Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152237 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1340 : Şubat 09, 2011, 09:59:40 »
merhaba benim soru kaynadı galiba
Bir yağ çubuğunda fazladan işaretler varsa normalde biri motor sıcakken diğeri soğukken kullanılır. Yalnız bazı modellerde sonradan koyulan işaretlerle ilgili bişeyler söylenmişti forumda. Neydi hatırlamıyorum .. O konuda güvenilir bilgi verecek bir arkadaşımız vardır mutlaka
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1341 : Şubat 09, 2011, 10:34:18 »
Selçuk Bey doğru söylüyor, tak LPG yi yağını suyunu koy devam et ercüment kardeş:)
Allahın izniyle toyota bu araba hiçi bi şey olmaz...
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1342 : Şubat 09, 2011, 10:40:55 »
Selçuk Bey doğru söylüyor, tak LPG yi yağını suyunu koy devam et ercüment kardeş:)
Allahın izniyle toyota bu araba hiçi bi şey olmaz...
Saygılar...

Ahmet abi ya ucuz olması cezbediyor ama işte taktırmıyoruz hiç içimden gelmiyor abicim :/ Babamda taktırmaz neyse gittiği yere kadar gidicek böyle nerde tırak orda bırak :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1343 : Şubat 09, 2011, 10:46:00 »
Ercü taktırırsanız zaten daha çok gezersiniz :) En az 1.5 katı fazla gezme garantisi var. Bizzat yaşayan bir örnek var karşında :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1344 : Şubat 09, 2011, 10:58:56 »
Ercü taktırırsanız zaten daha çok gezersiniz :) En az 1.5 katı fazla gezme garantisi var. Bizzat yaşayan bir örnek var karşında :D

Diyorum yaa o iş imkasızın ötesinde :D Ama önümüzdeki bi proje var babam düşünüyor bunu büyük ihtimalle onun sayesinde 1.5 kat yine gezeriz :D :D :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1345 : Şubat 09, 2011, 11:00:30 »
Dur tahmin edeyim satıp dizel corolla'mı ? auris'mi ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1346 : Şubat 09, 2011, 11:05:04 »
Dur tahmin edeyim satıp dizel corolla'mı ? auris'mi ? :)

Yooooo :D ben bırakırmıyım zze112'yi ve 0 araç almaz bundan sonra babam benzin pahalı dizel zaten almam diyo amorti edene kadar ben arabayı satarım diyo bide belli km'den sonra bakımları ağır diyo sonuçta öncede transit vardı ağzı yandı bikere :D :asikadam: zze112 :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1347 : Şubat 09, 2011, 11:07:43 »
Ben auris düşündüm bir dönem ama ev almak daha mantıklı geldi :) zze112 dediğin gibi fazlasıyla isteklere cevap veriyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1348 : Şubat 09, 2011, 11:10:15 »
Ben auris düşündüm bir dönem ama ev almak daha mantıklı geldi :) zze112 dediğin gibi fazlasıyla isteklere cevap veriyor :)

Eve yatırım mantıklı :) Zze112'ye ekstra yatırımlar dahada mantıklı :D Ama özele gitmezsek bizim içinde ceza mantıklı olucak :D :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1349 : Şubat 09, 2011, 11:31:11 »
Bir yağ çubuğunda fazladan işaretler varsa normalde biri motor sıcakken diğeri soğukken kullanılır. Yalnız bazı modellerde sonradan koyulan işaretlerle ilgili bişeyler söylenmişti forumda. Neydi hatırlamıyorum .. O konuda güvenilir bilgi verecek bir arkadaşımız vardır mutlaka

evet ahmet hocam,
ergün arkadaşımız bahsetmişti. yağ çubuklarında kalibrasyon yapmışlar ve çizgi değerlerini değiştirmişler. bu iki noktadan birisi mutlemelen fabrikasyon, diğeri ise serviste çakılan nokta. ama hangisine göre işlem yapılacak onu bilmiyorum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1350 : Şubat 09, 2011, 19:46:17 »
evet ahmet hocam,
ergün arkadaşımız bahsetmişti. yağ çubuklarında kalibrasyon yapmışlar ve çizgi değerlerini değiştirmişler. bu iki noktadan birisi mutlemelen fabrikasyon, diğeri ise serviste çakılan nokta. ama hangisine göre işlem yapılacak onu bilmiyorum.
   en üstteki çizgiyi referans alacaksınız.yağ eksiltmesi olduğundan motora hasar verdirtmemek için yağ miktarını arttırmışlar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1351 : Şubat 10, 2011, 16:54:45 »

Yağ biraz fazla ama 3000 km geçen ve eskiltme yapmayan castrol 10w40+bor power olan yağ :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1352 : Şubat 10, 2011, 17:53:54 »
Ercü senin bor yağdaki deterjan özelliğini zayıflatmış,yağ sapsarı motoru hiç temizlememiş .normalde biraz siyahlaşması lazımdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1353 : Şubat 10, 2011, 21:06:44 »
arkadaşlar coralla dizel d4d nin yağ değişimi,yağ filtresi değişimi,mazot filtre değişimi ,hava filtresi değişimi servis ücreti ve normal değişim ücretleri hakkında bilgisi olan varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1354 : Şubat 10, 2011, 22:29:45 »
Ercü senin bor yağdaki deterjan özelliğini zayıflatmış,yağ sapsarı motoru hiç temizlememiş .normalde biraz siyahlaşması lazımdı.

Atilla amca kahverengiliği görmüyormusun ya :S Sapsarı değil istersen yarın bidaha çekiyim :S
http://img16.imageshack.us/i/dsc02392k.jpg/

Buda 1000 kmdeki hali amcacım karşılaştır bi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1355 : Şubat 10, 2011, 22:38:43 »
yok ona biz sarı deriz motor yağının kendi renginin birazcık koyulaşmışı.normalde koyu kahve olması lazım.içindeki deterjanın motordaki kiri toplaması lazımdı.neyse ben boru kötüleyeceğim sen müdafaa edeceksin,böyle gidecek.sonunda ya ben bor kullanıcam yada sen bırakacaksın,başka yolu yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1356 : Şubat 10, 2011, 22:41:49 »
yok ona biz sarı deriz motor yağının kendi renginin birazcık koyulaşmışı.normalde koyu kahve olması lazım.içindeki deterjanın motordaki kiri toplaması lazımdı.neyse ben boru kötüleyeceğim sen müdafaa edeceksin,böyle gidecek.sonunda ya ben bor kullanıcam yada sen bırakacaksın,başka yolu yok.

Amcacım dur yarın net bi foto çekip bidaha koyucam olmuyo böyle :) Ayrıca bikere kullan dene bi beğenmez isen dicek tek lafım yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1357 : Şubat 11, 2011, 00:59:42 »
arkadaşlar coralla dizel d4d nin yağ değişimi,yağ filtresi değişimi,mazot filtre değişimi ,hava filtresi değişimi servis ücreti ve normal değişim ücretleri hakkında bilgisi olan varmı

hepsi serviste değişirse 300 lira civarında dışarıda 200 lira ya yapılır. çünkü servisler 100 liraya yakın işçilik alıyor. ( motor yağı 5-30 olmak şartıyla) 10 40 yağ ile bakımı daha ucuza getirebilrisiniz.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bilgi güçtür...
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1358 : Şubat 11, 2011, 11:03:07 »
hepsi serviste değişirse 300 lira civarında dışarıda 200 lira ya yapılır. çünkü servisler 100 liraya yakın işçilik alıyor. ( motor yağı 5-30 olmak şartıyla) 10 40 yağ ile bakımı daha ucuza getirebilrisiniz.
sanayide 4.5 L shell 5w-40 yağ + yağ filtresi + hava filtresi + cam suyu = 100 TL
Kanaat en büyük hazinedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1359 : Şubat 11, 2011, 14:04:35 »
Yağ filtresini orjinal kullanınız!
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.