Gönderen Konu: İlke'nin Peugeot ile imtihanı :D ( Arabayı kaldıramadık beaa :D )  (Okunma sayısı 7646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Abilerim bugün direksiyon dersine başladım. Bugüne kadar yaklaşık 2000-2500 km (Trafiğe kapalı alanda) otomatik kullandım.
Manueli 10dkdan fazla kullanmadım toplamda.
Eee bugün de ehliyeti almak için sınava girdim sırada direksiyon dersi vardı başladık derse arabayı çok kötü kaldırıyorum. Ya pati çekerek kalkıyorum yada stop ediyor. :D Kalktıktan sonra 2,3,4 çok rahat gidiyorum.

Kullandığım araba peugeot 207 55 bin km de. Şimdi bizim 2006 corolladan sonra o arabanın gaz ve freni çok kötü geldi bana yav. Bizim corollanın freni onda gaz pedalı gibi hatta daha sert peugeotun gaz pedalı. Frenler çok kötü geliyor bana bizim arabada yumuşak duruş yapıyorum bunda ufak dokunuşla öne yığılıyor.

Ben bu sınavdan nasıl geçeceğim aceb?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Frenin dozlaması her arabada farklı oluyor doğal olarak. Hatta aynı model iki araç arasında bile farklılıklar olur. Normalde aktif olarak araç kullanan birisi bile araç değiştirdiğinde yeni araca alışması 30 dk kadar sürer. Mesela bende geçenlerde komşunun megane aracını kullanmak zorunda kaldım, kendi aracımda frene bastığım mesafede onda frene basmaya başlarsam mesafe yetmiyordu. Gaza tepkisi çok yavaştı, debriyaj çok yukarıda kavrıyordu ve birden yapıyordu kavramayı. Ama dediğim gibi araca alışman lazım, ben hiç binmediğim arabayla sınava girmiştim ve kaderin cilvesine bakınki debriyaja bastım vitese taktım debriyaj takılı kaldı. Başka arabayla girdim sonra  :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Frenin dozlaması her arabada farklı oluyor doğal olarak. Hatta aynı model iki araç arasında bile farklılıklar olur. Normalde aktif olarak araç kullanan birisi bile araç değiştirdiğinde yeni araca alışması 30 dk kadar sürer. Mesela bende geçenlerde komşunun megane aracını kullanmak zorunda kaldım, kendi aracımda frene bastığım mesafede onda frene basmaya başlarsam mesafe yetmiyordu. Gaza tepkisi çok yavaştı, debriyaj çok yukarıda kavrıyordu ve birden yapıyordu kavramayı. Ama dediğim gibi araca alışman lazım, ben hiç binmediğim arabayla sınava girmiştim ve kaderin cilvesine bakınki debriyaja bastım vitese taktım debriyaj takılı kaldı. Başka arabayla girdim sonra  :D
Sanada geçmiş olsun abi :) Ama ben bu arabayı 54 dk kullandım yok yine banamısın demedi ayağım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Evet İlke pejoların frenleri çok hissiz hafif dokunuşta seni cama yapıştırıyor . Bilgin olsun renault ve vw de öyle . :)

Kaldırma konusuna gelirsek hafif bir gaz ve gazı sabit tutarak ayağını debriyajdan yavaş yavaş çek . Hafif gaz dediğim dizel araba için 2000 devir yeterli benzinli içinse çoktandır benzinli kullanmıyorum ama 2500 yeterlidir . Hatta şöyle yap hiç devire bakma motorun sesine göre hareket et motorun sesini rahat duymaya başladığın anda debriyajdan ayağını yavaş yavaş çekersen araba stop etmeden ve pati yapmadan kalkacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Sanada geçmiş olsun abi :) Ama ben bu arabayı 54 dk kullandım yok yine banamısın demedi ayağım :D
Aktif olarak araç kullanan  birisi için o süreyi vermiştim İlke. Tabi kişiden kişiye değiştiği gerçeğinide göz önüne almak gerek. Birde ehliyet kursundaki arabalar kullanılma tarzları gereği daha farklıdır. Mesela bizim araçlarımız gibi düşük rölantili araçlara alışkın olanlar genel olarak diğer araçlarda daha rahat sürebiliyorlar, stop etme eğilimi bizim araçlarımızın daha yüksektir. Tabi o araçlardada devir bizim araçlarımızdan yüksek olacağı için patinaja düşme eğilimi daha fazla oluyor biz sürünce :)

Ben mesela debriyaj ve frene basılıyken ayağım kalkış yapacağım zaman frenden ayağımı çekip gaza basana kadar debriyajı kavramaya kadar getiririm. Bu sayede hiç kayma olmadığı gibi daha düşük devirle kalkmış oluyorum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Evet İlke pejoların frenleri çok hissiz hafif dokunuşta seni cama yapıştırıyor . Bilgin olsun renault ve vw de öyle . :)

Kaldırma konusuna gelirsek hafif bir gaz ve gazı sabit tutarak ayağını debriyajdan yavaş yavaş çek . Hafif gaz dediğim dizel araba için 2000 devir yeterli benzinli içinse çoktandır benzinli kullanmıyorum ama 2500 yeterlidir . Hatta şöyle yap hiç devire bakma motorun sesine göre hareket et motorun sesini rahat duymaya başladığın anda debriyajdan ayağını yavaş yavaş çekersen araba stop etmeden ve pati yapmadan kalkacaktır .

Abi gaz pedalı az çok ayarlayabiliyorum ama debyraj anamı ağlatıyor :D Debyrajdan hızlı çekiyorum ayağım yani yavaş çekemiyorum hiç. Araba dizel.

Aktif olarak araç kullanan  birisi için o süreyi vermiştim İlke. Tabi kişiden kişiye değiştiği gerçeğinide göz önüne almak gerek. Birde ehliyet kursundaki arabalar kullanılma tarzları gereği daha farklıdır. Mesela bizim araçlarımız gibi düşük rölantili araçlara alışkın olanlar genel olarak diğer araçlarda daha rahat sürebiliyorlar, stop etme eğilimi bizim araçlarımızın daha yüksektir. Tabi o araçlardada devir bizim araçlarımızdan yüksek olacağı için patinaja düşme eğilimi daha fazla oluyor biz sürünce :)

Aynen abi pati yapmamaya çalışırkende stop ettiriyorum. Hoca diyor lastik yakmayamı geldin diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Yazılı sınavı geçtik şimdi sıra direksiyonda. :) Bugün benimde direksiyon kursum vardı.Araba 2013 Hyundai İ20 1.2 Troy 16 binde henüz.Koltuğu ayarladım maalesef bu donanım da koltuk yükseklik ayarı ve elektrikli aynalar yoktu.Sonra aracı çalıştırıp sola sinyal verip kalktım.Ama bazı dur kalklarda 1-2 defa stop ettirdim dizele alıştığım için herhalde onu da önümüzdeki haftalarda telafi edeceğim inşallah.Bu arada benı de Auristen sonra hiç sarmadı desem yeridir.Vites aşırı yumuşak hiç kemikli değil ve direksiyon aşırı hissiz.Kendi aracımı aradım valla. :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
benzinli arabaların kavrama noktası bana da tuhaf geliyor çok gaza boğuyorum arabayı :D
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Benzinli arabada öğrenmek gibisi yoktur, hele benim gibi 1990 model doğanda öğrendiyseniz. O arabayla tam sağ yapıp sonra tam sol yapmam gereken dar bir yerden çıkacaksam durmadan yapamazdım, süre yetmezdi direksiyonu toplamaya. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Abi gaz pedalı az çok ayarlayabiliyorum ama debyraj anamı ağlatıyor :D Debyrajdan hızlı çekiyorum ayağım yani yavaş çekemiyorum hiç. Araba dizel.

Yavaş çekersen olur . Dizel arabalar zaten düşük devirde ürettikleri yüksek tork sayesinde kolay kolay sönmez yeter ki debriyaj pedalını yavaş yavaş çek .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Yazılı sınavı geçtik şimdi sıra direksiyonda. :) Bugün benimde direksiyon kursum vardı.Araba 2013 Hyundai İ20 1.2 Troy 16 binde henüz.Koltuğu ayarladım maalesef bu donanım da koltuk yükseklik ayarı ve elektrikli aynalar yoktu.Sonra aracı çalıştırıp sola sinyal verip kalktım.Ama bazı dur kalklarda 1-2 defa stop ettirdim dizele alıştığım için herhalde onu da önümüzdeki haftalarda telafi edeceğim inşallah.Bu arada benı de Auristen sonra hiç sarmadı desem yeridir.Vites aşırı yumuşak hiç kemikli değil ve direksiyon aşırı hissiz.Kendi aracımı aradım valla. :D

Napcaz biz :D Benim viteste çok garip geldi ilk defa manuel kullandığımdan mı nedir. Çok güzel ve sakin yumuşak vitese geçebiliyorum :)

benzinli arabaların kavrama noktası bana da tuhaf geliyor çok gaza boğuyorum arabayı :D
Şu sınbavı geçekte bir daha corollamdan ayrılırsam :D

Benzinli arabada öğrenmek gibisi yoktur, hele benim gibi 1990 model doğanda öğrendiyseniz. O arabayla tam sağ yapıp sonra tam sol yapmam gereken dar bir yerden çıkacaksam durmadan yapamazdım, süre yetmezdi direksiyonu toplamaya. :D
:D :D

Yavaş çekersen olur . Dizel arabalar zaten düşük devirde ürettikleri yüksek tork sayesinde kolay kolay sönmez yeter ki debriyaj pedalını yavaş yavaş çek .

Abi, işte yavaş çekemiyorum bir çekebilsem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Abi, işte yavaş çekemiyorum bir çekebilsem :)

Biraz protein al çekersin . Bir arabanın debriyajı ne kadar sert olabilir ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Biraz protein al çekersin . Bir arabanın debriyajı ne kadar sert olabilir ki ?
Abi frenden farkı olmadığını söyleyebilirim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Abi frenden farkı olmadığını söyleyebilirim :D

Sen debriyaj yerine frene basıyor olabilirmisin . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Sen debriyaj yerine frene basıyor olabilirmisin . :D
Yok abi :D En soldaki pedala basıyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Yok abi :D En soldaki pedala basıyorum :D

Ne bilim sizin araba otomatik bu zamana kadar hep otomatik kullanmışsın bir sorayim dedim . :)

Şaka bir yana biraz çalış yaparsın çok zor bir şey değil ama burada anlatarak olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Ne bilim sizin araba otomatik bu zamana kadar hep otomatik kullanmışsın bir sorayim dedim . :)

Şaka bir yana biraz çalış yaparsın çok zor bir şey değil ama burada anlatarak olmaz.

:) Abi otomatikte full sağ ayak kullandığımız için zaten :) Artık tek çaremiz çalışmak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Özel ders verilir  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Napcaz biz :D Benim viteste çok garip geldi ilk defa manuel kullandığımdan mı nedir. Çok güzel ve sakin yumuşak vitese geçebiliyorum :)
Yandık yandık. :D Şaka bi yana arkadaşın benzinli symbol'de de bi alıştırma yaparak bu sorunu çözeceğim inşallah.Bir kaç hafta Auristen uzak duracağım :lol:
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Yandık yandık. :D Şaka bi yana arkadaşın benzinli symbol'de de bi alıştırma yaparak bu sorunu çözeceğim inşallah.Bir kaç hafta Auristen uzak duracağım :lol:
:D :D Ben aynı arabadan bulmaya çalışacağım. İnşallah bulurum :)

Özel ders verilir  :lol:

:D :D :D  Bi git işine :D :D