0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1lt LPG ile 15.3km yol yapmışsınız hesaba göre.Muhtemelen depoda biraz gaz vardı diye düşünüyorum.Tahminimce aracınız 1lt Lpg ile 14km yol yapmıştır buda efsane kasa ile düz yollarda ve bahsettığiniz hızlarda her zaman yakalanabilecek bir şey.Toyotayı bu yüzden seviyorum Benimki şuan 2008 corolla. Hız sabitleyici ile 90 km hızla gittiğimde aşağı yukarı düz sayılacak bir yolda lpg ile 7 litre yakıyor aracım buda kuruş hesabı yaparsak( LPG'nin litresini 1,88 den alıyorum) 0,131 kuruş lpg yapar.Tabi bu hesap sadece uzun yol verisidir uzun yola başladığımda araç lpg de ve hiç benzin yakmadan yol almıştır ilk marştaki benzin miktarı hesaplanmamıştır.
nazar değmesin sıkı motor, iyi bakım bir de iyi sürücü farkı
@Güven Mayda (27934) @Anıl Köksal Bayburt (3104) @YUNUS EMRE ANDAÇ (31887) ilk önce depom 40 litre ve malum yüzde 80 alıyor ne kadar doldurursam 29 litre alıyor..ve aynı yerden alıyorum. Şaşmaz 29 litre alıyor.çok uzun yaptığım için her zaman bu yöntemle ölçerim. Depoyu fullerim ve bitene kadar giderim. En sağlıklı ölçüm bu. Okadar yol yaptım en fazla 390 km gördüm 29litre gazla (full depo) bu son 445km rekor:')))
@Güven Mayda (27934) keşke dediğin gibi 35 litre alsaydı güven:-))):-))) 1.5 yıldır istasyonlarda bos depoyla tık sesine kadar 29 litre alıyorum:'))) kafam atıyor su 29 litreye 60litrelik depo almamak için kendimi zor tutuyorum. Haftaya boş depoyla fulleyince çekip yollayacam sana deponun içinde filan kalmıyor :')))) gerçekten inanılacak gibi değil biliyorum ama malesef 29litreyle= 445km :'))))
gerçekte bir hata yoksa, bize sadece maşalllah dememek düşüyor bu çok iyi bir değer 100 km 6.5 litre lpg.
Zaten 7.5 litre lpg tüketimiz vardı biraz daha sakin kullanımızda 6.5 litreye düşmesi bende şaşırdım. Bide bayramlar yarıyıl tatiller malum uzun yola çok cıkıyoruz. Yakıt ölçümlerini hep yapıyorum o kadar bakım yaptık sorunlar yakıtta sinyal veriyor. Ölçümler sayesinde 2 kere subab ayarı yaptırdım. Düzene girdi araba.
Maşallah çok güzel değerler hocam bi zamanlar benim araçta 100 km'de uzun yolda 6.5 litre tüketirdi hangi aracç olursa olsun sakin kullanırım en son ölçümlerimde 10 km 1 lt yakıyordu eskisi gibi araba sürme hevesim olmadığı için yakıta pek aldırmıyorum
İki gün önceki yakıt tüketim ölçümü: Tamamen boşalmış depoyu 63 liraya doldurdum . 150 km uzun yol , kalanı da İstanbul trafiğinde olmak üzere toplamda 330 km yol yaptım. km başı 19 lira tüketim gözüküyor şu an, egzoz ölçümü yaptırdığım usta yakıtı çiğ atıyor bujileri değiştir dedi şimdi onları da değiştirdim bilmiyorum etki eder mi? Araç 96 model corolla xei