Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165081 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1900 : Şubat 09, 2012, 13:38:24 »
yücel bey  bilgiler için saolun .. biraz daha araştıracağım... olmazsa servise genel bi kontrole giderim gerekirse
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1901 : Şubat 09, 2012, 19:12:43 »
Arkadaşlar benim efsanenin ön camını sağ olsun tır şoförü arkadaşalrın araçlarından sıçrayan taşlar çatlattı ve soğuk havayla beraber 45 cm kadar çatlattı. Gaziantep'de orjinal ön cam sordum. Takılması dahil 150 TL dediler. Siz nasıl buluyorsunuz bu fyatı? Bir de orjinal camda Toyota yazısı var. Bir de 43.. ile başlayan bir numara var.

Fikirleiniz nedir acaba?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1902 : Şubat 10, 2012, 09:46:37 »

97 xli aracımda bugünlerde bir ses peydah olmaya başladı her zaman yapmasada bu aralar sık yapıyor.Sabah ilk çalıştırıyorum tık çalışıyor fakat azcık hareket için gaz veriyorum seri bir şekilde " tak tak tak" ses geliyor .Hafif hafif gaz vermeye devam ediyorum 10 -15 saniye daha yaptıktan sonra kesiyor .Ben anlam veremedim yaglamadan dolayı diyecem ama aracın yagı suyu tamam yag yag filitresi orjinal .Ses öyle ufak bir ses degil dışardan da duyabilecek düzeyde bir ses .Kardeşimde geçen şahit oldu abi nerden geliyor bu ses siboplar mı vuruyor felan dedi valla dedim bende bilmiyorum .Şimdi her zaman yapmadıgı için ustayada anlatıyoprum duymam lazım diyor .Neden yapabilecegi konusunda bir yardımı olan olur mu ?Neden yapar bu sesi masraf ne çıkartır bana

not : Sadece ilk çalıştırmada 10-15 sn bu sesi yapıyor bir daha yapmıyor .( sanırım yaglamadan sonra kesiyor )
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1903 : Şubat 10, 2012, 16:08:12 »
Arkadaşlar benim efsanenin ön camını sağ olsun tır şoförü arkadaşalrın araçlarından sıçrayan taşlar çatlattı ve soğuk havayla beraber 45 cm kadar çatlattı. Gaziantep'de orjinal ön cam sordum. Takılması dahil 150 TL dediler. Siz nasıl buluyorsunuz bu fyatı? Bir de orjinal camda Toyota yazısı var. Bir de 43.. ile başlayan bir numara var.

Fikirleiniz nedir acaba?
Müjdat, ben bu hafta içinde Mersin Sanayisinde ön camın lastiklerini değişttirdim. yaptıkları; camı çıkarmak, lastik takıp, camı yerine tekrar monte etmek . Ücret ne dedim. 80 dediler, 70 verdim. Yani senin ön cam değişiyor. bence fiyat çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1904 : Şubat 10, 2012, 22:08:19 »
Müjdat, ben bu hafta içinde Mersin Sanayisinde ön camın lastiklerini değişttirdim. yaptıkları; camı çıkarmak, lastik takıp, camı yerine tekrar monte etmek . Ücret ne dedim. 80 dediler, 70 verdim. Yani senin ön cam değişiyor. bence fiyat çok iyi.

Berdan abi cam fitillerinin ve lastiklerinin çok pahalı olduğunu biliyordum da camın 250-300 zannediyordum. O zaman ben bu camı taktırayım ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1905 : Şubat 12, 2012, 14:50:46 »
teşekkürler.dediğiniz doğru hiç elletmiyeyim.zaten çok bozuk yollarda geliyor ses.teyibin sesini birazcık açıveririz.:) yada toyota servisine götüreyim onlar işin uzmanı biraz fiyatları abartılı ama garanti çözüm.

Merhaba arkadaşlar...aranıza yeni katıldım sayılır...96 1.3 XL aldım eylül ayında...şuan bende de bozuk yollarda o ses gelmeye başladı...ustayı arayıp sordum burc değiştiririz yarı yarıya ses kesilir dedi...30-50 T.L. arası bir fiyat çıkardı...istersen direksiyon kutusu ve ön takımları komple değiştiririz dedi....200 T.L. dedi...Fiyatlar nasıldır sizce..?daha önce yaptıran veya bu sorundan dolayı ustasına danışan var mı?
96 1.3 xl klima+tüp+ön cam otom.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1906 : Şubat 12, 2012, 22:39:34 »
Arkadaşlar, Abilerim,

Benim aracımın lpg sistemi düz sistem ilk çalışmada benzinde çalışıyor gaz verince 2.000 deviri geçince lpg ye geçiyor.
Yaklaşık bir haftadır aracı sabah ilk çalıştırdıgımda yakıt secici anahtarı benzin lambası kırmızı olan voltaj düşük gibi gidip gidip geliyor gaz veriyorum lpg ye geçmiyor, yaklaşık 10, 15 saniye sonra düzeliyor ve gaz verip bırakınca yakıt seçici anahtarı lambaları yeşile geçiyor ve araç lpg ye geçiyor.
Bugun ayrıyetten aynı sorun oldu ve lpg anahtarında kısa devre gibi cızıltı sesi geldi.
Özellikle sabahları (07:30) bu arızayı yapıyor, Akşamda (18:00) nadiren yapıyor.  Gün içinde bazen araçla işim olursa çalıştırıyorum hiç bir arıza olmuyor. Konu hakkında yardımınızı rica ederim.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #1907 : Şubat 13, 2012, 23:21:48 »
herkese hayırlı geceler 
  • avans ayarı
    hava benzin karışim ayarı
    rolanti ayarı

arkadaşlar bu yapılması gereken üç işlemin sıralaması nasıl olmalı  çünkü bizim zrzbzlzrdaki ecu sistemi her halükarda otomatik olarak düzeltmeye çalışıyor. ama har ne kadar ecu düzeltmeye çalışsa da en uygun ayarı yapmamız lazım ki ecu da bu ideal ayarı dauaramlara göre ayarlasın.ayrıca benim aracın çok yakmasını sebebi şimdilik anladıgıma göre avans ayarının düşük rolanti ayarının yüksek olması imiş.bu benim kendi düşüncem ama ideal ayarı tutturmam için sıralamayı bilmem ve buna göre ayar yapmam yada yaptırmam lazım kiarabanın yakıtı normale dönsün ve çekişi iyi olsun..

şöyle bi örnek vermek istiyorum.avans ayarını kendim sonuna kadar yükseltsem bile ecu belirli bir seviyey çekiyor..yada rolantiyi istediiğiniz yere ayarlasanız da ecu en optimum seviyeye getirmeye çalışıyor..bozuk ayarları kendi düzeltmeye çalışınca da hem yakıt artıyor.hemde ecu ne kadar istesede optimum seviyeye gediremiyor...
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1908 : Şubat 14, 2012, 09:25:37 »
herkese hayırlı geceler 
  • avans ayarı
    hava benzin karışim ayarı
    rolanti ayarı

arkadaşlar bu yapılması gereken üç işlemin sıralaması nasıl olmalı  çünkü bizim zrzbzlzrdaki ecu sistemi her halükarda otomatik olarak düzeltmeye çalışıyor. ama har ne kadar ecu düzeltmeye çalışsa da en uygun ayarı yapmamız lazım ki ecu da bu ideal ayarı dauaramlara göre ayarlasın.ayrıca benim aracın çok yakmasını sebebi şimdilik anladıgıma göre avans ayarının düşük rolanti ayarının yüksek olması imiş.bu benim kendi düşüncem ama ideal ayarı tutturmam için sıralamayı bilmem ve buna göre ayar yapmam yada yaptırmam lazım kiarabanın yakıtı normale dönsün ve çekişi iyi olsun..

şöyle bi örnek vermek istiyorum.avans ayarını kendim sonuna kadar yükseltsem bile ecu belirli bir seviyey çekiyor..yada rolantiyi istediiğiniz yere ayarlasanız da ecu en optimum seviyeye getirmeye çalışıyor..bozuk ayarları kendi düzeltmeye çalışınca da hem yakıt artıyor.hemde ecu ne kadar istesede optimum seviyeye gediremiyor...
   enjektörlü arabalarda ne avans, karışım nede rölanti ayarı bozulur. karıştırdıysanız serviste düzelttir. en sık görünen hata boğaz ve isc valf kirlenmesidir. onuda serviste yaptırırsan başın ağrımaz. bujiler ve hava filtren servisten alınmadıysa veya eskiyse servisten alarak değiştir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1909 : Şubat 14, 2012, 11:04:54 »
Adnan bey aracın lpg sisteminin şase kablosu gevşektir benim başımada bu tip bir olay gelmişti.Yolda giderken  kendi kendine lpg ye benzien geçip duruyordu araba taktırdıgım yere götürdüm salak adam rastgele bir yere dolamış oda tam şase almadıgından araç lpg sistemi sürekli devre dışı kalıyormuştu.Sonra somuntu bir vidaya pul ile birlikte sıkıştırdı zeminide zımpara ile temizledi cirlop gibi oldu
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #1910 : Şubat 14, 2012, 17:56:15 »
atilla abi sağol galiba sevise gitmem lazım...komple ayarları serviste baktırayım..saolun
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 96 Model Toyota Corolla 1.6 XEi kum beji :)
« Yanıtla #1911 : Şubat 14, 2012, 18:12:46 »
selam arkadaslar dün akşam bi sorunla karşılaştim lpg göstergesindeki ışıklar yanmıyor ve marş basmasına rağmen arabam çalışmıyor.ek olarak kontağı çevirdiğimde fren lambaları da yanıyor.alarm farlar falan da çalişiyor yanlız aracı çaliştiramadim bu lpg beyninin bi sigortası falan varmıdır acil arkadaslar kaldı arac evin önünde lütfen yardım acilll!!!
96 Model Toyota Corolla 1.6 XEi kum beji :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1912 : Şubat 14, 2012, 23:01:27 »
Adnan bey aracın lpg sisteminin şase kablosu gevşektir benim başımada bu tip bir olay gelmişti.Yolda giderken  kendi kendine lpg ye benzien geçip duruyordu araba taktırdıgım yere götürdüm salak adam rastgele bir yere dolamış oda tam şase almadıgından araç lpg sistemi sürekli devre dışı kalıyormuştu.Sonra somuntu bir vidaya pul ile birlikte sıkıştırdı zeminide zımpara ile temizledi cirlop gibi oldu

Yücel bey,
Teşekkürler lpg takdırdıgım yere bir kontrol ettireyim.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 2600
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #1913 : Şubat 16, 2012, 10:16:13 »
merhaba arkadaşlar benim aracım 97 model corolla xe 122.000 km'de tüp yok 1 ay oldu alalı, sabahları çalıştırırken zor çalışıyor ve dikkat etmezsem hemen boğuluyor. bujilerini yeni değiştim tamirciler anlamıyo heralde bir şeyi yok diyorlar. bursa inegöl de oturuyorum güzel bir genel bakım yaptırabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz? inegöle yakın bursa daki toyota servisleri olabilir. şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1914 : Şubat 16, 2012, 11:41:37 »
Çavdarlıyı öneririm. Ben yıllardır aracımın bakımı için oraya gidiyorum. Ancak girişte kayıt açtırırken km'nize göre bakım yapılmasını istemeyin. Sadece sorununuzu anlatın, formen Ersin beyle yüz yüze görüşün. Sadece sorununuz için yapılması gerekenler yapılmasını öneririm. Yoksa servis size tuzluya patlar.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1915 : Şubat 16, 2012, 11:43:21 »
hocam hava filtreni değiştirdinmi.? eğer imkanın varsa yetkili servise götürmeni tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #1916 : Şubat 16, 2012, 12:15:39 »
Efsaneciler, arada 1-2 foto atında, gözümüz gönlümüz canlansın
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1917 : Şubat 16, 2012, 12:38:56 »
Efsaneciler, arada 1-2 foto atında, gözümüz gönlümüz canlansın

"Caps yok mu caps" modundasın ciğerim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #1918 : Şubat 16, 2012, 12:47:21 »
"Caps yok mu caps" modundasın ciğerim :)
Selam Reis. :polis: Caps var dediler geldik.

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1919 : Şubat 16, 2012, 14:04:39 »
Selam Reis. :polis: Caps var dediler geldik.
...

Eyvallah ciğerim :) Arada bir böyle caps ver, gözümüz gönlümüz açılsın :)
Folgsamkeit macht frei...