Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1180 : Haziran 27, 2011, 23:00:19 »
Herkese cümleten ii akşamlar. Arkadaşlar geçenlerde efsaneyle bir sıkıntı yaşadım çok dik olan bir rampayı çıkarken (1. vitesle) bu ara arabada 4 kişiydik ayrıca bagaj da doluydu. Hararet göstergesi yükseldi tam olarak olmasa da su kaynattı. Arabayı dinlendirdikten sonra sanayiye giderek arabayı gösterdim. Usta termostatın geç açtığını söyleyerek termostadı değiştirdi. Fkat aynı yokuşu tekrar çıkarken hareret orta seviyeden 1 çizgi üste çıktı bu sefer arabada 3 kişiydik. Zannımca yokuş devam edecek olsaydı yine hararet yükselecekti. Acaba böyle bi sorunla karşılaşan var mı ya da bir fikri olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
      Hakan efsaneye 10 kişide binsen çöldede gitsen hararet yerinden oynamaz.  eğer ileri zekalı biri antifrizsiz olarak kullandıysa devirdaim kanatları aşınmış veya kırılmıştır. devirdaimi söktürüp kontrol ettir, devirdaim bozuksa değiştir, sağlamsa fan müşirine baktır (termostatı servisten aldığını kabul ederek yazıyorum aksi halde piyasadan aldıysan eski haline gelmesi zor) bozuk olabilir.  enson da radyatörü temizlet.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1181 : Haziran 27, 2011, 23:04:51 »
Belki başka bir bölümde sorun olabilir , aracınızda hiç devir daim pompası değiştimi değişmemişse bence hararet yükselmesi normal çünkü efsane kasalarda devir daim pompası zaman geçtikce özelliğini yitiriyor.
    Hasan eğer antifrizsiz kullanmadysan ve en geç iki senede bir suyu ve antifrizi değiştirdiysen devirdaim kolay kolay bozulmaz. benim efsane 94 225 bin daha orj. pompa üstünde ibre milim oynamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir ayrıcalıktır...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1182 : Haziran 27, 2011, 23:15:30 »
Atilla Abi bizim usta radyotör kapağını açıp suya baktığında (araba çalışır vaziyette) ara ara hava kabarcıkları geliyordu bundan biraz huylandı üst kapak contasında sıkıntı olabileceğini düşündü ne dersin sen bu duruma?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 98 Corolla XEI Special
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1183 : Haziran 27, 2011, 23:39:48 »
Efsaneyi amcama vermiştim ön cama kurşun sıkmış şerefsizin birisi (çünkü daha öncede aynısını amcamın arabaya yaptılar ) önceki konulara baktım ön cam için 1000 tl gibi bi rakam geçiyo doğrumudur ön camın servis fiyatı nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1184 : Haziran 28, 2011, 00:13:31 »
Efsaneyi amcama vermiştim ön cama kurşun sıkmış şerefsizin birisi (çünkü daha öncede aynısını amcamın arabaya yaptılar ) önceki konulara baktım ön cam için 1000 tl gibi bi rakam geçiyo doğrumudur ön camın servis fiyatı nedir ?

tecrübeyle sabittir 847 +işçilik dediler bana dışarda 150 tl ye takdırdım
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1185 : Haziran 28, 2011, 00:22:42 »
   Herkese merhaba, 93 gli otomatik aracim var asagı yukarı 8 ay once bizim elimize gecti yani oncesi hakkında hicbir bilgim yok babamda alırken dogru durust kontrol ettirmemis baktırmamıs konuya geleyim yavas yavas bugun toyotanın ucretsiz check upı oldugunu ogrenp randevu alip arabaya check up yaptırdım ve 2.5 milyar civari bi masraf cıkardılar serviste plakanında degstgni ogrendm zaten 93 model olmasına ragmen 150 binde olması hic inandırıcı değildi tum bu nedenlerden dolayı deyim yerindeysede kıl kaptım fakat bi yandanda aracı cok seviyorum servis bana bunları yaptırırsam araca uzun sure sorunsuz binebilcegmi soyledi benim merak ettigim 93 model araca bu masrafı yapmak mantıklımı ya da bunu servistemi yapmak mantıklı yada sanayidemi? veya bu masrafa hic girmeyip aracı satmalımıyım? daha once babam yag kacırması icin 300 tl civari masraf yapms ama cozum olmamıs servise gore degismesi gereken seyleride ekliyorum ayrıca servis fisinde soyle bi not var "ön rank ve eksantrik kecesinde yag kacagi var triger kayısının degismesi gerekiyor" tecrubeli insanlardan yorum fikir bekliyorum ozellikle atiila abi sizin fikirlerinizi merak ediyorum? ne yapmalıyım sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1186 : Haziran 28, 2011, 00:42:20 »
yag pompa kapak kecesi 17.57 TL
boru,direksiyon basınc    247 TL

on aks koruk takımı 2 adet 370 TL

krank mil kecesi   12.5 TL

gergi rulmani triger 125 TL

triger kayısı 53 TL

conta 4 adet 64 TL

rot arka gergi 2 adet 352 TL

koruk direksiyon rot 2 adet 67 TL

conta, kılbutor kapak 23TL

d,reksiyon tamir takımı 156 TL

yag musiri 42 TL

bunlar sadece parca ucreti bide iscilik ucreti var sizce tum bunları yaptırdıktan sonra sorunsuz uzun sure binebilrmym ve bunları serviste yaptırmakmı mantıklı olan? ya d a satmakmı ? tum bunlardan sonra dikis tutarmı? kafam cok karısık lutfen yorumlarınızı esirgemeyn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 98 Corolla XEI Special
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1187 : Haziran 28, 2011, 00:58:50 »
tecrübeyle sabittir 847 +işçilik dediler bana dışarda 150 tl ye takdırdım
Teşekkür ederim Salih gitti güzelim cam bakalım yarın napcaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1188 : Haziran 28, 2011, 09:04:43 »
Buğra iyice araştırarak iyi bir toyotacı bul. listeyi göster, triger seti hava,yağ filtresi buji gibi parçaları servisten al. arka gergilerin lastık burçları değişir piyasada bulursun 5-10 liradır tamirc in seni yönlendirir. eğer km den emin değilsen mobil1 5w50 peaklife yağ koy.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1189 : Haziran 28, 2011, 11:27:13 »
Atilla abi radyatörü bazen (çamurlu olduğu için) kendim basınçlı su tutarak temizliyorum, iyi mi yapıyorum acaba? bir de antifirizi ne kadar koyalım. teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1190 : Haziran 28, 2011, 16:18:44 »
[qu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1191 : Haziran 28, 2011, 16:21:00 »
Buğra iyice araştırarak iyi bir toyotacı bul. listeyi göster, triger seti hava,yağ filtresi buji gibi parçaları servisten al. arka gergilerin lastık burçları değişir piyasada bulursun 5-10 liradır tamirc in seni yönlendirir. eğer km den emin değilsen mobil1 5w50 peaklife yağ koy.

tesekkur ederim abi cevabın icin acaba bana forumda adanada iyi bir toyotaci onerecek birileri varmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1192 : Temmuz 01, 2011, 15:52:12 »
bridgestone B330 Evo aldım dün 4 adet
harika bir yol tutuşu var...
4 teker + balans = 450 tl
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1193 : Temmuz 01, 2011, 18:47:03 »
Efsane ile 10 günde 2700 Km yol yaptım,
Yola çıkmadan önce bakımlarını yetkili servisten Buji,Hava-Yağ filtrelerini alıp dışarıda ustama 10/40 (Elimde olduğundan para vermedim) motor yağını ve direksiyon+fren hidroliklerini değiştirttim.Fiyatları paylaşacaktım ama listem evde kaldı maalesef.
2.333 Km'ye kadar olan ortalamaya bakınca 192,85 Lt. Lpg tüketmişim,yani ortalama 8,26 Lt/100 Km'deki tüketimim(200-220 Km'si şehir içi),ama efsaneyi düzgün kullandığım söylenemez.Rampalarda sürekli gaz pedalına yüklenmem,ani hızlanmam-yavaşlamamın buna fazlasıyla etkisi var.Yani istikrarlı bir sürücü olarak belli hız limitlerinde gitmedim.Sonuçta tek kelime ile mükemmel zevk aldım yolculuktan,tek sorunum biraz yüksek sürate çıkınca hava akımını motorun altında hissetmem ve aracın burnu havadaymış gibi gitmesi.Birde bozuk satıhlı,dalgalı yollarda viraja girince aracın hakimiyetini kaybedecekmişim gibi bir his uyandı içimde,o yüzdende temkinliydim.Klimanın yokluğunu sadece Antalya ve İzmir'de şehir içi trafiğinde hissettim,onun dışında uzun yolda fanlar gayet yeterliydi.Efsane kasayı tercih etmenin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım.Herkese kazasız,belasız,cezasız yolculuklar diliyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1194 : Temmuz 01, 2011, 19:37:23 »
Atilla abi radyatörü bazen (çamurlu olduğu için) kendim basınçlı su tutarak temizliyorum, iyi mi yapıyorum acaba? bir de antifirizi ne kadar koyalım. teşekkür.

iyi yapıyorsun fakat düzgün antifiriz koyup soğutma suyunu her sene değiştirirsen bir daha çamurlu olmaz. shell in konsantre antifirizi var 2 kilosu yeterli olur. yağmur suyunu biriktirip tülbentle süzüp koyarsanız arabanıza iyilik yaparsanız, olmazsa safsu alıp koyabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1195 : Temmuz 04, 2011, 10:41:08 »
arkadaşlar efsane yıllık km sını yaptı. karadeniz yolunda 2700  km yaptık. ( can aynı yerlere mı gıttık yoksa )  hersey ıyı hostuda sümela manastırına tam dolu arabayla çıkmak efsanenın dılını cıkardı dısarı :) banamısın demedı ama.
yakıtım cok ıyı ama yazmıyorum. ne zaman yazsam artıyor cunku.
bu arada arabanızı cok kırlı arabaların yanına cok temız ve hatta cılalı sekılde kesın bırakmayın. durzuler yıne cızmısler. 3-4 cm anca ALLAH tan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1196 : Temmuz 04, 2011, 20:23:26 »
arkadaşlar efsane yıllık km sını yaptı. karadeniz yolunda 2700  km yaptık. ( can aynı yerlere mı gıttık yoksa )  hersey ıyı hostuda sümela manastırına tam dolu arabayla çıkmak efsanenın dılını cıkardı dısarı :) banamısın demedı ama.
yakıtım cok ıyı ama yazmıyorum. ne zaman yazsam artıyor cunku.
bu arada arabanızı cok kırlı arabaların yanına cok temız ve hatta cılalı sekılde kesın bırakmayın. durzuler yıne cızmısler. 3-4 cm anca ALLAH tan.
Hakan bey,bir karadeniz turuda ben istiyorum ama bir türlü denk getiremedim.Ben Çorum'dan,Antalya-Olimpos-Kemer oradan da İzmir'e gidip,Çorum'a geri döndüm.Bu arada benim araba pis olmasına rağmen Olimposta 8-10 Cm'lik bir çizik atmışlar araba azmanları.Ne anlarlar anlamıyorum 13 yaşındaki efsaneyi çizmekten,hani yeni lüks bir araç olsa,hırs derim,çekememezlik derim.Buna diyecek bir şeyde bulamıyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1197 : Temmuz 05, 2011, 09:04:43 »
işte adamlar çekemiyor. 13 yıllık efsane ama bizim arabadan diri duruyor diye çiziyor Allahtan korkmaz kuldan utanmazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1198 : Temmuz 05, 2011, 14:37:50 »
Seçimlerin yapıldığı gün yola çıkmştım. Kilometre 162 bin küsürlerde idi. Iğdır'dan direk Erzurum Ankara üzerinden Afyon'a gittim. Orada araca dört dörtlük bir bakım yaptırdım. 2 hafta kaldıktan sonra Konya, Adana, Antep, Urfa, Diyarbakır, Bitlis Erciş üzerinden tekrar Iğdır'a geldim. Araçta dört kişi vardık, Adana'dan Bitlis'e kadar klimayı kapatamadım. Çok güzel bir yolculuk oldu. Nazar değmesin araç hiç te 16 yaşında değil sanki. şu anda kilometre 166 bin küsürlerde. Ramazan bayramına gidince tekrar yağ değişimi olacak artık.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1199 : Temmuz 05, 2011, 14:53:55 »

yerden göğe kadar haklısın,bunun başka izahı yok puştluğuna yapıyolar
3 defa başıma geldi abi
bi defasında bagaj kapagının üstüne bişey atmışlar boyayı sıyırmış almış (rütuş yaptım pas kapmasın diye)
bi zaman sonra kapıya vurmuş tekmeyi içeri geçirmiş insafsız
en son bu yakınlarda kapı tutamağının üs kısmını öyle bi çizmişki ..... herif,boyayı kazımış saca kadar.orayıda rütuşladım
bakalım daha neler olcak :(