Gönderen Konu: Ynt: Aracınızın değerini mi öğrenmek istiyorsunuz?  (Okunma sayısı 53247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Aracınızın değerini mi öğrenmek istiyorsunuz?
« Yanıtla #820 : Ağustos 06, 2012, 12:09:30 »
mondeo alma arifesindeyim. 1 yıldır her niyetlendiğimde farklı şeylerle engellendim, kimisi sorunlu dedi kimisi öyle dedi kimisi böyle dedi, tam alcam denk gelmedi vs vs.. şimdi kararlıyım bu sefer alcam en kötü 3-4 ay binip satarım, içimde yer etti çünkü 2004-2007 arası mondeolar...

asıl sorum bu araçların ederi nedir? yani tabii ki 2-3 yıldır bu aracı takip eden biri olarak aşağı yukarı piyasasını, kaç edeceğini biliyorum ancak iş ciddiye binince danışmak farz. bu hafta içinde bu yazdıklarımdan birini alıyorum, size sorum hangisi kaç para eder? hangisi en mantıklısıdır?

araçların hepsi dizel, hepsi 2.0, hepsi mondeo, hepsi ghia hepsinin km orjinal (servis ve tüvtürk kayıtlarına göre);

gri renk, 2005 model, 163.000 kilometrede, düz vites, 2 tane hasar kaydı var, kayıtlar toplamı 5000tl

füme renk, 2006 model, 240.000kmde,motor rektefiye görmüş daha yeni, düz vites, sunroof var, hasar kaydı hiç yok, sürücü kapısında lokal boya var.

lacivert renk, 2005 model, 190,000kmde, ilk kmden son kmye kadar sürekli yetkili serviste bakım yapılmış, hiç hasar kaydı yok, nokta boya yok, düz vites.

füme renk, 2005 model, ghiaX yani deri koltuk ve sunroof var artı olarak iki koltuk da elektrikli vs en full model yani. hasar kaydı da boya da var, araç sol taraf komple boyalı, bagaj üstü boyalı başka boya hasar yok ancak kapı içleri direkler vs her yer temiz sorunsuz. bu araç otomatik vites.

şimdi bu aracın otomatik vitesi şehir içinde 10 litreye yakın yakıyor, 9 civarı, şehir dışında da 6 yakıyor. düz vites olanı şehir içinde fabrika verisi 7.7, normal kullanımda 7 yakıyor, şehir dışında 4.7 fabrika verisiyle 110 sabit 5 litre yakıyor. o yüzden düz vites planlıyorum, düz vitesi 6 ileri, otomatik vitesi 5 ileri. benim asıl ibrem lacivert boyasız hatasız olana kayıyor, bir de listenin tek 2006 model olanına kayıyor ancak rektefiye nasıl oldu nasıl yapıldı belli değil. siz neyi öneriyorsunuz? ne yapmalı? kaç para eder bu araçlar?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #821 : Ağustos 06, 2012, 12:17:22 »
mondeoyu ben de düşünüyorum türkay abi araba alma arefesindeyim ama 2.0 ın vergisi çok. 1.6 da gitmez gibime geliyo
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #822 : Ağustos 06, 2012, 13:12:46 »
Ben olsam 2005 hasarsız, servis bakımlıyı alırdım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #823 : Ağustos 06, 2012, 13:15:08 »
mondeoyu ben de düşünüyorum türkay abi araba alma arefesindeyim ama 2.0 ın vergisi çok. 1.6 da gitmez gibime geliyo

gider gider avensis passat gidiyorsa oda gider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #824 : Ağustos 06, 2012, 17:01:42 »
gidiyor seçkin, çok da güzel gidiyor.. 102lik passattan çok daha iyi gidiyor hatta. senin benim gibi adamlara D sınıfı şart valla. hatta yakıt yönünden 1.6 benzinliyi alıp lpg taktırmak çok daha mantıklı. ama performans olarak da 2.0 dizel de ayrı bir dünya..

Ben olsam 2005 hasarsız, servis bakımlıyı alırdım.
ibre ona kayıyor abi dönüp dolaşıp ama o da diğerlerinden 1-2 bin lira daha pahalı. bir de araç uzakta.. yani hem daha fazla para vercem alırken 1-2 bin kadar, hem de 250 lira mazot yakcak, plaka masrafları vs herken mazotla beraber 500 desek ona yaklaşık 1.5-2.5 bin lira kadar pahalı o ara.. yine de o mu mantıklı?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #825 : Ağustos 07, 2012, 00:30:55 »
gidiyor seçkin, çok da güzel gidiyor.. 102lik passattan çok daha iyi gidiyor hatta. senin benim gibi adamlara D sınıfı şart valla. hatta yakıt yönünden 1.6 benzinliyi alıp lpg taktırmak çok daha mantıklı. ama performans olarak da 2.0 dizel de ayrı bir dünya..

Az once dizel mondeo gecti yanimda traktor geciyor sandim cok sesli calisiyor. 2.0 in vergisi nerdeyse 1.000 tl ye yakin. D segmenti cok istiyorum, yuksek motor lazim ona da yoksa zevki cikmaz.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #826 : Ağustos 07, 2012, 10:50:56 »
Az once dizel mondeo gecti yanimda traktor geciyor sandim cok sesli calisiyor. 2.0 in vergisi nerdeyse 1.000 tl ye yakin. D segmenti cok istiyorum, yuksek motor lazim ona da yoksa zevki cikmaz.
soğuk motor resmen traktör gibi çalışıyor seçkin haklısın, ama motor tam ısınınca o sesten eser olmuyor. alırsam inşallah deneriz ankarada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #827 : Ağustos 07, 2012, 14:38:09 »
Valla Türkay beğenmez ve satmak zorunda kalırsan bu aracı daha kolay satarsın ama fiyat önemli bir parametre tabi ki, kendi adıma parasal bir sorunum olmasaydı yine bunu seçerdim diyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #828 : Ağustos 07, 2012, 20:12:33 »
şimdi bir tane daha seçenek girdi işin içine..

2006 model, gri renkli, yine ghia tabii ki, 138.000kmde, en düşük km bunda yani, kaza değişen yok ama bir kaç çizik nedeniyle boya var. iç-dış kuaför de yapılmış onunla da uğraşmıcam.. fiyat da diğerleriyle aynı, boyasız olanla arasında bin lira fark var..

2006ya takılma nedenim makyaj geçirmiş olması..2000-2004 arası ilk versiyon, üstüne 2004-2006 arası ilk makyaj, 2006-2007 son makyaj.. 2006 sonrası olanlar da ayrı güzel be..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #829 : Ağustos 07, 2012, 20:30:29 »
fiyat farkı ne kadar? 2005 - 2006 arasında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #830 : Ağustos 07, 2012, 20:58:22 »
fiyat farkı ne kadar? 2005 - 2006 arasında
normalde 1-2 bin lira fark ediyor. temizliğine göre kilometreye göre değişiyor valla. 2007 full ve düşük km olanların 35e doğru uzadığı görülebiliyor.

2006 parça boyalı, 136bin kmdeki araba 2005 hiç boyasız servis bakımlıyla aynı para  benim bulduğum.. satarken 2006 olan az bir şey daha pahalı olur gibi geliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #831 : Ağustos 07, 2012, 21:06:11 »
O zaman km düşük 2006 daha doğru bir tercih olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #832 : Ağustos 07, 2012, 21:16:22 »
O zaman km düşük 2006 daha doğru bir tercih olur.
ikinci el araba almak abartı zormuş ama onu anladım.. çok çok zor tanıdıktan almıyorsan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #833 : Ağustos 07, 2012, 21:20:01 »
Biz niye sürekli forumdan yardım istiyoruz sanıyorsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #834 : Ağustos 07, 2012, 21:40:06 »
Biz niye sürekli forumdan yardım istiyoruz sanıyorsun :)
kesinlikle abi.. bir aydır kafayı yicem sanırım.. önce dedim anneme hatchback bir araba, sonra dedim annem corollayla devam bana mondeo derken bmw buldum bana; her bulduğumda pert kaydı çıktı delircem resmen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #835 : Ağustos 09, 2012, 09:22:55 »
yani piyasası o 38-39 demesi çok tuhafıma gitti. Hayırlısı 10 yıl satmaya niyetim yok :)
hmm peki sana aynı arabanın elegant versiyonunu 42,000 e versem alırmısın güzel kardeşim çok biliyosunuzya piyasayı internette 2 rakam görüp burda lütfen eksperlik yapmayalım düşündüğünüz rakamnınızı birde internete verip binicisi ile buluşturmayı deneyin bakalım ne oluyor!!!
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #836 : Ağustos 09, 2012, 09:29:14 »
seçkin T-sport bakıyodun yeğen vazmı geçtin? izinmi çıkmadı :)

ibre ona kayıyor abi dönüp dolaşıp ama o da diğerlerinden 1-2 bin lira daha pahalı. bir de araç uzakta.. yani hem daha fazla para vercem alırken 1-2 bin kadar, hem de 250 lira mazot yakcak, plaka masrafları vs herken mazotla beraber 500 desek ona yaklaşık 1.5-2.5 bin lira kadar pahalı o ara.. yine de o mu mantıklı?

Türkay dizel araç düşünüyorsan mutlaka uygun kilometrede olmasına dikkat et alıp satmayacaksın boyayı fazla takıntı haline getirme senin için önemli olan motor + şanzıman + yürüyen!

soğuk motor resmen traktör gibi çalışıyor seçkin haklısın, ama motor tam ısınınca o sesten eser olmuyor. alırsam inşallah deneriz ankarada
ford motorları ortalama 120,000 km den sonra traktör misali çalışmaya başlar yüksek torq lu motorlar olduğu için turbo ve motorlarıda  Renault, toyota gibi markalara göre daha erken bitiş sinyali verebiliyor bilginize!!!

arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #837 : Ağustos 09, 2012, 23:45:25 »
hmm peki sana aynı arabanın elegant versiyonunu 42,000 e versem alırmısın güzel kardeşim çok biliyosunuzya piyasayı internette 2 rakam görüp burda lütfen eksperlik yapmayalım düşündüğünüz rakamnınızı birde internete verip binicisi ile buluşturmayı deneyin bakalım ne oluyor!!!
baba sen niye sinir yapıyorsun ki ben sana olanı söyledim geçen gün bir komşum 2011 d4d comfort 70.000 kmde kazasız corollasını 43.000 liraya sattı. 42.000 liraya  2011 dizel elegant kazasız belasız max 50 000 km de olmak şartı ile ver ben alıcam . (1 hafta beklemen şartı ile gelicem alıcam buraya da yazıyorum arkadaşlar şahit.) siyah yada beyaz olursa hemen gelip alıcam.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #838 : Ağustos 10, 2012, 06:05:11 »
Koray selamlar bende sana bı arac sordurcam 2009 opel İnsignia 1.6 edition 66.000 de boyasız,Brc marka lpg'li

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-borusan-cikisli-0rj-88-000-de-full-boyasiz-cok-temiz-3-20i-95646515/detay/

Bu ılandakı aracın ustune 6.000 tl verıcem sence nasıl ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #839 : Ağustos 10, 2012, 06:58:06 »
Koray Bey ben de sorayım bi tane....

2009 model 54000 km' de Yaris D4d terra(O zamanın en full olanı), kaza boya yok, tramerde sorguda terör yazıyo; camı kırıp bilgisayarımı çalmışlardı, bi de biz arkalarından yetişmeyelim diye tekere bıçak atmışlardı o sebepten servise çektik, cam için kaskodan yararlandık... araç yıkamacıda ufak bi sürtünmeden dolayı arka tampon orginali ile değişti.

muayenesi yeni yapıldı, nedir piyasası??

Not: Eğer Yaris' i kasa olarak incelerseniz 2009' a kadar olanlar makyajsız kasa olarak gözünüze çarpar, 2010 ve üstü makyajlı kasadır. Bu fiyatta fark oluşturur mu bilmem ama benimki de 2009 olarak geçiyor; fakat 01.06.2009 trafiğe çıkışlı olduğu için makyajlı kasadır kendileri :P

Cevabınız için şimdiden teşekkürler... :)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !