Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165082 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 2600
  • Model Yılı: '16
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1920 : Şubat 16, 2012, 14:13:58 »
hava filtresi yeni değişmiş, bakalım bi çavdalıya götürücem ne kadara patlar bilmiyorum ama götürmem lazım sağolun yinede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1921 : Şubat 18, 2012, 11:55:13 »
Arkadaşlar merhaba,

Forumdaki değerlendirmelerinizi yorumlarınızı özenle ve dikkatle takip ediyorum. 1999 corolla 1,6 luna liftback aracım var, aslında bu foruma model olarak uymuyorum ama araçlar aynı prensipte hemen hemen aynı donanım. Benim bir  sorunum var aracın km hız göstergesi hareket dışında, relantideyken 20 km hız gösteriyor, aracı henüz yeni aldım, gözümden kaçtı ilk aldığımda farkedemedim, sizce neden kaynaklanıyor olabilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #1922 : Şubat 18, 2012, 19:45:00 »
Sapmıştır, 50 TL civarı hallettirebilirsiniz ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1923 : Şubat 18, 2012, 22:25:05 »
Arkadaşlar merhaba,

Forumdaki değerlendirmelerinizi yorumlarınızı özenle ve dikkatle takip ediyorum. 1999 corolla 1,6 luna liftback aracım var, aslında bu foruma model olarak uymuyorum ama araçlar aynı prensipte hemen hemen aynı donanım. Benim bir  sorunum var aracın km hız göstergesi hareket dışında, relantideyken 20 km hız gösteriyor, aracı henüz yeni aldım, gözümden kaçtı ilk aldığımda farkedemedim, sizce neden kaynaklanıyor olabilir ?
    Abdullah bey kardeşim kişisel mesajına cevap vermek yerine forumdan cevaplamayı uygun buldum. kontak kapalıyken ibre sıfırdamı, kontağı açınca sıfırdamı yahutta 20 km demi? bunların cevabını yazda sana bir elektronikçi olarak bir cevap verebileyim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1924 : Şubat 19, 2012, 17:34:35 »
Atilla bey,

Kontak açıkken ibre 20m km/h gösteriyor, yaptığım araştırmalarda km saatinin geri çekildiği için bu problemin olduğu belirtiliyor. Aracı alalı henüz 1 ay oldu ayrıca ilk aracım aldatıldım mı diye üzülüyorum ama aracı alırken bir kaç servisten kmsini sorgulattım doğruydu. Esenyurt sanayide bir kaç ustaya sordum Topkapıda göstergecini olduğunu orya götürmemi söylediler. İnanırmısınız aracı ilk aldığımda orya bakmak aklımın ucundan geçmedi bile. Bide benim aracım Türkiyede ender olanlardan1999 1,6 luna liftback (ingiliz yapımı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1925 : Şubat 19, 2012, 22:24:07 »
Atilla bey,

Kontak açıkken ibre 20m km/h gösteriyor, yaptığım araştırmalarda km saatinin geri çekildiği için bu problemin olduğu belirtiliyor. Aracı alalı henüz 1 ay oldu ayrıca ilk aracım aldatıldım mı diye üzülüyorum ama aracı alırken bir kaç servisten kmsini sorgulattım doğruydu. Esenyurt sanayide bir kaç ustaya sordum Topkapıda göstergecini olduğunu orya götürmemi söylediler. İnanırmısınız aracı ilk aldığımda orya bakmak aklımın ucundan geçmedi bile. Bide benim aracım Türkiyede ender olanlardan1999 1,6 luna liftback (ingiliz yapımı)
   abdullah kardeşim motor çalışmaz iken kontak açılınca ibre 20km ye çıkıyorsa km saatinin elektronik devresinde bir hata var. en iyisi iyi bir gösterge tamircisi bulup arabayı ona götür. internettende bulabilirsin veya tamircilere sorabilirsin. km saatinin geri alınmasından olacağını pek sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1926 : Şubat 20, 2012, 09:34:56 »
Atilla bey bilgi için teşekkürler, yaptığım araştırmada bir yetkilinin verdiği cevap aynen şöyle, ayrıca istanbul avrupa yakasında bu işlemi yapırabilceğimiz bir servis varmı ?

Aracınızın kilometre saati kurcalanmış (Km düşürülme işlemi yapılmış olabilir),bu durumda kilometre saati almanız gerekebilir,aşağıda resmi,referansı ve fiyatını veriyorum;

83220-12380 Kilometre Saati 770,29TL

Şayet kilometre düşürme işlemi gerçekleştirilmediğinden eminseniz,kilometre saatinizden şanzıman üzerine giden kilometre telinin ucuna bağlı olan hız sensörünün ucundaki plastik kilometre dişlisinin kontrol edilmesi gerekli. (kontrolü zor değildir,şanzımanın üzerinde hız sensörünü tek 12'lik cıvatasının sökülmesi sonrasında dişlinin üzerindeki dışbükey segmanı segman pensesi ile daraltarak yuvasından yukarı çekin ve fırlamamasına dikkat edin, aradaki o-ringin'de şanzımanın içine düşmemesine dikkat edin, sonrasında dişliyi dikey bir şekilde yukarı çekerek dişlilerini kontrol edin,aşırı aşınma yada dişli kırılması söz konusu ise değişimi gerekir).Aşağıda dişlinin ve sensörün resmi,referansı ve fiyatını veriyorum;

33403-19455 Kilometre dişlisi 40,25TL
83181-12020 Kilometre sensörü 494,55TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1927 : Şubat 20, 2012, 19:50:55 »
Abdullah kardeşim toyotalarda km teli yoktur, hız, km saati elektronik olarak çalışır. kontak kalıyken hız sıfırda kontak açılınca 20 gösteriyorsa saatin elektronik devresinde bir hata vardır veya sıfır ayarında yanlış bir şey vardır. internette gösterge tamir eden firmalar görmüştüm onların yetkilileriyle telefonla görüşüp arızayı anlat , verdikleri cevapları ayrı ayrı not et, hem hatayı burada tartışırız hemde hangisinin daha ehil olduğu tahmini yaparız. şanzımanın dişlisiyle oynamayın onda hata olsa yaptığın km yi ya hiç yazmaz veya çok az yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1928 : Şubat 21, 2012, 10:59:31 »
Atilla bey, bi yanlışınız olabilir mi, yetkili servisi arayarak sordum, bu tip 1,6 luna liftback araçlarda km telinin şanzıman içinde bulunan sensöre bağlı olduğunu ilettiler, ama en sağlıklı kontrolün araç üzerinde oalcağını ilettiler. Sizin tavsiye edebileceğiniz tamirci varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1929 : Şubat 21, 2012, 15:40:07 »
Atilla bey, bi yanlışınız olabilir mi, yetkili servisi arayarak sordum, bu tip 1,6 luna liftback araçlarda km telinin şanzıman içinde bulunan sensöre bağlı olduğunu ilettiler, ama en sağlıklı kontrolün araç üzerinde oalcağını ilettiler. Sizin tavsiye edebileceğiniz tamirci varmı?

Ben anlatım şeklimle, yetkili serviste verdiği bilgi ile yanılttık sizi, Atilla bey km. telinin olmadığı konusunda haklı, ancak sorununuzun göstergede olduğunu düşünmüyorum hala, kesinlikle ve kesinlikle dışarıdaki göstergeci, elektornikci, süpersonik ustalara göstergenizi kurcalatmayın derim ben, şahsi görüşlerimi özelden yazdım zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #1930 : Şubat 21, 2012, 15:50:40 »

Ben anlatım şeklimle, yetkili serviste verdiği bilgi ile yanılttık sizi, Atilla bey km. telinin olmadığı konusunda haklı, ancak sorununuzun göstergede olduğunu düşünmüyorum hala, kesinlikle ve kesinlikle dışarıdaki göstergeci, elektornikci, süpersonik ustalara göstergenizi kurcalatmayın derim ben, şahsi görüşlerimi özelden yazdım zaten.

Not:
Alıntı
toyotalarda km teli yoktur

Atilla bey bu doğru bir terim değil, kilometre veya hız sensörü olmayan araçların hepsinde kilometre teli vardır, üye olmasa bile forumu dışarıdan takip eden ve soru soramayanlara yanlış bilgi vermiş olmayalım :)

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1931 : Şubat 21, 2012, 18:44:22 »

Not:
Atilla bey bu doğru bir terim değil, kilometre veya hız sensörü olmayan araçların hepsinde kilometre teli vardır, üye olmasa bile forumu dışarıdan takip eden ve soru soramayanlara yanlış bilgi vermiş olmayalım :)

Saygılar.
  Ufuk kardeş forum üyeleri ve ziyaretçilerine yanlış bilgi vermeme hususunda bende sizin kadar hassasım. km teli mekanik km saatlerinde olur , bildiğimiz spiral şeklindedir ve esnek bir boru tarafından korunur. şanzımandaki yuvasının içinde kilometre dişlisi denen bir parçadan hareket alır. km saatinin içindeki çarkları çevirerek km yi yazar. nızıda spiralin dönüş hızı belirler, bir mıknatıs sürat ibresini çevirir hıza bağımlı olarak gerekli sapmayı sağlar. Abdullah kardeşimin arabasının kontağı açılınca sürat 20 yi gösterdiğine göre spiralli yani telli olamaz. km sensöründen bilgiyi iletken kabloyla alır elektrik motoruna banzeyen bir parçayla ibreyi çevirir. Ufuk kardeş benim 94 ae101 XLİ EXTRA da aynen böyleydi. Siz engin bilginizle bizi daha iyi aydınlatırsanız hepimiz istifade ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1932 : Şubat 21, 2012, 18:52:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #1933 : Şubat 21, 2012, 19:06:40 »
  Ufuk kardeş forum üyeleri ve ziyaretçilerine yanlış bilgi vermeme hususunda bende sizin kadar hassasım. km teli mekanik km saatlerinde olur , bildiğimiz spiral şeklindedir ve esnek bir boru tarafından korunur. şanzımandaki yuvasının içinde kilometre dişlisi denen bir parçadan hareket alır. km saatinin içindeki çarkları çevirerek km yi yazar. nızıda spiralin dönüş hızı belirler, bir mıknatıs sürat ibresini çevirir hıza bağımlı olarak gerekli sapmayı sağlar. Abdullah kardeşimin arabasının kontağı açılınca sürat 20 yi gösterdiğine göre spiralli yani telli olamaz. km sensöründen bilgiyi iletken kabloyla alır elektrik motoruna banzeyen bir parçayla ibreyi çevirir. Ufuk kardeş benim 94 ae101 XLİ EXTRA da aynen böyleydi. Siz engin bilginizle bizi daha iyi aydınlatırsanız hepimiz istifade ederiz.

Tamamen haklısınız Atilla bey, ben sadece "Toyotalarda km teli olmaz" kısmına takıldım o yüzden yanlış anlaşılmasını istemedim, Tel bulunan kilometre saatlerinin çalışma prensibini açıkladığınız için teşekkür ederiz, çok faydalı olacağına eminim.

Sizin tecrübelerinizin yanında bizim bilgimizin lafı bile olmaz Atilla bey.

yorumsuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.toyotadostlari.com/2012/02/13/rav4-de-diferansiyel-kilidi-arizasi/

Atilla bey'in linkini verdiği yazıda adı geçmeyen değerli Toyota üstadı Toyotronik Servis Harun Usta'dır, bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1934 : Şubat 21, 2012, 19:13:19 »
merhaba. lafın arasına atlamak gibi olmasın ama. konu açmaya çalıştım açamadım. burdan size danışayım dedim... ae101 corolla ların tamamı Japonya üretimi mi yoksa bir kısmı Türkiye bir kısmı Japonya mı. eğer böyleyse hangi modelleri Japonya... birde ae101 corolla ların arasında beygir farkı olan varmı tamamı 114 hp mi yoksa 105 hp olanda var mı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #1935 : Şubat 21, 2012, 19:32:56 »
merhaba. lafın arasına atlamak gibi olmasın ama. konu açmaya çalıştım açamadım. burdan size danışayım dedim... ae101 corolla ların tamamı Japonya üretimi mi yoksa bir kısmı Türkiye bir kısmı Japonya mı. eğer böyleyse hangi modelleri Japonya... birde ae101 corolla ların arasında beygir farkı olan varmı tamamı 114 hp mi yoksa 105 hp olanda var mı...

Merhaba;

Forumu biraz araştırırsanız istediğinizden daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.Ben yine de cevaplamaya çalışayım;

93-94 modeller Japonyadan İthal, en belirgin özellikleri çamurluklarında sinyal olmaması ön park lambalarında sinyal çıkıntısı olmasıdır.95-98 modeller yerli üretimdir.

şu beygir konusunada açıklık getirelim :) 96'nın 2. yarısına kadar bütün ae101 114 hp ( 1.6 için ) 97'den 98'e kadar 105 ( arada xei special'ler var onlar 114 ama special olan xei'ler ) 98'lerde 114 hp + 96'nın 2. yarısından itibaren katalizör vardır.benimki 96 model kat yok 114 hp

98 yılında 114hp oldu yine..special falan da olmadan ve katalizör de var..hatta o dönem gazete reklamlarında yazıyordu corollala 114hp diye..biz de o reklamlardan görüp almıştık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1936 : Şubat 21, 2012, 19:41:23 »
değerli yorumcu arkadaşalr benim ilk aracım olduğu için haliyle tecrübem yok sayılır, istanbul avrupa yakasında kilometre sorunumu hallattirebilceğim bildiğiniz bir yer varmı? veya şu bahsedilen harun ustaya nasıl ulaşabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1937 : Şubat 21, 2012, 19:46:00 »
Ufuk kardeşim sizin toyota katolog ve parça bilgileriniz bizlere nazaran çok çok fazla. bizler bu alanda sizin yanınıza yaklaşamayız bile, fakat tamir olayı da çok farklı bir şey. demin yorumsuz diye yolladığım linteki olay buna en güzel örneklerden biri. buna benzer bir hadisede benim başıma gelmişti vaktiyle, Fıratoto ve Boronkay yetkili Fiat servislerinin dünya kadar paramı almalarına rağmen yapamadıkları arabamın düşük hız yapma problemini Topkapıdaki bir usta beş dakikada halletmiş ve para dahi almamıştı. yetkili servislerde parçayı tamir etme olayı yoktur, hatalı parça hemen değiştirilir. benim RAV4 ün aldığımda zaman saati çalışmıyordu servisten sipariş etsem çok para ödeyecektim, mecburen kendim söküp elektronik arızasını giderdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1938 : Şubat 21, 2012, 20:00:07 »
Abdullah kardeşim toyotalarda km teli yoktur, hız, km saati elektronik olarak çalışır. kontak kalıyken hız sıfırda kontak açılınca 20 gösteriyorsa saatin elektronik devresinde bir hata vardır veya sıfır ayarında yanlış bir şey vardır. internette gösterge tamir eden firmalar görmüştüm onların yetkilileriyle telefonla görüşüp arızayı anlat , verdikleri cevapları ayrı ayrı not et, hem hatayı burada tartışırız hemde hangisinin daha ehil olduğu tahmini yaparız. şanzımanın dişlisiyle oynamayın onda hata olsa yaptığın km yi ya hiç yazmaz veya çok az yazar.
Atilla bey,
İnternette araştırdım ama net bilgiyi bulamadım, gösterge tamir edebilen firmalar bilgisine nasıl ulaşabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1939 : Şubat 21, 2012, 20:02:30 »