0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kişiden kişiye değişecek kavramlar bunlar ama yinede bana çok farazi geldi rakamalar...tamamen uzun yol crıuise control de 6. vitesde 90 ile gidilse olurmu acaba..1,6 benzinli auris var bende ne kadar sakinde kullansam ışık yandığında genelde 600km seviyelerinde kalıyor araba...hadi 100kmde öle yapsa bir depo ile 700km falan yapacak demek ki...800-850km görenleri ayakta alkışlıyorum... sitede varmı bilmiyorum ama bir depo ile en az kim yakacak yarışması yapılmalı...
Hizlanmak icin gaza basmanizla alakali bir durum hizlansin diye kelebegi sonuna kadar aciyorsaniz yakit firliyor ve kullanilan motor ve arac agirligida onemli. Bir aracta tork ne kadar erken devreye girerse hakit dusuyor. Aracimda 1.6vvti ilk jenerasyonlarda tork 3800de geliyor kasa zaten hafif 1050kg. Birde vites degistirdigini devirler onemli tabi.
Yakıtı fırlatan Acceleration sanırım.Yani ivmelenmeyi fazla kullanmamak gerek.1. ve 2. vites yiyor en çok .O zaman hemen 3 e geçip ondan sonra da 3,4,5 de 2000 ile 3000 devir arasında sürmek gerek sanırım.3000 devirin üstü de yakıtı fırlatıyor çünkü.C segmenti için şehir dışında 6 litre 5 litre , hatta 4 litre benzin ulaşılabilir seviyeler yorumlara bakılırsa.Ama şehir içi felaket tabi.9.5 litrenin altına düşemiyorum ben Corolla ile.(Öyle dur-kalk trafik de değil)
Bir gün site içi; az yakma yarışması, gerçekleştirmek lazım.
Mantıklı ancak denetimi nasıl yapacağız ?
herkes deposunu belirlenen bir istasyonda doldurur. daha sonra oradan hareket edilir. yine belirlenen bir istasyonda mücadele biter. depo tekrar tamamen doldurulur ve yakıt fişleri saklanır. biraz pahalı ancak güvenilir bir sistem.ikinci seçenek, her araca bir görevli arkadaşımız biner. böylece klima kullanımı gibi durumları da gözlemlemiş olur.
Güzel ve iddialı olur, bunu organize edelim hep beraber.
Güzel fikir herkes çıkış noktasında fuller.Buluşmada fuller ve fark sonuç olur güzellllll
Ben burdan buluşmaya zor geliyorum valla böyle bişi olursa ilk ben gelmem haberiniz olsun