Gönderen Konu: Fren Balatası ve Disk  (Okunma sayısı 273146 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Fren Balatası ve Disk
« Yanıtla #240 : Ocak 04, 2011, 18:49:28 »
Merhaba 2005 avensis elegant, aracın 95000de debriyajının kaçırdığını farkettim yani aracı viteste parkedip el frenini indirdiğimde bildiğiniz kaçırıyordu, kalkışta pek problem yoktu, 100.000de bir ustaya gösterdiğimde problem yok dedi daha ömrü var dedi, aracım şimdi 121.000de debriyajın bittiğini hissettiriyo yani devir/hız pek uyuşmuyor bende değişim yapıcam şimdi en iyisini (tavsiyelerinizi) fiyatıyla beraber yazarsanız sevinirim :)
'bozuk yol yoktur az benzin vardır'

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Ocak 04, 2011, 18:49:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Ocak 04, 2011, 23:20:30 »
Merhaba 2005 avensis elegant, aracın 95000de debriyajının kaçırdığını farkettim yani aracı viteste parkedip el frenini indirdiğimde bildiğiniz kaçırıyordu, kalkışta pek problem yoktu, 100.000de bir ustaya gösterdiğimde problem yok dedi daha ömrü var dedi, aracım şimdi 121.000de debriyajın bittiğini hissettiriyo yani devir/hız pek uyuşmuyor bende değişim yapıcam şimdi en iyisini (tavsiyelerinizi) fiyatıyla beraber yazarsanız sevinirim :)

Aracınız 1.6 ise yukarıda istedikleriniz yazıyor,ama kısaca özetleyeyim;

Orjinal (Yetkili Serviste) Aisin:423.13TL

After Market Aisin:250-300 TL (Yukarıda A.Market Aisin Parça numarası ile ilgili yazdıklarıma dikkat edin lütfen)

Daikin (Exedy Clucth): 280-320TL

civarlarında,Türkiye de satılan diğer markaları ben şahsen önermiyorum.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Ocak 05, 2011, 13:38:37 »
Bahsettiğim ses Debriyaja bastığımdada oluyordu servis devriyaj merkezini yağlamadan önce şuan geri viteste hafif meyilli yolda araç tam kalkarken ses geliyor sanki iki demir var tireyen bunlar birbirine sürtüyor buna benzer bir ses araç kalktığında yada ayağım debriyaja basılıyken o ses gelmiyor şuan sadece araç geri viteste kalkrken yapıyor ama dediğim gibi sewrvis yağlamadan önce debriyaja sonuna kadar basılı tuttuğumda çok yoğun ıolarak geliyordu o ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #243 : Ocak 11, 2011, 22:42:58 »
baskı balata degişiminde özel servis şöyle bir fiyat çıkardı bana normalmidir sizce;

şanzıman bilyası küçük    50
şanzıman bilyası büyük    70
şanzıman alt gurup bilya   65
baskı balata seti bilyalı    220 valeo
temizleme spreyi            10
sıvı conta                       10
şanzıman yagı                36
torna                             25
servis ücreti                     250

toplam   736
toyota 2009 verso premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #244 : Ocak 11, 2011, 22:43:37 »
2005 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Ocak 11, 2011, 23:23:55 »
baskı balata degişiminde özel servis şöyle bir fiyat çıkardı bana normalmidir sizce;

şanzıman bilyası küçük    50
şanzıman bilyası büyük    70
şanzıman alt gurup bilya   65
baskı balata seti bilyalı    220 valeo
temizleme spreyi            10
sıvı conta                       10
şanzıman yagı                36
torna                             25
servis ücreti                     250

toplam   736

Hangi ildesiniz ve şanzıman grup bilyalarının değişim sebebi nedir? fiyatları verilen bilyalar hangi marka ve hangi menşei?

Debriya setiniz için Valeo yerine Aisin yada Daikin kullanmanızı öneririm,aralarında fiyat farkı yok.

Şanzıman yağı hangi marka ve hangi viskozitede?

bunlara cevap verebilirseniz fiyat için yorum yapabiliriz,şu an için yüksek görünüyor.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #246 : Ocak 12, 2011, 00:16:37 »
seyir halineyken, vitesi boşa atınca ön soldan gelen hızla orantılı bir vinlama sesi vardı...
bilyalardan dedi , şanzımanı açmışken baskı balatayada bak dedim onunda degişim zamanı gelmiş dedi... araç 120000km de..
bilyalar ve yag konusunda bilgim yok ama yarın sorarım...
ilginiz için teşekürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Ocak 12, 2011, 00:32:32 »
mustafa bey babamdada 120 binde 2005 comfort var on dada 4,5 viteste vınlama geliyordu.ama 736 tl tutmadı.Şanzumancı bilya dağılmış demiş.şanzıman indikten sonra yenidem düzmüşlerdi.Şanzumancıya bilya ile birlikte 150 verdi babam.190 aisin baskı balata 100 tl işçilik 25 tl de 3 ltre castrol 75/90 ep sanzuman yagı.tornaya falan gitmedik ..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #248 : Ocak 12, 2011, 09:20:55 »
mustafa bey babamdada 120 binde 2005 comfort var on dada 4,5 viteste vınlama geliyordu.ama 736 tl tutmadı.Şanzumancı bilya dağılmış demiş.şanzıman indikten sonra yenidem düzmüşlerdi.Şanzumancıya bilya ile birlikte 150 verdi babam.190 aisin baskı balata 100 tl işçilik 25 tl de 3 ltre castrol 75/90 ep sanzuman yagı.tornaya falan gitmedik ..

merhabalar..
baskı balata ve bilya ikisi farklı zamanlardamı yapıldı?
yani iki kere işçilik ücreti neden verdiniz? zaten mesele olan şanzımanı indirmek degilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #249 : Ocak 12, 2011, 13:53:11 »
hayır 2 si aynı anda yapılmadı.150 tl bilya ile birlikte şanzumancı aldı..100 tlde araınız baskı balatasınız değiştiren ustaya verdik.USta şanzumanı söküp şanzumancıya gönderdi orda bilyalarıyla birlikte 150 lira aldılar anlayacgınız...Servis sadee sanzuman sökmek için 800 tl istiyor daha ne masrafın cıkarsa.Ortalaama bu işi dışarda 600 tlye rahat yaptırırsınız ancak serviste 1500-2000 tl arası rahat gider
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #250 : Ocak 12, 2011, 17:41:58 »
bu gün ödemeyi yaptım bana 700 patladı...
ama görüyorumki işçilikten fazla almış gibi ve valeoyu bana 220 (iyi kalitesiymiş) taktı aisin niye takmadın dedim o fazla pahalıdır ondan takmadım dedi,ama siz 190 takmışsınız bana daha düşük kaliteyi 220 taktı...
ama burası şanlıurfa böyle işlerde güvenebilecegim pek usta yok.

bu arada bilyalarında markası DBK imiş. soledigine göre orjinalimiş.

bilmiyorum forumlara baktıkça 200 liralık bir fazlalık varmış gibi hissetim ,hayırlısı diyeyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #251 : Ocak 13, 2011, 21:57:56 »
bende mardin kızıltepede sağlık eprsoneliyim.Antep size çok uzak değil.Antepte suriyede getirdikleri orjinal parçalarla daha ucuza halledebilirdin abi..Aisin baskı balata 180-190 tl civarı.Serviste valeo takıyor hatta kendii corollamda ve babamdaki avensistede valeo cıktı ......valeolarda silkeleme  kavramada sorun oluyor diye aisin önerdiler.Ama .iş ustalıkta bitiyor..Baskı balatayı değişirken aracın sökülmedik yeri kalmıyor..Geri toplaması düzgün takması zahmetliii....Hayırlı olsun güle güle binin...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #252 : Ocak 24, 2011, 23:19:15 »
arkadaşlar aracım ae101 corolla. balataların ömrü ortalama kaç bin km? ön ve arka için.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Ocak 24, 2011, 23:55:11 »
   Bu konu hortlama rekoru kırmış maşallah:D :D
   Levent bey kullanıma bağlı olmakla beraber normal şartlarda 40-60 bin km arası gider...
   Bende ki Crafter'ın balataları,70 bin km de olmasına rağmen hala orjinal olanları var.Yani direkt kullanım ile alakalı bir durum...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #254 : Ocak 25, 2011, 00:04:38 »
bizde gelende 40-45 bin aralığında değişmesi lazım(servis'e göre) fakat kullanımda çok fark ettiren birşey ben 35binde değiştim mesela önleri. kampanalar daha dayanıklı daha uzun gitmeleri lazım.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Ocak 25, 2011, 11:53:52 »
  Tamamen kullanım ile alakalı bir durumdur balata ömrü. Ayrıca kesinlikle kaliteli ürünler ile değiştirilmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #256 : Ocak 25, 2011, 12:37:58 »
Şehir içinde sakin sakin araç kullanan, motor freninden yararlanan(*), öndeki otomobili arka camının markasını okuyacak kadar yakından takip etmeyen sürücülerin araçlarında fren balatası çok daha uzun gider.

Kızımın ilk otomobilinde ön balatalar 20.000 Km sonra bitmişti.

Uzun dayanan balatanın iyi olduğunu iddia etmek de her zaman anlamlı değil. Çok sert balata çok dayanır, fakat bu sefer fren disklerinin (veya kampanaların) ömrü hakkında konuşmaya başlarız. Hangisi daha iyi?

(*) Aracın hızına göre sırayla vites küçülterek birinci vitese (otomatiklerde L konumuna) kadar inmeyi kastediyorum, sadece ayağı gazdan çekmeyi değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #257 : Ocak 25, 2011, 13:33:15 »
aracım 96 xLİ (AE 101 ) 
son günlerde seyir halinde  aracın arka tarafından tabiri caizse  bıcak bilenirken  veya metali taşlarken çıkan ses gibi çıkan bir ses
geliyor.
ses sürekli değil ara sıra geliyor . ani hızlanmada dönüşlerde daha çok geliyor .
aracımı 3 ay önce ustama gösterdim balataların yarım oldugunu söylemişti . bu 3 ay içerisinde 1500 km yol yaptım bu kadar kısa sürede balatalar bitmiş midir y.,
yoksa bu ses başka bir yerden mi geliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #258 : Ocak 25, 2011, 13:37:33 »
Şehir içinde sakin sakin araç kullanan, motor freninden yararlanan(*), öndeki otomobili arka camının markasını okuyacak kadar yakından takip etmeyen sürücülerin araçlarında fren balatası çok daha uzun gider.

Kızımın ilk otomobilinde ön balatalar 20.000 Km sonra bitmişti.

Uzun dayanan balatanın iyi olduğunu iddia etmek de her zaman anlamlı değil. Çok sert balata çok dayanır, fakat bu sefer fren disklerinin (veya kampanaların) ömrü hakkında konuşmaya başlarız. Hangisi daha iyi?

(*) Aracın hızına göre sırayla vites küçülterek birinci vitese (otomatiklerde L konumuna) kadar inmeyi kastediyorum, sadece ayağı gazdan çekmeyi değil...

Bu konunun yukarısı sakal aşşağısı bıyık. yumuşak balatalar çabuk bitmesi yüzünden para ve vakit kaybı. sert balatalar ise disk'e zararlı buda parasal ve zaman kaybı. balata konusunda trw bosch ve benzeri fiyat aralığındaki ürünler idealdir, sorunsuzdur.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Ocak 25, 2011, 16:20:06 »
  Yumuşak balata her zaman iyidir kaliteside uygunsa. Çünkü daha iyi frenleme sağlar ve kemikleşmeye karşı kor. Özellikle yüklü durumda ve frenlere çok iş düştüğünde ard arda 4-5 defa frenleme yapınca emin olun böyle bir kemikleşmenin olmasını kimse istemez. !!!

Maruf bey; balatalar bitmişde olabilir, sadece oluşan balata tozunun sebep olduğu sesde olabilir. Bence durumu iyi bir frenciye göstermek iyi olabilir.