oohhh ohhh aman aman olmasın
geçen seferki gulf yağ 10000 km'de iki çizgi ortasının biraz üstüne kadar düştü. Bence mahsuru yok düşebilir. üretici iki çizgi arası her aralık normal diyor

Castrol magnatecde de bundan daha kötüsü olmaz onu biliyorum en azından
Sıkıntı yok abicim kullan gulf'tan iyi çıkar sonuçta castrol yılların markası 
Gulf'un hakkını yemem çok memnun etti her koşulda o markada

Ama işte sonlara doğru yağ çıkarken gördüm boza gibi olmuş, çamurumsu bir görüntüsü vardı bu hoşuma gitmedi sadece
gerçekten okuyunca sesli güldün mü peki ? 
Hakikaten güldüm annem noldu falan dedi
Hakikaten güldüm annem noldu falan dedi 
hah o zaman tamam

deyimin işlevini kaybetmesini istemem
Turkay, tom ortasini bulayim dersen Castrol tam sentetik 0W-30 kullan. Castrol Edge 0W-30 ya da Castrol Syntec 0W-30 isimleriyle satiliyor. Onceden SLX diye satiliyormus.
30'u 30'la 40 arasinda. 4 mevsim koruma.
http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9014073&contentId=7027066Yag sentetik olduktan sonra 5W-30 da cok iyi koruma saglar. Ben 5W-30'u ilk yag degisimi disinda kullanmadim hic.
Toyota Sienna'da 5W-30 oneriliyor. Ilk degisimde insallah Mobil 1 5W-30 High Mileage deneyecegim. Motor yipranmis olabileceginden, yag sizintisini engellemek icin.
Yag sizintisi gormezsem, bir dahaki sefere Castrol 0W-30 dusunuyorum.
Burasi yazin Ankara kadar sicak oluyor, acaip de nemli. Kisin da Kars, Erzurum gibi. 0W-30 tam bana gore. Garanti altindaki yeni Corolla'nizda degil de Efsane'de kullanabilirsin.
garanti altındaki corollaya serviste 10w40 kullanıyorlar.. kitapçık 5w30 diyor.. bir de en iyi yakıt tüketimi için 0w20 mi ne önermişler.. tam da hatırlamıyorum
efsanede 0w30 ideal diyorsun yani?
Ben neredeyse 4-5 yag degisiminde Castrol Syntec 0W-30 kullandim, simdiki yag da Castrol Syntec 0W-30. Memnunum.Yakit tuketimi normal, motor 5W-30'a gore sanki daha atak.
Ozellikle kisin motoru daha da sessizlestiriyor.
Buradaki adi Syntec 0W-30, ama Ingiltere'de ve Turkiye'de Edge diye satiliyor gorunuse gore.
Tasidigi standartlar ayni, dizel aracta bile kullanilabiliyor. CF ozellikli. Turkay, arabani Izmir'de kullansan bile 40'a yakin bir agirlikta oldugu icin sana uyar.
Millet burada Castrol Syntec 0W-30 bulamayinca (her yerde satilmiyor, Almanya'dan ithal ediliyor) Mobil 1 0W-40 kullaniyor. Onun 40'i da 30 ile 40 arasinda bir yerde ve cabuk inceliyor.
ACEA A3/B3, A3/B4
API SM/CF
BMW Longlife-01
GM-LL-A-025, GM-LL-B-025
MB-Approved 229.3, MB-Approved 229.5
VW 502 00 / 503 01 / 505 00
Atilla amca'ya da efsanesinde kullanabilecegi nacizane tavsiyem Castrol Edge Sport 0W-40.
http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9014062&contentId=7027054
atilla abi de bana 0w40 öneriyor sürekli.. onu koymayı düşünüyordum.. ya onu ya da 0w30u koyarım bir dahaki sefere

mobil 1 5w30un 30u nasıl ahmet abi? yani sıcağa dayanıklılığı vs? 10w40, 0w40 ve 0w30a göre karşılaştırınca
Turkay, sentetik oldugundan col sicaginda(ve atak kullanimda) bile mineral 40-50'lik yagdan daha iyi korur motoru. En cok satilan yag burada 5W-30. Asiri dur kalkli trafikte, asiri kisa mesafelerde kullanilmadikca rahat 15bin km goturur.
Fiyat olarak en uygun sentetik hangisiyse ben onu alirim, 0W-40 , 0W-30 icinde hangisi ucuzsa. Ikisi de asagi yukari ayni viskozitede. Yag ureticilerinin web sitelerinde pour point/flash point vs test degerleri yer aliyor.Bu kalinlik incelik durumu oradan anlasiliyor.
Hepsini de sirasiyla dene bence.
M1 0W-40, Castrol Syntec/Edge 0W-30 5W-30'a gore daha uzun omurlu olabilir.BMW uzun degisim araligi standardini tasiyorlar ikisi de.
mobilin iddiası o yöndeydi ben de ona güvenerek 10w40ımı bırakıp 5w30a döndüm.. teşekkür ederim ahmet abim.. dediğin gibi hepsini bi deneyim.. ama 5w30dan an itibariyle çok memnunum
Arkadaşlar bende ilk defa aracıma 5w-30 yağ koydum biliyorsunuz; bizim araçlar yağ eksilttiği için değişiklik olsun dedim.
ne yaparsak yapalım bizim araçlardaki yağ eksiltme sorununu gideremeyiz...
bu arada aracım 2001 corolla sol special:)