0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar yardım frenler 4 tekeri sıkıyor araba gitmiyor.İki kere fren lerin havasını aldırdım ve ayar yaptırdım bir müddet normal şekilde düzeliyor sonra yine aynı frenler tekeri sıkıyor.benim aklıma fren merkezi arızası geliyor. siz saygı değer uzman toyotacıların yardımını bekliyorum. yarın özel servise gideceğim.
castrolun fren hidroliği yağını kullanıyorum.
hidroliği her sene değiştirmek lazım,hepimiz ihmal ediyoruz.
Nedenki Atilla amcacım ? Şanzıman yağınıda 30 000de falan diyodun çok erken yahu herşeyi değiştirmekmi gerekiyo her sene
Ercü çanzıman yağının 30000 km de değiştiğini ben hiç söylemedim(manual için) 80-100 arası hep söylediğim.foruma meraklısın sadık bir katılımcısın ama benim bu yaşta yaptığım araştırmaları yapmıyorsun.herhangi bir hidrolik yağı ilanına bak,dot 3 1 sene,dot 4 1,5 sene dayanma süresi diye yazar.hidrolik yağı havadaki nemi emip bünyesine katar onun için açılan hidrolik kutusunu hemen kullanmak lazımdır.
30 000de değiştirmek gerek falan dediğini hatırlıyorum amcacım ya hatta içinde tortu tarzında bişimi ne oluyordu belki yanlış hatırlıyo olabilirim ama 30 000 diye kalmış aklımda
sen herhalde otomatik şanzımanla karıştırdın Ercüm.onlarınki herhalde 40 de falan değişiyor.
herhangi bir hidrolik yağı ilanına bak,dot 3 1 sene,dot 4 1,5 sene dayanma süresi diye yazar.hidrolik yağı havadaki nemi emip bünyesine katar onun için açılan hidrolik kutusunu hemen kullanmak lazımdır.
Ben kapagi acik birakilan fren yaginin havayla temasi sonucu bozuldugunu biliyordum, ama arabadaki yagin bir iki sene icinde bozuldugunu simdi ogreniyorum. Oyleyse, Atilla amca'nin bir bildigi var muhakkak, fren hidroligini benim de degistirmem lazim.
Benimki de 16-17 sene oldu.Ilk sahibi degistirmemis.