralı sistem lpg li ve bej renginde.
 Tabi yeni olmam sebebiyle siz değerli üstatlardan ve özellikle Atilla Abiden ( Amca biraz yaşlı kaçacak benim yaşıma göre ) öğreneceğim çok şey var.
 Alır almaz arabanın ön , arka komple balatalarını değiştirttim.Arka kampanaları tornada düzelltirdik.Üzerinde orjinal balataları çıktı.Ancak el freni tam tutmuyor. Usta 10-15 gün kullan balatalar alışsın fren ayarı yapacam dedi bu normal mi?Triger kayışı için kapağı açtırttım.Kağış daha yepyeni , herhangi bir çatlama veya deforme yok usa daha yeni dedi değiştirmedik.Arabaya yabancı olduğum için neler yapılması gerektiğini bilmiyorum. Gerçi forumun ilk 30 ve son 10 sayfasını vakit buldukça okudum ama yinede sormak istediğim şeyler var. Araca 10-40 yağ koymuşlar.Forumda 5- 40 tam sentetik okudum , bu yağ kaç binde değişiyor. Birde vitesler hafif sert geçiyor , şanzıman yağını değiştirecem. 75- 90 tam sentetik öneriyor Atilla Abi.( Durumu düzeltir düzeltmez değiştirecem onuda)Arka sağ kapı merkezi kilitte sorun var açıp kapatmıyor. Birde lastikler değişecek, bunun için bir öneriniz var mı? Biraz araştırdım Nokian ve Bridgestone arasında kaldım.Önerileriniz nelerdir.Arabanın nelerine baktırayım yada dikkat edeyim.Arabadaki tek sorun yola sığmıyor.Tipo dan sonra bana tank gibi geliyor, ama kullanımı çok zevkli . Gaz verdiğimde çıkan o sese bayılıyorum.
  Sizlerin önerileri benim için çok önemli, arabamın bakımında ustalardan çok sizin önerilerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.Çünkü sağlam usta bulmak çok zor.Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
İnsanlar başaklara benzer.İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #1948 : Şubat 29, 2012, 12:52:39 »
- Motor yağı olarak, 6 yıldan beri 10.000 km'de değistirilmek üzere 10/40 kullanıyorum.

- Şanzıman yağı olarak en iyisi 75- 90 tam sentetiktir.

- Ustanın dediklerini boşverin, araca uzun yıllar binecekseniz, triger kayışını mutlaka değiştirin..

- Lastik olarak kesinlikle Nokian yada Michelin Energy tavsiye ederim, yol sesini baya az alıyorlar içeri..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1949 : Şubat 29, 2012, 13:18:55 »
- Motor yağı olarak, 6 yıldan beri 10.000 km'de değistirilmek üzere 10/40 kullanıyorum.

- Şanzıman yağı olarak en iyisi 75- 90 tam sentetiktir.

- Ustanın dediklerini boşverin, araca uzun yıllar binecekseniz, triger kayışını mutlaka değiştirin..

- Lastik olarak kesinlikle Nokian yada Michelin Energy tavsiye ederim, yol sesini baya az alıyorlar içeri..

Alperen Bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Nokianı ne zamandır okuyorum ama en iyisi kullanıcılardan öğrenmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1950 : Şubat 29, 2012, 13:31:13 »
murat abi aramıza  hoş geldin.  aracını  güzel  günlerde  kazasız  belasız  kullan ;) . izmir  buluşmalarında da  görmek isteriz seni. bir efsane daha  katıldı :)

el freni telini biraz  gerdirebilirsin. triger  kayışının dişli  olmasına  bakma. belli bir  ömrü vardır  bu süre  içerisinde değiştirilmesi  gerekir.  önceliklerinin arasında  olursa  iyi  olur  diye  düşünüyorum. bizim araçlar  için  10-40w tam sentetik  uygundur. motorda sorun  yoksa  kolay  kolay  yag  eksiltmez. şanzıman  yagı içinse  senin  ve  alperenin düşündüğünüz  iyidir. kapı içinse  sanayide  tanıdıklarım  var   istersen  buluşup gidip  baktırırz. lastik içinse  senelerdir  bridgestone   kullanıcısıyım. farklı bir  marka  düşünmedim  bile.  potenza g3  ile  başladım,  er300 lerle  devam ettim . sırada adrenalin re002 var ;).  turanza  er300 ihtiyaclarınızı  karşılacaktır  izmir'de ;)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1951 : Şubat 29, 2012, 13:40:18 »
murat abi aramıza  hoş geldin.  aracını  güzel  günlerde  kazasız  belasız  kullan ;) . izmir  buluşmalarında da  görmek isteriz seni. bir efsane daha  katıldı :)

el freni telini biraz  gerdirebilirsin. triger  kayışının dişli  olmasına  bakma. belli bir  ömrü vardır  bu süre  içerisinde değiştirilmesi  gerekir.  önceliklerinin arasında  olursa  iyi  olur  diye  düşünüyorum. bizim araçlar  için  10-40w tam sentetik  uygundur. motorda sorun  yoksa  kolay  kolay  yag  eksiltmez. şanzıman  yagı içinse  senin  ve  alperenin düşündüğünüz  iyidir. kapı içinse  sanayide  tanıdıklarım  var   istersen  buluşup gidip  baktırırz. lastik içinse  senelerdir  bridgestone   kullanıcısıyım. farklı bir  marka  düşünmedim  bile.  potenza g3  ile  başladım,  er300 lerle  devam ettim . sırada adrenalin re002 var ;).  turanza  er300 ihtiyaclarınızı  karşılacaktır  izmir'de ;)

Tunç öncelikle hoşbulduk.Aslında arabayı alır almaz komple bi bakımdan geçirmeyi düşünüyordum, fakat hesapta olmayan şeyler çıktı. İlk öncelik lastikler, ama sanırım onları da 2 ay kadar erteleyecem.Malum önümüz yaz , bu aralar uzun yola da çıkmayacam. Ama Brigstone lastiklere tekrar bi göz atayım.Yardımların için teşekkür ederim. Sanayiye gideceğim zaman haberleşelim.El freni teline baktılar.Dedikleri gibi 10 - 15 gün kullanıp bi ayar yaptıracağım.Bu arada ben Bayraklıda oturuyorum , sen neredesin. İlgin için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #1952 : Şubat 29, 2012, 14:12:53 »
Benimde yardımlarınıza ihtiyacim var.

Aracın değismesi gereken 3 parca var, simdi yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi alıcam. bu 3 parca için 3 ayrı yerden fiyat aldik kafam karisti.

Toyota'dan aldigim fiyatlari listeye hic eklemiyorum. cunku oldukca abartisizve sacma sapan yüksek bi fiyat.

Denizli'de özel servis tercih edenlerin %80"inin aracini goturdugu yerden aldigim fiyatlar.

Tokico :Ön Amortisörler :           Sağ-Sol 350 TL

KYB Ön Amortisörler :                Sağ-Sol 360 TL

Helezon Yayları ( Yan Sanayi )   Sağ-Sol 120 TL

Aks Kafası ( Yan Sanayi )           Sağ-Sol 120 TL

Toplam                                                   590 TL

2. Fiyatı aldığım yer ise, sanayinin en iyi Japon yedek parcacisi diyebilirim

KYB Ön Amortisörler :                Sağ-Sol 240 TL

Helezon Yayları ( Yan Sanayi )   Sağ-Sol 130 TL

Aks Kafası ( Yan Sanayi )           Sağ-Sol 80 TL

Toplam                                                  450 TL

Şimdi asıl sormak istedigim sorular :

1 - ) Bu 2 ayrı yerlerde satılan KYB marka amortisörler, ayni kalitede midir ?

2 - ) Şayet aynıysa aradaki 120 TL'lik fiyat farkı nerden gelmektedir ?

3 - ) Ben Tokico almak istiyorum, genellikle herkes KYB'nin sertliginden sikayetci, Tokico hakkinda hic olumsuz yorum duymadim, herkes yumusakligindan bahsetmis. Zaten bildigim kadariyla Japonlarda Tokico, Türk üretimlerde KYB varmis, yardimlarinizi bekliyorum..

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1953 : Şubat 29, 2012, 14:39:39 »
Tunç öncelikle hoşbulduk.Aslında arabayı alır almaz komple bir bakımdan geçirmeyi düşünüyordum, fakat hesapta olmayan şeyler çıktı. İlk öncelik lastikler, ama sanırım onları da 2 ay kadar erteleyecem.Malum önümüz yaz , bu aralar uzun yola da çıkmayacam. Ama Brigstone lastiklere tekrar bir göz atayım.Yardımların için teşekkür ederim. Sanayiye gideceğim zaman haberleşelim.El freni teline baktılar.Dedikleri gibi 10 - 15 gün kullanıp bir ayar yaptıracağım.Bu arada ben Bayraklıda oturuyorum , sen neredesin. İlgin için teşekkür ederim.
rica ederim abi , ben  buca dayım  şirinyerde. ben  her  cumartesi  öğleden sonra 3.sanayide  oluyorum.  duruma  göre  haberleşelim tanışalım  buluşalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1954 : Şubat 29, 2012, 14:43:03 »
Benimde yardımlarınıza ihtiyacim var.

Aracın değismesi gereken 3 parca var, simdi yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi alıcam. bu 3 parca için 3 ayrı yerden fiyat aldik kafam karisti.

Toyota'dan aldigim fiyatlari listeye hic eklemiyorum. cunku oldukca abartisizve sacma sapan yüksek bir fiyat.

Denizli'de özel servis tercih edenlerin %80"inin aracini goturdugu yerden aldigim fiyatlar.

Tokico :Ön Amortisörler :           Sağ-Sol 350 TL

KYB Ön Amortisörler :                Sağ-Sol 360 TL

Helezon Yayları ( Yan Sanayi )   Sağ-Sol 120 TL

Aks Kafası ( Yan Sanayi )           Sağ-Sol 120 TL

Toplam                                                   590 TL

2. Fiyatı aldığım yer ise, sanayinin en iyi Japon yedek parcacisi diyebilirim

KYB Ön Amortisörler :                Sağ-Sol 240 TL

Helezon Yayları ( Yan Sanayi )   Sağ-Sol 130 TL

Aks Kafası ( Yan Sanayi )           Sağ-Sol 80 TL

Toplam                                                  450 TL

Şimdi asıl sormak istedigim sorular :

1 - ) Bu 2 ayrı yerlerde satılan KYB marka amortisörler, ayni kalitede midir ?

2 - ) Şayet aynıysa aradaki 120 TL'lik fiyat farkı nerden gelmektedir ?

3 - ) Ben Tokico almak istiyorum, genellikle herkes KYB'nin sertliginden sikayetci, Tokico hakkinda hic olumsuz yorum duymadim, herkes yumusakligindan bahsetmis. Zaten bildigim kadariyla Japonlarda Tokico, Türk üretimlerde KYB varmis, yardimlarinizi bekliyorum..

Alperen az önce telefon açıp dediğin parçaları sordum

kyb amartisör sağ sol 270 tl ( 98 gli nin) taivan malı 130 lira markasıkonson mu neymiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1955 : Şubat 29, 2012, 14:47:29 »
rica ederim abi , ben  buca dayım  şirinyerde. ben  her  cumartesi  öğleden sonra 3.sanayide  oluyorum.  duruma  göre  haberleşelim tanışalım  buluşalım :)

Tamam Tunç aklımda olsun, bu arada Alsancak tarafına yolun düşerse beklerim , bir çayımızı iç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1956 : Şubat 29, 2012, 15:12:25 »
Tamam Tunç aklımda olsun, bu arada Alsancak tarafına yolun düşerse beklerim , bir çayımızı iç.

iş yerim  alsancak'ta abi  TRT binasının  orada , bundan sonrasına  özelden  devam ederiz . mutlaka  ugrarım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1957 : Şubat 29, 2012, 15:26:53 »
Arkadaşlar bugün itibari ile 13 yıllık TOYOTA maceramı sona erdirdim aracımı takas yoluyla sattım.Komşumuza verdik yabancıya da gitmedi bende Ford FOCUS aldım .Güvenlik paketli malum benim araç tam takır dı hiçbir özelligi yoktu o halde 15,500 tl ye sayıldı.Yeni aracımda

Sürücü - yolcu - yan olmak suretiyle 4 hava yastıgı + ABS +ASR +KLİMA +İmobilezer + camlar otamatik + yükseklik ayarlı zenon far  gibi özellikleri var diger basit özellikleri yazmıyorum.Renk beyaz. 1,6 16 valf  araç hiç lpg takılmamış benzinli . 110 bin km rede .Bütün bakımları ford TAN otoda yapılmış.Rengi beyaz.Kasa hb .

İlk izlenimler :

Frenler müthiş. Dreksiyon hafiften agır. Yol tutuş gayet başarılı .Performans gayet tatminkar . İç donanım tamamına yakını deri materyal kullanılmış.plastik aksam çok kaliteli olamamakla birlikte kalitesizde degil.Güven veren bir kullanım yapısı var.Far ve silecek oldukça iyi.Kalorifer sistemi Toyota yı hiç aratmıyor.Hararet Toyota gibi ortada çakılı duruyo. Bagaj hacmi gayet yeterli .Tabi bir sedan gibide degil.Yakıt tüketimi konusunda herhangi bir yorumum olmayacak henüz.

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1958 : Şubat 29, 2012, 15:31:38 »

Frenler müthiş.  :)

buna  çok  güldüm  :)  , YüceL hayırlı olsun  kazasız  belasız    kullan. aracında  oldukca  iyi rakam'a  gitmiş  gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1959 : Şubat 29, 2012, 15:41:23 »

Sürücü - yolcu - yan olmak suretiyle 4 hava yastıgı + ABS +ASR +KLİMA +İmobilezer + camlar otamatik + yükseklik ayarlı zenon far  gibi özellikleri var diger basit özellikleri yazmıyorum.Renk beyaz. 1,6 16 valf  araç hiç lpg takılmamış benzinli . 110 bin km rede .Bütün bakımları ford TAN otoda yapılmış.Rengi beyaz.Kasa hb .
Yücel bey hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız,güle güle kullanın.Sanırım Ghia versiyonu,fakat kaç model olduğunu ve fiyatını merak ettim.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013