0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tamamen içgüdüsel olarak diyorum ben soranlara. Ama şu var tabi eğer evde manuel araba yoksa manuele alışmak zor oluyor otomatikten sonra. Eğer manuelde öğrendiyseniz, hele birde benimki gibi manuelinde manuelinde olursa, rahat ediyorsunuz ilerisinde. Ben max 3 metre de bir dur-kalk yapıp alıştırma yapardım mesela. Bunun baya faydası oluyor, birde gözünüze bir nokta kestirip normal giderken kapının tam önüne açılacak şekilde durmaya alışmak lazım. Bu da fren mesafesi ayarlamak için iyi bir alıştırmadır. Eğer ciddi anlamda zorluk çekiliyor ise baskı balataya yazık etmemek adına el frenini kullanmak daha mantıklıdır. Özellikle bizim araçların el freni mekanizması ayrı olduğu için sağlamdır baya. Bir ara işlerden kafam dalgın oluyordu gaza basıyorum arabanın arka oturuyo burun havaya kalkıyo ama milim oynamıyodu, neden gitmiyor bu dediğim an el freni aklıma geliyordu. Tabi bu dediklerim 1-2 sn içinde oluyor yani öyle gaza basıp beklemedim hiç. Burun kalktığı an farkettim hep.
yahu evladım önceden hiç mi kullanmadın sınav olacağın arabayı...millet sınavda araba acemiliği yaşamasın diye kullandırırlar normalde...
:DYok etmedim Etmiyeceğimde
Sen bilirsin nasıl olsa salı günü açıklanacak. Tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım.
Bir hafta arabayı kullanmadım bu gün bende iki defa kalkerken stop ettirdim.hanım kullanmayıda unuttun dedi.insanoğlu çabuk alışır çabuk unutur.çalışıp sen bunuda başarırsın.
kolay gelsin kardeşim... alışınca çok kolay gelecek...sürekli dur kalk dene kendi başına manuel bir arabada illa kullanacağın araba olmasına gerekde yok mantık olarak hep aynılar zaten...halledersin sen bu işi sana güveniyoruz
Cavit abiGeçen hafta benim arabayı kullanımştın aradan alışkanlık yapmasın?
ben hiç direksiyon dersine gitmedim. arabayı ilk defa sınav günü sürdüm. 1-2 öneride bulunuyum sana 1) nerden gidiyoruz diye sorma. (ben direksiyon dersine girmediğim için sordum büyük tepkiler aldım)2) sınav günü illaki önünde kalan yokuş çıkamayan olacaktır sabırla bekle benim gibi makas atma ( makas atarken düz çizgi ihali ve hız sınırını aşmadan puanım kırılmış hoca Allahtan bırakmamış 3) koltuk ayna kemeri unutma bi de sinyal
Cavit abiGeçen hafta benim arabayı kullanımştın oradan alışkanlık yapmasın?
Sağol abi. bugün bu işi biraz çözdüm sanırım Bugün yaklaşık 20-30 kez dur kalk yaptım. Arabaya alıştı az çok ayağım artık frene parmağımın ucuyla dokunuyorum Debyraj olayına gelirsek 2,3,4 çok rahat yine 20-30 kez kalkışta 1 kez stop ettirdim 3-4 kez pati çektim diğerlerini az çok iyi kalktım İyi en azından alışıyorum
Artistik yapma,ben biliyorum havalarına girme,sordukları sorulara efendice cevap ver,sakin ol hata yapsan bile sınavı geçersin pek kafaya takma yani senin orada sürdüğün arabayla trafik arasında uçurum var.Ehliyetini alınca kendi arabanızda rahatça öğrenirsin.
herkes sonradan öğreniyor sende öğrenirisin bir zorluğu yok...
bi de şöyle bir soruyla karşılaşman muhtemeldir bana sormadılar ama arkadaşlarımdan çok duydum. "babanın arabasını çok kaçırdın galiba?" araç sürerken konuşmam durunca konuşalım de
Bu 207 kursun arabası mı ? Yoksa bende hem 206+ hem 207 kullanıyorum auristen yumuşak bütün pedalleri. Kurs araçlarının özellikle sert oluyor acemiler bir anda yüklenmesin diye. Yoksa her binen öndekiyle fren yapar
Evet abi kursun arabasi Abi kursun arabasindanmidir bilmiyorum ama corollayla kiyasladigimda corollayi cocuk bile rahat kullanir gibi İnsallah normalde senin dedigin gibi yumusaktir
Kurs arabalarını kriter alma Ben de 97 mi ne siena ile girdim sınava gaz pedaline resmen abanıyordum ilk bindiğimde pedalin altına baktım bişi mi koymuşlar niye bu zor gidiyor diye de sonradan anlıyorsun. Ben uzun süre bmw kullandım eski model onun pedalinden sonra yumuşak bir pedal gelince abanıyordum. Hatta bmwden sonra pejoya geçince senin gibi lastik yaka yaka çok kalktığım oldu Ama ben sıfırdan beri pejo kullandım pedal konusunda en yumuşak araçlardandır. Kullandığım auris otomatik debriyaj yok ama gaz pedali kesinlikle daha sert.