0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben aynı arabadan bulmaya çalışacağım. İnşallah bulurum Bi git işine
Ben aynı arabadan bulmaya çalışacağım. İnşallah bulurum
lüks araba ile ama
Umuyoruz. Cevapları kontrol ettin mi?Benim 50 doğrum çıktı.
Külüstürünü kaldırdık lüksümü kaldı :DYok etmedim Etmiyeceğimde
Benim tek sıkıntım yokuşta kaldırmak
Yokuşu bırak düz yolda...
Otomatiğe benzemez Adamla böyle uğraşırlar
Otomatikle öğrenmek pişmanlıktır. Artık en dik rampada balata yakmadan el freni desteği almadan çatır çutur kalkabiliyorum yaklaşık 1500 rpm civarlarında sıkıntısız açıkçası.Mahmut abi 2500 rpm yapılırsa patiye kalır en azından benim arabada öyle hemen kafa atmaya başlıyor bazen 1700-1800de de yaşıyorum onu Kalkarken 1000 rpm bile yeter hatta hiç kullanılmadan kalkılır yarım debriyajla yürüyüp sonra ufak gazla devam edilebilir ama bu biraz balatayı zorlayan bir olaydır. Ya kısacası size 1500 ile 2000 devir çok rahat yeter fakat yavaş bırakma koşuluyla.
Ercüment en son aracın motor revizyonu yapıldığında verilen ikame araç benzinli idi . Benzinli olarak en son onu kullanmıştım . Ben tarktörden tut ticari araçlara kadar bir çok araç kullanıyorum inan kalkış yaparken hiç birinin devrine bakmam ondan deviri tahminen yazdım . En iyisi motora kulak vereceksin debriyajdan ayağı kaldırırken baktın sönecek gibi vereceksin gazı . Fakat bunu yaparken burada çok ince bir çizgi var hem debriyaj kısmında hem gaz kısmında . Önemli olan o çizgi dışına çıkmamak buda alıştırma gerektiriyor . Aynı ipin üzerinde yürüyen bir cambaz gibi olman lazım dengeyi kaybedersen düşersin .
Şu yarım debyrajla kalkma olayını yapsam nasıl olur sürekli aceb
Bir süre sonra yanık kokusu duyarsın .
Eğer anlık olarak yaparsan sorun olmaz. Yani başta belirttiğim gibi frenden çekip gaza basana kadar olan sürede kavramaya çok yakın noktaya getirirsen sorun yok. Ama kavramada bekletip öyle gaza absarsan o zaman zarar verirsin.
Abi kavrama noktasına geliyorum gaz pedalına hafif dokunmama rağmen araba anırıyor ve bende o şeyle hızlı çekiyorum debyrajı (istemeden yapıyorum)
Eğer bu dediğimi yaparken zorlanıyorsan sana ilk başta acemilik dönemimde yaptığımı söyleyeyim. Hani frenden çekip gaza basarken debriyajı kavramaya getiriyorduk ya ben o arayı yetiştiremediğim için ayağım frendeyken kavramaya getiriyordum( tam kavrama anında araba titremeye başlar,rölanti düşüp yükselme şeklinde hareket eder) kavramaya getirdiğim an freni bırakıp hafifçe gaza basıyordum ama bu defa debriyajı daha yavaş bırakıyordum. Tam kavrama noktasında olduğu için.
Ertan abi zorlar ilk dedigin ciddi anlamda ilk zamanlarda senin yaptiginla ayni durumdayim bende su anda alisinca hicbir sikinti olmuyor son dedigini yapsa yeter en azindan sinavi gecene kadar
Hahah aynen bizim tipler var olum nasil kalkiyorsun bu yokusta el frensiz falan diyorlar :-D