Gönderen Konu: Lpg Kullananlar Buraya  (Okunma sayısı 53288 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Kullananlar Buraya
« Yanıtla #160 : Temmuz 01, 2009, 11:18:14 »
Dizel olacaksa tek olsun temiz olsun uzun ömürlü olsun güçlü olsun şu olsun bu olsun diyorsan tek geçerim Audi Q7 V12 TDI quattro .

11.9 litre/100 km   (Bu performansa bedava - 500 HP ve 1000 Nm tork)

Yolunuz Açık Olsun

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Temmuz 01, 2009, 11:18:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #161 : Temmuz 01, 2009, 11:45:58 »
ben 2 yıldır düz enjeksiyonlu sistemle biniyorum. çok memnunum.  araç aldığımda lpg yeni takılmıştı. gerçekten sorunsuz çalışıyo. ayarları iyiyse performans kaybı yaşamıyo. lpg de 180 i deneyerek gördüm. eğer gezmeyi seviyorsanız ve çok km. yapacaksanız kesinlikle tavsiye ederim. yok motor yıpranıyormuş, yok kışları sorun oluyormuş, yok çalışmazmış, yok yolda kalırmış ... hepsi yalan. onlar tofaş ve renolar için geçerli. senin altındaki efsane corolla. burası sivas, geçen kış -35 leri gördüm. işe hergün arbamla gidiyorum. birgün bile marşa 2 defa basmadım.bunlar yaşadıklarım. bir de duydularım var. benim lpg kiti voltran dı. beyin pek sağlık lı değildi. değiştim. ustaya sordum sıralı yaptırsam diye kesinlikle düşünme dedi. toyotalarda (efsane) sıralı sistemlerin pek sağlıklı olmadığını falan söyledi. düz sistemin daha kullanışlı olduğunu söyledi. en önemli söylediği şey ise lpg kitinin markası değil takan kişinin önemli olduğuydu. en iyi sistem brc diye bilinir. ama işçilik iyiyse marka çok önemli değildir. orta şeker bişey taktırabilirisiniz. ama tavsiye etmediğim tek marka voltran dır. düz sistemlerin fiyatı 400-600 arası sanırım. sıralılar ise 800 den başlıyo. normal bişey ise 1000-1200 civarı. iyi bir usta bul ve lpg ni taktır bence pişman olmassın. hatta geç kaldığın için pişman olacaksın.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #162 : Temmuz 01, 2009, 11:56:02 »
birde bulunduğun yerde sevis sorunu olmayan bir marka taktır bence. sıralı sistem lerde servisi dışında bir yerde yazılımı bulunmadığından bir sorun yaşadığında müdaheleyi (ayar vs.) ancak servis yapabiliyor.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Temmuz 08, 2009, 03:16:56 »
arkadaşlar bişey soracağm. bu lpg nin filitresi performansı nasıl etkiler. ben ilk taktırdığımda lpg yi filtresiz sürdüm 500 600 km civarında usta bişey olmaz dedi. sonradan geldim taktırdım filtreyi ama ayar yemesi lazımdı aslında gibi geldi bana. usta da yoğun olduğu için hallettiremedim o işi. bu şekilde gidilmesinde bir sorun olur mu? veya şöyle sorayım bu filtreden sorun yaşayan var mı şu ana kadar?
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Temmuz 08, 2009, 09:27:45 »
bence ayar yaptırın, zararı fazla yakıt + performans düşüklüğü olur diye düşünüyorum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Temmuz 08, 2009, 09:28:25 »

lpg yi taktırdıktan 1500 km sonra ince ayar ve kontrol için servise gittim. ince ayar ve kontrol yapıldı sorun yok.

15000 bakımında sistemi kontrol ettiler sorun yok.

30000 bakımında küçük filtreyi (enjektörlere giren gazın filtresi-küçücük bir filtre) değiştirdiler. kontrol yapıldı, sorun yok.

60000 bakımına gittiğimde büyük filtre ve küçük filtre değişecekmiş.

filtre kullanmak bütün sistemler için şart (yağ, benzin, klima, hava, ...) depolama ve kullanım şartları, sistem içinde oluşan pislikler, vs. vs.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Temmuz 29, 2009, 01:49:43 »
arkadaşlar bişey soracağm. bu lpg nin filitresi performansı nasıl etkiler. ben ilk taktırdığımda lpg yi filtresiz sürdüm 500 600 km civarında usta bişey olmaz dedi. sonradan geldim taktırdım filtreyi ama ayar yemesi lazımdı aslında gibi geldi bana. usta da yoğun olduğu için hallettiremedim o işi. bu şekilde gidilmesinde bir sorun olur mu? veya şöyle sorayım bu filtreden sorun yaşayan var mı şu ana kadar?
Kirlendikçe arabanın gaz pedalına verdiği tepki azalıyor. Bir de çok tıkanırsa bişeyi patlatıyor. (membran gibi bişey demişlerdi ama unuttum) O zaman araba sadece benzinde gidiyor. Biraz masraf açıyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Eylül 25, 2009, 23:37:59 »
•   Babamın 1996 model  corollasına 1998 yılında araç 62.000 km de iken Lpg taktırdık. Bugün  arça 247.000 km ‘de ve 11 seneden beri Lpg’li olarak bindik. Aracın motorunda hiçbir değişme yok ,yıpranma yok.,usta  Ağustos 2009h da yağ değişimi için gittiğimizde kontrol  etti bu araç en az 250.000-300.000 Km  sonra rektifiye olur dedi. 11 seneden beri  ve 185.000 km Lpg li binmemize rağmen ne  motorda sorun çıktı ne de arıza yaptı. Çünkü  dikkat edin Lpg’li aracın motor yağı bile benzine göre temizdir. Yağ sanki ikl gün katıldığı gibidir. Benim aracım 2004 Sol corollada Sıralı taktırdım. Hiçbir sorun yok. Ama yılda  1000 km -5000 km yol yapıyorsan Lpg taktırmaya gerek yok ama çok km yaparsak Lpg gayet iyi .Zaten Toyotaların motorları  en az 500.000 km yapıyor.Lpg ‘nin kesinlikle motora zararı yok.Olduğunu farzetsek bile  çok 500.000 km gideceğine 300.000 km gidersin zaten yakıttan yapacağın tasarrufla çok kullanan biriysen yeni bir araç alırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #168 : Eylül 27, 2009, 23:11:04 »
Merhaba ;

Aracınızdaki LPG ne marka

teşekkür..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #169 : Eylül 27, 2009, 23:12:26 »
lpg kullanmak çok mantıklı tabii arada sırada benzinle kullanmak şartıyla  :)
araç bakım ürünleri hakkında her şey ....

http://www.turkiyeotoforum.com/tr/index.php?board=12.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Eylül 27, 2009, 23:40:07 »
tartarini  marka. 1 ay önce aldığım 2004 corollla sol 'a da tartarini  taktırdım. Benim  tartarini taktırdığım 4 araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #171 : Eylül 28, 2009, 22:25:43 »
ben de 1.3 XL ye 2006 da tam 3 yıl önce BRC taktırdım . tüm gaz ayarını kendim yapıyorum çok memnunum . biz de istanbulda ticari taksımız var Şahin S le 525 Bin km yol yaptık.. Toyota ile çok rahat 500 Bini bulur diye düşünüyorum .. markayı sormamın  sebebı 1.3 e 2004 yılından beri biniyorum . temiz bir tane 1997 GLİ bulursam almayı düşünuyorum . O zaman tartarını taktırıcam artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #172 : Ekim 06, 2009, 20:38:01 »
arkadaşlar 1991 corolla gl modelim var hangi marka tüp önerirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Ekim 06, 2009, 22:13:41 »
arkadaşlar 1991 corolla gl modelim var hangi marka tüp önerirsiniz.

Feyyaz Bey, bu bölüm altında bir çok başlık var. Onlara da bakabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #174 : Ekim 18, 2009, 18:27:28 »
Kesinlikle lpg tavsiye ediyorum.
Hiçbir sorun yaşamadım 3 yıldır sadece 2 adet filtresi var onları yılda bir yada 10.000'de değiştir o kadar.
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
« Yanıtla #175 : Ekim 23, 2009, 15:31:25 »
Herkese merhabalar.benimde toyoto corolla 1.6 xei arabam var.benzine gelen zamdan dolayı lpg taktırmak istiyorum.önerebileceğiniz sistem ve fiyatı nedir.iyi günler dilerim.
Olanı yapmak değil,imkansızı başarmak önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #176 : Ekim 23, 2009, 18:02:34 »
Taner bey, öncelikle forum kuralları gereği tanışma bölümünde kendinizi tanıtmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Ekim 23, 2009, 18:16:23 »
Taner bey, öncelikle forum kuralları gereği tanışma bölümünde kendinizi tanıtmalısınız.

Klavyene sağlık Metin hocam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
« Yanıtla #178 : Ekim 28, 2009, 16:58:39 »
Arkadaşlar merhaba
aranıza bugün katıldım.Toyota Carina 2.0 gli otomatik bir araç aldım.HAngi sıralı sistem lpg markasını önerirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #179 : Ekim 28, 2009, 17:05:11 »
Arkadaşlar merhaba
aranıza bugün katıldım.Toyota Carina 2.0 gli otomatik bir araç aldım.HAngi sıralı sistem lpg markasını önerirsiniz

Serdar Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?

Okuyan arkadaşlar mutlaka yorum yazacaklardır ama siz de başta bu konu olmak üzere Yakıt bölümü altındaki başlıklara da göz atabilirsiniz.