Gönderen Konu: Özel İstasyonlarda Araç Muayenesi  (Okunma sayısı 25969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Özel İstasyonlarda Araç Muayenesi
« : Eylül 18, 2008, 00:41:54 »
Merhaba,
Arkadaşlar pazartesi  muayeneye gideceğim. Hiç  özelleştikten sonra muayene yaptıran var mı ? Nette araştırdım biraz, eksozun çok  ses  çıkartması, kornanın  fazla  ötmesi, kornanın akustiğinin bozuk olması,  cam  filmi, aşırı  body kit, lastiklerin çok eski olması, aydınlatma sistemlerinden herhangi birisinin  çalışmıyor  yada ayarsız  olması, aracın altında tornavida  ile yapılan kontrolda çürük çıkması gibi  sebeplerden  geri  çeviriyorlarmış. Bunlardan hiç birisi  yok bende  Allaha şükür. Tabii eksoz  ve korna akustiğini bilmiyorum.

Benim çekindiğim konu arka  cama 3. stop lambasının yanında 2 adet  daha  stop lambası  eklemiştim 1 wattlık  ledlerden çok  parlak  ışık veriyorlar, ayrıca park lambaları  mavi ledlerden oluşuyor.Bu ikisi  ve yine bilgisayarın 4+1 ini araca  monte  ettiğim için 220 volt çıkışlı  bir  ups  var. Bunlardan  güvenlik  gerekçiyle  sorun  çıkartabilirler mi. Yani giderken söksem mi ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Özel İstasyonlarda Araç Muayenesi
« : Eylül 18, 2008, 00:41:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Özel İstasyonlarda Araç Muayenesi
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2008, 01:26:43 »
ben yaptırmadım ama duyduğuma göre fabrika çıkış ne ise onu istiyorlarmış herşeyiyle fabrika çıkış.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2008, 08:38:45 »
  Selam.
 Neredesin Osman? Kimi yerlerde Araç Muayene'sinin özele geçtiğini biliyorum ve Harun gibi benimde duyduğuma göre aracı orjinal istiyolarmış ve detaya giriyolarmış. Mesela servis bakımı gereken noktaları bakıma almak için uğraşıyorlarmış. Ama bazı bölgelerde hala özele geçmediğini biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2008, 08:58:03 »
Hakan Bey, Afyonkarahisar il  sınırları  içerisindeyim  ve  buraların  tamamı özele  geçti. Sonuç itibariyle ben  ups  ve extra  takılan  stop  lambalarını  çıkartayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2008, 11:29:43 »
cam filmi artık muayneden geçiyormuş.az kusurlu olarak nitelendiriliyormuş.bende başkasının yalancısıyım ancak bu çok mantıklı bir karar olmuş ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2008, 15:23:55 »
Cam filmi ile  ilgili  olarak  bir  kişinin sorduğu  soruyu ve TUV çalışanının verdiği  cevabı  alıntı  yapayım  sizlere. En azından belirleyici  olur.

"merhabalar.benimde bir sorum olacak.benim arabamda cam filmi var.güneşten korunmak amacı ile yaptırılmış.fazla koyu değil.bunların yasak olduğun u söylüyorsunuz.fakat lüks arabalarda benimkinden çok daha koyu olan camlar görüyorum.onlar lüks zengin arabası olduğu içinmi kimse sesini çıkaramıyor.her ikiside aynı işi görmüyormu. "

"filme kusur vermemizin sebebi koyuluğu yada açık renkli olusu değil araç üzerinde kullanılan camlara dikkat edin 43R işareti görürsünüz bu camlar bir kaza anında veya sert bir cisimle vurulduğunda camın dağılarak içerdeki kişilerin kolayca dısarıya cıkmasına olanak tanır film ise camın dağılmasını engelleyerek araç içinde sıkısmanıza sebep olur Film bu yüzden yasaktır renginden dolayı değil

lüks araçlardakiler film ise ağır kusur olarak değerlendirilir egerki TSE veya E onaylı renkli cam ise bir sorun teşkil etmez

filmin her türlüsü yasaktır şeffaf güvenlik filmi dahi olsa"

Sonuç itibariyle film  taktırmak  yerine TSE belgeli orjinal  renkli  cam ile değiştirmek  gerekiyor. Biraz  tuzlu  olur  ama  başka  çare yok  galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2008, 15:44:16 »
geçen başka bir forumda ses tesisatını bile beğenmedikleri yazıyordu... :) Kafalarına göre hareket ediyorlar yine
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2008, 17:02:19 »
Anladığım, okuduğum ve  duyduğum  kadarıyla  birde orada  çalışanların psikolojisi  ile  alakalı  bence. Yani  kimisi  geç  diyor  kimisi  dur  bu  olmaz  gibi  bişey. Kimi  diyor  ben  filmli  camı, xenon  farı   geçirdim, kimi yerde  deniyor  cam filmi  kesinlikle  yasak, xenon  farlarda da yıkama  sensörü  ve far ayar  motoru  varsa  serbest sonradan  yapılmalar  yasak.Valla  arkadaşlar pazartesi  başlıyorum işlemlere artık kaderde  neyse  o. Deneyimlerimi  sizlerle  paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2008, 17:10:49 »
Merakla bekliyorum ne olacağını :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2008, 20:25:51 »
Egzos gazi salinimina bir sey demiyorlar da ses sistemine mi laf ediyorlar? Ne bicim bir arac muayenesi anlayisi bu...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2008, 21:01:01 »
camdaki çatlaklara bile onay vermiyorlarmış,koltuklara,emniyet kemerlerine ve birçok ayrıntıya bakıyorlarmış.en azından öyle duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2008, 21:30:16 »
çakma xenonlara onay vermiyorlarsa ellerinden öperim
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2008, 21:40:18 »
acaba Phillips diamondvision gibi ampullere de onay vermezler mi? Çünkü avrupa'da vermiyorlar bildiğim kadarıyla.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2008, 03:06:05 »
Anladığım, okuduğum ve  duyduğum  kadarıyla  birde orada  çalışanların psikolojisi  ile  alakalı  bence. Yani  kimisi  geç  diyor  kimisi  dur  bu  olmaz  gibi  bişey. Kimi  diyor  ben  filmli  camı, xenon  farı   geçirdim, kimi yerde  deniyor  cam filmi  kesinlikle  yasak, xenon  farlarda da yıkama  sensörü  ve far ayar  motoru  varsa  serbest sonradan  yapılmalar  yasak.Valla  arkadaşlar pazartesi  başlıyorum işlemlere artık kaderde  neyse  o. Deneyimlerimi  sizlerle  paylaşırım.
+++ katılıyorum.kayseri dede özel e gectı. bızım arkadas gılde dogan slx vardı kaput ve tavandakı boya yanıktı yanık dıye yapmadılar muayene.adam boyattı arabayı.dıger bı arkadasımda 2006 albea yı muayene ye ötürmüstü full orjınal bır arac ama sılgec lastıklerı tam gorev yapmıyor dıye yapmamıslar malesef muayene.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2008, 06:04:07 »
Merhaba,
Arkadaşlar pazartesi  muayeneye gideceğim. Hiç  özelleştikten sonra muayene yaptıran var mı ? Nette araştırdım biraz, eksozun çok  ses  çıkartması, kornanın  fazla  ötmesi, kornanın akustiğinin bozuk olması,  cam  filmi, aşırı  body kit, lastiklerin çok eski olması, aydınlatma sistemlerinden herhangi birisinin  çalışmıyor  yada ayarsız  olması, aracın altında tornavida  ile yapılan kontrolda çürük çıkması gibi  sebeplerden  geri  çeviriyorlarmış. Bunlardan hiç birisi  yok bende  Allaha şükür. Tabii eksoz  ve korna akustiğini bilmiyorum.

Benim çekindiğim konu arka  cama 3. stop lambasının yanında 2 adet  daha  stop lambası  eklemiştim 1 wattlık  ledlerden çok  parlak  ışık veriyorlar, ayrıca park lambaları  mavi ledlerden oluşuyor.Bu ikisi  ve yine bilgisayarın 4+1 ini araca  monte  ettiğim için 220 volt çıkışlı  bir  ups  var. Bunlardan  güvenlik  gerekçiyle  sorun  çıkartabilirler mi. Yani giderken söksem mi ?

en küçük noktasına kadar uğraştırıyorlarmış söliyim zaten çoğu söylenmiş duyduğuma göre modifiye olayıda yasaklancakmış fabrikadan nasıl çıktıysa öyle istiyolarmış özelegeçtik sözel olduk test olayı bitti atmasyon yok artık düşünce bence şu araba azaltmak ama bu şekilde giderse araba azalmaz artar şöle biörnek verim biz küçükken arabamızın olması bi hayaldi ileriye yönelik komşumuzun oğlu 17 yaşında tipoyla dolanıyo ortalıkta :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2008, 08:01:38 »
  Demek artık araca komple check-up yapıyorlar. İkinci el araç almak istiyorsanız yeni sistemle muayeneden geçebileni alın öyleyse. :)
 Tamam aracın güvenlik donanımının, süspansiyon ve frenlerin ya da egzoz emisyon değerlerinin kontrol edilmesi doğal. Ama mesela sonradan takılan sis farı sorun oluyorsa (dikkat edin kullanılan değil takılan ki kimi yerlerde sis farı gerçekten çok gerekli oluyor araçda) o zaman bu aparatların piyasada satılmasına neden izin veriyorlar. Sis farını evin tavanına takacak halimiz yok heralde. :)
 Halbuki standar bir aracıda kurallara uygun olmayan şekilde kullanabilir insan. Yani mesela kimi üst sınıf araçlarda kullanılan(örneğin Bose) ses sitemiyle sokak arasında ses açabilecekken diğer araçlara sen arkada hoparlör kullanamazsın mı diyecekler. Önemli olan o apartların varlığı değil kullanılış şekli ve bunada Trafik bakar muayene değil. Böyle giderse trafik muayenesiz araç dolacak. Yani sanırım yine amaç iyi muayene olmadı sadece işi nasıl paraya çeviririz oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2008, 09:46:40 »
Boya, silecek vs tamamen güvenlik nedeniyle. Aracın içine ve konfora yönelik modifikasyonlara karışamazlar.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2008, 15:12:49 »
  Bilmiyorum yazın İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale yol güzergahını kullandınız mı hiç? Yolun heralde 1/4'ünde yol çizgisi dahi yoktu. Bazı sapakları gösteren levhalar sadece sapağın sonuna konmuştu. O zaman biz sürücüler de özel bir Yol Muayene Ekibi kuralım ve trafiğe uygun düzenleme yapılmayan mevikler için o yolun sorumlu kurumuna ceza keselim. Sonuçta onlarda bizim güvenliğimizi (sonuna kadar vergilerimizi verdiğimiz halde) tehlikeye atıyorlar. Para ile girdiğimiz otobanların durumu bile vahim bence. Yani sonuçta bu iş sadece sürücü ve araç sahiplerinin üstüne binmek ile olmaz herkes üstüne düşeni layıkı ile yapmalı. Buna araç sahipleri, yürütme organı ve otomotiv üreticileri, hatta yedek parça, aksesuar üretici ve tedarikçileri de dahil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2008, 16:43:57 »
Kesinlikle!

Ben yol bozukluklarını, gariplikleri vs email ile belediye veya karayollarına bildiriyorum zaten. Çoğu zaman da düzeltiyorlar aslında.

Bir de düzgün asfalt çekmeyi öğrensek... Ankara Eskişehir yolunun sağ şeridini yazın ortasında "yaptılar" ama şu anda diğer şeritlerden çok daha kötü durumda!
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2008, 18:18:01 »
arkadaşlar yolu düşenler ankarada yaptırabilir...ankara halen babadan kalma sistemle yapıyor muayeneyi...geçmezse bile bir "kolayı" bulunuyor... ;) haberiniz olsun...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı