0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ercüment hocam senin araç yağ eksiltiyo mu?Takip ediyomusun?Ha bu arada 10W40 larda full sentetik olmaması lazım evet, o yağlar yarı sentetik oluyo...
Bizimki eksiltiyordu ama şuanda 3000 küsür km oldu hala eksiltme yok bor powerla çözdük işi.
3000 küsür km önce yağ ne kullandınız Ercü, benimkinin filtresinin etrafından kaçak var yağ boşalacak hafta sonu, boşalmışken değiştireyim istiyorum ne koysam kararsız kaldım.
Metimn hocam castrol 10W40 yarı sentetik olabilir, mobil 0W40 ful senteik olabilir.Diğerlerini boş ver.Ben antepte oturuyorum ,çetinkaya mağazasında 55 TL civarıydı galiba uzculuk vardı bilginize ....
Castrol magnetech 10w40 + bor power istersen ustada önerebilirim abicim
sevgili Ahmet hocam bende elekktronikçiyim,ucundan kıyısından meslekdaş sayılırız.şimdi yeni şahit olduğum bir olayı aktarayım.dün gittiğim bostancı sanayide frencinin bitişiği toyota tamirhanesiydi sahibi de Halil usta .eskiden bmw ciymiş 2002 lerdede ihtisası varmış.benim arabaya çok talip çıktı ama ret cevabı aldılar.radikal gazetesinin otomobil editörü ilker pehlivanlıda benim eve babasıyla gelip beyaz güvercinime talip olmuştu.neyse uzatmıyalım bu ustanın 2001 corollası var.şimdi yağ olarak eneos marka japon yağı satmaya yani kullanmaya başlamış.eneosun 3 tipi var,5w30,10w40 ve 20w50.yakında toyota Türkiyede ilk dolum olarak bu yağı kullanacakmış.eneosun mühendisi Halile arabasına 5w30 koyması gerektiğini söylemiş usta karşı çıkmış eksiltme yapar demiş.sonunda iddiaya girmişler,önceleri yağda eksiltme olmamış ama 2000 km den sonra eksilme başlamış,km dolunca kalan yağı ölçmüşler 2 litre.
ercüment şöyle bir durum var, bence bor power ile çözdüm diye güvenme.Çünkü eğer yağ sekmanı inelmişse bir süre sonra eksiltmeye mutlaka başlar.Bunu ispatlamanın en iyi yöntemi aracı özellikle yüksek devirde 3500-4000 rpm yani XXX-XXX km/saat tte uzun süre kullan.Mesela bu şekilde (yani yüksek devirde)şöyle müsait bir zamanda 700-800 km yap bakayım.Eğer o zaman yağ ekisltme 1-1,5 litre oluyorsa (yzni yağ çubuğunu dibini gçrüyosan )araban sekman istiyo demektir.Kardeş konu önemli, dikkat et.Saygılarımla,ahmet keleş(eski bir makina bakım mühendisi)
Anlaşılan arabanızda yağ eeksiltme sorunu yok Ercüment kardeş.Bu bence iyi.ancak bu araba 3800 rpm de 150 nm tork üretiyor.ondan sonraki devirlerde sen torka değil hıza çalışıyosun.BU aracı 3800 rpm (devirde) de yani 130-140 km/saat hızda kullanırsan gerçekten çok veerin alırsın, keyfine doyum olmaz.
Gel kuheylana takalım lpg yı kurtul be ercu.Her fırsatta yaptıgın bu acıtasyonlar ıcıme tas gıbı oturuyor
merhaba benim aracım 2003 corolla sol sedan otomatik 153.000 de 1200 km önce mobil 2000 10x40 koyduk yağ çubuğunda üstte iki nokta altta bir nokta var yanlış anlatmıyorsam üstten 2. noktada bu normal mi 1200 km de üst noktadan buraya geldi araç lpg li ve 1200 km yi şehir içinde yaptım