Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165083 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1860 : Ocak 28, 2012, 14:35:50 »
Anıl teyp yatagını bozmadan herhangi bir teyip montaj eden yere git.Onlarda sökme anahtarı dedikleri parçalar var u şeklindedir seninki aynı anda ikisinide sokup ikiyana daogru kastırıp kızaktan çekerler .Eger anahtardan bulursan sende aynı işlemi yapabilirsin .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1861 : Ocak 28, 2012, 14:38:33 »
Anıl teyp yatagını bozmadan herhangi bir teyip montaj eden yere git.Onlarda sökme anahtarı dedikleri parçalar var u şeklindedir seninki aynı anda ikisinide sokup ikiyana daogru kastırıp kızaktan çekerler .Eger anahtardan bulursan sende aynı işlemi yapabilirsin .
Teşekkürler yücel abi.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1862 : Ocak 28, 2012, 16:59:33 »
Yücel abi bu arada sana bi sorum daha olacaktı. Bizim araçta ne zmaan yağmur yağsa veya yıkasak arabayı kapı eşiklerinde su oluyo sadece ön kapı eşiklerinde ve bu su kapı döşemesi ile kapının arasından geliyor. cam kaldırma modülü montajı sırasında   kapı içindeki naylon yırtılmıştı bu su o yırtıktan geliyor olabilir mi? birde bu giren su yüzünden kapı döşemesi çıkıntılı şekilde hafif yamulmuş durumda (içine su çekmiş). acaba senin arabadada böylemi, kapı eşikleri ıslanıyomu yağmur yağdığında veya yıkadığında.

-Sanırım kapı içine cam fitillerinden su girmesi normal. ama ordan akması ve kapı döşemesine zarar vermesi normal bi durum gbi gelmedi bana.
Cevap için şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1863 : Ocak 28, 2012, 18:04:56 »
Valla dedigini konuya tam hakim degilim benimnaracımda camlar manuel ayrıca kapı döşemeleri hiç sökülmedi .Bence senin kapı cam fitillerinde bir anormallik olabilir eger yırtık felan varsa su oralardan alır başka biryerden alacagını sanmıyorum .Kapı döşemesinin içindek naylon sadece ses izalasyonu için hatta onın üzerine izalasyon malzemesi kaplarsan aracın daha sessiz olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1864 : Şubat 01, 2012, 09:21:29 »
selam arkadaslar ..arabanın kış bakımlarını yaptırdım...buji hava filtresi yağ vb hatta eksoza cihaz bağlattırıp hava benzin karışım ayarını avans ayarını da yaptırdım.. ama yine çok yakıyor... yapacak bir şey kalmadı... 100 km ye yaklaşık 13-14 lt lpg yakıyor..
benzinde ise 100 km ye 10 lt yakıyor... çekişi fena değil ....
bi şeyi sormak istiyorum....96 1,6 gli  otomatik. lerde katalizor varmı... yoksa bizim oksijen sensörü hangisi

aklıma gelmişken soğuk havalarda sabahleyin 15-16 devirlerde açıyor..araç iyice ısınıncı ancak normale dönüyor..çok yüksek açması normalmi yoksa başka bi şey mi var bilmiyorum....sizinkiler nasıl normalde kaç da açması lazımmm..
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1865 : Şubat 01, 2012, 11:31:19 »
selam arkadaslar ..arabanın kış bakımlarını yaptırdım...buji hava filtresi yağ vb hatta eksoza cihaz bağlattırıp hava benzin karışım ayarını avans ayarını da yaptırdım.. ama yine çok yakıyor... yapacak bir şey kalmadı... 100 km ye yaklaşık 13-14 lt lpg yakıyor..
Benim araç kışın LGP'de 15-16 lt, benzinde 13-14 litre yakıyor. Gideceğim yere vardığımda motor daha ısınmamış oluyor, şehirde yollar bozuk olduğundan sadece 1. ve 2. vitesli gidebiliyorum. Ama yazın denedim. Nahçivanda klima açık şehir içi 8 litreye düşüyor. Havalar ısınınca düşecektir yakıtınız.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1866 : Şubat 01, 2012, 11:34:03 »
Benim araç kışın LGP'de 15-16 lt, benzinde 13-14 litre yakıyor. Gideceğim yere vardığımda motor daha ısınmamış oluyor, şehirde yollar bozuk olduğundan sadece 1. ve 2. vitesli gidebiliyorum. Ama yazın denedim. Nahçivanda klima açık şehir içi 8 litreye düşüyor. Havalar ısınınca düşecektir yakıtınız.
  termostatını kontrol ettir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1867 : Şubat 01, 2012, 11:38:18 »
bi şeyi sormak istiyorum....96 1,6 gli  otomatik. lerde katalizor varmı... yoksa bizim oksijen sensörü hangisi

aklıma gelmişken soğuk havalarda sabahleyin 15-16 devirlerde açıyor..araç iyice ısınıncı ancak normale dönüyor..çok yüksek açması normalmi yoksa başka bi şey mi var bilmiyorum....sizinkiler nasıl normalde kaç da açması lazımmm..
    arabanda otomatik jigle olduğundan soğukken rölanti yüksek olur, ısınınca normale döner. buji ve hava filtresini servisten almadıysan fazla yakıt yakarsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1868 : Şubat 01, 2012, 11:46:31 »
  termostatını kontrol ettir.
Atilla Amca aracı ilk aldığımda termostatını servisten orijinali ile değiştirtmiştim. Benim motor ısınmıyordan kastım Iğdır küçük yer olduğundan aracı genelde şehir içi kullanmıyorum ama kullanınca da mecburen kısa mesafede kullanmak zorunda kalıyorum. Gideceğim yer araç ile 2-3 dakika sürüyor. Yoksa 5 dakikada motor hemen ısınıyor.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #1869 : Şubat 01, 2012, 11:48:39 »
Efsaneciler selam, nasılsınız ? Rav4'cü Atilla Amcama da selamlar.. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1870 : Şubat 01, 2012, 12:04:41 »

evet yücel abime katılıyorum bende vardı o parcadan kendi orjinal teybimim öle cıkarbildim.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1871 : Şubat 01, 2012, 12:05:43 »
quote author=Alperen Kayımoğlu (7429) link=topic=27090.msg546524#msg546524 date=1328089719]
[/quote]
a.s Alperen abi nerelerdesin fazla girmeye vaktin olmuyo sanırım :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1872 : Şubat 01, 2012, 12:26:40 »
eyvallah Alperenciğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #1873 : Şubat 01, 2012, 13:06:21 »
atilla abi eyvallah... bir kaç denemeden sonra hava filtresini ve bujileri servisten alıyorum...bujiler zaten diyarıyla nerdeyse aynı hava filtresinde biraz fiyatfarkı  var o da önemli değil...bi daha araç alacağım zaman lpg düşünmüyorum..her kış aynı dert en azından benzinde böyle bir problem yok..
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #1874 : Şubat 01, 2012, 13:09:10 »
adnan bey map sensörünün yanında hava benzin karışım sensörü ayar yeri var..eksozdan karışım ayarını kotnrol ettirip ayarını yaptırın karışım normale dönünce --sonra gaz ayarı yaptırın...bi de bujileri ngk deneyin bayağı farkediyor..
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1875 : Şubat 02, 2012, 10:16:46 »
Selam efsaneciler

Gün geçmiyor ki başka bir ses başka bir sorun peydah oluyor . Tabi sorun mu tam da bilmiyorum.Ankara nı -20 -23 leri gösterdigi bugünlerde .Sabah arabamı çalıştırdım şık çalıştı çok güzel çalıştırdıktan sonra ayagımı debriyajdan çektim bir gayırtı sesi basıyorum kesiliyor çekiyorum başlıyor neyse hareket ettim .1 km felan sonra biraderi aldım .Orada dinledim ses kesilmiş.Bu soguklarda bu tip bir sesin gelmesi normal mi.Araç 2-3 gündür kullanılmıyor onunda etkisi olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1876 : Şubat 02, 2012, 10:22:09 »
Selam efsaneciler

Gün geçmiyor ki başka bir ses başka bir sorun peydah oluyor . Tabi sorun mu tam da bilmiyorum.Ankara nı -20 -23 leri gösterdigi bugünlerde .Sabah arabamı çalıştırdım şık çalıştı çok güzel çalıştırdıktan sonra ayagımı debriyajdan çektim bir gayırtı sesi basıyorum kesiliyor çekiyorum başlıyor neyse hareket ettim .1 km felan sonra biraderi aldım .Orada dinledim ses kesilmiş.Bu soguklarda bu tip bir sesin gelmesi normal mi.Araç 2-3 gündür kullanılmıyor onunda etkisi olabilir mi ?

kayış donmuştur abi cok görme arabayada, benimde basıma öle gelmişti bikere arabanın suyuna kadar heryeri donmuş tek marsta aldı fakat kayışı ve kasnağı kopardı. :) kısın fazla canını sıkma seslerden dolayı abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1877 : Şubat 02, 2012, 11:59:55 »
Yücel abi  aynı ses bizim arabadada var ve bildiğin gibi ankara iki gündür en soğuk günlerini yaşıyor. Artı olaraktan arabayı sabah ilk çalıştırdığımızda marş motorundan gelen  'kııjjjkk' şeklinde bi sesde duymaktayız. sadece ilk marşta ve araba biraz ısındıktan sonra stop edip marşa bastığımda kesiliyo ama her sabah çalıştırıken oluyo. Marş motorunun sökülüp temizlenmesi yağlanması felan gerekliymiş herhalde bu konuyla ilgili birşeyler okumuşutum bi ara daha ayrıntılı bilgisi olan varsa açıklamalarını rica ediyorum . Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1878 : Şubat 02, 2012, 13:23:55 »
Sagol anıol benim marş motorun o tarz bir ses yokta sadece bahsettigim gibi bir ses söz konusu ustamla görüştüm zaten durumu anlattım abi bu sogukta bütün arbalardan gelir o ses dedi yaglayınca keser dedi .Bende dedim zaten 1-2 km re gittikten sonra ses felan kalmıyor dedim .Valla kış olunca arabanın her yerinden farklı bir se geliyor . Arabalarada hak veriyorum.biz canlı kanlıyız sabit +36 dereceyiz o halde soguga 5 dakika dayanamıyoruz .otomobiller hem metal yıgını + bir ısınma kaynakları yok belki günler bıyu sogugu yiyorlar haliylen sesler gelmesi normal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1879 : Şubat 06, 2012, 19:31:46 »
Yücel abi  aynı ses bizim arabadada var ve bildiğin gibi ankara iki gündür en soğuk günlerini yaşıyor. Artı olaraktan arabayı sabah ilk çalıştırdığımızda marş motorundan gelen  'kııjjjkk' şeklinde bi sesde duymaktayız. sadece ilk marşta ve araba biraz ısındıktan sonra stop edip marşa bastığımda kesiliyo ama her sabah çalıştırıken oluyo. Marş motorunun sökülüp temizlenmesi yağlanması felan gerekliymiş herhalde bu konuyla ilgili birşeyler okumuşutum bi ara daha ayrıntılı bilgisi olan varsa açıklamalarını rica ediyorum . Teşekkürler..

aynı sorun benim araçdada oluyor ilk çalıştırmada sonraki çalıştırmada olmuyor soğuğun getirdiği problemler olsa gerek
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~