Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165084 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1880 : Şubat 06, 2012, 19:42:48 »
arkadaşlar akü alalı 4 veya 5 ay olmuştur mutlu silver 60 amper üzerindeki yeşil ışık siyah yanar oldu son 2 aydır üzerinde ışıkların anlamları var siyahta şarz gerekli yazısı var bayiği aradım araçta kaçak olabilir getirin kontrol edelim eğer aküden ise değiştirelim dediler bu arada araç soğuk donlarda bile tek seferde çalışıyor diğer elektrik aksamlarıda gayet güzel çalışıyor anormal bir durum yok acaba akünün o bilgilendirici lambası soğuklardan mı öyle gösteriyor (bu arada araca genelde hafta sonları biniyorum hafta içi yatıyor araç)

araçta kaçak olup olmadığını nasıl anlarız

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... 
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ÜSTÜNE TANIMAM
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1881 : Şubat 06, 2012, 19:59:43 »
Garip Toyota kolay kolay ön takım bozmaz benim aracım 220 binde ve hala ön takımdan tek bir vida bile sökülmedi .En son 3 ay önce ön takıma girdigimde usta abi hiç bir sıkıntı yok maşallah dedi .Bunlar ön takım bozmaz abi sen kasıtlı birşey yapmadıktan sonra dedi

Yücel Bey yaşadığınız yeri bilmiyorum ama bizim buralarda yollar mesleğinde gayet başarılı köstebeklerin yuvalarından dolu.100 le giderken küt diye aracın düştüğünü duyuyorsun.bu durumda alt takım bozmayan toyota napsın:)) yalnız problemi bulamıyorum alt takımmı yedik diroksiyon kutusu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • ÜSTÜNE TANIMAM
« Yanıtla #1882 : Şubat 06, 2012, 20:04:14 »
araba dururken direksiyonu saga sola hızlı salla eger ses gelıyorsa kutu ıle alakalıdır.
ama senın arızan tahmınımce ön z rottandır.
bendede daha once olmustu. hatta su anda yıne basladı sayılır.
teşekkürler hakan bey yardımınız için.diroksiyonu sağa sola hızlı cevirince az bir ses geliyor.ustalar  bilemiyorlar nereden geldiğini hepsi farklı birşey dedi.diroksiyon kutusu tornaya sokulurmu bilgin varmı bu konuda.ve ne kadara patlar bize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1883 : Şubat 06, 2012, 21:47:33 »

aynı sorun benim araçdada oluyor ilk çalıştırmada sonraki çalıştırmada olmuyor soğuğun getirdiği problemler olsa gerek
evet abi ama gecen yıl kışın bu ses yoktu böyle gidiyoruz bakalım dediğin gibi motor soğukken ve ilk çalışmada oluyo çok gıcık bi ses ama.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1884 : Şubat 07, 2012, 10:03:59 »
Sanırım artık kabul etmeliyiz araçlarımız eskidi.Ben Ankara da yaşıyorum sabah trafiginde bakıyorum heral trafikte eski araçlardan birisi benim ki çünkü fiyatı duruşu markası fark etmeksizin artık hem 2000 li yılların üst modelleri geziyor .Gerçi 2000 model bir araç bile 12 yaşında oluyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1885 : Şubat 07, 2012, 12:34:47 »
teşekkürler hakan bey yardımınız için.diroksiyonu sağa sola hızlı cevirince az bir ses geliyor.ustalar  bilemiyorlar nereden geldiğini hepsi farklı birşey dedi.diroksiyon kutusu tornaya sokulurmu bilgin varmı bu konuda.ve ne kadara patlar bize.
hocam sana diyeceğim şudur. diraksiyon kutusundan ses gelıyorsa eger hıc elletme. benim diyen usta bile kurcalar daha berbat eder. o ses çogu efsanede vardır. benım efsanede de var. tavsıyem elletme. piyasa direksiyon kutusunu tamır etmeyı ogrenmek ıcın bekleyen KASAP larla dolu. fiyat konusunda bılgım yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1886 : Şubat 07, 2012, 12:37:35 »
bu arada arkadaslar mars motorundan gelen tabırı caızse Arslan kukremesıne benzer se. sadece kısın yapar ve yağlanması ve bakımı gerekır.  ben bu tarz arada bır yapan sese pek aldırmıyorum. ustalardan korkuyorum cunku.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1887 : Şubat 07, 2012, 16:21:36 »
bu arada arkadaslar mars motorundan gelen tabırı caızse Arslan kukremesıne benzer se. sadece kısın yapar ve yağlanması ve bakımı gerekır.  ben bu tarz arada bır yapan sese pek aldırmıyorum. ustalardan korkuyorum cunku.

Bilgilendirmeniz için Teşekkürler.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1888 : Şubat 07, 2012, 21:42:07 »

Hakan bey,

Dediğiniz gibi geçen sene aynı sorun benim aracımdada vardı.
Kafam rahat olması açısından marş dinamosunu söktürdüm.
Marş kömürleri bitmek üzereydi ve içerisindeki şanzıman (planet dişli grubunun) dişlilerinin yagsız oldugunu tespit ettik. Kömürleri değişti ve dişli grubu ısıya dayanıklı gres yagı ile yağlandı. Bu sene havaların daha soguk olmasına ragmen Maşallah ses yok.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1889 : Şubat 07, 2012, 23:07:08 »
Sanırım artık kabul etmeliyiz araçlarımız eskidi.Ben Ankara da yaşıyorum sabah trafiginde bakıyorum heral trafikte eski araçlardan birisi benim ki çünkü fiyatı duruşu markası fark etmeksizin artık hem 2000 li yılların üst modelleri geziyor .Gerçi 2000 model bir araç bile 12 yaşında oluyor .

Yücel bey,

Araçlarımızın eskidiğini kabül ediyorum.
Efsane kasa Corolla fiyatına 2004 ile 2006 model arası  marka olarak Renault, Fiat, Hyundai, Peugeot, Citroen, Dacia ve Opel araçların çeşitli modellerinden rahatlıkla alınabiliyor. Fakat bu araçların hiçbiri toyotanın yerini tutmaz, Tutamaz. Güvenlik, Konfor, Yakıt, Güç, Vergi Avantajı, Sorunzuzluk konusunda bu araçlarla eşdeğer hatta fazlası var. Bu markalardan hariç efsane kasa Corollası olupta üst model Toyotanın çeşitli modellerini alan kişiler dahi efsane Corolla başkaydı diye burada yazılar yazıyorlar.  Kendi adıma ben aracımı çok seviyorum ve Allah'ın izni ile daha uzun yıllar binmeyi düşünüyorum. Uzun yolda aracın verdiği o güven, konfor, güç aslanım benim diyorum seviyorum aracımı.
Kısacası inanın 2000 model ve daha üzeri araçların bir çoğunun sahibi bizim araçlara gıpta ediyorlar.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1890 : Şubat 08, 2012, 09:43:18 »
Adnan abi ben senin bahsi geçen konularda hem fikirim zaten öyle olmasa 13 yıldır kapımızda durmazdı.Fakat benim anlatmaya  çalıştıgım şey her şeyin bir ömrü oldugudur.Hem maddi hemde manevi sebeplerde araçlarımıza biniyoruz fakat yeni teknoloji araçlarda hiç fean degil güvenlik açısından efsanenin çok güvenli oldugunu düşünmüyorum .fren sistemi bütün efsanecilerinde kabul ettigi gibi fiyasko.Zaten sizde varmı bilmiyorum abs + airbag gibi donanımlar yok .Viraja saglam giriyor yere saglam basıyor uzun yolu çok rahat .Seri ve pratik bir araç .O noktalara birşey demiyorum .Neyse allah herkesin gönlüne göre versin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1891 : Şubat 08, 2012, 11:03:19 »
yücel bey dediğiniz doğru fakat şuda var.
hala piyasada 1990 ve civarı kuş serisi araçlar fink atıyor. Efsaneler ise araca göre 105 ve 114 beygirlik güce sahip ve japon harikası bir araç. vergısıde dusuk dogal olarak. yanı araba yatsa bıle vergısı cartı curtu etkılemez fazla.
tabıkı herkez ıster yol bilgisayarlı klima 6 airbag v.s guvenlık donanımı vede dediğiniz gibi frenler.
ama şahsi görüşüm  şu an için isteklerimi karşılıyor. aracımı 2004 ve civarı hyundai fiat reno ile değişmem. ama dediğiniz konuda haklısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1892 : Şubat 08, 2012, 17:58:12 »
Valla hakan dediklerine hak veriyorum.Ne kadar kızsamda gene kıyamıyorum.Bu sefer kurtuluşun yok satacam seni diyorum .Bu seferde hanım neyi var arabanın sen takıntılısın diyip bana kızıyor ben sattırmam ben arabayı seviyorum çok rahat başka arabaya binince bunu rahatlıgını arıyoprum diyo.Valla bu işin sonu nerde bitecek bende bilmiyorum artık .Hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1893 : Şubat 08, 2012, 20:02:05 »
yücel bey dediğiniz doğru fakat şuda var.
hala piyasada 1990 ve civarı kuş serisi araçlar fink atıyor. Efsaneler ise araca göre 105 ve 114 beygirlik güce sahip ve japon harikası bir araç. vergısıde dusuk dogal olarak. yanı araba yatsa bıle vergısı cartı curtu etkılemez fazla.
tabıkı herkez ıster yol bilgisayarlı klima 6 airbag v.s guvenlık donanımı vede dediğiniz gibi frenler.
ama şahsi görüşüm  şu an için isteklerimi karşılıyor. aracımı 2004 ve civarı hyundai fiat reno ile değişmem. ama dediğiniz konuda haklısınız.
   Hakan kardeş sana katılıyorum. frenlerden şikayet edenler, TRW ön ve arka balata alın, ön diskler bozuksa yine TRW disk alıp arka kampanalara hafif bir paso verdirin. bunlar takıldıktan sonra iyi bir marka eniyisi ATE dir DOT 4 hidrolik koydurup eski hidroliği tamamen boşaltın. frenlerin güzelce havası alınacak tabi. ayrıca BRİDGESTONE B330  EVO 185 65 14 lastik de takarsanız frenlerin ne olduğunu görürsünüz.     
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • ÜSTÜNE TANIMAM
« Yanıtla #1894 : Şubat 08, 2012, 21:33:54 »
valla arkadaşlar ben efsaneyi cidden hiçbir arabaya değişmem.hava yastığı dijital kliması olmasın versın.benim arkadaşta 2008 focus var geçenlerde emniyet kemerinin klipsini dğiştirdi 350 lira sonra diroksiyon kutusu yedi toplam 2500 civarı sadece parça fiyatı sis farı kırıldı onu aldı 80 90 lira.sonra enişte gilin 2008 ww polosu 36000 de 6000 lira masraf çıkardı enjektörlerinden.bu araçlar yeni de noldu.bırak çıkarsın bizim arabalar ufak tefek arızalar hiçbirzaman  bizi de cebimizide üzmez.saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • ÜSTÜNE TANIMAM
« Yanıtla #1895 : Şubat 08, 2012, 21:39:06 »
hocam sana diyeceğim şudur. diraksiyon kutusundan ses gelıyorsa eger hıc elletme. benim diyen usta bile kurcalar daha berbat eder. o ses çogu efsanede vardır. benım efsanede de var. tavsıyem elletme. piyasa direksiyon kutusunu tamır etmeyı ogrenmek ıcın bekleyen KASAP larla dolu. fiyat konusunda bılgım yok.
teşekkürler.dediğiniz doğru hiç elletmiyeyim.zaten çok bozuk yollarda geliyor ses.teyibin sesini birazcık açıveririz.:) yada toyota servisine götüreyim onlar işin uzmanı biraz fiyatları abartılı ama garanti çözüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #1896 : Şubat 08, 2012, 22:29:29 »
arkadaşlar 96 corolla da eksoza bağlı herhangi bir sensör varmı oksijen sensörü gibi

usta ya gittiğimde bunun sensörü yok araba o yüzden aptal gibi çalışyor dedi ....
avans ayarını yaptırıyorum. benzin hava karışım ayarını yaptırıyorum. ustanın yanıdan ayrılıldiğim gün araba süper çalışıyor....iki gün sonra
araba dengesiz çalışmaya başlıyor...şöyleki.bi oluyor çekişi güzel bi oluyor gitmiyor....göstergede rolanti oynamadığ halde araba sarsıntılı çalışıyor...

distribitör ayarı sanki tutmuyor gibi hani avansıyla oynarsınızda bi çeker bi düşer... bi rolanti yükselir bi düşer onun gibi
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1897 : Şubat 09, 2012, 08:25:09 »
hocam senın ustanın dedıgı katalizatör mi acaba.
+ aracının yakıtını vs yazarsan daha ıyı yardımcı olacaktır arkadaşlar. benzın?,  lpg ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #1898 : Şubat 09, 2012, 09:10:34 »
arac benzin + lpg   ama yakıtın cinsi önemli değil ...benzin de optimum değerleri yakalayamazsak lpg de de çok yakıyor...
ayrıca benzinde yakıtı normale çekebilirsem belki lpg kullanmam..çünkü ilk aldığımda yaklaşık bir yıl önce benzinde aşırı yakınca mecburen lpg taktırdım...
usta katalizör demişti...ama   ------lambda sensörü ------ oksijen sensörü ---katalizor---aynı şeyler mi farklı mı bilmiyorum,
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1899 : Şubat 09, 2012, 10:12:47 »
Şimdi şöylke bir surum var .Katalizatör xei ve gli olan modellerde var .Aynı şekilde lamda sensörüde bu araçlarda var diye biliyorum .Oksijen ( MAF ) sensörü de yok diye biliyorum 98 gli spcial olanlarda olabilir. Bu parçalar her biri farklı şeyler fakat .Sizin aracınızda bu parçaların hiçbiri olmayabilir .Mesela benim aracım 97 XLİ  katalizatör yok - lamda ( oksijen) sensörü yok.Maf sensörü yanlış bimiyorsam 99 model 5 afe lerde yani sabancı üretimi olanlarda var . Birde şöyle bir durum var araç neye göre çok yakıyor.Mesela 100 km kaç litre yakıt tüketimi var şehir içi şehir dışı yakıt tüketimi ne .Yaz ayların şehir içi 8-9 litre kışın 11-12 litre yakabilir.Eger degerler bunların çok üzerinde ise bir anoırmallik var  zaten fabrika verisi şehir içi 10 litre diyor .Uzun yok 6 litre