Gönderen Konu: Fren Balatası ve Disk  (Okunma sayısı 273173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Balatası ve Disk
« Yanıtla #280 : Şubat 11, 2011, 21:57:40 »
balata değişimi ne kadara mal oldu?
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Şubat 11, 2011, 21:57:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Şubat 11, 2011, 23:54:48 »
Bana balata dediler mi TRW diyorum valla hem ucuz hem normal kullanıcılar için gayet iyi bir balta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Şubat 12, 2011, 11:04:21 »
  Balataların kalitesi gerçekten çok önemlidir. Dairesel çizgiler ise, balata ile diskin arasına giren yabancı maddelerden olabilir. Balata sert ise de bu çiziklere yol açabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Şubat 12, 2011, 11:47:44 »
Fren balataları ve diskleri ile ilgili tüm başlıkları burada topluyorum. Lütfen, bundan sonra bu başlığı kullanalım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #284 : Şubat 12, 2011, 14:59:33 »
trw tek geçerim kesinlikle.otostrttan aldığım ürünler takmadan fotolarını çekmiştim :D
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #285 : Şubat 12, 2011, 17:39:29 »
Arkadaşlar ben tesadüfen konuya vakıf oldum. Bende de 2004-2005 corolla autamatic spensial var aracın aıtomatık oluşu sebebiyle 20-25 binde önler 40-50 bindede arkalar bitiyor. 20 binde bir değiştirmem icap etti servise gittim 160 tl istedi önlere oda arkadaşım servis sahibi adını vermem yanlış olur. İndim pendik sanayiye tek tek her yere sorrdum bir yerde fransız toyota buldum 30 tl ye indim evin yanına kaldırdım arabayı arkada 13 mm bir civata var onu söküyorsun 2 catal pim var onları çıkartiyorsun  balataları çikartiyorsun. tozunu toprağını fırçayla siliyorsun fren merkezlerini geriye dayaniyorsun yeni balataları koyup pimları takıp diske yerleştirip civatayı yakın paranız cebinize kalsın servislerde avuçlarını yalasın. Zaten kutunun içinde nasıl takacağına dair tarif var. ben denizciyim dunyayı gezdim tükiyedeki gibi hiç bir yerde kullanıcılar sohuşlenmiyor. japon toyota telefonla bile destek veriyor. :D Ben servisi bir konu üzerine şikayet ettim e-maille tüm dunya toyotalarınada ingilizce gönderdim anında fabrika bana ulaşti. Hadi kolay gelsin :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #286 : Şubat 12, 2011, 18:06:42 »
TRW ön arka komple 80 tl, ön diskler yine TRW 65 tl ye aldım ağustosta firenler canavar gibi oldu.ama takmaya şarköydeki kazıkçı Ramazan 100 tl aldı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #287 : Şubat 12, 2011, 19:00:39 »
Arkadaşlar ben tesadüfen konuya vakıf oldum. Bende de 2004-2005 corolla autamatic spensial var aracın aıtomatık oluşu sebebiyle 20-25 binde önler 40-50 bindede arkalar bitiyor. 20 binde bir değiştirmem icap etti servise gittim 160 tl istedi önlere oda arkadaşım servis sahibi adını vermem yanlış olur. İndim pendik sanayiye tek tek her yere sorrdum bir yerde fransız toyota buldum 30 tl ye indim evin yanına kaldırdım arabayı arkada 13 mm bir civata var onu söküyorsun 2 catal pim var onları çıkartiyorsun  balataları çikartiyorsun. tozunu toprağını fırçayla siliyorsun fren merkezlerini geriye dayaniyorsun yeni balataları koyup pimları takıp diske yerleştirip civatayı yakın paranız cebinize kalsın servislerde avuçlarını yalasın. Zaten kutunun içinde nasıl takacağına dair tarif var. ben denizciyim dunyayı gezdim tükiyedeki gibi hiç bir yerde kullanıcılar sohuşlenmiyor. japon toyota telefonla bile destek veriyor. :D Ben servisi bir konu üzerine şikayet ettim e-maille tüm dunya toyotalarınada ingilizce gönderdim anında fabrika bana ulaşti. Hadi kolay gelsin :D :D :D

Yapabilene self-servis en ideali.
20binde on balatalar bitiyor demissiniz Suleyman Bey. Benimki de otomatik, 70bin km.yi gecti, sukur hala kullaniyorum. Otomatik olmasi tek sebep degil bence.Agirlikli olarak sehir ici dur-kalkli trafikte surus en buyuk sebep herhalde.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #288 : Şubat 13, 2011, 14:36:33 »

sanırım şimdi yükleyebildim
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #289 : Şubat 13, 2011, 14:46:33 »

Uploaded with ImageShack.us
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #290 : Şubat 13, 2011, 14:51:34 »

malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Şubat 14, 2011, 14:14:20 »
Ali Bey, şimdi;disk eirme yapmaz, aşınır.Tornalatıp kullanabilirsin.Orjinal balata tabiki uzun süre gider.Ama  yan asanayi de kullanabilirsin.Sağlıcakla kalın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #292 : Şubat 14, 2011, 14:44:19 »
Ahmet bey lütfen böyle bilgiler vermeyin, keza bu bilgiler yanlış doğru bir şekilde anlatın arkadaşta ona göre ne yapmak istediğine karar versin

Ali bey selamlar,

size disk tornalatmayı şöyle tarif edeyim :

benim aracımın disk çapı 255mm et kalınlığı (fren balatalarının bastığı yüzey) ise 25mm dir, üreticinin yani Toyotanın ön gördüğü değer minimum 23mm dir yani 2mm aşınma payı vardır

benim şuan sağ disk 23,5mm sol disk 24mm   bende torna yaptırabilirim mesela soldakine 0,5mm sağdakine ise 1mm torna yaptırınca her ikiside 23mm e eşitlenecektir ancak bu değer toyotanın verdiği en düşük değer bu seviyede disk değişmeli diyor servis çünü ani bir frende balatalar diski çok fazla sıktığı için disk çatlayabilir ve kırılabilir sonuç itibari ile uzun yolda diskler frenlemeden dolayı sınıyor ve buda malzemenin yumuşaması anlamına geliyor, önünüze birşey çıkarda ani fren yaprsanız bu durumda disk kırılabilir.ben orjinal diskler ile bu hafta değiştircem disklerimi sizede orjinali ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

yan sanayi balataya gelince, bu balatalarda balata ucuz olsun diye demir tozunu fazla kullanırlar normalde olması gerekenden çok daha fazladır bu demir tozu , bunun şöyle 2 sakıncası vardır

1. frenleme mesafeniz uzar
2. balatalarda demir tozu fazla olduğu için diskin yüzeyine mutlak suretle zarar verir

yerinizde olsam dışardan orjinal parça temin ederdim ve dışarda değişim yaptırtırdım yarı fiyatına halledersiniz

aracınız benzinli sedan modeli ise bu parçalar sizin aracınıza ağit :

ön disk TRW orjinal sağ sol  221 TL  : http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&ref=a&sid=E6S4RWR81F&referer=&urunid=36936&urunbasligi=TOYOTA--ORIJINAL-ORJINAL-ESDEGER-FREN-DISKI-%D6N-DF4317-TRW

ön fren balataları TRW orjinal 69 TL :
http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&ref=a&sid=E6S4RWR81F&referer=&urunid=22782&urunbasligi=TOYOTA--ORIJINAL-ORJINAL-ESDEGER-FREN-BALATASI-%D6N-GDB3288-TRW

toplam 280 TL eder havale ile %10 indirimi vardı sanırım bu sitenin ;) ayrıca dışarda 80 100 TL işçilikle montajını yaptırırsınız ve size en fazla 380 TL ye mal olur herşey

NOT: aracı durduran asıl ön diskler ve frenlerdir diğer birçok şeyi yan sanayi kullanın ancak hayatınızı içinde taşıdığınız aracınızda durmanıza yardım eden ön disk ve frenleri mutlaka orjinal kullanın derim.

Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Şubat 14, 2011, 16:13:36 »
Mesut Bey, ben daha önce de fren diskini tornalattım.Kabaca bir veya iki defa tornalamaya izin var diye düşünüyorum.Sonuçta bişey eskiyince kadar kullanmkta fayda var.Eğer değerler makul ölçüdeyse tornalatmanın mahsırı yoktur.Yan sanayiye  gelince orijinali atıyorum 50000 gider, yan sanayi 35000 , bund abişey yokki.Ona kaldıysa her ekipma önemlidir, bir araç için.O zaman herkes orjinal kullansın!Valla devir ekonomi devri ben öyle yapmıyorum.Orjinal kullandığım tek ekipman hava akış ölçer, onun da yan sanayisi yok.Zaten üretemezler böyle hassas bişeyi.Zaten fren siki çok aşınmışsa tornalatmak doğru olmaz, bunu ben de biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #294 : Şubat 15, 2011, 08:10:51 »
Ahmet bey balata için yan sanayi kesinlikle tavsiye etmem, dediğim gibi içinde demir tozu çok fazla olduğu için dizkin yüzeyini mutlak suretle bozuyor bunu hangi frenciye sorarsanız sorun söyler.  Disk tornalatmaya gelince , 1 kereye mahsus en fazla 1mm lik bir kayıp için olabilir anck limitlere yaklaşıldıysa kesinlikle olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #295 : Şubat 15, 2011, 08:28:03 »
ahmet bey türkçe yazım kurallarına dikkat edelim lütfen traji komik durumlar ortaya çıkıyor. :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Şubat 15, 2011, 09:56:15 »
Ya arkadaşlar hızlı yazarken bu tür hatalar olabilir, kusura bakmayın.Kelimenin gidişatından ve anlatmak istediğim şeyden vermek istediğim mesaj anlaşılır diye düşünüyorum.Bunu da istismar etmenin bir gereği yoktur herhalde.Bundan sonra klvavyeyi kullanırken acele etmeyeceğim.Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #297 : Şubat 16, 2011, 08:47:22 »
ahmet bey istismar neden edelim ben yanlış yazsam biri beni uyarsa memnun olurum buyrun istediğiniz şekilde yazın benim için sorun değil saygılar.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Şubat 16, 2011, 10:18:45 »
Ahmet bey balata için yan sanayi kesinlikle tavsiye etmem, dediğim gibi içinde demir tozu çok fazla olduğu için dizkin yüzeyini mutlak suretle bozuyor bunu hangi frenciye sorarsanız sorun söyler.  Disk tornalatmaya gelince , 1 kereye mahsus en fazla 1mm lik bir kayıp için olabilir anck limitlere yaklaşıldıysa kesinlikle olmaz.
  katılıyorum,hatta ön disklerin tornasın a tamamen karşıyım.balata ise ondada haklısın uyduruk marka kullanmayın.şimdi bir şansımız var TRW artık ülkemizde üretildiğinden fiatları son derece ucuz.ben 2 ön diski 65tl,balataları ön arka komple 80 liraya aldım.ne yalan söyleyeyim bende önlerde uyduruk 17.5 liralık balata kullanıyordum.birgün kastamonudan ist. giderken düzce civarında sağnak yağmura yakalandım.arabada fren miren kalmadı.suyu gören benim balatalar iflas etti.hemen istanbula gelince disk,balata hepsini attım trw koydum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Şubat 16, 2011, 15:45:28 »
Ya arkadaşlar bu konuda niye ısrar ediyorsunuz anlamadım.Ben disk tornalatma işini iki defa yaptım.Bir diskte iki defa zaten tamirci diliyle toz pazso alma meselesi bu işte.Hiçte bir sorun olmadı.Herkesin görüşüne saygı duyuyorum.Valla  benim ekeonmik durumum bunu yap diyor, siz  bilrisiniz...