Gönderen Konu: İlke'nin Peugeot ile imtihanı :D ( Arabayı kaldıramadık beaa :D )  (Okunma sayısı 7551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
yahu evladım önceden hiç mi kullanmadın sınav olacağın arabayı...
millet sınavda araba acemiliği yaşamasın diye kullandırırlar normalde...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Tamamen içgüdüsel olarak diyorum ben soranlara. Ama şu var tabi eğer evde manuel araba yoksa manuele alışmak zor oluyor otomatikten sonra. Eğer manuelde öğrendiyseniz, hele birde benimki gibi manuelinde manuelinde olursa, rahat ediyorsunuz ilerisinde. Ben max 3 metre de bir dur-kalk yapıp alıştırma yapardım mesela. Bunun baya faydası oluyor, birde gözünüze bir nokta kestirip normal giderken kapının tam önüne açılacak şekilde durmaya alışmak lazım. Bu da fren mesafesi ayarlamak için iyi bir alıştırmadır.

Eğer ciddi anlamda zorluk çekiliyor ise baskı balataya yazık etmemek adına el frenini kullanmak daha mantıklıdır. Özellikle bizim araçların el freni mekanizması ayrı olduğu için sağlamdır baya. Bir ara işlerden kafam dalgın oluyordu gaza basıyorum arabanın arka oturuyo burun havaya kalkıyo ama milim oynamıyodu, neden gitmiyor bu dediğim an el freni aklıma geliyordu. Tabi bu dediklerim 1-2 sn içinde oluyor yani öyle gaza basıp beklemedim hiç. Burun kalktığı an farkettim hep. :D
:) :) :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2013, 22:44:49
yahu evladım önceden hiç mi kullanmadın sınav olacağın arabayı...
millet sınavda araba acemiliği yaşamasın diye kullandırırlar normalde...

abi daha sınava girmedikki :) İşte kullanmaya başladık yeni :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
:DYok etmedim :) Etmiyeceğimde :D
Sen bilirsin nasıl olsa salı günü açıklanacak. :lol:
Tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Bir hafta arabayı kullanmadım bu gün bende iki defa kalkerken stop ettirdim.hanım kullanmayıda unuttun dedi.insanoğlu çabuk alışır çabuk unutur.çalışıp sen bunuda başarırsın.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Sen bilirsin nasıl olsa salı günü açıklanacak. :lol:
Tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım.

Aynen kontrol ettigim zaman icime bir his dusuyor ve aciklanana kadar gecmiyor. Bende nasilsa aciklanacak diye bakmiyorum :)

Bir hafta arabayı kullanmadım bu gün bende iki defa kalkerken stop ettirdim.hanım kullanmayıda unuttun dedi.insanoğlu çabuk alışır çabuk unutur.çalışıp sen bunuda başarırsın.
Tesekkurler abi :) Calismaktan baska alternatifimiz yok :)

Birazdan derse gidecegim bakalim bugun nasil kullanacagim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
kolay gelsin kardeşim... alışınca çok kolay gelecek...sürekli dur kalk dene kendi başına manuel bir arabada illa kullanacağın araba olmasına gerekde yok mantık olarak hep aynılar zaten...halledersin sen bu işi sana güveniyoruz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi

Cavit abi
Geçen hafta benim arabayı kullanımştın oradan alışkanlık yapmasın?

:lol:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
kolay gelsin kardeşim... alışınca çok kolay gelecek...sürekli dur kalk dene kendi başına manuel bir arabada illa kullanacağın araba olmasına gerekde yok mantık olarak hep aynılar zaten...halledersin sen bu işi sana güveniyoruz ;)
Sağol abi. :) bugün bu işi biraz çözdüm sanırım :)
Cavit abi
Geçen hafta benim arabayı kullanımştın aradan alışkanlık yapmasın?

:D :D :D

Bugün yaklaşık 20-30 kez dur kalk yaptım. Arabaya alıştı az çok ayağım artık frene parmağımın ucuyla dokunuyorum :D
Debyraj olayına gelirsek 2,3,4 çok rahat yine :)
20-30 kez kalkışta 1 kez stop ettirdim 3-4 kez pati çektim diğerlerini az çok iyi kalktım :) İyi en azından alışıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
ben hiç direksiyon dersine gitmedim. arabayı ilk defa sınav günü sürdüm. 1-2 öneride bulunuyum sana :)
1) nerden gidiyoruz diye sorma. (ben direksiyon dersine girmediğim için sordum büyük tepkiler aldım)
2) sınav günü illaki önünde kalan yokuş çıkamayan olacaktır sabırla bekle benim gibi makas atma ( makas atarken düz çizgi ihali ve hız sınırını aşmadan puanım kırılmış hoca Allahtan bırakmamış :)
3) koltuk ayna kemeri unutma bi de sinyal
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
ben hiç direksiyon dersine gitmedim. arabayı ilk defa sınav günü sürdüm. 1-2 öneride bulunuyum sana :)
1) nerden gidiyoruz diye sorma. (ben direksiyon dersine girmediğim için sordum büyük tepkiler aldım)
2) sınav günü illaki önünde kalan yokuş çıkamayan olacaktır sabırla bekle benim gibi makas atma ( makas atarken düz çizgi ihali ve hız sınırını aşmadan puanım kırılmış hoca Allahtan bırakmamış :)
3) koltuk ayna kemeri unutma bi de sinyal
Guzergahi ezberledim zaten bizim burada oldugu icin :) Valla kursa iyiki gidiyorum. Cunku otomatik kullandigim icin manueli kullanamiyordum. Bu arada tesekkurler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Cavit abi
Geçen hafta benim arabayı kullanımştın oradan alışkanlık yapmasın?

Vallahi olabilir.haftada bir arabayı kullanınca bocalıyorum
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Artistik yapma,ben biliyorum havalarına girme,sordukları sorulara efendice cevap ver,sakin ol hata yapsan bile sınavı geçersin pek kafaya takma yani senin orada sürdüğün arabayla trafik arasında uçurum  var.Ehliyetini alınca kendi arabanızda rahatça öğrenirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Sağol abi. :) bugün bu işi biraz çözdüm sanırım :) :D :D :D

Bugün yaklaşık 20-30 kez dur kalk yaptım. Arabaya alıştı az çok ayağım artık frene parmağımın ucuyla dokunuyorum :D
Debyraj olayına gelirsek 2,3,4 çok rahat yine :)
20-30 kez kalkışta 1 kez stop ettirdim 3-4 kez pati çektim diğerlerini az çok iyi kalktım :) İyi en azından alışıyorum :)

herkes sonradan öğreniyor sende öğrenirisin bir zorluğu yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Artistik yapma,ben biliyorum havalarına girme,sordukları sorulara efendice cevap ver,sakin ol hata yapsan bile sınavı geçersin pek kafaya takma yani senin orada sürdüğün arabayla trafik arasında uçurum  var.Ehliyetini alınca kendi arabanızda rahatça öğrenirsin.
Tesekkurler abi :) Dediklerini kayda alacagim.

herkes sonradan öğreniyor sende öğrenirisin bir zorluğu yok...
Evet abi :) Alisacagim eninde sonunda. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
bi de şöyle bir soruyla karşılaşman muhtemeldir bana sormadılar ama arkadaşlarımdan çok duydum. "babanın arabasını çok kaçırdın galiba?" araç sürerken konuşmam durunca konuşalım de :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
bi de şöyle bir soruyla karşılaşman muhtemeldir bana sormadılar ama arkadaşlarımdan çok duydum. "babanın arabasını çok kaçırdın galiba?" araç sürerken konuşmam durunca konuşalım de :)
okay kaptan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Kilometre: 17000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Bu 207 kursun arabası mı ? Yoksa bende hem 206+ hem 207 kullanıyorum auristen yumuşak bütün pedalleri. Kurs araçlarının özellikle sert oluyor acemiler bir anda yüklenmesin diye. Yoksa her binen öndekiyle fren yapar  ;)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 10, 2013, 21:22:12

Ben ehliyeti aldığımda son sınıfa geçmiştim lisede. Sınavdaki memur müdürümü tanıyormuş ondan muhabbet ettik. Aman diyim arkana dönme ben aynadan baktım hep. Ama inerken dikiz aynasına bakmadım diye 95 aldım...
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Bu 207 kursun arabası mı ? Yoksa bende hem 206+ hem 207 kullanıyorum auristen yumuşak bütün pedalleri. Kurs araçlarının özellikle sert oluyor acemiler bir anda yüklenmesin diye. Yoksa her binen öndekiyle fren yapar  ;)
Evet abi kursun arabasi :) Abi kursun arabasindanmidir bilmiyorum ama corollayla kiyasladigimda corollayi cocuk bile rahat kullanir gibi :) İnsallah normalde senin dedigin gibi yumusaktir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Kilometre: 17000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Evet abi kursun arabasi :) Abi kursun arabasindanmidir bilmiyorum ama corollayla kiyasladigimda corollayi cocuk bile rahat kullanir gibi :) İnsallah normalde senin dedigin gibi yumusaktir :)

Kurs arabalarını kriter alma :D Ben de 97 mi ne siena ile girdim sınava gaz pedaline resmen abanıyordum ilk bindiğimde pedalin altına baktım bişi mi koymuşlar niye bu zor gidiyor diye de sonradan anlıyorsun. Ben uzun süre bmw kullandım eski model onun pedalinden sonra yumuşak bir pedal gelince abanıyordum. Hatta bmwden sonra pejoya geçince senin gibi lastik yaka yaka çok kalktığım oldu :D
Ama ben sıfırdan beri pejo kullandım pedal konusunda en yumuşak araçlardandır. Kullandığım auris otomatik debriyaj yok ama gaz pedali kesinlikle daha sert.
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Kurs arabalarını kriter alma :D Ben de 97 mi ne siena ile girdim sınava gaz pedaline resmen abanıyordum ilk bindiğimde pedalin altına baktım bişi mi koymuşlar niye bu zor gidiyor diye de sonradan anlıyorsun. Ben uzun süre bmw kullandım eski model onun pedalinden sonra yumuşak bir pedal gelince abanıyordum. Hatta bmwden sonra pejoya geçince senin gibi lastik yaka yaka çok kalktığım oldu :D
Ama ben sıfırdan beri pejo kullandım pedal konusunda en yumuşak araçlardandır. Kullandığım auris otomatik debriyaj yok ama gaz pedali kesinlikle daha sert.
Abi valla sirf su ehliyeti almak icin su pedala katlaniyorum. Yoksa benim kullanacagim araba ferrari, lamborginhi...  :P :D
Abi konuyla ilgilendigin icin tesekkur ederim. Demekki pejonun normalde pedali yumusakmis :)