0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anıl teyp yatagını bozmadan herhangi bir teyip montaj eden yere git.Onlarda sökme anahtarı dedikleri parçalar var u şeklindedir seninki aynı anda ikisinide sokup ikiyana daogru kastırıp kızaktan çekerler .Eger anahtardan bulursan sende aynı işlemi yapabilirsin .
selam arkadaslar ..arabanın kış bakımlarını yaptırdım...buji hava filtresi yağ vb hatta eksoza cihaz bağlattırıp hava benzin karışım ayarını avans ayarını da yaptırdım.. ama yine çok yakıyor... yapacak bir şey kalmadı... 100 km ye yaklaşık 13-14 lt lpg yakıyor..benzinde ise 100 km ye 10 lt yakıyor... çekişi fena değil ....
Benim araç kışın LGP'de 15-16 lt, benzinde 13-14 litre yakıyor. Gideceğim yere vardığımda motor daha ısınmamış oluyor, şehirde yollar bozuk olduğundan sadece 1. ve 2. vitesli gidebiliyorum. Ama yazın denedim. Nahçivanda klima açık şehir içi 8 litreye düşüyor. Havalar ısınınca düşecektir yakıtınız.
selam arkadaslar ..arabanın kış bakımlarını yaptırdım...buji hava filtresi yağ vb hatta eksoza cihaz bağlattırıp hava benzin karışım ayarını avans ayarını da yaptırdım.. ama yine çok yakıyor... yapacak bir şey kalmadı... 100 km ye yaklaşık 13-14 lt lpg yakıyor..benzinde ise 100 km ye 10 lt yakıyor... çekişi fena değil ....bi şeyi sormak istiyorum....96 1,6 gli otomatik. lerde katalizor varmı... yoksa bizim oksijen sensörü hangisi aklıma gelmişken soğuk havalarda sabahleyin 15-16 devirlerde açıyor..araç iyice ısınıncı ancak normale dönüyor..çok yüksek açması normalmi yoksa başka bi şey mi var bilmiyorum....sizinkiler nasıl normalde kaç da açması lazımmm..
termostatını kontrol ettir.
Efsaneciler selam, nasılsınız ? Rav4'cü Atilla Amcama da selamlar..
Selam efsaneciler Gün geçmiyor ki başka bir ses başka bir sorun peydah oluyor . Tabi sorun mu tam da bilmiyorum.Ankara nı -20 -23 leri gösterdigi bugünlerde .Sabah arabamı çalıştırdım şık çalıştı çok güzel çalıştırdıktan sonra ayagımı debriyajdan çektim bir gayırtı sesi basıyorum kesiliyor çekiyorum başlıyor neyse hareket ettim .1 km felan sonra biraderi aldım .Orada dinledim ses kesilmiş.Bu soguklarda bu tip bir sesin gelmesi normal mi.Araç 2-3 gündür kullanılmıyor onunda etkisi olabilir mi ?
Yücel abi aynı ses bizim arabadada var ve bildiğin gibi ankara iki gündür en soğuk günlerini yaşıyor. Artı olaraktan arabayı sabah ilk çalıştırdığımızda marş motorundan gelen 'kııjjjkk' şeklinde bi sesde duymaktayız. sadece ilk marşta ve araba biraz ısındıktan sonra stop edip marşa bastığımda kesiliyo ama her sabah çalıştırıken oluyo. Marş motorunun sökülüp temizlenmesi yağlanması felan gerekliymiş herhalde bu konuyla ilgili birşeyler okumuşutum bi ara daha ayrıntılı bilgisi olan varsa açıklamalarını rica ediyorum . Teşekkürler..