Gönderen Konu: Ynt: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 39180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #80 : Mart 08, 2012, 17:33:15 »
bu gece 24:00 dan itibaren benzine yine zam yapıyorlar.. nereye varacak bu işin sonu çok merak ediyorum..

Bu işin sonu, Tam Elektrikli, Hybrid veya Hidrojenli araç alımlarıyla son bulacak.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 08, 2012, 17:43:18 »
bu gece 24:00 dan itibaren benzine yine zam yapıyorlar..   :kötü: nereye varacak bu işin sonu çok merak ediyorum..

aaaaaaaaaa yeter ama ya..bununla ilgili neden sivil toplum örgütleri veya işte buna benzer kuruluşlar bir eylem planlamıyorlar artık..bukadar mı kanıksadık sövüşlenmeyi? neden susuyoruz? bişeyler yapmak lazım ya..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mart 08, 2012, 18:25:16 »
aaaaaaaaaa yeter ama ya..bununla ilgili neden sivil toplum örgütleri veya işte buna benzer kuruluşlar bir eylem planlamıyorlar artık..bukadar mı kanıksadık sövüşlenmeyi? neden susuyoruz? birşeyler yapmak lazım ya..

Ne yapılaması gerekiyorsa el ele verilmeli kesinlikle.
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mart 08, 2012, 20:15:49 »
aaaaaaaaaa yeter ama ya..bununla ilgili neden sivil toplum örgütleri veya işte buna benzer kuruluşlar bir eylem planlamıyorlar artık..bukadar mı kanıksadık sövüşlenmeyi? neden susuyoruz? birşeyler yapmak lazım ya..

valla neleri kanıksattılar bize.. malesef millet olarak tepkisiz bir toplum olduk.. sen iki hafta önce benzinde indirim yap, iki hafta sonra tekrar bindirme yap fiyatlara.. resmen dalga geçiliyor insanlarla.. yazık gerçekten çok yazık..
depoya benzin mazot yerine vergi dolduruyoruz resmen, ödediğimiz vergi aldığımız benzinin mazotun ederinin yaklaşık 3 katı kadar.. arabalarımız çok yakıyor diyoruz.. peki neyi çok yakıyor, benzini mi mazotu mu.. yoksa vergiyi mi çok yakıyor..
hani bizim ülkemiz dünyadaki kaliteli petrol rezervlerine sahip bir ülke idi.. nedir bu çelişki arkadaşlar..
neyse konuyu dağıtıp yanlış şeyler söylemek istemem.. herkese kazasız belasız hayırlı günler dilerim..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #84 : Mart 08, 2012, 20:18:40 »
PO Eurodiesel10 burada tam 4TL oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla 2012 D4D elegant
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mart 08, 2012, 20:22:57 »
Ekonomiyi bu şekilde ayakta tutuyolar ama böyle olmaz ki bu iş... gelir gider açıldı mı hemen asılıyolar akaryakıta... kimse almam demiyo, diyemiyo tabi.. yeter valla moralimi bozuyo artık ciddi ciddi... devlet doğuya gitsin vergiyi elektriğe suya para vermeyen adamlardan toplasın... onlar akaryakıtı da varillerle kaçak kullanıyorlardır, bu zamlar onlara koymuyo, bize koyuyo !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mart 08, 2012, 20:32:02 »
PO Eurodiesel10 burada tam 4TL oldu.

olmuştur Tekin abi.. 5 TL oldu desen bile inanırım artık..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mart 09, 2012, 10:27:42 »
benzin 4.54 olmuş ya pes yuh daha ne denir bilmiyorum..haberlerde bile söylenmiyor artık..bu site olmasa ayakta uyuyacaz..hoş zaten ayakta uyuyoruz ya  >:( >:(
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 09, 2012, 10:38:24 »
motorinde de zam bekleniyor arkadaşlar, bilginize..
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mart 09, 2012, 10:50:04 »
her ihtiyaçlıya yarım asgari ücret, çocuğuna yarım asgari ücret tutarında kreş parası,hasta bakım parası,hastasına bakana sigorta ve emeklilik vs... olması lazım,insani, güzel ama... nereden sağlanıyor kaynak ? yıl sonunda 5 TL yi geçerse sürpriz olmaz.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mart 09, 2012, 12:06:10 »
her ihtiyaçlıya yarım asgari ücret, çocuğuna yarım asgari ücret tutarında kreş parası,hasta bakım parası,hastasına bakana sigorta ve emeklilik vs... olması lazım,insani, güzel ama... nereden sağlanıyor kaynak ? yıl sonunda 5 TL yi geçerse sürpriz olmaz.

yıl sonuna bile kalmayacak..bahsettiğin rakamı sonbaharda görecez..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #91 : Mart 09, 2012, 12:36:01 »
2012 yıl sonu tahmini diesel 4.80,  benzin 5.34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mart 09, 2012, 12:41:52 »
Tahminler gerçekçi ve bir o kadar da ürpertici. şimdi ben dizel fiestamı sattım benzinli otomatik saab aldım... tam zamanında  :(
kendimce şöyle bir piyasa oluşacak diye düşünüyorum; dizel araçlara olan talep her gün artarak ilerliyor. sıfır araçlarda benzinli modellere bakan yok gibi ( ford yetkili satıcısı arkadaşım aynen bu ifadeyi kullanıyor). hal böyle olunca bir süre sonra mazotla benzin fiyatları eşitlenecek ve hatta uzun vadede benzin daha ucuz olacaktır. bu benim tahmin ve temennim diyebilirim :)
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mart 09, 2012, 12:48:23 »
Tahminler gerçekçi ve bir o kadar da ürpertici. şimdi ben dizel fiestamı sattım benzinli otomatik saab aldım... tam zamanında  :(
kendimce şöyle bir piyasa oluşacak diye düşünüyorum; dizel araçlara olan talep her gün artarak ilerliyor. sıfır araçlarda benzinli modellere bakan yok gibi ( ford yetkili satıcısı arkadaşım aynen bu ifadeyi kullanıyor). hal böyle olunca bir süre sonra mazotla benzin fiyatları eşitlenecek ve hatta uzun vadede benzin daha ucuz olacaktır. bu benim tahmin ve temennim diyebilirim :)

genel kitlenin tahmini bu yönde.. motorin benzine fiyat konusunda ister istemez talep eğilimi karşısında fark atacaktır.
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mart 09, 2012, 12:52:06 »

mazot benzini geçse bile bu benzinin artmayacağı anlamına gelmiyor malesef..her durumda kaybediyoruz... :-\
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mart 09, 2012, 12:59:41 »
2012 yıl sonu tahmini diesel 4.80,  benzin 5.34
Tekin abi Türkiyedeki benzine yatırım yapma şansımız yok mu getirisi çok iyi fakat bizden hep götürüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #96 : Mart 09, 2012, 13:13:44 »
Diesel'in benzinden daha pahalı olacağını zannetmiyorum, petrolden daha az miktarda çıkan benzin hiç bir zaman diesel'e oranla ucuzlamayacaktır, zaten buna gerekte yoktur, her iki yakıtta nasıl olsa kademeli zamlanıyor, benzin tüketimi bitmeyecek sadece Hybrid araçlara geçiş olacağından tüketimi kısmen azalacak ama Hybrid araç sayısı da gittikçe artacağına göre yine benzin tüketimi devam edecek ve böyle sürüp gidecek.

Bizlerin bu süreçte yapmamız gereken şey, fazla araç değişikliğine gitmeden altımızdaki araçları uzun yıllar kullanmak ve Hybrid araçların ucuzlamasını beklemek yada gerçekten bir otomobile ihtiyacımız olup olmadığını anlayıp şimdiden belli bir süre otomobilsiz kalmaktır.

Bu arada, bu Kış neden bukadar sert geçtiğini şöyle açıklamak isterim,

Dünya ekonomik krizin sebepleri o kadar çok ki, belkide istemeden tam zamanında oluşmuş, global ısınmanın önüne geçilecek iyi bir zamanlamada meydana gelmiş bir olay olarakta düşünebiliriz.

Özellikle son 2 yıldır üst üste gelen yakıt zamlarından sonra her geçen gün araçlarına binmeyen insan sayısı fazlalaşmaktadır, bunun oranını tam olarak bilemem ama kapanan fabrikaları, işyerlerini işin içine sokunca son iki yıldır Kış mevsiminin sert geçme nedeni anlaşılmış olur. Gelecek kışlarda bu Kış'tan daha ılık olmayacaktır. Ekonomik yapılanmalarımızı, harcamalarımızı tekrar gözden geçirip ve her türlü ısı yalıtımı, enerjiyi verimli kullanma konularına daha çok özen gösterirken orta uzun vadeli planlarımızı daha kötü senaryolara hazırlıklı hale getirmeliyiz.

Kapanan işyerleri sadece bizim ülkemizde yoktur, en son gittiğim yurt dışı ülkelerde de aynısı gerçekleşmektedir. Avrupa ve ABD de olan arkadaşlarımızda oralardaki benzer durumu aynı şekilde tarif edeceklerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mart 09, 2012, 14:15:50 »
Somut tepkiler gösterilmediği sürece zam üstüne zam devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mart 09, 2012, 15:49:47 »
Diesel'in benzinden daha pahalı olacağını zannetmiyorum, petrolden daha az miktarda çıkan benzin hiç bir zaman diesel'e oranla ucuzlamayacaktır, zaten buna gerekte yoktur, her iki yakıtta nasıl olsa kademeli zamlanıyor, benzin tüketimi bitmeyecek sadece Hybrid araçlara geçiş olacağından tüketimi kısmen azalacak ama Hybrid araç sayısı da gittikçe artacağına göre yine benzin tüketimi devam edecek ve böyle sürüp gidecek.

Bizlerin bu süreçte yapmamız gereken şey, fazla araç değişikliğine gitmeden altımızdaki araçları uzun yıllar kullanmak ve Hybrid araçların ucuzlamasını beklemek yada gerçekten bir otomobile ihtiyacımız olup olmadığını anlayıp şimdiden belli bir süre otomobilsiz kalmaktır.

Bu arada, bu Kış neden bukadar sert geçtiğini şöyle açıklamak isterim,

Dünya ekonomik krizin sebepleri o kadar çok ki, belkide istemeden tam zamanında oluşmuş, global ısınmanın önüne geçilecek iyi bir zamanlamada meydana gelmiş bir olay olarakta düşünebiliriz.

Özellikle son 2 yıldır üst üste gelen yakıt zamlarından sonra her geçen gün araçlarına binmeyen insan sayısı fazlalaşmaktadır, bunun oranını tam olarak bilemem ama kapanan fabrikaları, işyerlerini işin içine sokunca son iki yıldır Kış mevsiminin sert geçme nedeni anlaşılmış olur. Gelecek kışlarda bu Kış'tan daha ılık olmayacaktır. Ekonomik yapılanmalarımızı, harcamalarımızı tekrar gözden geçirip ve her türlü ısı yalıtımı, enerjiyi verimli kullanma konularına daha çok özen gösterirken orta uzun vadeli planlarımızı daha kötü senaryolara hazırlıklı hale getirmeliyiz.

Kapanan işyerleri sadece bizim ülkemizde yoktur, en son gittiğim yurt dışı ülkelerde de aynısı gerçekleşmektedir. Avrupa ve ABD de olan arkadaşlarımızda oralardaki benzer durumu aynı şekilde tarif edeceklerdir.

Global warming yani küresel ısınmanın bir safsata olduğunu söyleyen bilim insanları mevcuttur ve böyle     olduğunun da ispatı mevcut durumdur. Bunu söyleyenler bu durumun doğal bir döngü olduğunu ve normale dönüleceğini söylemektedirler. Merak eden internetten araştırabilir. Bunun dışında söylediklerinizle hem fikirim.
 Yakında tofaş kuş gurubunu elektrikliye dönüştüren istasyonlar serisi  ülkemizde yaygınlaşacak. Bakalım göreceğiz. 8-)
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mart 09, 2012, 17:38:18 »
bir dönemler 1 doları geçmeyecekti benzin, bu şekilde söz verilmişti , şimdi, 3dolara doğru ilerliyor, geçen kış venezuelada 3-4gün araba kullanmıştım, benzin fiyatını önceden sordum 1.5 dolar demişlerdi, dedim türkiyeye yakın nerdeyse, neyse, depomu fulledim, ödemeyi yapıyorum, 100dolar uzattım, adam ingilizcede pek bilmiyor, ama yüzüme bi garip baktı, cebimi işaret eti, paraları çıkardım, ordan bi 5 dolar aldı, sonrada üzerine 20bolivares(venezuela parası) verdi. Ben çözemedim olayı, ama anlaşamadığım içinde uzatmadım. Ben bu venezuelalı ların kafası hiç çalışmıyor diye düşünürken, gemiye dönüp acenteye durumu anlattığımda, benzinin lt sinin değil, 30 lt sinin 1.5 dolar olduğunu belirtti, zaten gündeik kullanılan acente arabası bile 3.0lt ford fusion dı orda. Tüp takılmamış o kadar amerikan arabasınıda bir arada, başka bir ülkede göremem heralde.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio