0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu gece 24:00 dan itibaren benzine yine zam yapıyorlar.. nereye varacak bu işin sonu çok merak ediyorum..
aaaaaaaaaa yeter ama ya..bununla ilgili neden sivil toplum örgütleri veya işte buna benzer kuruluşlar bir eylem planlamıyorlar artık..bukadar mı kanıksadık sövüşlenmeyi? neden susuyoruz? birşeyler yapmak lazım ya..
PO Eurodiesel10 burada tam 4TL oldu.
her ihtiyaçlıya yarım asgari ücret, çocuğuna yarım asgari ücret tutarında kreş parası,hasta bakım parası,hastasına bakana sigorta ve emeklilik vs... olması lazım,insani, güzel ama... nereden sağlanıyor kaynak ? yıl sonunda 5 TL yi geçerse sürpriz olmaz.
Tahminler gerçekçi ve bir o kadar da ürpertici. şimdi ben dizel fiestamı sattım benzinli otomatik saab aldım... tam zamanında kendimce şöyle bir piyasa oluşacak diye düşünüyorum; dizel araçlara olan talep her gün artarak ilerliyor. sıfır araçlarda benzinli modellere bakan yok gibi ( ford yetkili satıcısı arkadaşım aynen bu ifadeyi kullanıyor). hal böyle olunca bir süre sonra mazotla benzin fiyatları eşitlenecek ve hatta uzun vadede benzin daha ucuz olacaktır. bu benim tahmin ve temennim diyebilirim
2012 yıl sonu tahmini diesel 4.80, benzin 5.34
Diesel'in benzinden daha pahalı olacağını zannetmiyorum, petrolden daha az miktarda çıkan benzin hiç bir zaman diesel'e oranla ucuzlamayacaktır, zaten buna gerekte yoktur, her iki yakıtta nasıl olsa kademeli zamlanıyor, benzin tüketimi bitmeyecek sadece Hybrid araçlara geçiş olacağından tüketimi kısmen azalacak ama Hybrid araç sayısı da gittikçe artacağına göre yine benzin tüketimi devam edecek ve böyle sürüp gidecek.Bizlerin bu süreçte yapmamız gereken şey, fazla araç değişikliğine gitmeden altımızdaki araçları uzun yıllar kullanmak ve Hybrid araçların ucuzlamasını beklemek yada gerçekten bir otomobile ihtiyacımız olup olmadığını anlayıp şimdiden belli bir süre otomobilsiz kalmaktır.Bu arada, bu Kış neden bukadar sert geçtiğini şöyle açıklamak isterim, Dünya ekonomik krizin sebepleri o kadar çok ki, belkide istemeden tam zamanında oluşmuş, global ısınmanın önüne geçilecek iyi bir zamanlamada meydana gelmiş bir olay olarakta düşünebiliriz.Özellikle son 2 yıldır üst üste gelen yakıt zamlarından sonra her geçen gün araçlarına binmeyen insan sayısı fazlalaşmaktadır, bunun oranını tam olarak bilemem ama kapanan fabrikaları, işyerlerini işin içine sokunca son iki yıldır Kış mevsiminin sert geçme nedeni anlaşılmış olur. Gelecek kışlarda bu Kış'tan daha ılık olmayacaktır. Ekonomik yapılanmalarımızı, harcamalarımızı tekrar gözden geçirip ve her türlü ısı yalıtımı, enerjiyi verimli kullanma konularına daha çok özen gösterirken orta uzun vadeli planlarımızı daha kötü senaryolara hazırlıklı hale getirmeliyiz.Kapanan işyerleri sadece bizim ülkemizde yoktur, en son gittiğim yurt dışı ülkelerde de aynısı gerçekleşmektedir. Avrupa ve ABD de olan arkadaşlarımızda oralardaki benzer durumu aynı şekilde tarif edeceklerdir.