0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk kardeşim sizin toyota katolog ve parça bilgileriniz bizlere nazaran çok çok fazla. bizler bu alanda sizin yanınıza yaklaşamayız bile, fakat tamir olayı da çok farklı bir şey. demin yorumsuz diye yolladığım linteki olay buna en güzel örneklerden biri. buna benzer bir hadisede benim başıma gelmişti vaktiyle, Fıratoto ve Boronkay yetkili Fiat servislerinin dünya kadar paramı almalarına rağmen yapamadıkları arabamın düşük hız yapma problemini Topkapıdaki bir usta beş dakikada halletmiş ve para dahi almamıştı. yetkili servislerde parçayı tamir etme olayı yoktur, hatalı parça hemen değiştirilir. benim RAV4 ün aldığımda zaman saati çalışmıyordu servisten sipariş etsem çok para ödeyecektim, mecburen kendim söküp elektronik arızasını giderdim.
Atilla bey,Bİ yerde ABSLİ araçlarda ABS sensörünün hız sensörü görevini de yaptığını okudum, doğruluk payı varmı?Ayrıca bu ABS sensörleridne pislik vs. varsa temizlemeyle bu arıza giderilme mi?
- Motor yağı olarak, 6 yıldan beri 10.000 km'de değistirilmek üzere 10/40 kullanıyorum.- Şanzıman yağı olarak en iyisi 75- 90 tam sentetiktir.- Ustanın dediklerini boşverin, araca uzun yıllar binecekseniz, triger kayışını mutlaka değiştirin..- Lastik olarak kesinlikle Nokian yada Michelin Energy tavsiye ederim, yol sesini baya az alıyorlar içeri..
murat abi aramıza hoş geldin. aracını güzel günlerde kazasız belasız kullan . izmir buluşmalarında da görmek isteriz seni. bir efsane daha katıldı el freni telini biraz gerdirebilirsin. triger kayışının dişli olmasına bakma. belli bir ömrü vardır bu süre içerisinde değiştirilmesi gerekir. önceliklerinin arasında olursa iyi olur diye düşünüyorum. bizim araçlar için 10-40w tam sentetik uygundur. motorda sorun yoksa kolay kolay yag eksiltmez. şanzıman yagı içinse senin ve alperenin düşündüğünüz iyidir. kapı içinse sanayide tanıdıklarım var istersen buluşup gidip baktırırz. lastik içinse senelerdir bridgestone kullanıcısıyım. farklı bir marka düşünmedim bile. potenza g3 ile başladım, er300 lerle devam ettim . sırada adrenalin re002 var . turanza er300 ihtiyaclarınızı karşılacaktır izmir'de
Tunç öncelikle hoşbulduk.Aslında arabayı alır almaz komple bir bakımdan geçirmeyi düşünüyordum, fakat hesapta olmayan şeyler çıktı. İlk öncelik lastikler, ama sanırım onları da 2 ay kadar erteleyecem.Malum önümüz yaz , bu aralar uzun yola da çıkmayacam. Ama Brigstone lastiklere tekrar bir göz atayım.Yardımların için teşekkür ederim. Sanayiye gideceğim zaman haberleşelim.El freni teline baktılar.Dedikleri gibi 10 - 15 gün kullanıp bir ayar yaptıracağım.Bu arada ben Bayraklıda oturuyorum , sen neredesin. İlgin için teşekkür ederim.
Benimde yardımlarınıza ihtiyacim var.Aracın değismesi gereken 3 parca var, simdi yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi alıcam. bu 3 parca için 3 ayrı yerden fiyat aldik kafam karisti.Toyota'dan aldigim fiyatlari listeye hic eklemiyorum. cunku oldukca abartisizve sacma sapan yüksek bir fiyat.Denizli'de özel servis tercih edenlerin %80"inin aracini goturdugu yerden aldigim fiyatlar.Tokico :Ön Amortisörler : Sağ-Sol 350 TLKYB Ön Amortisörler : Sağ-Sol 360 TLHelezon Yayları ( Yan Sanayi ) Sağ-Sol 120 TLAks Kafası ( Yan Sanayi ) Sağ-Sol 120 TLToplam 590 TL2. Fiyatı aldığım yer ise, sanayinin en iyi Japon yedek parcacisi diyebilirimKYB Ön Amortisörler : Sağ-Sol 240 TLHelezon Yayları ( Yan Sanayi ) Sağ-Sol 130 TLAks Kafası ( Yan Sanayi ) Sağ-Sol 80 TLToplam 450 TLŞimdi asıl sormak istedigim sorular :1 - ) Bu 2 ayrı yerlerde satılan KYB marka amortisörler, ayni kalitede midir ?2 - ) Şayet aynıysa aradaki 120 TL'lik fiyat farkı nerden gelmektedir ?3 - ) Ben Tokico almak istiyorum, genellikle herkes KYB'nin sertliginden sikayetci, Tokico hakkinda hic olumsuz yorum duymadim, herkes yumusakligindan bahsetmis. Zaten bildigim kadariyla Japonlarda Tokico, Türk üretimlerde KYB varmis, yardimlarinizi bekliyorum..
rica ederim abi , ben buca dayım şirinyerde. ben her cumartesi öğleden sonra 3.sanayide oluyorum. duruma göre haberleşelim tanışalım buluşalım Tamam Tunç aklımda olsun, bu arada Alsancak tarafına yolun düşerse beklerim , bir çayımızı iç.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Şubat 29, 2012, 14:39:39Tamam Tunç aklımda olsun, bu arada Alsancak tarafına yolun düşerse beklerim , bir çayımızı iç.iş yerim alsancak'ta abi TRT binasının orada , bundan sonrasına özelden devam ederiz . mutlaka ugrarım
Tamam Tunç aklımda olsun, bu arada Alsancak tarafına yolun düşerse beklerim , bir çayımızı iç.
Frenler müthiş.
Sürücü - yolcu - yan olmak suretiyle 4 hava yastıgı + ABS +ASR +KLİMA +İmobilezer + camlar otamatik + yükseklik ayarlı zenon far gibi özellikleri var diger basit özellikleri yazmıyorum.Renk beyaz. 1,6 16 valf araç hiç lpg takılmamış benzinli . 110 bin km rede .Bütün bakımları ford TAN otoda yapılmış.Rengi beyaz.Kasa hb .