Gönderen Konu: AİLE HEKİMLİĞİ VE YAŞADIKLARI SIKINTILAR...  (Okunma sayısı 5816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
AİLE HEKİMLİĞİ VE YAŞADIKLARI SIKINTILAR...
« : Aralık 09, 2013, 20:48:28 »
   Bu durumu aşağıdaki video bir nebze olsun özetliyor diye düşünüyorum....
Bu duruma sistemin sebep olduğunun farkındayım ama bu uygulamanın başladığı ilk zamanlarda bazı kurnaz aile hekimlerinin hasta devşirmek amacıyla ilaç yazma sevdasına düştüklerini ve sonucunda kendi elleriyle bir canavar yarattıkları ise maalesef yadsınamaz bir gerçek  ;) ;) ;)

http://www.youtube.com/watch?v=8rKrDZrrLdw#t=249

Toyota Club Türkiye

AİLE HEKİMLİĞİ VE YAŞADIKLARI SIKINTILAR...
« : Aralık 09, 2013, 20:48:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: AİLE HEKİMLİĞİ VE YAŞADIKLARI SIKINTILAR...
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2013, 21:02:37 »
Madalyonun diger tarafi da olaydi iyiydi. vatandasi iplemeyen dr tarafi.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2013, 15:52:43 »
İbrahim sana binlerce teşekkür ederim haftalardır hatta aylardır sistemin düzelmesi için mücadele halindeyiz....

İnanın bana bu video eksik bile ama burda hata kesinlikle halkın değil... Malesef hekimlerin yanlış sistem ve oy potansiyeli peşinde koşan bürokratların yüzünden şamaroğlanına çevrilmesinden kaynaklanıyor.....

Çok gergin ve sıkıntılıyım....

Bazı kurnaz aile hekimleri demişsin ya malesef onları da yaratan aynı sistem.... Birgün bir araya gelirsek ayrıntılı anlatırım yıllar boyunca sistemin nasıl bozulduğunu..... Artı dayak yeme şiddete uğrama korkusu da artık herşeyi yaptırıyor hekimlere..... (15 yıllık hekimim kadın hastaya prostat ilacı yazmadığım için yumruk yediğimi biliyorum)

Hekimleri lütfen suçlamayın.... (içindeyim biliyorum bizi birbirimize yabancılaştıranlar utansın)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2013, 15:56:24 »
Madalyonun diger tarafi da olaydi iyiydi. vatandasi iplemeyen dr tarafi.

doktor vatandaşı neden iplemesin ki ben bunu anlayamıyorum hekimin işi bu bunun için eğitim alıyor... hangi konuda iplenmek istediniz neyle karşılaştınız bilemiyorum tabi.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2013, 16:00:17 »

İnanın bana bu video eksik bile ama burda hata kesinlikle halkın değil... Malesef hekimlerin yanlış sistem ve oy potansiyeli peşinde koşan bürokratların yüzünden şamaroğlanına çevrilmesinden kaynaklanıyor.....

Gerçekten eksik bir video :) Hata REPREZANT ların olabilir mi ki :) İlaç mümessili de denebilir :) :olu: :olu: :olu: :argh: :argh: :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2013, 16:15:27 »
Gerçekten eksik bir video :) Hata REPREZANT ların olabilir mi ki :) İlaç mümessili de denebilir :) :olu: :olu: :olu: :argh: :argh: :argh:

yazdıklarımı okuduysanız hatanın nerde olduğunu belirttim... bu konuda fikir alışverişi yapmaya açıksanız seve seve tartışırım.... ilaç mümessillerinin durumu içler acısı onlar için yapılabilecek birşey var mı bilmiyorum bir platformda "bu meslek toptan kaldırılsın" dedim ama büyük tepki aldım doğal olarak onlarda ekmek parası peşindeler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2013, 16:37:17 »
İbrahim sana binlerce teşekkür ederim haftalardır hatta aylardır sistemin düzelmesi için mücadele halindeyiz....

Bazı kurnaz aile hekimleri demişsin ya malesef onları da yaratan aynı sistem.... Birgün bir araya gelirsek ayrıntılı anlatırım yıllar boyunca sistemin nasıl bozulduğunu..... Artı dayak yeme şiddete uğrama korkusu da artık herşeyi yaptırıyor hekimlere..... (15 yıllık hekimim kadın hastaya prostat ilacı yazmadığım için yumruk yediğimi biliyorum)

Hekimleri lütfen suçlamayın.... (içindeyim biliyorum bizi birbirimize yabancılaştıranlar utansın)

Hande hanım Allah yardımcınız olsun .

Bende cuma günü diş doktorundaydım  .Hekimin bir hastasının dolgusu düşmüş hastayı benimle  benden sonraki hasta arasına randevusuz aldı ama hasta beni 15 dakika beklediği için bir sürü söylendi . Gerçekten insanlarla uğraşmak çok zor zanaat .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 10, 2013, 22:18:07 »

Bir nebze olsun sıkıntılarınızı bu forumda gündeme taşıyabildiysek ne mutlu....
Emin olun mevcut sistemimizin, sistemsizliği doğurmasından dolayı şu an bu noktadayız... Sadece doktorlarımızın değil, tüm kamu çalışanlarının genel sıkıntısı bu... Son 10 yılda kamuda yaratılan bu sistemsiz sistemler, insanları kaba kuvvete, gereksiz muhbirliğe, kendi işini kendi görmeye itmekte ve insanlar çalışan bu şahıslarla uğraştıkları esnada sistemi getirenler arka planda malı götürmekte.... İşin özeti bence bu

İnsanların bu durumu görmesi dileğiyle.... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2013, 13:20:41 »
burdakileri ve işini düzgün yapanları tenzih ederek söylüyorum benim aile hekimime 3.35 deki gibi davranmayınca laftan anlamıyor. saygılar
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2013, 15:02:54 »
burdakileri ve işini düzgün yapanları tenzih ederek söylüyorum benim aile hekimime 3.35 deki gibi davranmayınca laftan anlamıyor. saygılar

Seçkin !! değiştir ablacım değiştir.... Böyle bir şansın var.... ne istiyorsun da ne oluyor bilmiyorum ama frekans tutmaması yeterli..... DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.... Çok basit..... bir imzaya bakar.... davranışlarınızı değiştirmeyin hekiminizi değiştirin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2013, 15:15:45 »
Bu arada beni tenzih etmek zorunda değilsiniz....

Bu ortamda çok iyi anlaşıyor olabiliriz ama mesleğimi icra ederken hasta ile diyaloğumda nasıl olduğumu bilemezsiniz.... zira ben usulsüz isteklere asla eyvallah demeyen biriyim..... :)

birkaç yazı var paylaşmak istediğim vakit bulursam paylaşmaya gayret ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2013, 15:18:52 »
Bu bizim gazete ilanımız.... özenle okursanız memnun olurum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2013, 15:22:56 »
Bu yazı ise hem hekimi hem hastayı çok güzel özetliyor.... her zaman söylüyorum eleştirmeden önce düşünmeli ve tekrar düşünmeli.... hassasiyetle okuyunuz :)

""""""""""Hekim dürüst olsun ahlaklı olsun.
Ama keyfim istemez işe gitmezsem bana sahte istirahat raporu da yazsın.

Hekim benimle ilgilensin, muayene etmeden ilaç yazmasın.
Ama ehliyet alacam, işe girecem "bi imza" atsın.
Muayene? Yok yapmasın imzayı hemen atsın.

Hekim bilgili olsun işini iyi yapsın.
Ama ben ne istersem onu yapsın, istediğim ilacı yazsın.
İstersem serum taksın, istersem iğne de yapsın.

İlkeli olsun ama ilkeleri benim olsun...
Karar verin yahu, işimizi yapalım mı yapmayalım mı...

Ne diyelim şimdi "sağlık olsun" mu?
Diyelim de, olsun da ama böyle biraz zor olur gibi...

Dr.M.A.""""""""""""

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2013, 17:04:31 »
Madde 1: valilik gerekce gostermeden aile hekimligi gorevine son verecek. anayasaya aykiri olarak is guvencemiz ortadan kaldirilacak mali ve ozluk haklarimiz geriye goturulecek.
  burda yazilan yazida ne anlatilmak isteniyor hic acik degil. 657 ye tabi devlet memurusunuz. Yuz kizwrtici sucunuz yoksa isten atilamazsiniz.  ne anlatmak istiyorsunuz anlasilmiyor.
   diger yandan  saglik hizmetleri 365 gun 24 saat surekli olmwk zorundadir. 9 gunluk tatillerde resmi tatillerde de insanlar rahatsizlanabilir. (acil servis acik diyeceksiniz degilmi) aksam 5 ten sonra da insanlar hastalanabilir.
   Acil vaka acile gidip 1 saat sira bekliyorsa bu nasil acildir.
Dr lar yasadiklari sehrin en guzel ve en pahali semtlerinde otururlar en guzel araclara binerler ( bu beni ilgilendirmez) paramiz yetmiyor derler.
Doguma ameliyata ilave para vermezseniz ben girmem derler.
hastanede sizi asistan muayene eder uzman kasesi basilir. vs vs vs.

Bunlar da vatandasin gozunde madalyonun diger yuzu.
*** sistemin sorunlu oldugu asikardir bu her sektor icin gecerlidir.
İsini duzgun yapan vijdani rahat olana sozum yoktur.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2013, 21:37:35 »
Madde 1: valilik gerekce gostermeden aile hekimligi gorevine son verecek. anayasaya aykiri olarak is guvencemiz ortadan kaldirilacak mali ve ozluk haklarimiz geriye goturulecek.
  burda yazilan yazida ne anlatilmak isteniyor hic acik degil. 657 ye tabi devlet memurusunuz. Yuz kizwrtici sucunuz yoksa isten atilamazsiniz.  ne anlatmak istiyorsunuz anlasilmiyor.
   diger yandan  saglik hizmetleri 365 gun 24 saat surekli olmwk zorundadir. 9 gunluk tatillerde resmi tatillerde de insanlar rahatsizlanabilir. (acil servis acik diyeceksiniz degilmi) aksam 5 ten sonra da insanlar hastalanabilir.
   Acil vaka acile gidip 1 saat sira bekliyorsa bu nasil acildir.
Dr lar yasadiklari sehrin en guzel ve en pahali semtlerinde otururlar en guzel araclara binerler ( bu beni ilgilendirmez) paramiz yetmiyor derler.
Doguma ameliyata ilave para vermezseniz ben girmem derler.
hastanede sizi asistan muayene eder uzman kasesi basilir. vs vs vs.

Bunlar da vatandasin gozunde madalyonun diger yuzu.
*** sistemin sorunlu oldugu asikardir bu her sektor icin gecerlidir.
İsini duzgun yapan vijdani rahat olana sozum yoktur.

sorular için teşekkür ederim....

1. 657 değiliz sözleşmeliyiz yani iş güvencemiz yok....
2. Aile hekimliği disiplini 1. basamak sağlık hizmetidir koruyucu hekimliği kapsar yani 7/24 sürdürülecek bir disiplin değildir...
3. işte en önemli kısım....
    Acil vaka kavramı malesef ayırdedilemiyor... Acil vaka acil serviste 1 saat bekletilemez zira Acil servise Acil vaka dışında vaka kabul edilmemelidir. "İş yerinden ayrılamıyorum acilde ilaç yazdırmak zorundayım" ya da "gündüz işim vardı akşam acile gidiveririm" mantığı ya da yönlendirmesi yanlıştır.

Ve Aile Hekimine başvuran hastayı ilgilendiren soruyu soruyorum.... bütün gün Aile Sağlığı merkezinde çalışmış gece acilde çalışmış bir hekime ertesi günü muayene olmak ister misiniz? (ben istemem kafa gitmiştir onun :) )

4.(esas konu başlığı hasta-hekim ilişkisi olduğu halde konu neden doktorların arabalarına gelir bunu 15 yıldır anlayamadım ama) ortaokuldan itibaren ders çalışmaktan beyni dönen üniversite sınavında oldukça yüksek puan alan ve gerçekten dünyanın en zor eğitimini en az 6 yıl almak zorunda kalan (en ufak bir hata da bir yıl kaybedersiniz 75 ortalamayla mikrobiyolojiyi bir yıl daha almıştım :) ) insanlar bırakın da biraz rahat yaşasınlar bu konuyu artık geçin bence... sağlığı ticarete çeviren hekimleri ben de kınarım ama şu anki sağlık sistemi başlı başına ticarete çeviriyor uyanık olunuz....

Sağlık sistemi sadece hekimlere değil hastalara da zarar veriyor...

Bakın size hekim olarak cevap verdim...

Bir de hasta olarak cevap vereyim; yaklaşık 2 ay önce orta kulak iltihabı geçirdim ve kulak basıncım anormal arttı... ağrı ateş duyma kaybı hepsini yaşıyordum.... acilen müdahale edilebilecek bir noktaya gelmedi kulakzarım kendisi de delinmedi malesef ben o şekilde hem çalışıp hem ayaktan tedavimi almak zorunda kaldım neredeyse 1 ay bu şekilde devam etti...

Hanginiz bu vaziyette rapor kullanmadan çalışırdınız? ya da sakince tedavinizin tamamlanıp hastalığın sürecinin kendiliğinden tamamlanmasını beklerdiniz? (benim idealistliğimden değil vallahi sistem içinde rapor kullanmanız çok zor diğer hekimler için de durum aynı)

Tekrar yazıyorum Hasta- Hekim ilişkisini bozan sadece ve sadece sistemdir.... (çocuk okuldan kaçar öğretmeni git rapor al gel der babası gelir aman çocuk sınıfta kalmasın bi rapor yazıver der)

Hekime öfkeyi zaten hiç anlayamıyorum...

Hasta: sağlık problemi olan kişi
Hekim: bu problemi eğitimiyle çözmeye çalışan kişi

öyle değil mi? o zaman senaryo şudur... Hasta şikayetlerini söyler hekim muayene eder gerekirse ek tetkikler yaptırır tedavi eder.... Bitti bu kadar....

Teşhisten şüpheniz varsa ya da tedavi sonucu hastalık süreci uzadıysa tekrar başvurursunuz.... olmadı 2. bir hekime olmadı 3. bir hekime....

Mesela Sevgili Seçkin videodan örnek vermiş... tanıyorum onu şeker bir çocuktur ama acaba talebi neydi? ilişkiyi nasıl kurdu iletişimi doğru muydu? bunu bilemiyorum ;)

şimdi toplumda sağlık hizmetinin özeti bu iken.... ve yukardaki videoyu değerlendirdikten sonra ben de soruyorum....

Hekim mi suçlu? Hasta mı suçlu?
bence ikisi de değil.... ;)

sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.... Amacım kırmak da değil kırılmak da.... Sevgiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2013, 21:58:43 »
Seçkin !! değiştir ablacım değiştir.... Böyle bir şansın var.... ne istiyorsun da ne oluyor bilmiyorum ama frekans tutmaması yeterli..... DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.... Çok basit..... bir imzaya bakar.... davranışlarınızı değiştirmeyin hekiminizi değiştirin....
en başta biraz hakaret etti bana boyunun ölçüsünü aldım sonradan benden korkuyor şimdi ne istersem yapıyor o yüzden değiştirmeye gerek yok :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 11, 2013, 22:25:00 »
en başta biraz hakaret etti bana boyunun ölçüsünü aldım sonradan benden korkuyor şimdi ne istersem yapıyor o yüzden değiştirmeye gerek yok :)

yanlış iletişim :) iletişim iki taraflıdır bunu unutma...

(iş iyice serbest piyasaya dönerse şaşmaz sanayide ofis açıp hepinizi kurtarıcam :) )

ama sen yine de kimseye kaba davranma olur mu canım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 11, 2013, 22:27:42 »
yanlış iletişim :) iletişim iki taraflıdır bunu unutma...

(iş iyice serbest piyasaya dönerse şaşmaz sanayide ofis açıp hepinizi kurtarıcam :) )

ama sen yine de kimseye kaba davranma olur mu canım...
hakkettiğini verdim diyelim :)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 11, 2013, 22:34:36 »
Konuya aslında OSYM nin el atması lazım... 6 yıl eğitim sonrasında da uzmanlık olacağına , diğer mesleklerdeki gibi direk üniversite sınavında branşları kazanıp okusalar bu şekilde sayıları daha çok artar , normal sürede mezun olduklarında direk uzman olarak çıkarlar... Sayılarının artmasını istiyorlarmı oda şüpheli bir durum. Arz ve Talep dengesi bozulacağı için ücretlerdeki değerlerde değişecektir.

Benim gördüğüm sağlık sistemi---- Cerrahi kısımlar hariç...

1-Polikliniğe gidersiniz- 4 ilacınız yazılır- sonra Allah kerim saldım çayıra mevlam gayıra- Geri dönüşü olmayan bir durum, hasta iyileştimi ne oldu kimse bakmaz, zaten hasta iyileşmezse başka bir doktora gider görünür bu süreç devam eder. ilk gidilen dr durumdan haberdar değildir, zannederki hasta gelmediğine göre iyileşti, aynı semptomlara aynı ilaçlar yazılır gider. (ilaçların yazılması ve tercih nedenleride ayrı bir muamma)

2-Polikliniğe gidersiniz- bir sürü tahlil istenir bir sürü röntgen, tıbbi görüntüleme istenir- ama sonuçlar bile beklenmeden 4 ilacınız zaten akıldadır yazılmıştır bile.Usulen tahlillerede bakılır. ve 1 aşamanın devamı aynen gider. (Arkadaşlar bu arada hastalarda şöyle bir durumda var, ne kadar çok tahlil ne kadar çok tıbbi görüntüleme isterse hekim, o hekim iydir, candır. Aslında yok böyle birşey, herşey PARAYLA , hastane kasasına girecek parayla alakalı bir durum. Ultrason hizmetleri kasaya fazla para getirmediğinden Tomografiye bile yönlendirilir bir sürü radyasyona maruz kalırsınız. Ama biz millet olarak fotokopi çektirir gibi röngen çektirmeye alıştırılmışız.

3-Polikliniğe gidersiniz, durumunuz çetrefilli ise ve siz zaten önceki tecrübelerinize dayanarak kendi aldığınız ilaçlarla iyileşemediniz ise, 4 ilaçta sizi kesmez ya sizi başka bir branşa yönlendirirler yada (genelde nöroloji- psikiyatri genel cerrahi vb gibi) bir üst sağlık kurumuna sevk edilirsiniz. Ve o hastadan kurtulursunuz

bir sürü seçenek var. Bu duruma durduk yere gelmedik, hem hekim hem hastalar hemde tüm bu sistemden faydalananlar getirdik. Sistem falan biziz sonuçta, ne demişler biz bize benzeriz. yok aslında birbirimizden farkımız. 9 saat olan mesai aktif çalışılan süre olarak 4-5 saate indirilir ve ooooooo 5 dakkada 1 hasta bakmak zorundayız diye şikayet edilir. Puan kazanmak için neredeyse selam verseniz hastanede yatışınız yapılır, o ayki puanlar tavana geldiyse, 1 sonraki aya stoklarda biriktirilir o hasta. Vs vs vs ... Hekimler suçlu değil hakikatten, bizler suçluyuz, sonuçta hekimlerde hasta konumundalar her zaman. Ama işte birazcık işletme körlükleri var çünkü hasta olduklarında zaten arkadaşları yada girdiklerinde ben de hekimim dendiğinde vatandaşın yaşadığı sıkıntıları görmüyorlar. Her meslekte var bu...

İnsanlar güne gider gibi, pazara gider gibi hastanelere gidiyorlar. Bir hastaneye günde 8000 kişinin geldiğini düşünebiliyormusunuz, inanılacak bir rakam değil. Cümleten hastayız yani :) Bu sistemde çok paralar dönüyor, ilaç firmalarından medikal cihaz üreticilerinden A dan Z ye herşey para...ve bu tahmin bile edemeyeceğiniz paralar. Eczanelerde reprezant diye bildiğimiz insanlar çalıştıkları hekimlerin reçetelerine baktıkları ve yazılan ilaçlara göre karşılıklarının verildiği bir sistemde bence bu şu anda aldığımız hizmet çok bile.

Kusura bakmayın, çok uzun vede çok edebiyat dolu olmadı belki ama sistem bu. Bizler düzelmeden hiç bir sistem (sağlık-eğitim vb vb vb ) düzelmez.
THE END