Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165111 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1300 : Temmuz 29, 2011, 16:56:06 »
bu kapı olayı benımde basıma geldı. hatta o zaman kapıda kılıt bıraz teklıyodu yaglanması gerekıyodu. kapı kılıtlıyken kolu cekınce dırek degısık bır sekılde kılıtlıyodu, sonra ugras babam ugras .. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1301 : Temmuz 29, 2011, 17:13:52 »
ya camlar kapalıyken dışarıdaki birşeyi göstermek isteyen elini uzattığında cam yokmuş gibi düşünüp yüzüğüyle camı çizmesine ne diyeceksiniz :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1302 : Temmuz 29, 2011, 18:09:44 »
Efsaneciler sizin arçalarınızın çalışması nasıl test edermisiniz benim aracım sıralı sistem lpg li .ilk çalışmada motor sıcak soguk fark etmeksizin .marş 3-4-5 tur çevirmeden çalışmıyor.bazende daha gıv demeden şık çalışıyor kışın havalara baglıyordum ama şimdi hava sıcaklıgı 40 derece ama gene aynı bütün ateşleme sistemi degişti neredeyse gene aynı marş kömürlerine baktırmadım fakat marş basmamazlık yapmıyor zaten .sizden haber bekliyorum.veya başınıza bu tip bir olay geldiyse çözümü nasıl oldu söylerseniz sevinirim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1303 : Temmuz 29, 2011, 18:32:56 »
Efsaneciler sizin arçalarınızın çalışması nasıl test edermisiniz benim aracım sıralı sistem lpg li .ilk çalışmada motor sıcak soguk fark etmeksizin .marş 3-4-5 tur çevirmeden çalışmıyor.bazende daha gıv demeden şık çalışıyor kışın havalara baglıyordum ama şimdi hava sıcaklıgı 40 derece ama gene aynı bütün ateşleme sistemi degişti neredeyse gene aynı marş kömürlerine baktırmadım fakat marş basmamazlık yapmıyor zaten .sizden haber bekliyorum.veya başınıza bu tip bir olay geldiyse çözümü nasıl oldu söylerseniz sevinirim

Biz aracı geçen sene mart ayı başında aldık sanırım.sert soğuklarda bile tek marşta çalıştığını gördüm.1998 manual benzinli xei special.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1304 : Temmuz 29, 2011, 20:26:23 »
Sanırım kendimi yanlış ifade ediyorum arkadaşlar benim arcımda tek marşta alıyor .Fakat aracı çalıştırırken önceden gıv der ikinci kez gıv demeden çalışırdı yani anahtarı 1 saniyeligine cevirdiginizi düşünün.şimdi ise anahtarı çeviriyorum gıv gıv gıv gıv diye çalışıyor bunu merak ediyorum.yaz kış motor sıcak soguk fark etmeksizin yapıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1305 : Temmuz 29, 2011, 20:30:25 »
Sanırım kendimi yanlış ifade ediyorum arkadaşlar benim arcımda tek marşta alıyor .Fakat aracı çalıştırırken önceden gıv der ikinci kez gıv demeden çalışırdı yani anahtarı 1 saniyeligine cevirdiginizi düşünün.şimdi ise anahtarı çeviriyorum gıv gıv gıv gıv diye çalışıyor bunu merak ediyorum.yaz kış motor sıcak soguk fark etmeksizin yapıyor
  bilgisayarda avans kontrolu yaptır, buji ve hava filtren servistenmi alındı?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1306 : Temmuz 29, 2011, 20:54:51 »

Ben yanlış anlamış olabilirim.Atilla amcanın dediğini dikkate alın bencede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1307 : Temmuz 31, 2011, 15:10:56 »
ya camlar kapalıyken dışarıdaki birşeyi göstermek isteyen elini uzattığında cam yokmuş gibi düşünüp yüzüğüyle camı çizmesine ne diyeceksiniz :D :D
Hakkı bey esas daha beterini önceki aracımda yaşamıştım,amasya'dan gelirken arkadaşım benzinlikte şoför tarafındaki çöpe yanaşmamı istemiş ve daha camı açmama fırsat olmadan sol ön cama soda şişesini fırlatmıştı.Cam patlamamıştı ama çınlama sesi kulağımdan epey bir süre gitmedi.Saygıyla anıyorum kendisini her benzinlikte. :)
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1308 : Temmuz 31, 2011, 15:15:37 »
  bilgisayarda avans kontrolu yaptır, buji ve hava filtren servistenmi alındı?

Atilla abi bende de benzer bir durum oldu Bujileri-hava-yağ filtrelerini servisten aldım,eskileri de orjinal çıktı ayrıca ama eskisinde Yücel beyin dediği gibi tık diye dokunur dokunmaz alıyordu şimdi biraz daha zor çalışıyor gibi.Avans ayarını 70.000 de istermi ki? Bu arada ilginçtir ama Yücel bey'in yaşamakta olduğu çoğu olayı bende yaşıyorum.
Ayrıca arabayı stop edince "tıst" diye bir ses geliyor tam sağ ön yolcu koltuğunun ayak ucundan (motor kısmından) Hayırlara vesile olsun inşallah :)
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1309 : Temmuz 31, 2011, 19:52:49 »
Atilla abi bende de benzer bir durum oldu Bujileri-hava-yağ filtrelerini servisten aldım,eskileri de orjinal çıktı ayrıca ama eskisinde Yücel beyin dediği gibi tık diye dokunur dokunmaz alıyordu şimdi biraz daha zor çalışıyor gibi.Avans ayarını 70.000 de istermi ki? Bu arada ilginçtir ama Yücel bey'in yaşamakta olduğu çoğu olayı bende yaşıyorum.
Ayrıca arabayı stop edince "tıst" diye bir ses geliyor tam sağ ön yolcu koltuğunun ayak ucundan (motor kısmından) Hayırlara vesile olsun inşallah :)
  avans ayarı istemez. bakımı yapan yere git şikayetlerini söyle yanlış birşey vardır. parçaları aldığın yer resmi servis değilse filtre ve bujiler yan sanayidir. orj. resmi servis parçası taktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1310 : Ağustos 01, 2011, 00:09:22 »
Arkadaşlara herkse merhabalar..
1 buçuk ay önce 1996 Toyato corolla 1.3 ex klimalı araba aldım..İlk aldığımda herhangi bir ses yoktu..1 hafta sonra  frene hafif dokunduğumda founk founk founk diye ses yapıyordu..Zamanla bu ses direksiyona ve fren pedalına vurmayada başladı.Bana ön disklerden olduğunu söyledilr.Bende hem ön diskleri hemde balataları değiştirdim. Araca bindim test sürüşü için, aynı ses yine geliyor.Bu seferde arka fran balataşarının sertliğinden olduğunu söylediler.Onlarıda tornacıda çaktırdım...Arabaya bindim.Aynı ses çok çok azalmış şekilde devam ediyordu..Fakat son iki gündür hafiften yine artmaya başladı.Kafayı yemek üzereyim.Arabadan soğuyorum.Lütfen yardım edin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1311 : Ağustos 01, 2011, 04:15:23 »
Arkadaşlara herkse merhabalar..
1 buçuk ay önce 1996 Toyato corolla 1.3 ex klimalı araba aldım..İlk aldığımda herhangi bir ses yoktu..1 hafta sonra  frene hafif dokunduğumda founk founk founk diye ses yapıyordu..Zamanla bu ses direksiyona ve fren pedalına vurmayada başladı.Bana ön disklerden olduğunu söyledilr.Bende hem ön diskleri hemde balataları değiştirdim. Araca bindim test sürüşü için, aynı ses yine geliyor.Bu seferde arka fran balataşarının sertliğinden olduğunu söylediler.Onlarıda tornacıda çaktırdım...Arabaya bindim.Aynı ses çok çok azalmış şekilde devam ediyordu..Fakat son iki gündür hafiften yine artmaya başladı.Kafayı yemek üzereyim.Arabadan soğuyorum.Lütfen yardım edin...
   arkadaşlar avatar bilgilerinize mutlaka yaşınızı ve yaşadığınız yeri yazınki sizlere faydalı olabilelim. siz iki satıra kendi bilgilerinizi yazmaya üşeniyorsunuz, biz niye sizin için zahmete katlanalım. neyse işin aslına gelelim, toyota arabaya fren balatası çaktırılmaz!!!!!!!! arka kampanaya eğer fazla bozuk değilse hafif bir paso verilir ve TRW veya iyi bir marka fren pabuçları takılır. bulunduğunuz şehri bilsek belki bir usta tavsiye edebilirdik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1312 : Ağustos 01, 2011, 16:05:50 »
  avans ayarı istemez. bakımı yapan yere git şikayetlerini söyle yanlış birşey vardır. parçaları aldığın yer resmi servis değilse filtre ve bujiler yan sanayidir. orj. resmi servis parçası taktır.
Atilla abi burada o kadar öneri aldım sizden,yetkili servis harici bir yerden asla Yağ-Hava Filtresi,buji hatta triger setini almam :) Çorum-Şamlıoğlu'ndan aldım abi parçaların tamamını.Dışarıda başka bir özel serviste başında durarak taktırdım.Tekrardan kontrol ettireyim olmazsa.Hatta abi başıma öyle bir şey geldi ki kısaca anlatayım,
Toyota yetkili servisinden parçaları alırken indirim kampanyasından (%10 veya %20) yararlanamayacağımı söylediler,sebebini sorunca da "burada taktırmadığınız için" diyorlar,tamam burada takın dersem sadece yağ değişimi,bujiler ve hava filtresi değişimi için 80 Tl işçilik ödemem gerekiyor.Tamam işçilik fiyatları uygun olabilir ama abi 80 Tl'de fazladan ödemek hiç işime gelmedi sonra orada muhasebe müdürü olduğunu düşündüğüm bir beyin yardımıyla aldım.Biraz tuhaf geldi işin aslı,13 yaşındaki araca parça almaya gidiyorsun ama karşılaştığın durum bu.Yine de seviyorum abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #1313 : Ağustos 01, 2011, 17:01:31 »
Beni de aranıza alın efsaneciler  :D arkadaşın mersosuyla dün araçları yıkayalım dedik

96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1314 : Ağustos 01, 2011, 23:19:29 »
   arkadaşlar avatar bilgilerinize mutlaka yaşınızı ve yaşadığınız yeri yazınki sizlere faydalı olabilelim. siz iki satıra kendi bilgilerinizi yazmaya üşeniyorsunuz, biz niye sizin için zahmete katlanalım. neyse işin aslına gelelim, toyota arabaya fren balatası çaktırılmaz!!!!!!!! arka kampanaya eğer fazla bozuk değilse hafif bir paso verilir ve TRW veya iyi bir marka fren pabuçları takılır. bulunduğunuz şehri bilsek belki bir usta tavsiye edebilirdik.
Atilla bey profilimi düzeittim.Haklsınız.. :) Ben İzmirde oturuyorum.Yen Toyotacılardanım.Tamircim tornacıya arka balataları çaktırdığını söyledi. Eğerki İzmirde tanıdığınız çok sağlam toyota ustası varsa acilen tavsiyenizi beklerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1315 : Ağustos 02, 2011, 00:27:25 »
Atilla bey profilimi düzeittim.Haklsınız.. :) Ben İzmirde oturuyorum.Yen Toyotacılardanım.Tamircim tornacıya arka balataları çaktırdığını söyledi. Eğerki İzmirde tanıdığınız çok sağlam toyota ustası varsa acilen tavsiyenizi beklerim..
    Yavuz kardeşim İzmirde tanıdığım usta yok ama arkadaşlarım ızın olabilir. İzmirde güvenilir ustası olan kardeşlerimizin Yavuza tavsiyelerini bekliyoruz. Yavuz toyota parçası satan parçacılardan iyi usta bilip bilmediklerini sor mutlaka vardır, git onlarla görüş, birinde karar kıl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1316 : Ağustos 05, 2011, 11:38:10 »
 Atilla abi merhaba yine bir sorum var sana ben seyir halindeyken lastigin arasına sanki tas girmste ses yapiyor gibi zaman zaman sagdan genelde soldan çıt çıt ses duyuyorum bunu neden yapar önemli bir sorun mudur??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1317 : Ağustos 05, 2011, 12:00:15 »
Atilla abi merhaba yine bir sorum var sana ben seyir halindeyken lastigin arasına sanki tas girmste ses yapiyor gibi zaman zaman sagdan genelde soldan çıt çıt ses duyuyorum bunu neden yapar önemli bir sorun mudur??
    Bugra  uzaktan birşey denemez, tamirciye göstermek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1318 : Ağustos 05, 2011, 13:41:37 »
lastiğe giren taş yüzünden benim aracımdan da ona benzer ses geliyor. taş çıkınca (çamurluğa vb. yere vuruyor) ses de kesiliyor. seninki de öyledir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1319 : Ağustos 08, 2011, 10:23:13 »
  93 Model Corolla GL otomatik vites aracımı ayrılmak zor olsada 11750 TL ye sattım..Aracın bende oldugu sure boyunca sorularımı cevaplayan basta Atilla abi olmak uzere herkese yardımları için teşekkür ederim.