Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152238 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1320 : Şubat 04, 2011, 09:44:10 »
Ercüment hocam senin araç yağ eksiltiyo mu?Takip ediyomusun?
Ha bu arada 10W40 larda full sentetik olmaması lazım evet, o yağlar yarı sentetik oluyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1321 : Şubat 04, 2011, 09:48:38 »
Ercüment hocam senin araç yağ eksiltiyo mu?Takip ediyomusun?
Ha bu arada 10W40 larda full sentetik olmaması lazım evet, o yağlar yarı sentetik oluyo...

Yaşınızı profilde paylaşmamışsınız ama eminki sizden küçüğüm oyüzden hocam,bey falan demeyin lütfen :)

Bizimki eksiltiyordu ama şuanda 3000 küsür km oldu hala eksiltme yok bor powerla çözdük işi.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1322 : Şubat 04, 2011, 09:52:45 »
Bizimki eksiltiyordu ama şuanda 3000 küsür km oldu hala eksiltme yok bor powerla çözdük işi.

3000 küsür km önce yağ ne kullandınız Ercü, benimkinin filtresinin etrafından kaçak var :( yağ boşalacak hafta sonu, boşalmışken değiştireyim istiyorum :) ne koysam kararsız kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1323 : Şubat 04, 2011, 09:57:16 »
Metimn hocam castrol 10W40 yarı sentetik olabilir, mobil 0W40 ful senteik olabilir.Diğerlerini boş ver.Ben antepte oturuyorum ,çetinkaya  mağazasında 55  TL civarıydı galiba uzculuk vardı bilginize ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1324 : Şubat 04, 2011, 09:58:32 »
3000 küsür km önce yağ ne kullandınız Ercü, benimkinin filtresinin etrafından kaçak var :( yağ boşalacak hafta sonu, boşalmışken değiştireyim istiyorum :) ne koysam kararsız kaldım.

Castrol magnetech 10w40 + bor power :) istersen ustada önerebilirim abicim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1325 : Şubat 04, 2011, 10:04:48 »
Metimn hocam castrol 10W40 yarı sentetik olabilir, mobil 0W40 ful senteik olabilir.Diğerlerini boş ver.Ben antepte oturuyorum ,çetinkaya  mağazasında 55  TL civarıydı galiba uzculuk vardı bilginize ....

Bazen biraz eksiltme yaşıyorum, bazen hiç yaşamıyorum. Tam anlam veremedim, aracı benden başka kullanan yok. Kullanım tarzı hep aynı oluyor. Önceki değişimde GULF diye bir marka 10W40 kullanmıştır. Acayip memnun kalmıştım. Ama bir ustamda ELF'in TAXIGAS LPG 'li araçları için çıkardığı ve önerdiği yağı var onu söyledi ? ;) eksiltme yapmaz, lpg'li motorlarla çok uyumlu vs salladı ama bilmiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1326 : Şubat 04, 2011, 10:06:24 »
Castrol magnetech 10w40 + bor power :) istersen ustada önerebilirim abicim :)
Şu bor power işine girmek istemiyorum ama usta kim PM atabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1327 : Şubat 04, 2011, 10:26:55 »
sevgili Ahmet hocam bende elekktronikçiyim,ucundan kıyısından meslekdaş sayılırız.şimdi yeni şahit olduğum bir olayı aktarayım.dün gittiğim bostancı sanayide frencinin bitişiği toyota tamirhanesiydi sahibi de Halil usta .eskiden bmw ciymiş 2002 lerdede ihtisası varmış.benim arabaya çok talip çıktı ama ret cevabı aldılar.radikal gazetesinin otomobil editörü ilker pehlivanlıda benim eve babasıyla gelip beyaz güvercinime talip olmuştu.neyse uzatmıyalım bu ustanın 2001 corollası var.şimdi yağ olarak eneos marka japon yağı satmaya yani kullanmaya başlamış.eneosun 3 tipi var,5w30,10w40 ve 20w50.yakında toyota Türkiyede ilk dolum olarak bu yağı kullanacakmış.eneosun mühendisi Halile arabasına 5w30 koyması gerektiğini söylemiş usta karşı çıkmış eksiltme yapar demiş.sonunda iddiaya girmişler,önceleri yağda eksiltme olmamış ama 2000 km den sonra eksilme başlamış,km dolunca kalan yağı ölçmüşler 2 litre.

:) Tabi ki tecrübe bazen mühendisliğe üstün gelir Atilla Bey. Ona kimse itiraz edemez...
O eneos, üstünde yazan numaraya göre biraz daha inceymiş diye duydum ama.. Japon deyince herkes mükemmel bir ürün bekliyor haklı olarak. Bilemiyorum ne derece geçerli..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1328 : Şubat 04, 2011, 14:59:34 »
ercüment şöyle bir durum var, bence bor power ile çözdüm diye güvenme.Çünkü eğer yağ sekmanı inelmişse bir süre sonra eksiltmeye mutlaka başlar.Bunu ispatlamanın en iyi yöntemi aracı özellikle yüksek devirde 3500-4000 rpm yani XXX-XXX km/saat tte uzun süre kullan.Mesela bu şekilde (yani yüksek devirde)şöyle müsait bir zamanda 700-800 km yap bakayım.Eğer o zaman yağ ekisltme 1-1,5 litre oluyorsa (yzni yağ çubuğunu dibini gçrüyosan )araban sekman istiyo demektir.Kardeş konu önemli, dikkat et.
Saygılarımla,
ahmet keleş
(eski bir makina bakım mühendisi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1329 : Şubat 04, 2011, 15:04:15 »
Metin hocam senin arızayı da ilk defa duyuyorum.Bazen eksiltme olup bazen olmamasın.Ama  yinede sıkı takip etmekte fayda var.
Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1330 : Şubat 04, 2011, 15:12:05 »
ercüment şöyle bir durum var, bence bor power ile çözdüm diye güvenme.Çünkü eğer yağ sekmanı inelmişse bir süre sonra eksiltmeye mutlaka başlar.Bunu ispatlamanın en iyi yöntemi aracı özellikle yüksek devirde 3500-4000 rpm yani XXX-XXX km/saat tte uzun süre kullan.Mesela bu şekilde (yani yüksek devirde)şöyle müsait bir zamanda 700-800 km yap bakayım.Eğer o zaman yağ ekisltme 1-1,5 litre oluyorsa (yzni yağ çubuğunu dibini gçrüyosan )araban sekman istiyo demektir.Kardeş konu önemli, dikkat et.
Saygılarımla,
ahmet keleş
(eski bir makina bakım mühendisi)

Yazın yağ değiştiğinde 1200 kmlik yola gidip geldi aynı seviyedeydi abicim :) Ve şöyle bi durum var babam bırakın 4000rpm'i vites değişimlerinde 3000ini görmez en fazla 2750 ama böyle kullanmasını seviyorum bir depo ile 850 900 kmyi buluyor :)

Ayrıca ramazan bayramında istanbula gidip geldik genelde yüksek hızlardadaydı mesela 5. vites 4000rpm ve üzerim hala aynı seviyede :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1331 : Şubat 04, 2011, 15:25:06 »
Türkiye'de en iyi araba, en az yakan arabadır. :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1332 : Şubat 04, 2011, 23:04:43 »
Anlaşılan arabanızda yağ eeksiltme sorunu yok Ercüment kardeş.Bu bence iyi.ancak bu araba 3800 rpm de 150 nm tork üretiyor.ondan sonraki devirlerde sen torka değil hıza çalışıyosun.BU aracı 3800 rpm (devirde) de yani 130-140 km/saat hızda kullanırsan gerçekten çok veerin alırsın, keyfine doyum olmaz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1333 : Şubat 04, 2011, 23:09:14 »
Anlaşılan arabanızda yağ eeksiltme sorunu yok Ercüment kardeş.Bu bence iyi.ancak bu araba 3800 rpm de 150 nm tork üretiyor.ondan sonraki devirlerde sen torka değil hıza çalışıyosun.BU aracı 3800 rpm (devirde) de yani 130-140 km/saat hızda kullanırsan gerçekten çok veerin alırsın, keyfine doyum olmaz. :)

Evet biliyorum ama işte benzin 4 lira insan bırakın 130-140ı 30-40la gitmeye korkuyor araçta lpgde olmadğı için dediğim gibi kullanılıyor sadece istanbul otobanında araba atak durumda onun dışında en fazla görücği km 130dur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1334 : Şubat 05, 2011, 20:25:51 »
Gel kuheylana takalım lpg yı kurtul be ercu.
Her fırsatta yaptıgın bu acıtasyonlar ıcıme tas gıbı oturuyor :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1335 : Şubat 05, 2011, 22:11:09 »
merhaba benim aracım 2003 corolla sol sedan otomatik  153.000 de 1200 km önce mobil 2000  10x40 koyduk yağ çubuğunda üstte iki nokta altta iki nokta var yanlış anlatmıyorsam üstten 2. noktada bu normal mi 1200 km de üst noktadan buraya geldi araç lpg li ve 1200 km yi şehir içinde yaptım
---------------------------------------
- 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik Beyaz 34 UCU 55
- 1996 Honda Euro Civic 1.6 iLS  Otomatik Yesil 34 D 9260
- 1995 Toyota Corolla 1.3 XL Yeşil 34 ROE 45

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1336 : Şubat 05, 2011, 22:32:49 »
Gel kuheylana takalım lpg yı kurtul be ercu.
Her fırsatta yaptıgın bu acıtasyonlar ıcıme tas gıbı oturuyor :D

Yapıcam daha durr :D

Ayrıca  lpgye hayırrr lpgye hayırrr :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gidişine Yollar Hasta!!
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1337 : Şubat 06, 2011, 01:51:12 »
YOLDA YAĞ SATANA 739,6 BİN LİRA CEZA
Yapılacak denetimlerde satılan madeni yağın üreticisinin tespit edilemediği durumlarda, 30 gün içerisinde üreticisine veya ürünü tedarik ettiği gerçek veya tüzel kişiye ait isim, fatura, adres gibi bilgileri yazılı olarak Kuruma veya Kurum adına denetim yapmakla yetkili kişilere beyan etmeyen kişiler madeni yağ üreticisi olarak kabul edilecek. Böylece madeni yağ lisansı olmadan satış yapan bu kişiler hakkında Kanunun ilgili maddesi uyarınca işlem yapılacak. Bu hüküm gereği yolda akaryakıt olarak yağ satanlara bu yıl için belirlenen 739 bin 666 TL ceza uygulanacak.

Madeni yağ üreticileri ve ithalatçıları piyasaya sunumunu yaptıkları madeni yağların amacı dışında kullanıldığının tespiti halinde öncelikli olarak bu durumu Kuruma bildirmekle yükümlü kılındı.

Söz konusu hüküm gereği madeni yağ üreticileri ürünlerini sattıkları kişilerin eylemlerinden, bir başka değişle akaryakıt olarak satılan ürünlerinden sorumlu olacak ve EPDK bu kişilere cezai işlem uygulayacak.

kaynak: www.haberturk.com
O Benim GÖLGEM...  Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1338 : Şubat 07, 2011, 21:51:08 »
merhaba benim aracım 2003 corolla sol sedan otomatik  153.000 de 1200 km önce mobil 2000  10x40 koyduk yağ çubuğunda üstte iki nokta altta bir nokta var yanlış anlatmıyorsam üstten 2. noktada bu normal mi 1200 km de üst noktadan buraya geldi araç lpg li ve 1200 km yi şehir içinde yaptım

merhaba benim soru kaynadı galiba
---------------------------------------
- 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik Beyaz 34 UCU 55
- 1996 Honda Euro Civic 1.6 iLS  Otomatik Yesil 34 D 9260
- 1995 Toyota Corolla 1.3 XL Yeşil 34 ROE 45

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1339 : Şubat 08, 2011, 23:35:31 »
1-Servis 10-40 yağ koyuyor.MArka olarak toyota veya mobil yağ kullanıyor.10-40 yağlar 10000 km de değişiyor.
2-10000 km yi dikkate almanı tavsiye ederim
3-Ölçüm yaptığında düşük gösteriyorsa yağ eksiltiyor demektir.Ancak yazın aşırı sıcatan buharlaşma olabilir.Bu çok fazla olmaz
4-Mobili öneririm.Zaten serviste de mobil kullanıyorlar.
5-10-40 yağlar yarı sentetik olduğu için hiç bir katkı maddesi kullanmayın.Zaten yağın üzerinde de yazıyor.
6-eğer serviste yaptırırsan hem yağ filtresini hem de tapa contasını değiştiriyorlar.Ancak dışarıda yaptıracaksanız yağ filtresini değiştirmeniz yeterlidir.