0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arakadaşlar merhaba aklıma Avensisi takmış durumdayım tabii 45-46 bine temiz e.extra bulabilirsem Sorum şu ki donanım listesini tam bilmiyorum sitesinde var ama o 2013..Birde kronik sorunları parça fiyatları ne alemdedir? Yorumlarınız benim için çok önemli Mesela aklıma takılanları sorayım siz cevap verirseniz sevinirim1-Arka süspansiyon tam bağımsız mı2-Çift bölmeli klima var mı3-Benzinde ş.içi/ş.dışı yakıtı nasıldır?4- katlanır aynalar bulunuyor mu?5-Kararan dikiz aynası var mı?Teşekkürler...
Merhaba aynı araçtan bende var,1- bu sorunun cevabını bilmiyorum 2- Evet çift bölmeli klima var DUAL diye sağ tarafa ayrı sol tarafa ayrı sıcaklık veriyor3-Benzin 5.5-7.5 lt arasında geziniyor (tabii bu karışık şehir içi şehirler arası)4- Evet aynaları katlanıyor, sinyalleri var üzerinde5- kararan dikiz aynası var, isterseniz kapatabiliyorsunuz bu özelliğini6- Bunlar standart özelliklermi bilmiyorum, benim araç 1.6 Elegant Extra 2011 model, aldığımda geri vites sensörüde vardı sonradan öğrendim ki bu extradan servis tarafından takılıyormuş, standartta üzerinde yokmuş. START-STOP düğmesi ile açılıyor anahtarı bir yerlere takmanız gerekmiyor cebinizde çantanızda durabilir. Kapıları açmak vede kilitlemek içinde anahtara gerek yok, elinizle dokununca açılıyor dokununca kilitliyor. Başka sormak istediğiniz özellikler varsa bildiğim kadarı ile cevap verebilirim.
Ayrıca Ümit Beyin park freni ile alakalı kısmı, otomatik şekilde değil 2011 modellerde , yada ben bilmiyorum. Geçenlerde konunun birisinde düğmeye uzun basınca aktif ediliyor denmişti ama herhalde makyajlı kasalarda yada yeni modellerde bu şekilde. Ben denedim birşey olmamıştı Otomatik kendisi el frenini çekmiyor yani. Düğmeye basıp çayda çekmeniz gerekiyor. Düğmeli bir sistem var, kol gibi birşey yok yani.Diğer türlü yokşu yada herhangi bir şekilde kalkmak gerektiğinde otomatik olarak el freni bırakılıyor zaten düğmeyi çekmeniz gerekmiyor.
Evet, ben demiştim Murat Bey, maalesef makyajlı kasalara özgü bir şeymiş otomatik freni çekme. Makyajsız kasaların bir farkıda bu.
Yazmayı unutmuşum eksik kalmış koltuk ısıtma maalesef 1.6 larda yok VSC+ var ancak hill holder avensislerde yok...Benim aracım şu an 2700 km de ortalama 8 Lt/100 km bira agresif kullanış ve kış şartlarında.Evet araç bağımlılık yapıyor ) bu ikinci avensisim benimde.İstanbuldan selamlarMesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2014, 21:54:33Birde ben bişi sormak istiyorum T25 kasada kalorifer fanı çok esssiz çalışırdı makyajlı kasada yada bendeki araçta baya bir rüzgar sesi geliyor gerçi rahatsız edici degil ama kafayı takınca hep o sesi duyuyorsunuz.Motor çalışır vaziyette ve araç duruken motor sesi gelmiyor ama rüzgar sesi var fonda:) ( fan devrini minimum yapsanız dahi böyle )Avensis kullanan diğer arkadaşlardada bu böylemi T27 kasalarda??
peki arkadaşlar hatasız 2011 model maksimum 40 bindeki araca ne kadar vermeliyim sitede çok saçma rakamlar var aynı model aynı km ,hatasız biri 47 yazmış biri51 yazmış ben anlamadım gitti çok teşekkürler ilginiz için...Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2014, 12:07:02hocam birde elegant ile elegant extranın farkını nasıl anlarım sonuçta araca hiç binmedim içi mekendan özellikle nasıl anlaşılabilir?Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2014, 20:41:14avensisçiler bu forumda azınlıkta galiba yada piknikte hepsi
Birde ben bişi sormak istiyorum T25 kasada kalorifer fanı çok esssiz çalışırdı makyajlı kasada yada bendeki araçta baya bir rüzgar sesi geliyor gerçi rahatsız edici degil ama kafayı takınca hep o sesi duyuyorsunuz.Motor çalışır vaziyette ve araç duruken motor sesi gelmiyor ama rüzgar sesi var fonda:) ( fan devrini minimum yapsanız dahi böyle )Avensis kullanan diğer arkadaşlardada bu böylemi T27 kasalarda??
2013te sadece bel desteği elektronik diğer ayarların hiçbiri elektronik değil
hocam 2011 de de galiba bel desteği düğmeyle yani elektronik