ben spor düğmesine hiç ihtiyaç duymadım . direksiyondaki vites kolu işi hallediyor.vites küçülterek devir artırıp çekiş gücü elde edilebilir daha pratik ve ekonomik.
Spor modu muhtemelen gaz tepkimesinide ufak olcude hizlandiriyordur dikkat edin ona gereksiz degildir
bismillah
16- camların inip kalktığında suların hala camda kalması
17- arka sileceğin yetersiz bir alanı silmesi
18- polen filitresinin 97 lira olması
19- araç krikosunun şoför koltuğu altında olması
20-krikonun plastiğinden ve tavan döşemesinden gıcırtı gelmesi
21-devir saatinin olmaması (life)
22-aksesuarlarının olmaması , olanında pahalı olması (ön ıkı cam ruzgarlıgına Erzurum ikbal 232 lıra istedi .sis lambalarınada 540 istemişti)
23-TÜM BUNLARI OKUYUPTA YARİSTEN VE TOYOTADAN MİLLETİN SOĞUMASIYLA TOYOTADA OLAN İMAJIN YERLEBİR OLMASI
bismillah
16- camların inip kalktığında suların hala camda kalması
17- arka sileceğin yetersiz bir alanı silmesi
18- polen filitresinin 97 lira olması
20-krikonun plastiğinden ve tavan döşemesinden gıcırtı gelmesi
21-devir saatinin olmaması (life)
22-aksesuarlarının olmaması , olanında pahalı olması (ön ıkı cam ruzgarlıgına Erzurum ikbal 232 lıra istedi .sis lambalarınada 540 istemişti)
23-TÜM BUNLARI OKUYUPTA YARİSTEN VE TOYOTADAN MİLLETİN SOĞUMASIYLA TOYOTADA OLAN İMAJIN YERLEBİR OLMASI 
Fikret bey 18. maddeyi şöyle yapın

eski yaris ile yeni yaris aynı filtreyi kullanıyor

eski yarisinki 53 yada 57 liraydı onu alıp takın

yeni yartiste sadece kodu değişik kutuda tek fark bu

buda araba yeni diye milleti dolandırmanın başka bir yolu

bu uyumluluk konusundaki bilgiyide yetkili servisteki samimi bir arkadaşımdan aldım
ön koltukların arkasında alt kısmında koltuk kumaşının son kısmı çekince elinize geliyordu benim incelediğim araçlarda. hybrid spirit donanımda böyle bir şey yok tabi. acaba herkeste var mı bu ?
Fikret bey 18. maddeyi şöyle yapın
eski yaris ile yeni yaris aynı filtreyi kullanıyor
eski yarisinki 53 yada 57 liraydı onu alıp takın
yeni yartiste sadece kodu değişik kutuda tek fark bu
buda araba yeni diye milleti dolandırmanın başka bir yolu
bu uyumluluk konusundaki bilgiyide yetkili servisteki samimi bir arkadaşımdan aldım 
Mesut

Malesef fiyatlar değişmiş.. Forumda paylaştım. Nisan ayinda 53 tl olan polen filtresi şu anda 100 tl.. Yeni bakımdan cıktım. Taktırmadım tabi. Orjinalini alabilecegim bir internet sitesine beni yönlendirirseniz sevinirim.
Mesaj Birleştirildi: 12 Ara, 2013 10:41
bismillah
Fikret bey. Kriko şöför koltugunun altında mı ?? Ciddimisiniz. Bende bagajda.
Mesaj Birleştirildi: 12 Ara, 2013 10:49
ön koltukların arkasında alt kısmında koltuk kumaşının son kısmı çekince elinize geliyordu benim incelediğim araçlarda. hybrid spirit donanımda böyle bir şey yok tabi. acaba herkeste var mı bu ?
Hakan bey,
İlk gelen seri o şekilde diye tahmin ediyorum. Düzeltilmiş. Gecen sene temmuz ayında aldim. Bir sıkıntı yok..
24 - touch sisteminde radyoları kaydederken rds ekranında o an ne varsa onu preset'e alması. Yani misal power fm çalarken bir şarkının bilgisi rds de belirmişken hafızaya almak isterseniz radyoyu power fm diye değil şarkının içindeki ekrandaki 6 harf ile radyo kaydediliyor! Bu en abuk hata bence...
24 - touch sisteminde radyoları kaydederken rds ekranında o an ne varsa onu preset'e alması. Yani misal power fm çalarken bir şarkının bilgisi rds de belirmişken hafızaya almak isterseniz radyoyu power fm diye değil şarkının içindeki ekrandaki 6 harf ile radyo kaydediliyor! Bu en abuk hata bence...
Çok doğru bir tespit. Ayrica 6 karakterlik rds bölümünün anlamsızlığı 6" ekranda..
Arka frenler kampana
arka suspansiyon bagimsiz degil (bu arac boyu ve guvenlikle alakali )
Arka frenler kampana
arka suspansiyon bagimsiz degil (bu arac boyu ve guvenlikle alakali )
Bir forumda bir arkadaş açıklamış. Alıntı yaptım. Benimde bildigim arkaların kampana veya disk olması küçük araclarda ve motor gücü düşük araçlarda pek önemli değil. Üretici açısından da bir maliyet..
Bu yüzden bunu bir eksiklik olarak algılamamalıyız. Sadece Yaris'e has bir olay değil. Ayrica yaris Hyprid arka frenler disk..
"Aracı durduran ön frenlerdir arka frenler aracın izinde gitmesini ve dengeli frenleme içindir. 4 teker disk olmasınının esprisi genellemek gerekirse, hızlı ve agır araclarda frenler daha fazla yuke maruz kalır ve buda dogal olarak daha fazla ısınma demektir. frenlerde ısı artarsa fren performansı aynı oranda duser. yine genel olarak yazıyorum, agır ve hızlı araclarda bu frenlerin daha hızlı sekilde soguyabilmesi için arkalarda disktir ve disk aynı zamanda dogal olarak daha yeni teknoloji urunudur. ancak acıklamaya calıstıgım gibi arkaların disk olması hem ihtiyac hemde maliyetlerle orantılıdır. birkac ornek vermek gerekirse, eski bravolarda 1.6larda arkalar kampana 2.0larda disktir, puntoların tjetler haric kampana, yeni opel corsa da da 1.6 turbo haric digerleri kampana, 206larda gti falan haric kampanaydı falan filan uzar gider liste"
Orjinal Polen Filtresi; Fil marka, HC 7138 kodlu, sanayide 15.TL
Orjinal Polen Filtresi; Fil marka, HC 7138 kodlu, sanayide 15.TL
Abi faturada 87139YZZ16 ürün kod'uyla yer almakta.. Bahsettigin ürünle aynimidir ?
Abi faturada 87139YZZ16 ürün kod'uyla yer almakta.. Bahsettigin ürünle aynimidir ?
Ürün kodlarının farklı olması doğaldır.
"Orjinal" diye bahsetmemin sebebi, aynı kalınlıkta, aynı malzemeden ve aynı kalite ile yapıldığını vurgulamak içindi. Hatta yerini orjinalden daha iyi dolduruyor, bu da yanlarından toz kaçırmayacağı anlamına gelir.
Ben şimdiden 1 ad hazırladım bile, yaklaşık 1 ay sonunda ilk 10.000km bakımında değişeceğim. Bundan önceki araçlarımın bakımlarının tamamı yetkili serviste yapılmıştır fakat polen Filtresi hariçtir.
Ürün kodlarının farklı olması doğaldır.
"Orjinal" diye bahsetmemin sebebi, aynı kalınlıkta, aynı malzemeden ve aynı kalite ile yapıldığını vurgulamak içindi. Hatta yerini orjinalden daha iyi dolduruyor, bu da yanlarından toz kaçırmayacağı anlamına gelir.
Ben şimdiden 1 ad hazırladım bile, yaklaşık 1 ay sonunda ilk 10.000km bakımında değişeceğim. Bundan önceki araçlarımın bakımlarının tamamı yetkili serviste yapılmıştır fakat polen Filtresi hariçtir.
Bende de öyle olacak artık. 15 tl'ye almak varken 100 TL vermenin bir anlamı yok orjinaline birebir muadili varken..
Sen sanayiden mi aldın ?
Bende de öyle olacak artık. 15 tl'ye almak varken 100 TL vermenin bir anlamı yok orjinaline birebir muadili varken..
Sen sanayiden mi aldın ?
Evet, yağ ve filtre satan dükkan. Ülke çapında dağıtımı yapılmış olmalı, bizim burda bile varsa!

Yalnız torpido kapağını yanlardan bastırarak tırnaklarının kurtulması biraz güç istiyor.
Evet, yağ ve filtre satan dükkan. Ülke çapında dağıtımı yapılmış olmalı, bizim burda bile varsa! 
Yalnız torpido kapağını yanlardan bastırarak tırnaklarının kurtulması biraz güç istiyor.
Biliyorum

Açtım 3-5 kez.
Eğer burada bulamazsam bana yardimci olmurmusun ?
Biliyorum
Açtım 3-5 kez.
Eğer burada bulamazsam bana yardimci olmurmusun ?
Elbette, ama sadece 1 adet almaman gerekir, kargo ücreti daha pahalı olur.
Elbette, ama sadece 1 adet almaman gerekir, kargo ücreti daha pahalı olur.
Anlaştık.. 5 adet alırım. Yeterli ollur mu ?
ohhh 15 TL ise bende alırım 2 3 adet

benide yazın listeye
bu arada Engin abi bunlar iyice çakal olmuş demekki
bakım zamanımda geldi,
haa Engin abi bendede kriko ön koltuk altında

ama ben yerinden memnunum

hiçte ses yapmıyor
çok güzel bi konu olmuş

benim aracımdaki en büyük rahatsızlığım yüksek motor sesi ve bu sesin cam kapalıyken bile rahatsız edici boyutta hissedilmesi.
bu arada konuyu baltalamak istemem ama soracak bir başlık bulamadım. ben otomatikte giderken seyir esnasında vites küçülterek yavaşlamam gereken durumlarda, aracı tekrar nasıl otomatiğe alacağımı bilemedim. vites kutusundan değilde f1 kulaklardan vites küçültüyorum yada büyütüyorum. bu durumda aracı durdrumadan tekrar nasıl otomatik modda devam edebilirim?
konuyu böldüğüm için özür dilerim. bilen vasa cevaplarsa sevinirim