0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Depo doluydu bundan eminim peki ortalama kaç kilometre gider, muhakkak ölçen vardır.
Evet aracı yeni aldım, daha ilk depoyu bitirdim .Üstelik sıralı sistem olduğu için bu 250 km nin küçük de olsa bir bölümü benzinle gidildi. Yarın tekrar depoyu doldurup ölçeyim bakalım ne çıkacak
Dün gaz almak için bir istasyona girdim ,depoyu doldururken pompacı bile bu gelen zama isyan edip abi ben olsam bu fiyata gaz almam benzinde binerim daha iyi dedi. Haklı aslında 90 liraya depo doldu( 30 Lt) bugün karlı havada 300 km yol geldim . Benzinde denemek lazım bakalım ne kadar fark olacak
93 model 1.6 GL karbüratörlü aracımla 37 LT gaz ile 350 ile 380 KM yol yapıyorum. Araçta ortalama hız 130-140 diyebilirim. ( Şehirler arası ) ( Şehir içi çok az kullanıyorum )
Arkadaşlar aracımda 40 lık depo sıralı sistem atiker var. Aracı alınca depoyu doldurdum tam 250 km gitti şehir içinde sizce normal mi?
Arkadaşlar 96 model xei aracım var, 7,32 lt lg ile 53 km yol yapıyor, bu da 43 krş yapıyor.lgp litresi 2,540 tl iken 23 krş yakıyordu.Tamam şuan hem lpg fiyatı arttı hemde mevsim kış ama sizce bu kadar fark eder mi?
Hızın yakıta bu derece etki edeceğini hiç düşünmedim. Konuyu açtığımda 30 litre ile 280 km gittiğimi yazmıştım ortalama 150 km hızla şehirlerarası. Yine aynı yolda deneme imkanım oldu araçta çocuklar da olduğu için ortalama 120 ile gittim 280 km gidince benzine geçer artık diye sürekli göstergeyi takip ediyorum inanır mısınız arkadaşlar depoyu doldurmak için istasyona girdiğimde 350 km yol yapmıştım ve hala gazda çalışıyordu araba tahminim en az 10 km daha giderdi. Yani 150 km hızla bir depo 280 km giderken hızı normale düşürüp 120 ile gittiğimde 360 km yol yapabiliyorum. Arada 80 km ilk fark var ki devir ekonomi devri hiç de hafife alınacak bir durum değil. Ilk başta çok yakacak diye endişem vardı ama şimdi daha çok sevmeye başladım corolla mı.