Gönderen Konu: Toyota Touch 2  (Okunma sayısı 13637 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Touch 2
« : Aralık 11, 2013, 11:59:16 »
Aurislere, Yeni Corolla da olan Toyota Touch 2 sisteminin, bir güncelleme ile geleceği söyleniyordu yıl sonuna doğru. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Auris Premium 1.6 MDS

Toyota Club Türkiye

Toyota Touch 2
« : Aralık 11, 2013, 11:59:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Touch 2
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2013, 12:18:12 »
Biraz önce gelen mesajdan anladığım kadarıyla 1.300TL'ye Toyotalara Navigasyon takılabileceği.
Detaylar yetkili servislerde.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2013, 12:28:38 »
Biraz önce gelen mesajdan anladığım kadarıyla 1.300TL'ye Toyotalara Navigasyon takılabileceği.
Detaylar yetkili servislerde.

Mesaj nedir abi ?

1300'e kadar düşürdüler demek. 2500 lerden kapı açmışlardı yanlış hatırlamıyorsam.. Ayrica güncelleme maliyetlerinide öğrenmek lazım.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2013, 13:41:36 »
az önce servisi aradım montaj dahil 1550 tl imiş..güncelleme falan için ayrı bir ücret ödenmiyormuş ömür boyu kullanılıyormuş eğer guncelleme falan gerekirsede ücretsiz yapılır dedi öyle bir ücret talep edilmez dedi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2013, 13:56:41 »
az önce servisi aradım montaj dahil 1550 tl imiş..güncelleme falan için ayrı bir ücret ödenmiyormuş ömür boyu kullanılıyormuş eğer guncelleme falan gerekirsede ücretsiz yapılır dedi öyle bir ücret talep edilmez dedi...

Güncelleme ile ilgili mytoyota sitesinde deli ücretler isteniyordu avrupa haritaları için.. Millet nasıl ücretsiz edinirimin derdindeydi.

Eger ücret alınmayacaksa fiyatların düşmesi beklenebilir. 1500 tl bir anten ve gps modülü için yine fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2013, 14:05:07 »
Güncelleme ile ilgili mytoyota sitesinde deli ücretler isteniyordu avrupa haritaları için.. Millet nasıl ücretsiz edinirimin derdindeydi.

Eger ücret alınmayacaksa fiyatların düşmesi beklenebilir. 1500 tl bir anten ve gps modülü için yine fazla.

Cep telefonuma gelen mesaj çok kısaydı ve yetkili servisime yönlendiriyordu.
Bu fiyatların, takılması gereken parçanın değerinin çok üstünde olması, konuyu soruşturmamı bile gereksiz kıldığından araştırmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2013, 14:20:31 »

Cep telefonuma gelen mesaj çok kısaydı ve yetkili servisime yönlendiriyordu.
Bu fiyatların, takılması gereken parçanın değerinin çok üstünde olması, konuyu soruşturmamı bile gereksiz kıldığından araştırmadım.

fiyatları yapılacak işe göre çok pahalı zaten abi  o tartışmasız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2013, 14:35:50 »
bu fiyata zor satarlar  :DUR:

400-500 desinler düşünürüz
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2013, 14:41:13 »

avensis içinde ilk çıktığında geri görüş kamerası ve navigasyon için 5000tl demişlerdi alan aldı, almayanlar sabredip beklediler 2500 tlden aldılar...bundada biraz sabredildiğinde aşağılara gelecektir fiyat o zamanda biz alırız inşallah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2013, 14:41:58 »

Evet.. Touch sistemi olan araçlar için max 500-600 tl bencede makuldur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2013, 14:54:37 »
avensis içinde ilk çıktığında geri görüş kamerası ve navigasyon için 5000tl demişlerdi alan aldı, almayanlar sabredip beklediler 2500 tlden aldılar...bundada biraz sabredildiğinde aşağılara gelecektir fiyat o zamanda biz alırız inşallah..
inşallah dediğiniz gibi olur. navigasyon güzel bir olay, arabada ekstra bir cihaz olmadan kullanabilmek çok güzel olur.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2013, 15:01:03 »
inşallah dediğiniz gibi olur. navigasyon güzel bir olay, arabada ekstra bir cihaz olmadan kullanabilmek çok güzel olur.

ben öyle olacağına inanıyorum şahsen avensisde ilk çıktığında çok pahalı idi sonradan düştü fiyat...mantıkla kanımca 600 700 lere iner gibime geliyor ama sabretmek gerek çıktı diye hemen atlamamak lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2013, 15:19:33 »
Tahmin edebileceğiniz en düşük fiyata bile düşürmeden standart yapacaklardır.

Mecbur olunmadığı sürece gereksiz görüyorum.

Bu para, kışın hergün araç kullananların Kışlık lastiğe yatırmaları gereken paradan daha fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1050
  • Model Yılı: '13
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2013, 15:20:00 »
o fiyata o toyoto touch ekranı ve geri park kamerasıyla beraber bedava harita güncelleme, tv ve video destekli bir model alınabilir. onun yerinden çıkaracağınız toyota touch ekranıda çivi çakmak yada kapı tutacağı olarak kullanılabilir. Bu ne saçma bir fiyat politikasıdır arkadaş.

2011 aracımı alırken şunuda taktırın bunu da, bunlar arabayı satarken değer katar dediler. takasta onlar para değil ki deyip baz model fiyatından paha biçtiler. dedim o zaman alarmı sökün yeni arabaya takın. yok beynine programlıymışta falan. yenisi..? 650 tl. nedir dedim araştırdım anahtarsız ultrasonik alarm modülü 120tl dışarda merkezi kilit ve immobilizer hariç bir yerede bağlanıyor gibi durmuyor. resmen enayi yerine koyuyorlar.

2500 tlye 2011 kasa corollaya takacakları multimedia ekranında navigasyon yok.  piyasada ise sattıkları aynı navigasyonlu ve konsol uyumlu multimedia sistem 1500 tl idi.

Neyse, bir kazık yiyip toyota touch2 li yeni kasa corolla aldım( sandım ki navigasyon olacak, daha yokmuş olunca da 1850 civarı ekleriz dediler).

Muhtemelen diğer markalar yeni kasa için üretim çıkardığında orjinalini söküp yeni bir şey alacağım (herşeyi dahil)

Şuan yutdışından bulunabiliyor uyumlu olarak işlemci ram miktarları toyotanınkini ikiye katlar ama daha önce yurtdışından alışveriş yapmadığım için güvenemiyorum. 450$ freeshipping

bir anten ve modül 250 tlye düşse bile para vermeye değecek birşey değil ayrıca 2 yıl sonunda harita güncellemesi 1000 tl civarı diye duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2013, 17:29:22 »
yalnız benim merak ettiğim navigasyondan öte, şu an toyota touch sistemi ile olan araçların ( toyota touch veya touch&go farketmez) toyota touch 2 sistemine güncellenip güncellenmeyeceği. yeni nesil corollada yazılım güncellenmiş, grafikler vs güzelleşmiş. bu güncelleme olup olmayacağı konusunda bilgisi olan var mı acaba?
Auris Premium 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1050
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2013, 21:19:53 »
bu tür bir güncelleme olacağını sanmıyorum. Touch2 lerin çözünürlüğü 800/480 e yükseltilmişi öyle bir güncelleme için ekran, işlemci yani çerçeve hariç her şeyin değişmesi gerekecek. buda eski  touch yada touch&go 'nun tamamen sökülüp hiçbir parçası kullanılamadan yerine touch2 takılması demek. Yani güncelleme ile değilde yeniden satın alma yolu ile olacak. Çok yüksek satış rakamlarına bu fiyatlarla ulaşamayacaklarını bildikleri için eski kasalara toyota touch2 üretimine gireceklerini sanmıyorum. ama eğer touch ekranlarıda aynı çözünürlükte ise sadece yazılımsa fark güncelleme işini çıkarabilirler ve yaparlarsa büyük bir tuzak olur. Navigasyonla beraber 3500 tl gibi bir fiyat çıkarırlar muhtemelen. Oysaki piyasada halihazırdaki ürünler zaten 800/480px ekran özelleştirilebilir menüler ve bedava güncellemeli navigasyon özellikleriyle çok daha uygun fiyatlara satılmakta. touch2 için bile geç kalmış durumda toyota.(işlemci ram ne kadardır bilmiyorum fakat tek çekirdekli 512mhz işlemci ve 256mbddr ram diye tahmin ediyorum)

Gerçi ülkemizde yok ama yurt dışı ürünleri incelerseniz 720p, çoklu dokunmatiği destekleyen, direksiyon kontrolleriyle, yol bilgisayarı ve klima ile uyumlu iç ve geri park kamerası bağlanabilen tv radyo dvd mkv avi.... hertürlü formatı çalıştırabilen 1,2 ghz çift çekirdekli, 1gb ddr3 lü, android işletim sistemli ürünler mevcut. ki aslında olması gerekende bu çünkü aynı özelliklerde bir tablet piyasada 250 tl civarında satılıyor.

yani kimse kusura bakmasın ama sadece arabanın konsoluna uyumlu diye bu kadar eski bir teknolojiye 3500tl vermek çok akıl karı değil. O fiyata üst seviye bir laptop alınabiliyor şuan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 12, 2015, 13:29:03 »
merhaba arkadaşlar
uzun süredir aklımda olan bir konuyu size danışmak istiyorum.
bildiğiniz üzere touch 2 lerde herhangi bir yazılım güncellemesi yayınlanmıyor.
peki neden?
sistem navigasyonlu modellerle aynı tahminimce. sadece arkasında modül yok. (o modellerde bile sadece nav yazılımı yükleniyor)
o halde toyota bilerek mi güncelleme yayınlamıyor..

yazılım güncellemesinden kastım,
tema ve menü değişiklikleridir.
bu güncellemeler sayesinde aracın kişiselleştirilebilirliği arttırılabilir.

akıllı telefonlarla bağlantıları etkili hale getirebilir. herkesin özellikle gençlerin elinde bu cihazlardan var artık.
sizin önerileriniz nedir başka neler yapılabilir?

bu sayede aracın ve forumun (bazı arkadaşlar forumun monotonluğundan şikayet ediyordu) )monotonluğu giderilmiş olur.

biliyorsunuz günümüzde telefon bilgisayar gibi bir çok cihaza satın alındıktan sonra yazılım güncellemesi ve desteği veriliyor.
bizde desteklerinizi bekliyoruz sayın toyota yetkilileri. bence bu konu toyota satışlarını bile etkileyebilecek önemli bir konu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 12, 2015, 14:13:17 »
merhaba arkadaşlar
uzun süredir aklımda olan bir konuyu size danışmak istiyorum.
bildiğiniz üzere touch 2 lerde herhangi bir yazılım güncellemesi yayınlanmıyor.
peki neden?
sistem navigasyonlu modellerle aynı tahminimce. sadece arkasında modül yok. (o modellerde bile sadece nav yazılımı yükleniyor)
o halde toyota bilerek mi güncelleme yayınlamıyor..

yazılım güncellemesinden kastım,
tema ve menü değişiklikleridir.
bu güncellemeler sayesinde aracın kişiselleştirilebilirliği arttırılabilir.

akıllı telefonlarla bağlantıları etkili hale getirebilir. herkesin özellikle gençlerin elinde bu cihazlardan var artık.
sizin önerileriniz nedir başka neler yapılabilir?

bu sayede aracın ve forumun (bazı arkadaşlar forumun monotonluğundan şikayet ediyordu) )monotonluğu giderilmiş olur.

biliyorsunuz günümüzde telefon bilgisayar gibi bir çok cihaza satın alındıktan sonra yazılım güncellemesi ve desteği veriliyor.
bizde desteklerinizi bekliyoruz sayın toyota yetkilileri. bence bu konu toyota satışlarını bile etkileyebilecek önemli bir konu

Evet, bilerek yayınlamıyor. Yoksa mümkün değil falan değil. Nitekim geçen gün forumdaki bir arkadaşın touch 2(navigasyonsuz yani) güncellendi ve Toyota park asistanı ile ilgili güncellemeler vardı.Güncellenme sebebinin Toyota park asistanı ile hiç bir ilgisi de yok. Güncellenmesi için illa bozulması gerekiyor.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=66040.msg899399#msg899399

Akıllı telefonların bağlantılarını daha etkin hale getirmek o kadar da zor değil aslında. Mesela Touch 2 mirrorlink 1.0 versiyonunu destekliyor. Mirrorlink 1.0 uyumlu telefonlardan bazıları Samsung s3(piyasaya çıkış tarihi Mayıs 2012), nokia 700(eylül 2011), Xperia ZR(Mayıs 2013) ve Touch 2 ile çalışması için rootlamak, eski/farklı ROM yüklemek vs kurup bin tane sorunla uğraşmak gerekiyor. En basitinden Mirrorlink 1.1 desteği de olsa bugün piyasadaki bir çok telefonla sorunsuz çalışacak. Mesela Samsung Note 4 Android 4.4, Samsung S5-Android 5.0, HTC M8 ile bu özellik telefonlarda standart olarak geliyor. Uygulama vs kurmak gerekmiyor. Özetle Touch 2 yazılım olarak oldukça geride ve ilerleyecek gibi de durmuyor.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2015, 23:10:09 »
Adem Bey emin olun bizler gibi bir çok kişi bu konudan muzdarip ama elimizden fazla birşey gelmiyor ve servisin insafina kalmış oluyoruz. Mehmet beyin de bahsettiği gibi geçenlerde arızalanmış olan navigasyonsuz touch 2 ekranım panasonic servisi tarafından güncel yazılımı yüklü sıfır cihaz ile değişimini yaptılar. Bu ekran ile birlikte eskisinde olmayan "toyota park asistanı" özelliği de geldi. Donanımsal olarak hiç bir yeni kablo filan takılmadı eski cihazın kablo bağlantıları ile aynı şekilde bağlantı yapılarak yazılımsal olarak geldi bu fonksiyon. Servis eski ekrana yazılım atmayı denemek istedi ancak bu ekranlarda yazılım güncelleme kapalı olarak geliyor. Yani yazılım sonradan atmak zor bir durum. Güncelleme için navigasyon paketi malesef şart çünkü o paket ile birlikte cihaza ekstra bellekte takılmış oluyor. Yani yedek "Rom" içinde yüklü kalmış oluyor anladığım kadarıyla. Birde son olarak servisten aldığım bilgiye göre video oynatmak ve bunun gibi bir sürü özelliği aslında destekleyebildiğini ancak toyota tarafından kesinlikle istenmediği için fonksiyonların hepsinin kapatıldığıdır. Eğer bir gün cihazın yazılımına girebileceğimiz bir program çıkar ise o zaman bu ekranla yapılacak şeylerin sınırı olmayacaktır tıbkı android cihazları rootlayıp tüm kilitlerini açmak gibi ama şuan için beklemekten başka malesef çaremiz yok :(
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 13, 2015, 22:57:30 »
bu gün izmirde sordum Toyota yetkili servisine. 2250 ttl ya navigasyon olayını halledeceklerini söylediler. fiyat çok saçma geldi bana. (benim aracım 2015  1.6 advance ) sonuçta advance navigasyon alsaydım 2000 tl fark ödeyecektim. bu 250 fark nedir yaa.
Bu dünyaya anlaşılmak için değil anlamak için geldik.