0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı sorun bende de var. zam gelmeden lt fiyatı 2,78 tl iken 23 kuruş yakarken zamdan sonra lt fiyatı 3,13 tl den 43 kuruşa çıktı.halbuki zamdan sonra 26-27 kuruş olması gerekiyor hesabıma göre.tüketim 15-16 kuruş yüzde olarak ta %37-38 civarında arttı.Bunun kış mevsimi olmasından dolayı bu kadar artması normalmidir. yoksa başka bir sorun olabilir mi? arabam 2004 model toyota corolla 1.6.
birkaç kez ölçüm yaptım, şehiriçi 70 km ye 32 lira yakıyor (lpg 3,140) hem lpg dönüşüm istasyonuna hemde birkaç tamirciye götürdüm bu yakıtın normal olduğunu söylediler.Sonra uzun yolda ölçtüm km ye 22 krş yakıyor.Eğer araba sorunluysa neden uzun yolda 22 krş yaksın.Yok sorunlu değilse neden şehiriçinde 50 krş yakıyor anlamıyorum.Pes ettim artık arabayı kullanmıyorum nisan ayına kadar da kullanmayacağım.Arabanın aküsü, buji ve kabloları vs vs iyi durumda daha ne yapmak gerekiyordu bilmiyorum.
Arkadaşlar 96 model xei aracım var, 7,32 lt lg ile 53 km yol yapıyor, bu da 43 krş yapıyor.lgp litresi 2,540 tl iken 23 krş yakıyordu.Tamam şuan hem lpg fiyatı arttı hemde mevsim kış ama sizce bu kadar fark eder mi?
Hızın yakıta bu derece etki edeceğini hiç düşünmedim. Konuyu açtığımda 30 litre ile 280 km gittiğimi yazmıştım ortalama 150 km hızla şehirlerarası. Yine aynı yolda deneme imkanım oldu araçta çocuklar da olduğu için ortalama 120 ile gittim 280 km gidince benzine geçer artık diye sürekli göstergeyi takip ediyorum inanır mısınız arkadaşlar depoyu doldurmak için istasyona girdiğimde 350 km yol yapmıştım ve hala gazda çalışıyordu araba tahminim en az 10 km daha giderdi. Yani 150 km hızla bir depo 280 km giderken hızı normale düşürüp 120 ile gittiğimde 360 km yol yapabiliyorum. Arada 80 km ilk fark var ki devir ekonomi devri hiç de hafife alınacak bir durum değil. Ilk başta çok yakacak diye endişem vardı ama şimdi daha çok sevmeye başladım corolla mı.
Arkadaşlar kış aylarında efsane kasalarda lpg tüketimi ne kadar fark eder normalde şehir içi : 10 litre iken 12 litreye kadar çıkar mı? Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
yakıt hesaplamada herksin farklı farklı ölçümleri var. benim ölçüm şeklim de şu şekilde; litre fiyatına bakmam , aldığım litreye bakarım. aldığım litreyi km ye bölerim, çıkan sonuç 0.10 ise rahatım. 0.12 ise sert kulllandığıma bağlarım, yok daha fazlaysa diğer etkenlere bakarım. kısa ve öz olarak, efsane kasalar 100km yi, 9lt ile 12lt arasında lpg tüketimi değişir.
lpgye gectin tuzın kuru tabi:'))))) yılların petrol zengini:')))
aslında lpg ile araç kullanmayı hiç sevmiyorum, ama fiyat farkı bizi mecbur bırakıyor. o lpg enjektör sesi yokmu deli ediyor insanı. benzinli araba oldu diesel resmen. atikerin enjektör sesi, brc den azdı bunu da bu arabam da öğrenmiş bulunuyorum.
brc tek nokta mı taktırdın yoksa siralı mı:-) lpgde lovatı aşırı sessiz calısıyor arkadasa taktırdık ses yok cok hosuma gitti
sıralı taktırdım. yanlız benim tankla sıkıntım var, bir önceki aracım da sıkıntı yoktu. atiker 40 lt depoda sıkıntı yokdu. brc 40lt depoda sıkıntı var. sıkıntı şu; simit depo olduğu için stepnenin yerine koydurdum, fakat simit biraz yüksek attı, kapak tam kapanmıyor, kamanmadığı gibi takır takır vuruyor. ne yapmam lazım bu soruna.
Bugün erzurum-amasya şehirler arası yolculuk yaptım. Yola çıkmadan 29 litre alan tankımı erzurum pogazda fulledim. Kmyi sıfırladım ve hiç benzine almadan depo bitene kadar sürdüm. Malum biraz benzinimiz olduğu için deponun son damlasına kadar lpgde gittim. 1.96dan 29 litre gaz aldım. 56.84 tl tuttu. Depo tam 445 km sonra bitti .29litre depoyla 445 gitmenin mutluluğunu yaşarken 56,84÷445=12.5 krş ediyor bedavaya geldik.erzurum-erzincan yolu karlı ve ıslak olduğu için 70-90arası gittim. Erzincan amasya arasını 90-110arası hızlarla kat ettim. Özellikle lph beyninin değişikliği ve yapılan ayar bu haftada termostad değişikliği etkiledi diye düşü üyorum. 12.5 krs:-)