Gönderen Konu: AİLE HEKİMLİĞİ VE YAŞADIKLARI SIKINTILAR...  (Okunma sayısı 5903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: AİLE HEKİMLİĞİ VE YAŞADIKLARI SIKINTILAR...
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2013, 22:44:00 »
Nasıl yani? direkt Tıp okumadan cerrah mı olacak insanlar? Anlayamadım çok özür dilerim....

Bir de siz ne işle iştigal ediyorsunuz acaba? merak ettim Sayın Köse...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2013, 22:44:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 11, 2013, 22:54:12 »
Nasıl yani? direkt Tıp okumadan cerrah mı olacak insanlar? Anlayamadım çok özür dilerim....

Bir de siz ne işle iştigal ediyorsunuz acaba? merak ettim Sayın Köse...

Estağfirullah ben anlatamamışımdır Sayın Bayram.

Cerrah (çeşitli cerrahi uzmanlıklar var) olmak isteyen , Göz doktoru olmak isteyen, Kadın Doğum uzmanı olmak isteyen, ortopedist olmak isteyen direk o branşı kazanıp okusun diyorum. OSYM tercih rehberi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakultesi Göz hastalıkları bölümü mesela,
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 11, 2013, 22:55:47 »
Gunde 8000 rakami esasen bahsettiginiz durum uzere hep ayni kisiler. bastan savilan derdine cozum bulunamayan hastalar. annem ankaradaki 4 buyuk devlet hastanesinin nerdeyse butun bolumlerindeki butun hocalara gitti hepsi de ayni film fotokopi beyin tomogrofisi farkli ilac vs vs vs 1 cuval ilac ayni filmden 99 tane. 3 yildir hastanelerdeyiz bir kere bile 15 dk sini ayiripta muayene edeni gormedim. haliyle her hafta hastanedeyiz 8000 tekrarlayan rakaminin biri biziz.  sukur annemin durumu kotu degil.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Aralık 11, 2013, 23:04:17 »
Gunde 8000 rakami esasen bahsettiginiz durum uzere hep ayni kisiler. bastan savilan derdine cozum bulunamayan hastalar. annem ankaradaki 4 buyuk devlet hastanesinin nerdeyse butun bolumlerindeki butun hocalara gitti hepsi de ayni film fotokopi beyin tomogrofisi farkli ilac vs vs vs 1 cuval ilac ayni filmden 99 tane. 3 yildir hastanelerdeyiz bir kere bile 15 dk sini ayiripta muayene edeni gormedim. haliyle her hafta hastanedeyiz 8000 tekrarlayan rakaminin biri biziz.  sukur annemin durumu kotu degil.

Allah şifa versin hocam,

Tomografi denen şeyin ne tür bir bomba olduğunu umursayan yok :) Aynen vesikalık resim gibi, fotokopi çeker gibi çekilirsiniz. Bir hekime gidersiniz çektirir, diğerine gidersiniz bu olmamış birde ilaçlısını renklisini çektirelim der çekilirsiniz, diğerine gidersiniz yok bunun kesitini değiştirelim der çektirirsiniz, çekilir durursunuz. Ha gereklimidir bunlar elbette gerekli olabilir, ama inanın PARASAL nedenlerden dolayı da isteniyor bunlar.

Herkesi suçlamıyorum ama durum malesef ki bu şekilde. Bu durumda devlet ne yapıyor, paraları engellemek için SUT yayınlıyor, paket tarifeye geçiriyor. Eskiden daha beter durumdaydı sistem, şimdide pire için yorgan yakıldığndan gerekse bile kurtarmaz ise istenemiyor. Pakete dahil ise bu tip işlemler , eskiden olduğu gibi sadece şekerine bakılacak adamın tüm kan tahlillleri yaazılırdı, şimdi kurtaran tahliller yazılıyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 11, 2013, 23:05:06 »
yazılardan okuduğum kadarıyla tıp okumanın, üstüne uzmanlık yapmanın nasıl bir şey olduğunu bilmeyen ve doktorları darphane gibi gören insanlar var. dünya üzerindeki en eski mesleklerden birinin, ehliyet kazandırma aşamalarını bile sorgulayan var.

sağlık hizmetlerinin ücret karşılığı yürütüldüğü ülkemizde malesef "tedavi" kelimesi bir sektör hâline gelmiş bulunmakta. bazen insanlar, bütün doktorları özel hastanede çalışıp üstüne bir de özel muayene sahibi olan sağlık çalışanı sanıyor.

onca eğitimin karşılığı olarak sözleşmeli çalışmak hanginiz isterdi ? ya da bunu hazmedebilir miydiniz ? insanlar ne kadar mağdursa, devlet bünyesinde çalışan doktorlar da bir o kadar malum.

dert yanacağınız bir yetkili arıyorsanız sizleri "it gibi üremeye" teşvik edip kendi hanesindeki oy miktarını arttırmaya çalışan, nasıl geçineceğinizi umursamayanlara başvurunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1050
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 12, 2013, 11:25:37 »
Konuya aslında OSYM nin el atması lazım... 6 yıl eğitim sonrasında da uzmanlık olacağına , diğer mesleklerdeki gibi direk üniversite sınavında branşları kazanıp okusalar bu şekilde sayıları daha çok artar , normal sürede mezun olduklarında direk uzman olarak çıkarlar... Sayılarının artmasını istiyorlarmı oda şüpheli bir durum. Arz ve Talep dengesi bozulacağı için ücretlerdeki değerlerde değişecektir.

Benim gördüğüm sağlık sistemi---- Cerrahi kısımlar hariç...

1-Polikliniğe gidersiniz- 4 ilacınız yazılır- sonra Allah kerim saldım çayıra mevlam gayıra- Geri dönüşü olmayan bir durum, hasta iyileştimi ne oldu kimse bakmaz, zaten hasta iyileşmezse başka bir doktora gider görünür bu süreç devam eder. ilk gidilen dr durumdan haberdar değildir, zannederki hasta gelmediğine göre iyileşti, aynı semptomlara aynı ilaçlar yazılır gider. (ilaçların yazılması ve tercih nedenleride ayrı bir muamma)

2-Polikliniğe gidersiniz- bir sürü tahlil istenir bir sürü röntgen, tıbbi görüntüleme istenir- ama sonuçlar bile beklenmeden 4 ilacınız zaten akıldadır yazılmıştır bile.Usulen tahlillerede bakılır. ve 1 aşamanın devamı aynen gider. (Arkadaşlar bu arada hastalarda şöyle bir durumda var, ne kadar çok tahlil ne kadar çok tıbbi görüntüleme isterse hekim, o hekim iydir, candır. Aslında yok böyle birşey, herşey PARAYLA , hastane kasasına girecek parayla alakalı bir durum. Ultrason hizmetleri kasaya fazla para getirmediğinden Tomografiye bile yönlendirilir bir sürü radyasyona maruz kalırsınız. Ama biz millet olarak fotokopi çektirir gibi röngen çektirmeye alıştırılmışız.

3-Polikliniğe gidersiniz, durumunuz çetrefilli ise ve siz zaten önceki tecrübelerinize dayanarak kendi aldığınız ilaçlarla iyileşemediniz ise, 4 ilaçta sizi kesmez ya sizi başka bir branşa yönlendirirler yada (genelde nöroloji- psikiyatri genel cerrahi vb gibi) bir üst sağlık kurumuna sevk edilirsiniz. Ve o hastadan kurtulursunuz

bir sürü seçenek var. Bu duruma durduk yere gelmedik, hem hekim hem hastalar hemde tüm bu sistemden faydalananlar getirdik. Sistem falan biziz sonuçta, ne demişler biz bize benzeriz. yok aslında birbirimizden farkımız. 9 saat olan mesai aktif çalışılan süre olarak 4-5 saate indirilir ve ooooooo 5 dakkada 1 hasta bakmak zorundayız diye şikayet edilir. Puan kazanmak için neredeyse selam verseniz hastanede yatışınız yapılır, o ayki puanlar tavana geldiyse, 1 sonraki aya stoklarda biriktirilir o hasta. Vs vs vs ... Hekimler suçlu değil hakikatten, bizler suçluyuz, sonuçta hekimlerde hasta konumundalar her zaman. Ama işte birazcık işletme körlükleri var çünkü hasta olduklarında zaten arkadaşları yada girdiklerinde ben de hekimim dendiğinde vatandaşın yaşadığı sıkıntıları görmüyorlar. Her meslekte var bu...

İnsanlar güne gider gibi, pazara gider gibi hastanelere gidiyorlar. Bir hastaneye günde 8000 kişinin geldiğini düşünebiliyormusunuz, inanılacak bir rakam değil. Cümleten hastayız yani :) Bu sistemde çok paralar dönüyor, ilaç firmalarından medikal cihaz üreticilerinden A dan Z ye herşey para...ve bu tahmin bile edemeyeceğiniz paralar. Eczanelerde reprezant diye bildiğimiz insanlar çalıştıkları hekimlerin reçetelerine baktıkları ve yazılan ilaçlara göre karşılıklarının verildiği bir sistemde bence bu şu anda aldığımız hizmet çok bile.

Kusura bakmayın, çok uzun vede çok edebiyat dolu olmadı belki ama sistem bu. Bizler düzelmeden hiç bir sistem (sağlık-eğitim vb vb vb ) düzelmez.

Teşekkür etme butonunu bulamadığım için buraya yazayım "Klavyenize sağlık", sektörü  iyi gözlemlemiş tespitler.

Bir kere sektör dışı insanların bu sektörü hala 18yy doktor merkezli olarak görmelerinden kaynaklanıyor sorun. Sadece tedavi edici hizmetler sağlık hizmeti sanılıyor ve bu şekilde kabul görüyor. (idari makamlarda çok farklı değil) Ayrıca bankalar bile doktorlara özel kampanya yapıyor. Sağlık sektörünü sadece onlardan ibaret sanıyor. Ama emniyet güçleri kampanyası yapılınca sadece Komiserler faydalanabilir demiyorlar ilginç.

Sorun insanların sistemi oluşturması değil sisteme alet olmaları, hizmeti alan ve veren tarafların çürük elmaları iki tarafında bir birinden nefret etmesine sebep oluyor. Ama asıl suç bu çürük elmaları ortaya çıkaran eğitim sistemi ve kendi ürettikleri bu çürük elmaları bahane edip sektörü bir rand mücadelesine çeviren yönetimler.

Her şey eğitim sisteminin çökmesiyle alakalı. Ekonomik baskılar insanları sevdikleri sevecekleri işe değilde hayatımı nasıl kurtarırım daha fazla kazanırım seçimlerine bırakıyor. Ortaokul lisede matematik zekası tavan olan bir mühendis bir bilim adamı olabilecek bir çocuk zamanında statü ve reklam olarak gazlanmış doktorluk mesleğine yöneliyor. Ve askeri okullardan sonraki en insanlık dışı eğitimine başlıyor. Bir sağlık lisesi öğrencisinin ise tıp kazanma şansı yok çünkü bir tıp fakültesi öğrencisinin 4.sınıfta yaptığı uygulamaları yapmış olarak mezun olurken pek fazla sayısal ders görecek zamanı olmuyor.
ben gerçekten uygulama olarak bir sağlık lisesi öğrencisinden daha az yetenekli yeni mezun doktorlar gördüm. Bir enjeksiyon yaptırmam gerekirse sağlık personelini seçerim doktoru değil. Benim bile benimsediğim haliyle sağlık sektörü doktorlar ve diğerleri olarak bölünmüş durumda ve sistemdeki tüm iyileştirme çalışmaları doktorlar üzerinden yapılmaya çalışılmakta hala. Çünkü halkın gözünde Doktor sağlık sistemi demek.

Aile hekimliğinden önceki dönem sağlık ocakları sistemi bilgisayarlı sisteme geçerek koruyucu sağlık hizmetleri en üst noktaya ulaşmıştı (daha doğrusu istatistiksel olarakta bu şekilde görünebiliyordu artık) fakat doktorlar paragöz, hastayla ilgilenmiyorlar az zamanda çok hastaya bakmak zorunda kalıyorlar, özel muayenehane açıyorlar hasta oraya gitmezse ilgilenmiyorlar gibi 1.basamaktaki tedavi edici hizmetlerdeki bahane eden genel bir tablo çizilerek Aile hekimliğine geçiş yapılmıştır.
1.basamak sağlık hizmeti olması gereken koruyu sağlık hizmetleride bu arada Aile hekimlerine itelenmiştir. Fakat yine performans diye sağlığı pazarlamaya kalkan bir sistem kurulmuş fakat çoğu koruyucu hizmet sadece istatistik olarak sisteme dahil olmuştur. Ve eski sistemden daha kötü bir duruma gitmektedir. Sonuçta Sağlık yöneticilerin gözünde sadece istatistiktir.

Fakat hizmet alan gurup içinde çok farklı değildir. Tüm sağlık sektörü aslında kişi sağlığını kaybettiğinde önemlidir. Bir yerleri ağrımayan şikayeti bulunmayan insan için dünyada hastalık yoktur ve sağlık sistemi nasıl olursa olsun aslında olsa da olur olmasa da kıvamında bir sektördür. hizmeti alan için en öncelikli acil hastalık kendisi ve yakınınınkidir. o orada öksürürken sabahtan beri aç ayakta bekleyen personelin yemek molası vermesi saçmadır.

neyse çok uzattım birazda dağınık oldu kusura bakmayın.bir fıkrayla bitireyim burada.
temel parmağını camla kesmiş.

telaşla, sağlık bakanlığının yeni organize ettiği ve çok övündüğü aile hekimliği binasına gitmiş.

içeri girince karşısına iki kapı çıkmış: birinde "hastalıklar" , ötekinde "yaralanmalar" yazıyormuş.
"yaralanmalar" kapısından girmiş. yine önünde iki kapı gelmiş: birinde "kanamalı", ötekinde "kanamasız" yazıyormuş. "kanamalı" kapısından girmiş. yine karşısına iki kapı çıkmış: birinde "hayati önemi olan", ötekinde "hayati önemi olmayan" yazıları varmış.

"hayati önemi olmayan" yazılı kapıdan girince kendini sokakta bulmuş.

eve gelirken arkadaşları sormuşlar:

- temel ! nasildur, sağa iyi baktilar midur ?

- hiç bakilmadum ama haçan organizasyon çok müthiş !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 13, 2013, 14:19:01 »
Estağfirullah ben anlatamamışımdır Sayın Bayram.

Cerrah (çeşitli cerrahi uzmanlıklar var) olmak isteyen , Göz doktoru olmak isteyen, Kadın Doğum uzmanı olmak isteyen, ortopedist olmak isteyen direk o branşı kazanıp okusun diyorum. OSYM tercih rehberi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakultesi Göz hastalıkları bölümü mesela,

Çıldırmış olmalısınız :) anatomi fizyoloji biyokimya mikrobiyoloji farmakoloji patoloji histoloji vs vs. öğrenmeden ne uzmanlığından bahsediyorsunuz kuzum ??

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum 6 yıl bile yetmez hekimlik için emin olun....

Tabi yine de tüm yazılarınız içinde katıldığım noktalar da yok değil....

Yardımcı Sağlık Hizmetlerine gelince asla göz ardı etmek mümkün değil...... elbette ekibin önemli birer parçası (kan alma sütür atma vs gibi konularda benim de elime su dökülemez ya neyse) onlar.... Fakat lütfen siz hekimliği ve hekimlik eğitimini gerçekten çok iyi kavrayamamışsınız.... enjeksiyon yapan adam açık kalp ameliyatı da yapabilire doğru gidiyor bu düşünce yapısı aman dikkat..... sağlıcakla... :)

Not: Murat bey İnşaat mühendisiymiş eniştemle meslektaş her zaman ki geyiği yapmayacağım ;)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Aralık 13, 2013, 14:56:18 »
Çıldırmış olmalısınız :) anatomi fizyoloji biyokimya mikrobiyoloji farmakoloji patoloji histoloji vs vs. öğrenmeden ne uzmanlığından bahsediyorsunuz kuzum ??

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum 6 yıl bile yetmez hekimlik için emin olun....

Tabi yine de tüm yazılarınız içinde katıldığım noktalar da yok değil....

Yardımcı Sağlık Hizmetlerine gelince asla göz ardı etmek mümkün değil...... elbette ekibin önemli birer parçası (kan alma sütür atma vs gibi konularda benim de elime su dökülemez ya neyse) onlar.... Fakat lütfen siz hekimliği ve hekimlik eğitimini gerçekten çok iyi kavrayamamışsınız.... enjeksiyon yapan adam açık kalp ameliyatı da yapabilire doğru gidiyor bu düşünce yapısı aman dikkat..... sağlıcakla... :)

Not: Murat bey İnşaat mühendisiymiş eniştemle meslektaş her zaman ki geyiği yapmayacağım ;)

Doğrudur çıldırmış olabilirim :-D

Haklısınız hekim olmak için gerçekten de 6 yıl yetmez ;-) ama artık ümitliyim çünkü öss de derece yapanlar tıp bölümlerini tercih ediyor.  Can kat mıydı neydi sizin bir hocanız vardı morpo  kantini ve anfilerinizi biliyorum hatta derse bile girmiştim sizin üniversitesi :-D
Bu konu çok uzar Hande hanım 'karagöz hacıvatın final sahnesini yapayım bir hata ettiysek affola. Bu arada eniştenize dediğinizi merak ettim :-D
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 13, 2013, 16:58:21 »
Doğrudur çıldırmış olabilirim :-D

Haklısınız hekim olmak için gerçekten de 6 yıl yetmez ;-) ama artık ümitliyim çünkü öss de derece yapanlar tıp bölümlerini tercih ediyor.  Can kat mıydı neydi sizin bir hocanız vardı morpo  kantini ve anfilerinizi biliyorum hatta derse bile girmiştim sizin üniversitesi :-D
Bu konu çok uzar Hande hanım 'karagöz hacıvatın final sahnesini yapayım bir hata ettiysek affola. Bu arada eniştenize dediğinizi merak ettim :-D

her zaman ki geyik vardır ya duvar ustası inşaat mühendisinden daha bilgili olduğunu iddia eder....

netice olarak behçet hastalığını bilmeyen biri göz doktoru olamaz ha keza hipertansiyon ve diyabet bilmeyen birinin beyin cerrahı olamayacağı gibi.... vs vs....

Dünyanın her yerinde Hekimlik eğitimi ömür boyu sürer... (tabi Sayın Bakanımızın aile hekimlerini eğitme safsatası gibi değil)

Çok yoruldum alternatif bulsam bırakırım gerçekten hasta bakmayı sevdiğim halde....

Sonuç: Sistemin düzelmesi için hasta-hekim işbirliğinin oluşturulması tek dileğim....

3-5 eyleme ciddi halk desteği olsun sistem gerekirse yıkılıp baştan yapılır emin olunuz.... sevgilerle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 14, 2013, 05:03:47 »

DOKTOR

Kız verirken...
Kocaya varırken...
Otomobil alırken...

“Doktor civanım.”

Muayene ücretine gelince...
“Hepsi şerefsiz!”

(Harala gürele yüzünden yazmaya fırsat bulamadık, şu tam gün yasasını... Hazır, yeni bir darbe planı çıkmadan, fırsat bu fırsat, aradan çıkarıvereyim bari.)

Deniyor ki:
“Başbakan kadar maaş alacaklar.”
Safra kesesi ameliyatı yapabilir mi başbakan? Böbrek nakli? Pansuman bile yapamaz... Ama, çok sıradan bademcik ameliyatını yapabilen bir hekim, gayet güzel başbakanlık yapabilir.
Refik Saydam mesela, hekimdi...
O halde, hekimlerin maaşını siyasilerin maaşıyla niye kıyaslayalım ki?

Komada geliyorsun, bacağını kesiyor, damar çıkarıp, kalbine bağlıyor, gebermekten kurtuluyorsun. Sonra da “Çok para aldı” diyorsun. Kaç para ki senin hayat? O kadar etmez mi?

Gece yarısı ateşi 40’a vuran evladını Azrail’in elinden almanın, hızara kaptırdığın parmağını yerine dikmenin, görmeyen gözünü gördürmenin, kanserini erken yakalamanın fiyatı nedir?

12 sene üniversite okuyor. Boru değil. 18 yaşında girdi, geldi 30’una, hâlâ kafa patlatıyor. İki kapılı handa, yolun yarısı eder... Lütfedip, müsaade edelim de,
biraz para kazansın bu ülkede.

Karaktersiz hekim yok mu? Var elbette... Ne kadar karaktersiz gazeteci, ne kadar karaktersiz avukat, ne kadar karaktersiz esnaf varsa, o kadar karaktersiz hekim var... Ama, Rabbim herkese “Cleveland” demiyor... Parası olmayana bakan vicdanlı hekim de var bu ülkede.

Tahmininizden çok.

Üstelik, silah zoruyla ameliyata alınan hastayı hiç duymadım ben... Yeşil kartlı bile olsan, seçme şansın var. Paragöze gitme, öbürüne git. Diyeceksiniz ki, “Kuyruk oluyor, yeterli hastane yok...” Müteahhit midir hekim?

Peki nedir? Aslanı kediye, eğitimliyi cahile kırdırma projesidir bu...

Hakkını alamayanlar kendisinden hesap sormasın diye, “Bak şunlar senden fazla alıyor” diye hedef göstermektir. “Sen az kazandığına itiraz etme, onunkini de indirelim” demektir. Refahı paylaştıracağına, yoksulluğu paylaşmayı doğruymuş gibi göstermektir.

Kendi suçunu örtbas etmek için, suçlu yaratma projesidir... Hekimlerin durup dururken başına gelen budur.

YILMAZ ÖZDİL

Yılmaz aga bu 2 yazısında olayı çok güzel özetlemiş... Aşağıdaki yazıyı linkten okumanızı tavsiye ederim....Güncel yazısıdır...

SAHTE İLAÇ

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25355206.asp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 14, 2013, 23:47:04 »
Acil vaka tanımı yapılmalı diye düşünüyorum.....

durumu acil olan bel fındıklı teyze

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Aralık 15, 2013, 00:29:57 »
Acil servis = uyanıklar için poliklinik

Video çok iyiymiş.  :D :lol:

Triaj diye bir sistem var , bunun en güzel örneğini Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinde görmüştüm. :alkis: Gerçi çoğu şeyin en güzelini orada görmüştüm. Tebrikler emeği geçenlere
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 15, 2013, 00:36:09 »
acilim diye birilerini kandırdığını zannedersin ama aslında kendini kandırıyorsundur...bir gun gerçekden acil vaka olursun bakanın olmaz...çünkü istihkakını doldurmuş olursun...
kötü niyetle iyi murada erilmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 15, 2013, 18:44:12 »
Triaj diye bir sistem var , bunun en güzel örneğini Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinde görmüştüm. :alkis: Gerçi çoğu şeyin en güzelini orada görmüştüm. Tebrikler emeği geçenlere

İbn-i Sina da okurken bizde de vardı.....

Oy kaygısıyla tezat düşüyor malesef.... İşte anlatmaya çalıştığım bu..... Halkın sağlığını politikacı mı düşünür? Hekim mi? gerçekçi olalım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Aralık 15, 2013, 18:51:07 »
İbn-i Sina da okurken bizde de vardı.....

Oy kaygısıyla tezat düşüyor malesef.... İşte anlatmaya çalıştığım bu..... Halkın sağlığını politikacı mı düşünür? Hekim mi? gerçekçi olalım....

Hande Hanım , üstünüze alınmayın ama çoğu şey para için. Ben hekimlerin düşündüğü sağlık düşüncelerinide biliyorum. (genellemek doğru değil biliyorum ) Acilden mi girse hasta daha çok para kazanırız yoksa polikliniktenmi girsin , yatışmı yapalım yoksa ayaktan tedavimi yapalım. Ne yaparsak daha çok kazanırızı iyi biliyorum. Sezen Aksunun şarkısı gibi Masum değiliz hiç birimiz......

Hastanelerin görevi çayın taşıyla çayın kuşunu vurmaktan başka bir şey değil.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 15, 2013, 19:12:14 »
Hande Hanım , üstünüze alınmayın ama çoğu şey para için. Ben hekimlerin düşündüğü sağlık düşüncelerinide biliyorum. (genellemek doğru değil biliyorum ) Acilden mi girse hasta daha çok para kazanırız yoksa polikliniktenmi girsin , yatışmı yapalım yoksa ayaktan tedavimi yapalım. Ne yaparsak daha çok kazanırızı iyi biliyorum. Sezen Aksunun şarkısı gibi Masum değiliz hiç birimiz......

Hastanelerin görevi çayın taşıyla çayın kuşunu vurmaktan başka bir şey değil.

Üstüme alınamam zaten ben birinci basamak hekimiyim, dediğiniz şeyin sebebi performans sistemidir ona baştan karşıyım :) konunun başından beri yazdıklarımı tam anlamıyla özümseyebilseniz keşke.... sizi kırmak değil amacım ama siz sisteme dair bilgileri sanırım primer elemanlarından almıyorsunuz :) (konuyu hekim-para ayrıntısından bir kurtarabilsek sistem üzerinde konuşabilsek iyi olacak ama neyse :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Aralık 15, 2013, 19:23:19 »
Üstüme alınamam zaten ben birinci basamak hekimiyim, dediğiniz şeyin sebebi performans sistemidir ona baştan karşıyım :) konunun başından beri yazdıklarımı tam anlamıyla özümseyebilseniz keşke.... sizi kırmak değil amacım ama siz sisteme dair bilgileri sanırım primer elemanlarından almıyorsunuz :) (konuyu hekim-para ayrıntısından bir kurtarabilsek sistem üzerinde konuşabilsek iyi olacak ama neyse :) )

Yok PARA derken HEKİM-PARA olayı değil, SİSTEM-PARA olayı :) Sistemi oluşturan parçalar içerisinde artık neler var ise :) Yok yok kırılmıyorum, inşallah bende sizi kırmıyorumdur.

Performans sistemi yada A sistemi B sistemi fark eden birşey yok gibi. Şimdi olay şu benim gözümde, malumunuz üzere hastanelerde (Devlet Hastaneleri üzerine bilgim var) Pratisyen hekim kalmadı, bu aile hekimliğinden dolayı. Çoğusu Aile Hekimi oldu, hastanelerde kalanlarda zaten ya ACİL servislere yada yoğun Bakımlarda çalışıyorlar. Parasal olarak Uzmanlardan daha azaldıklarından dolayı çoğusu özel sektöre geçti ve vs vs vs vs..... Özel sektördekiücretler devlete göre her branşta daha iyi. Ama şöyle bir durum var, neden illa Devlette çalışmak zorundamısınız? Maaşlardan memnun olmayanlar istedikleri yerde çalışabilirler. Diğer Meslek Dallarında kariyeri olan kafası daha çok çalışan parlak beyinler özel sektörde çalışırken DR lik branşında neden illaki Devlette çalışmak isterler bunu anlayamıyorum. Özel sektöre geçmek yada kendi hastanelerini sağlık kurumlarını açmak elinizde değil mi? DR olarak Mezun olunca illaki devlet memuru olarak çalışmak gibi bir zorunluluk varmı? Zorunlu hizmet dışında?

Not : "sizi kırmak değil amacım ama siz sisteme dair bilgileri sanırım primer elemanlarından almıyorsunuz :) "

Bu kısmı anlayamadım kusura bakmayın.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 15, 2013, 20:14:20 »
Amac adalet ise : madencinin yaptigi is az mi degersiz copcunun yaptigi is. su kanalizasyon pislik temizlemek dahami az para hak ediyor.
bu gibi soylemlerle kendini hakli gostermek.....m
dr lar para kazansin aylik 15 bin tl alsin hak ediyorlar. hizmet sunsunlar bizim cebimizdeki paralardan ellerini ceksinler.
Utanmadan aldigimiz para az demesinler
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 16, 2013, 14:30:41 »
Diğer Meslek Dallarında kariyeri olan kafası daha çok çalışan parlak beyinler özel sektörde çalışırken DR lik branşında neden illaki Devlette çalışmak isterler bunu anlayamıyorum. Özel sektöre geçmek yada kendi hastanelerini sağlık kurumlarını açmak elinizde değil mi? DR olarak Mezun olunca illaki devlet memuru olarak çalışmak gibi bir zorunluluk varmı? Zorunlu hizmet dışında?

Not : "sizi kırmak değil amacım ama siz sisteme dair bilgileri sanırım primer elemanlarından almıyorsunuz :) "

Bu kısmı anlayamadım kusura bakmayın.

yani sistemin çarkları içinde kıvranan hekimlerden bilgi almıyorsunuz gibi geldi bana :))

sorunuza soruyla karşılık vereyim.... Dünyanın hangi ülkesinde mecburi hizmet var?

Dünyanın hangi ülkesinde hem pratisyen çıkınca hem uzman çıkınca hem yan dal uzmanı çıkınca ayrı ayrı mecburi hizmet var ve en önemlisi bu görev yapılmadığında diplomanıza el konuyor? :)

Sağlık sistemi oy potansiyeli olarak kullanılmasın toplum sağlığı kâr aracı olarak kullanılmasın diye yırtıyorum kendimi... Sağlık hizmeti Devletin vatandaşına eşit şartlarda vermesi gereken bir hizmettir (en azından benim düşüncem bu yönde) benim özel sektörde çalışmışlığım da var.... emin olun 2 defa ameliyat oldum ikisinde de devlet hastanesini tercih ettim.... Annem ve babam da aynı şekilde kardeşim doğumunu da ameliyatını da Devlet hastanesinde oldu.... (bizim aile devletçi :) )

Sağlıkta ticarete karşıyım ben her zaman da karşı çıkacağım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Aralık 16, 2013, 14:34:07 »
Amac adalet ise : madencinin yaptigi is az mi degersiz copcunun yaptigi is. su kanalizasyon pislik temizlemek dahami az para hak ediyor.
bu gibi soylemlerle kendini hakli gostermek.....m
dr lar para kazansin aylik 15 bin tl alsin hak ediyorlar. hizmet sunsunlar bizim cebimizdeki paralardan ellerini ceksinler.
Utanmadan aldigimiz para az demesinler

üslubunuzu düzeltirseniz sizinle tartışabilir cevap verebilirim ama bu uslüpla sizi uyarmak durumundayım.... Konunun Hasta -hekim ilişkisi ve sağlık sisteminin ticaretinin yapılması olduğunu hatırlatırım.....