0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba 2005 avensis elegant, aracın 95000de debriyajının kaçırdığını farkettim yani aracı viteste parkedip el frenini indirdiğimde bildiğiniz kaçırıyordu, kalkışta pek problem yoktu, 100.000de bir ustaya gösterdiğimde problem yok dedi daha ömrü var dedi, aracım şimdi 121.000de debriyajın bittiğini hissettiriyo yani devir/hız pek uyuşmuyor bende değişim yapıcam şimdi en iyisini (tavsiyelerinizi) fiyatıyla beraber yazarsanız sevinirim
baskı balata degişiminde özel servis şöyle bir fiyat çıkardı bana normalmidir sizce;şanzıman bilyası küçük 50şanzıman bilyası büyük 70şanzıman alt gurup bilya 65baskı balata seti bilyalı 220 valeotemizleme spreyi 10sıvı conta 10şanzıman yagı 36torna 25servis ücreti 250toplam 736
mustafa bey babamdada 120 binde 2005 comfort var on dada 4,5 viteste vınlama geliyordu.ama 736 tl tutmadı.Şanzumancı bilya dağılmış demiş.şanzıman indikten sonra yenidem düzmüşlerdi.Şanzumancıya bilya ile birlikte 150 verdi babam.190 aisin baskı balata 100 tl işçilik 25 tl de 3 ltre castrol 75/90 ep sanzuman yagı.tornaya falan gitmedik ..
Şehir içinde sakin sakin araç kullanan, motor freninden yararlanan(*), öndeki otomobili arka camının markasını okuyacak kadar yakından takip etmeyen sürücülerin araçlarında fren balatası çok daha uzun gider.Kızımın ilk otomobilinde ön balatalar 20.000 Km sonra bitmişti.Uzun dayanan balatanın iyi olduğunu iddia etmek de her zaman anlamlı değil. Çok sert balata çok dayanır, fakat bu sefer fren disklerinin (veya kampanaların) ömrü hakkında konuşmaya başlarız. Hangisi daha iyi?(*) Aracın hızına göre sırayla vites küçülterek birinci vitese (otomatiklerde L konumuna) kadar inmeyi kastediyorum, sadece ayağı gazdan çekmeyi değil...