Gönderen Konu: 2011 e.extra Avensis almak istiyorum,Tam donanım listesi ve Kullanıcı Yorumları?  (Okunma sayısı 18040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Arakadaşlar merhaba aklıma Avensisi takmış durumdayım tabii 45-46 bine temiz e.extra bulabilirsem ;)

Sorum şu ki donanım listesini tam bilmiyorum sitesinde var ama o 2013..Birde kronik sorunları parça fiyatları ne alemdedir? Yorumlarınız benim için çok önemli ;)

Mesela aklıma takılanları sorayım siz cevap verirseniz sevinirim

1-Arka süspansiyon tam  bağımsız mı
2-Çift bölmeli klima var mı
3-Benzinde ş.içi/ş.dışı yakıtı nasıldır?
4- katlanır aynalar bulunuyor mu?
5-Kararan dikiz aynası var mı?

Teşekkürler...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Arakadaşlar merhaba aklıma Avensisi takmış durumdayım tabii 45-46 bine temiz e.extra bulabilirsem ;)

Sorum şu ki donanım listesini tam bilmiyorum sitesinde var ama o 2013..Birde kronik sorunları parça fiyatları ne alemdedir? Yorumlarınız benim için çok önemli ;)

Mesela aklıma takılanları sorayım siz cevap verirseniz sevinirim

1-Arka süspansiyon tam  bağımsız mı
2-Çift bölmeli klima var mı
3-Benzinde ş.içi/ş.dışı yakıtı nasıldır?
4- katlanır aynalar bulunuyor mu?
5-Kararan dikiz aynası var mı?

Teşekkürler...

Merhaba aynı araçtan bende var,

1- bu sorunun cevabını bilmiyorum :)
2- Evet çift bölmeli klima var DUAL diye sağ tarafa ayrı sol tarafa ayrı sıcaklık veriyor
3-Benzin 5.5-7.5 lt arasında geziniyor (tabii bu karışık şehir içi şehirler arası)
4- Evet aynaları katlanıyor, sinyalleri var üzerinde
5- kararan dikiz aynası var, isterseniz kapatabiliyorsunuz bu özelliğini

6- Bunlar standart özelliklermi bilmiyorum, benim araç 1.6 Elegant Extra 2011 model, aldığımda geri vites sensörüde vardı sonradan öğrendim ki bu extradan servis tarafından takılıyormuş, standartta üzerinde yokmuş. START-STOP düğmesi ile açılıyor anahtarı bir yerlere takmanız gerekmiyor cebinizde çantanızda durabilir. Kapıları açmak vede kilitlemek içinde anahtara gerek yok, elinizle dokununca açılıyor dokununca kilitliyor.

Başka sormak istediğiniz özellikler varsa bildiğim kadarı ile cevap verebilirim.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Teknik özellikler olarak 2014 modeller ile farklı bir özellik yok bildiğim kadarıyla, donanım olarak makyajdan sonra orta konsol rengi, gösterge aydınlatmaları ve multimedya sistemi değişti ilk göze çarpanlardan. Diğerleri bir eksiklik değil ama Toyota Touch sanırım makyaj sonrasındaki en ciddi fark. Birkaç ufak tefek oynama dışında 0 km ile 2011 model arasında farkı yok benim bildiğim kadarıyla, donanım, yürüyen aksam ve motordan bahsediyorum.

http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/avensis/index.tmex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Merhaba aynı araçtan bende var,

1- bu sorunun cevabını bilmiyorum :)
2- Evet çift bölmeli klima var DUAL diye sağ tarafa ayrı sol tarafa ayrı sıcaklık veriyor
3-Benzin 5.5-7.5 lt arasında geziniyor (tabii bu karışık şehir içi şehirler arası)
4- Evet aynaları katlanıyor, sinyalleri var üzerinde
5- kararan dikiz aynası var, isterseniz kapatabiliyorsunuz bu özelliğini

6- Bunlar standart özelliklermi bilmiyorum, benim araç 1.6 Elegant Extra 2011 model, aldığımda geri vites sensörüde vardı sonradan öğrendim ki bu extradan servis tarafından takılıyormuş, standartta üzerinde yokmuş. START-STOP düğmesi ile açılıyor anahtarı bir yerlere takmanız gerekmiyor cebinizde çantanızda durabilir. Kapıları açmak vede kilitlemek içinde anahtara gerek yok, elinizle dokununca açılıyor dokununca kilitliyor.

Başka sormak istediğiniz özellikler varsa bildiğim kadarı ile cevap verebilirim.

Hocam yakıtı süpermiş gerçekten :alkis:

yine cahilliğimi mazur görün bu anahtarsız çalışma ve kapı açılması nasıl oluyor anahtar cebimdeyken arabaya yaklaşıp kapı kolunu çekince mi açılıyor yani kapıda yakınlık sensörü gibi birşey mi var?

Birde elektronik park freni güzel bir donanıma benziyor ama ben broadvay kullanan adamım :rofl: rampada el freniyle kalkarken nasıl olacak :rofl:

Unutmadan hocam ön koltuklar ısıtmalı mı ve diz ve arka perde hava yastığı var mı, vsc+ bu modelde var mı yoksa sadece vsc mi :)
İlginiz için teşekkürler bu arada hocam

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Anahtarsız giriş çıkış ve çalıştırmada anahtar cebinizde ike kapı kolunu tuttuğunuzda kapı kilitleri kendiliğinden açılıyor.Bu sistem 2013 lerde iptal edip aktive edebilyorsunuz.kapıları kilitlerkende kapıyı kapatıp kol üzerindeki sensör noktasına dokunmanız yeterli.Otomatik park freni aracı stop ettiğinizde kendi park frenini kilitliyor araç harekete geçtiğinde otomatik olarak bırakıyor freni.İsterseniz bu işlemi park fren düğmesine basarak manuel olarak yapabilirsiniz.
Yokuşta el freni ile kalkmak gerektiğinde park fren düğmesine basar normal kalkışınızı yaparsınız araç hiç bir şekilde geriye kaymaz an dik yokuşta dahi.
Güzel ve konforlu bir araçtır
Şimdidien iyi günlerde kullanmanız dileklerimle
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Anahtarsız giriş çıkış aynen Ümit Beyin yazdığı gibi :tamam: ama bu iptal etme işlemi nerden nasıl yapılıyor bilmiyorum belkide 2011 modellerde yoktur.

Ayrıca Ümit Beyin park freni ile alakalı kısmı, otomatik şekilde değil 2011 modellerde , yada ben bilmiyorum. Geçenlerde konunun birisinde düğmeye uzun basınca aktif ediliyor denmişti ama herhalde makyajlı kasalarda yada yeni modellerde bu şekilde. Ben denedim birşey olmamıştı :) Otomatik kendisi el frenini çekmiyor yani. Düğmeye basıp çayda çekmeniz gerekiyor. Düğmeli bir sistem var, kol gibi birşey yok yani.

Diğer türlü yokşu yada herhangi bir şekilde kalkmak gerektiğinde otomatik olarak el freni bırakılıyor zaten düğmeyi çekmeniz gerekmiyor.

Ön koltuklar ısıtmalı değil bendekinde, hava yastıkları nerelerde tam olarak bilmiyorum ama 7-9 kadar var demişlerdi araştırıp bakmadım :) VSC + nedir bilmiyorum ama VSC si var. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Evet büyük bir kronik problemi var, bağımlılık yaratıyor... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
Ayrıca Ümit Beyin park freni ile alakalı kısmı, otomatik şekilde değil 2011 modellerde , yada ben bilmiyorum. Geçenlerde konunun birisinde düğmeye uzun basınca aktif ediliyor denmişti ama herhalde makyajlı kasalarda yada yeni modellerde bu şekilde. Ben denedim birşey olmamıştı :) Otomatik kendisi el frenini çekmiyor yani. Düğmeye basıp çayda çekmeniz gerekiyor. Düğmeli bir sistem var, kol gibi birşey yok yani.

Diğer türlü yokşu yada herhangi bir şekilde kalkmak gerektiğinde otomatik olarak el freni bırakılıyor zaten düğmeyi çekmeniz gerekmiyor.

Evet, ben demiştim Murat Bey, maalesef makyajlı kasalara özgü bir şeymiş otomatik freni çekme. Makyajsız kasaların bir farkıda bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
peki arkadaşlar hatasız 2011 model maksimum 40 bindeki araca ne kadar vermeliyim sitede çok saçma rakamlar var aynı model aynı km ,hatasız biri 47 yazmış biri51 yazmış ben anlamadım gitti :wacko: :nija:

Birde yakıt olarak benzinde ortalamalarınız nedir bilgilendirirseniz sevinirim ::)

çok teşekkürler ilginiz için...

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2014, 12:07:02
Evet, ben demiştim Murat Bey, maalesef makyajlı kasalara özgü bir şeymiş otomatik freni çekme. Makyajsız kasaların bir farkıda bu.

hocam birde elegant ile elegant extranın farkını nasıl anlarım sonuçta araca hiç binmedim içi mekendan özellikle nasıl anlaşılabilir?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2014, 20:41:14
avensisçiler bu forumda azınlıkta galiba yada piknikte hepsi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Yazmayı unutmuşum eksik kalmış koltuk ısıtma maalesef 1.6 larda yok
VSC+ var ancak hill holder avensislerde yok...!!!
Benim aracım şu an 2700 km de ortalama 8 Lt/100 km bira agresif kullanış ve kış şartlarında.
Evet araç bağımlılık yapıyor :)) bu ikinci avensisim benimde.
İstanbuldan selamlar

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2014, 21:54:33
Birde ben bişi sormak istiyorum T25 kasada kalorifer fanı çok esssiz çalışırdı makyajlı kasada yada bendeki araçta baya bir rüzgar sesi geliyor gerçi rahatsız edici degil ama kafayı takınca hep o sesi duyuyorsunuz.Motor çalışır vaziyette ve araç duruken motor sesi gelmiyor ama rüzgar sesi var fonda:) ( fan devrini minimum yapsanız dahi böyle )
Avensis kullanan diğer arkadaşlardada bu böylemi T27 kasalarda??
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Yazmayı unutmuşum eksik kalmış koltuk ısıtma maalesef 1.6 larda yok
VSC+ var ancak hill holder avensislerde yok...!!!
Benim aracım şu an 2700 km de ortalama 8 Lt/100 km bira agresif kullanış ve kış şartlarında.
Evet araç bağımlılık yapıyor :)) bu ikinci avensisim benimde.
İstanbuldan selamlar

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2014, 21:54:33
Birde ben bişi sormak istiyorum T25 kasada kalorifer fanı çok esssiz çalışırdı makyajlı kasada yada bendeki araçta baya bir rüzgar sesi geliyor gerçi rahatsız edici degil ama kafayı takınca hep o sesi duyuyorsunuz.Motor çalışır vaziyette ve araç duruken motor sesi gelmiyor ama rüzgar sesi var fonda:) ( fan devrini minimum yapsanız dahi böyle )

hill holder elektrikli el freni sayesinde pek gerek kalmıyormuş aslında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
peki arkadaşlar hatasız 2011 model maksimum 40 bindeki araca ne kadar vermeliyim sitede çok saçma rakamlar var aynı model aynı km ,hatasız biri 47 yazmış biri51 yazmış ben anlamadım gitti :wacko: :nija:

çok teşekkürler ilginiz için...

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2014, 12:07:02

hocam birde elegant ile elegant extranın farkını nasıl anlarım sonuçta araca hiç binmedim içi mekendan özellikle nasıl anlaşılabilir?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2014, 20:41:14
avensisçiler bu forumda azınlıkta galiba yada piknikte hepsi :D

anahtarsız çalıştırma varsa elegant extra donanımdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Hocam ben dururken ses duymadım hiç. Hareket halinde iken dediğiniz türde bir ses duydum herhalde ama ben genelde (gerçi çok fazla kullanamadım :)) klima açık kullanmıştım. Gerçi klima işinide pek çözemedim :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti

Benim klima ya da fan sürekli minimum seviyede açık oluyor. Dikkati dağıtacak kadar bir ses yok hatta dinlemeden duyulmaz. Yüksek ayarda da kabul edilebilir gibi. Birde bence bu sesin desibeli, hangi hava kanalını kullandığınıza bağlı, sadece göğüs hızasında en çok ses çıkıyor sanırım, en az ayaklar+buğu çözücüde, bende bu mevsimlerde hep onu kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Arkadaşlar birde bu 2012 makyajlı kasada çok fazla değiklik oldu mu? Yani 2o11 alma 2012 al kesinlikle diyen var mı merak ettim

birde arkadaşlar 2011 elegant extrada ön sürücü koltuğu yükseklik ve bel ayarı elektronik mi elle mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2013te sadece bel desteği elektronik diğer ayarların hiçbiri elektronik değil
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
2013te sadece bel desteği elektronik diğer ayarların hiçbiri elektronik değil

hocam 2011 de de galiba bel desteği düğmeyle yani elektronik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
hocam 2011 de de galiba bel desteği düğmeyle yani elektronik

Evet ilk T27 kasadan itibaren bel desteği elektronik ama önemli değil zira kullanmaya pek ihtiyaç kalmıyor ya da bir kere ayarlandıktan sonra bir daha bakmıyorsun bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 2 kere teşekkür etti
lpg ye tam uyumunu hesaba katmalısınız ben 34 binde lpg taktım şun 39 bindeyim aracı 27 bindeyken almıştım. daha önce takmadığıma bin pişmanım. ancak ben küçük şehirde olduğum vegidip geldiğim mesafelerin kısa olması nedeniyle tasarrufu sadece uzun yolda hissebilim. şehiriçi genellikle benzinle kullanıyorum. yol tutuşu bir harika sanki mıknatısla yere yapışmış ve yolu yutuyor izlenimi veriyor birde size güven hissi veriyor ki en önemlisi de bu sanırım temiz 45 46 civarı bir fiyata alırsanazı hemen hemen 0 clionun parasına tam donamılı bir araba almış olursunuz
    renklerde fiyatı etkiliyor sanırım füme gri ve siyah renkleri  bin ikibin daha da ucuza alabilirsiniz sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 43800
  • 2 kere teşekkür etti
Tarık bey hangi marka lpg kullanıyorsunuz ve tavsiye edersiniz aceba