Evet arkadaşlar bu gün sabahtan Uşak ilinde aracıma tüp takılan yere giderek lpg nin faturasını, plan ve projesini aldım (malum benim hem lpg işlenecek hem muayene yapılacak). Sonra Makina Mühendisleri Odasına gittim sızdırmazlık raporumu aldım. Ben Uşak'ta bunlar ile uğraşırken bir arkadaşım telefon etti TÜV Türkün gezici muayene aracı bizim ilçeye gelmiş. İşin garibi benim aracın ruhsatında muayenelerin yazıldığı Motorlu Araçlar Trafik Belgesi bitmiş. Onun içinde Uşak'tan dönerken Banaz ilçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odasına uğradım ve Ek-1 dedikleri formu hazırlatarak araç tescil dosyasını aldım. Artık muayene için herşey hazırdı. Ama ben hazırlıksız idim. Ben aracımdaki 4+1 sistem için 220 volt üreten ups yi falan sökecektim her neyse fırsat olmadı.
Neyse arkadaşlar muayene aracının yanına geldim. 2 kişiler. Birisi yazım çizim evraklarla uğraşıyor diğeri de araçları kontrol ediyor. Yapılan işlemler
Araçtan önce yapılan belgesesel işlemler:
1-Trafik sigorta poliçenizin süresi bitmemiş olmalı.
2-Borcu yoktur kağıdına gerek yok kendileri internet üzerinden görebiliyorlar ama ben her ihtimale karşı almıştım, iyiki de almışım çünkü internet sistemlerinde hata vardı benim aldığım kağıtla işlemleri yaptılar.
3-Araç lpg li ise sızdırmazlık raporu olmalı
4-Fenni muayene harcını kendileri tahsil ediyorlar.( eskisi gibi vergi dairesine yatmıyor)
Araçta yapılan kontroller:
1- Bilgisayarlı cihazla farları kontrol ettiler
2- Şu dönen miller varya adını bilmiyorum aracı üzerine getirip çalıştırdılar frenleri kontrol ettiler.
3- Usta araca bindi farları yaktı söndürdü, silecekleri kontrol etti, silecek suyu çalışıyormu onları kontrol etti, sinyalleri kontrol etti, şoför koltuğunu ileri geri getirip sanırsam kızağı kontrol etti, cam düğmelerini kontrol etti.
4-Araçtan inerek aracın arkasına gitti bana frene basmamı, geri vitese takmamı, dörtlü sinyalleri yakmamı, sağ, sol sinyali yakmamı söyledi.
5-Bagajı açıp lpg tankına baktı,
6-Kaputu açtık aracın şase ve motor numarasını kontrol etti, fren ve debriyaj hidroliklerine baktı, cam suyuna baktı,
7-Yangın tüpünün geçerlilik tarihini kontrol etti
8-İlk yardım çantama geriden baktı yani içeriğini tek tek kontrol etmedi ama 2 adet reflektörü özellikle görmek istedi ve gördü.
9-Dört lastiğinde diş kalınlıklarını ölçtü
10-Sonradan taktırmış olduğum sis farlarına ne baktı ne de yaktı.
11-En son şöyle alıcı bir gözle aracın etrafında 360 derece son derece dikkatli bir şekilde gözlemleyerek daire çizdi.
12-Aracın dört dörtlük abi güle güle kullan dedi

Sonuç sadece sağ kısa far ayarsız o da hafif kusur. Yani muayeneden geçtim sorunsuz bir şekilde.
Evet arkadaşlar yarın da belgeleri trafik tescil kuruluşuna vererek ruhsatımı almak kaldı geriye. Yani aracınızda problem yoksa hiç sorun yok. Yada ben şanslıydım biraz, çünkü çok efendi beylerdi muhabbet ede ede yaptık tüm işlemleri.
Saygılar...