Gönderen Konu: Direksiyon Sınavına Girecekler :)  (Okunma sayısı 6745 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon Sınavına Girecekler :)
« Yanıtla #60 : Kasım 25, 2013, 22:57:42 »
zaten ailem müsait yerlerde vermek istiyorda ben genellikle almak istemiyorum çünkü kimsenin canıyla oynamak istemem :)
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 25, 2013, 22:57:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 25, 2013, 22:59:10 »

kullanıyorum dediğim illaki ailem yanımda olur semt içinde tek kullanıyorum  genelde akşam vakitleri almaya çalışıyorum :)

Dikkat et Bekir . Bu aralar almasan iyi edersin . Yıl sonu geldi bütçede açık var ve her yer çevirme kaynıyor .

Trafik kurallarında yanınızda aileniz varken yada akşam vakitleri ehliyetsiz kullanabilirsiniz gibi bir ibare yok bildiğim kadarıyla. Bilmem anlatabildim mi? :polis:

Abi doğru söylüyorsun ama ben belli bir yaştan sonra kalabalık olmayan yollarda ehliyet almadan da aracın verilmesi taraftarıyım . İnanın bu şekilde çok daha iyi bir sürücü olur . Ben ilk araç kullandığımda daha liseye yeni başlamıştım ve ehliyeti alana kadar babam bana her şeyi öğretti . İlk araç dediğimde bahçede traktör sürdüm öyle direk trafiğe çıkmadım . :)

zaten ailem müsait yerlerde vermek istiyorda ben genellikle almak istemiyorum çünkü kimsenin canıyla oynamak istemem :)

Bekir yeme bizi  . :D Yanlış anlama lafım almak istemiyorum kısmına . Yoksa kim kimin canıyla oynamak ister.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Kasım 25, 2013, 23:01:13 »
abi konuyu kapatalım yavaştan çok uzayacak gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 25, 2013, 23:03:30 »
Abi doğru söylüyorsun ama ben belli bir yaştan sonra kalabalık olmayan yollarda ehliyet almadan da aracın verilmesi taraftarıyım . İnanın bu şekilde çok daha iyi bir sürücü olur . Ben ilk araç kullandığımda daha liseye yeni başlamıştım ve ehliyeti alana kadar babam bana her şeyi öğretti . İlk araç dediğimde bahçede traktör sürdüm öyle direk trafiğe çıkmadım . :)
Bu tarz durumlar için trafikten ve yerleşim yerinden uzak alanlarda yada eğer imkan var ise sürücü kurslarının eğitim alanlarından yararlanmakta fayda var. Bunun dışındaki alanlarda her neresi olursa olsun hem sürücü aday adayı için hemde bu duruma izin veren araç sahibi için çok acı sonuçlar ortaya çıkabilir. Hiçbir imkan yok ise artık birçok ehliyet kursu özel ders hizmeti sunuyor. Ehliyeti aldıktan sonra belirli bir süreye yayarak gerekli pratik için çalışmalar yapılabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 25, 2013, 23:08:39 »
Bu tarz durumlar için trafikten ve yerleşim yerinden uzak alanlarda yada eğer imkan var ise sürücü kurslarının eğitim alanlarından yararlanmakta fayda var. Bunun dışındaki alanlarda her neresi olursa olsun hem sürücü aday adayı için hemde bu duruma izin veren araç sahibi için çok acı sonuçlar ortaya çıkabilir. Hiçbir imkan yok ise artık birçok ehliyet kursu özel ders hizmeti sunuyor. Ehliyeti aldıktan sonra belirli bir süreye yayarak gerekli pratik için çalışmalar yapılabilir.

Abi oda var tabi . Ben yaşımı hatırlamıyorum ama ehliyet alamdan çok önce araç kullanmaya başladım ama öyle her yerde vermezdi babam sadece bahçeye giderken son bir kaç km verirdi . Böyle böyle araç kullanmayı öğrendim . Şu an traktörde olsun otomobilde olsun hiç bir acemilik çekmem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Kasım 25, 2013, 23:17:04 »
abi ben kesin demiyim 4 yıl oldu rahat direksiyon başında oturalı nasıl öğrendim konusuna gelince kocaeli izmitte interteks fuar merkezi nin önünü belki bilirsiniz orayı otopark şeklinde araç eğitimi veriliyor 1 yıl sürekli yol üstümüzdü geçerken 30 dk civarı kullanırdım sonra ise yavaş yavaş köy yolunda öğrendim zamanla kendimi geliştirerek araca hakim olmaya başladım bu arada yanlış anlaşılmasın o sokak aralarında gezen serseri tiplerden değilimdir  araç kaçırma gibi bir derdim allaha şükürler olsun olmadı  çünkü ailem güvendi bana her zaman önceden yazdıklarım gibi ailem karar veriyor araç kullanmama izinsiz kullanmamda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 26, 2013, 00:07:23 »
:D :D :D O adama ne oldu en son yakalandı vb diyorlardı.
2 ay alındı sözde ehliyeti. :D
darısı başıma :D
Bekle bekir az kalmış.Trafiğe kapalı alanlarda pratik yapabilirsin.
Onun sonu pek iyi değil inşallah kimseye zararı olmaz .
Umuyoruz abi akıllanmıştır belki.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 26, 2013, 00:10:45
Öncelikle ehliyetsiz kullanmanı tavsiye etmem . Ama inkar etme ehliyetsiz kullanmakta ayrı bir duygu . :D
Aynen abi o heyecan tuhaf bişey böyle ilk defa aşık olurmuş gibi. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D