0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba,Forumdaki değerlendirmelerinizi yorumlarınızı özenle ve dikkatle takip ediyorum. 1999 corolla 1,6 luna liftback aracım var, aslında bu foruma model olarak uymuyorum ama araçlar aynı prensipte hemen hemen aynı donanım. Benim bir sorunum var aracın km hız göstergesi hareket dışında, relantideyken 20 km hız gösteriyor, aracı henüz yeni aldım, gözümden kaçtı ilk aldığımda farkedemedim, sizce neden kaynaklanıyor olabilir ?
Atilla bey,Kontak açıkken ibre 20m km/h gösteriyor, yaptığım araştırmalarda km saatinin geri çekildiği için bu problemin olduğu belirtiliyor. Aracı alalı henüz 1 ay oldu ayrıca ilk aracım aldatıldım mı diye üzülüyorum ama aracı alırken bir kaç servisten kmsini sorgulattım doğruydu. Esenyurt sanayide bir kaç ustaya sordum Topkapıda göstergecini olduğunu orya götürmemi söylediler. İnanırmısınız aracı ilk aldığımda orya bakmak aklımın ucundan geçmedi bile. Bide benim aracım Türkiyede ender olanlardan1999 1,6 luna liftback (ingiliz yapımı)
Atilla bey, bi yanlışınız olabilir mi, yetkili servisi arayarak sordum, bu tip 1,6 luna liftback araçlarda km telinin şanzıman içinde bulunan sensöre bağlı olduğunu ilettiler, ama en sağlıklı kontrolün araç üzerinde oalcağını ilettiler. Sizin tavsiye edebileceğiniz tamirci varmı?
toyotalarda km teli yoktur
Ben anlatım şeklimle, yetkili serviste verdiği bilgi ile yanılttık sizi, Atilla bey km. telinin olmadığı konusunda haklı, ancak sorununuzun göstergede olduğunu düşünmüyorum hala, kesinlikle ve kesinlikle dışarıdaki göstergeci, elektornikci, süpersonik ustalara göstergenizi kurcalatmayın derim ben, şahsi görüşlerimi özelden yazdım zaten.Not: Atilla bey bu doğru bir terim değil, kilometre veya hız sensörü olmayan araçların hepsinde kilometre teli vardır, üye olmasa bile forumu dışarıdan takip eden ve soru soramayanlara yanlış bilgi vermiş olmayalım Saygılar.
Ufuk kardeş forum üyeleri ve ziyaretçilerine yanlış bilgi vermeme hususunda bende sizin kadar hassasım. km teli mekanik km saatlerinde olur , bildiğimiz spiral şeklindedir ve esnek bir boru tarafından korunur. şanzımandaki yuvasının içinde kilometre dişlisi denen bir parçadan hareket alır. km saatinin içindeki çarkları çevirerek km yi yazar. nızıda spiralin dönüş hızı belirler, bir mıknatıs sürat ibresini çevirir hıza bağımlı olarak gerekli sapmayı sağlar. Abdullah kardeşimin arabasının kontağı açılınca sürat 20 yi gösterdiğine göre spiralli yani telli olamaz. km sensöründen bilgiyi iletken kabloyla alır elektrik motoruna banzeyen bir parçayla ibreyi çevirir. Ufuk kardeş benim 94 ae101 XLİ EXTRA da aynen böyleydi. Siz engin bilginizle bizi daha iyi aydınlatırsanız hepimiz istifade ederiz.
yorumsuz!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.toyotadostlari.com/2012/02/13/rav4-de-diferansiyel-kilidi-arizasi/
merhaba. lafın arasına atlamak gibi olmasın ama. konu açmaya çalıştım açamadım. burdan size danışayım dedim... ae101 corolla ların tamamı Japonya üretimi mi yoksa bir kısmı Türkiye bir kısmı Japonya mı. eğer böyleyse hangi modelleri Japonya... birde ae101 corolla ların arasında beygir farkı olan varmı tamamı 114 hp mi yoksa 105 hp olanda var mı...
şu beygir konusunada açıklık getirelim 96'nın 2. yarısına kadar bütün ae101 114 hp ( 1.6 için ) 97'den 98'e kadar 105 ( arada xei special'ler var onlar 114 ama special olan xei'ler ) 98'lerde 114 hp + 96'nın 2. yarısından itibaren katalizör vardır.benimki 96 model kat yok 114 hp
98 yılında 114hp oldu yine..special falan da olmadan ve katalizör de var..hatta o dönem gazete reklamlarında yazıyordu corollala 114hp diye..biz de o reklamlardan görüp almıştık
Abdullah kardeşim toyotalarda km teli yoktur, hız, km saati elektronik olarak çalışır. kontak kalıyken hız sıfırda kontak açılınca 20 gösteriyorsa saatin elektronik devresinde bir hata vardır veya sıfır ayarında yanlış bir şey vardır. internette gösterge tamir eden firmalar görmüştüm onların yetkilileriyle telefonla görüşüp arızayı anlat , verdikleri cevapları ayrı ayrı not et, hem hatayı burada tartışırız hemde hangisinin daha ehil olduğu tahmini yaparız. şanzımanın dişlisiyle oynamayın onda hata olsa yaptığın km yi ya hiç yazmaz veya çok az yazar.