0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Doğru olabilir mi bu ?Bana pek gerçelçi gelmedi....http://www.automagg.com/iki-depo-yakitla-kutup-dairesine-skoda-octavia/
Depoyu ağzına kadar doldurup, bizimki gibi ağır arazi koşullarında, Cruise Control ile;2006 Toyota Corolla 1.4 D4-D MMT 90hp 195nm CO2 124gr/km, fabrika verisi 4.2L/100km'i çok rahat yakalayabiliyorsak,2013 Renault Clio 1.5 DCİ EDC 90hp 220nm CO2 95gr/km, fabrika verisi 3.3L/100km'i yakalayabilecekse,Kuzey Avrupa gibi max.300m'lik arazi koşullarında, Octavia'ya neden 3.2L/100km yetmesin!?.
Eğer ortalama olarak dizel araç benzinli araçdan 100 km de 3 litre daha az yakıyorsa,benzinli corolla kullananlar ve şehir içinde 9 litrenin altına düşemeyenler, ilk fırsatta araçlarını satıp dizel araç mı almalılar. (Minimum senede 15 bin km yapıyorlar diyelim) Bu hesapların sonucunda bu noktaya varıyoruz sanırım.Bu arada dizel 5-6 tl olmazsa tabi (Ki bu gidişle olacak)
Kağıt üstünde öyle görünüyor, püf noktası fazlaca km yapanlar içindir. Rakamsal olarak D4-D ile Benzinli motorların tüketim/menzil eşitlenmesi şöyle olabilir; Dieselin Litre fiyatı Benzinin Litre fiyatından yaklaşık %60 pahalı olması durumunda, maliyet eşitlenir.
Tahminim doğru o zaman.Dizel benzini yakalamaya başladı. 1-2 sene içinde de geçecektir........
2005 manuel Corolla ile depo hava yapma seviyesine kadar (53lt benzin) 800 Km yaptım çok büyük bir inatlaşma üzerine. Kastamonuya gittim az da orada gezerek geri döndüm.Sonrasında aynı kişilere aynı araba ile 1000km anahtarına dedim kimse gelmedi bir bildigi vardır bunun dediler.
Ahmet abi az yapmışssın 800 km ışık yandığında mı oldu
Şakamı ciddimi?Araç benzinli hatırlatayım.
Önceki aracım 1.6 Valvematic auris ile 76litre benzin ile 1200km yapmıştım. Araç 5 kişi ve bagaj dolu. Güzergah Bursa-Çanakkale-Edirne-Bulgaristan-Yunanistan-Edirne-Çanakkale-Bursa. Cruise control açık, uygun yollarda 110-120 arası hız.Aynı yolu şimdiki aracımla 58litre diesel ile yapıyorum.
bunlar reklam kokan hareketler...
Oguzhan abi teknik verilerinde de 3.3 yakiyor s.disi cokta anormal degil yav